![]() |
E36 - 325I ANDREI DRIFT
12 Attachment(s)
Salut tuturor !
Am 16 ani si m-am decis dupa multe cautari sa achizitionez un bmw e36 325i pentru a intra in lumea drift-ului. Am hotarat cu tatal meu si cu alti prieteni sa incep cu un 2.5 24v vanos urmand pe parcurs poate ceva mai mare . Am achizitionat masina de putin timp asa ca nu am avut timp sa facem vreo modificare ,urmand ca intr-o saptamana maxim sa incepem . Asa ca pana atunci o sa va prezint masina : Am cumparat un bmw e36 coupe 325i vanos 1995 cu 210000 km ( speram sa fie reali ) .:D Pana o sa incepem modificarile am hotarat ca aproape tot interiorul sa se vanda ,din cauza lipsei de spatiu. Vand interior aproape complet bmw e35 325i coupe an 1995 totul este functional .(interiorul este albastru ) -banchete piele ,incalzite in perfecta stare doar scaunul de la sofer are un mic petic (se vede in poza), se dau toate banchetele la 500 ron negociabil. -OBC 18 butoane - 350 ron neg. -dubluclimatronic totul sau doar panou la 500 ron neg. tot -fete portiere piele la 350 ron neg. -cotiera piele cu tot plasticaraia aferenta 250 ron neg. -interior portbagaj totul la 250 ron neg. la cumpararea mai multor piese se negociaza mai mult ! -mocheta totala in perfecta stare 150 lei O sa pun poze cu masina si interiorul ! Mai am si niste jante care nu prea ma ajuta la ce vreau eu ,asa ca cine-i interesat sa-mi spuna ! |
Re: BMW E36 325I ANDREI DRIFT
Pana o sa scriu modificarile care le doresc , astept sfaturi ,pareri de la cunoscatorii acestui sport minunat .
|
Mult Succes!
Sudeaza diferentialul, intareste si scurteaza amortizoarele, inlocuieste arcurile cu unele mai joase / tari, scoica, rollcage, centuri 4puncte, HEBLU (intrerupator general), combinezon, casca si sa te vedem la Suceava. Daca am uitat ceva sa'mi fie cu iertare. P.S. Baga ulei cat mai bun in motor |
urmatorul concurent ...pune si tu o ...filmare cu ce stii sa faci sa vada si baietii !!!
|
Merci morph pentru sfaturi mare parte din ele vream sa le scriu si eu ,dar mai sunt modificari care le doresc , din pacate filmulete nu prea pot pune deoarece am o mica problema cu masina si aceea e ca nu prea trage acest motor ,sa speram ca maine o vom duce pe un tester si vom vedea problema .
Am achizitionat si cateva lucruri pentru ea: bara de torsiune fata intre oale ,un eleron si un aparat de sudura mig mag cu argon pentru confectionarea rollbar-ului. |
Quote:
in fine nu asta e marea problema ..nu trage BEMEWEU ..toti am trecut prin asta ...probleme sunt FOARTE MULTE si tre sa le iei prin eliminare ..cel putin eu am procedat la fel ...oricum bafta cu proiectul si asteptam si noi un filmulet de la tine asa cum posteaza toti cei care practica acest sport ! |
Quote:
bine ca ai schimbat marca ;) |
Quote:
da am skimbat marca pentru o scurta perioada nu te panica ca tot la pisica trec imediat ! |
Bunaseara tuturor !
Demult timp nu am mai postat , deoarece am fost foarte ocupat , dar la masina s-a lucrat cat de cat . modificari : - duble etriere pe disc |
Bunaseara tuturor !
Demult timp nu am mai postat , deoarece am fost foarte ocupat , dar la masina s-a lucrat cat de cat . modificari : - duble etriere pe disc - scaun sport - frana de mana hidraulica - un unghi de cadere prea mare . - unghi de bracare marit . - evacuare customs care va fi refacuta - sudat grup raport 3.15 si vopsit - si altele care nu imi vin in cap Cu doua saptamani inainte de a se anunta finala de la iasi am inceput sa lucram la masina , de acea nu am putut definitiva aproape nimic. Pe aceasta cale tin sa ii multumesc tatalui meu care a depus un efort extraordinar financiar cat si fizic ,si a lucrat fara mine la masina deoarece eu am fost cam tot timpul la scoala . Masina am terminat-o vineri pe data de 19 la ora 11 noapte fara sa probam franele sau alte lucruri modificate ! Iar sambata dimineata la ora 5 eram treaz gata de plecare la carrefour era ! Dimineata ne-am dat seama ca platforma nu este buna deoarece masina ramanea suspendata pe la jumate . Suparati ne-am urcat in masina si am plecat la carrefour era . Am avut norocul sa dam peste niste oameni de nota 11 adica baietii de la audioclass , mai exact ilarion grigorici care mi-a imprumutat platforma lui. Ajunsi intr-un final cu masina acolo , Octav Chelaru (un alt om minunat care ma ajutat enorm de la inceput ) a urcat in masina mea si a dat cateva ture sa vada cum e ! De aici au inceput sa apara problemele: -chiar si pentru octav deoarece find neobisnuit cu masina a imprimat o forta levierului de la frana de mana incat sa lasat cu sange!:D:sad:( si nu mai zic ca frana de mana nu bloca !) Masina in primul tur balansa foarte urat avand suspensii stock cu arcuri intarite pe spate si pe fata arcuri eibach . Din fericire Emanuel Giurgea si cu Octav Chelaru au facut ei ceva si mi-au adus o suspensie ta tehnic (nu ma intrebati de unde ca nu stiu ).Inca odata le multumesc foarte mult ! In continuare Emanuel ma ajutat si am schimbat imediat suspensia , fara sa vreau l-am tinut pe om la cura de slabire aproape toata ziua ! Din pacate netinund frana de mana nu m-am putut da deloc deoarece nu am avut permisiunea de la Domnul Onofrei caruia ii multumesc foarte mult pentru timpul acordat si pentru increderea acordata ! Recunosc pentru aceasta etapa nu prea am fost pregatiti , dar asta e macar am stiu ca motorul trage foarte grav ! Daca am uitat ceva sau de cineva care ma ajutat sa imi fie cu iertare ! |
10 Attachment(s)
poze cu mici modificari si cu evolutia masinii !
|
10 Attachment(s)
inca ceva
|
unghiul rotilor pe fata m-i se pare inutil de mare!
|
1 Attachment(s)
ce este chestia asta ? chiar ma fascinat , ma uit de 5min si nu inteleg la ce ajuta seaiba aceea mare !!
|
Quote:
|
acea flansa este pentru al doilea etrier ,by father , iar in legatura cu unghiul de cadere al rotilor cand vor fi facute si celelalte modificari va fi ce trebuie !
|
4 Attachment(s)
Salut nu am mai postat de mult din lipsa de timp!
In ultimele saptamani am fost preocupat cu tezele dar de acum sper sa mai facem cate ceva pe la masina ! ca si noutati: Acum trei saptamani m-am antrenat putin la domni Comanesti impreuna cu Dobre si fratii cox . Cu aceasta ocazie stiu ce mai trebuie facut la masina , oricum daca va fi buget vor fi multe modificari pe parcursul iernii ! de la ultimul post sau facut urmatoarele: - unghi marit de bracare aprox 60 65 grade sper - am modificat prinderea flanse-i de la amortizor pentru a inalta putin masina - modificat evacuarea deoarece la etapa la iasi am avut mari probleme cu ea ! -schimbat ulei grup si multe altele ! |
felicitari pt modificari si bafta in continuare ;)
|
Nu ma pricep, nu sunt un cunoscator in domeniu. Pot sa intreb de ce ai unghiul atat de mare pe fata? Adica la ce ajuta...? :rolleyes2
|
Quote:
Salut , felicitarile mele pt tot ce faci si ai facut la masina ! M-ar interesa si pe mn fetele de usi fata daca le mai ai , obc 18 butoane daca ai si instalatia la el . Stima si bafta in continuare. |
Obc Il am fetele nu.
|
Normal unghiul de cadere e pentru a avea aderenta maxima cand roata este virata,unghiul perfect este de 4.9 parca ,dar eu l-am facut asa deoarece nu am facut calcule corecte ,in fine chestia aia o sa se modifica cu ajutorul camber-ului de la coilover
|
Neata tuturor, si la multi ani celor care poarta numele de andrei si andreea!
|
La multi ani Andrei , bafta multa in ceea ce ti-ai propus !
|
La Multi Ani si bafta in continuare
|
Multumesc mult pentru urari , nu am avut un weekend asa fericit deoarece am dus pe picioare o pneomonie de vreo trei saptamani si am trebuit sa stau in casa cu antibiotice tari langa mine ! Ma rog macar am terminat tezele , si urmeaza partea frumoasa notele si dorintele!
Sper ca saptamana asta sa vedem in ce stare se afla bebelusul de v8 si daca e bun de ceva ! In continuare strangem fiare pentru rollbar si multe foii din aluminiu ! (cine are foaie de aluminiu striata de vreo 5 mm o vreau eu platesc sau teava de metal de 40 groasa in carne de 2.5 !(nu ezitati spuneti-mi !) astept oferte ! |
sal.....am si yo o intrebare:cum e suspensia ??? rezista bn,avand in vedere k la drift e mai solicitata ??? am vazut k e cea mai ieftina suspensie sport de pe piata si am auzit k nu e chiar asa buna.....a ta cum se comporta??
|
este o suspensie de la jom si e foarte ok pentru inceput nu enici tare dar nici moale e chiar ce trebe !
|
Salut tuturor .
Astazi m-am decis sa dau 2.5 la vanzare asa cadaca sunt doritori spuneti-mi deoarece il dau acus de pe masina jos si nu il mai puteti proba . Date despre el:-este un2.5 non vanos cu 200000 km reali , filtru nou , ulei castrol nou nout pus la ultima etapa . Pret 550 euro cu tot cu cutie si toate anexele care trebuie. |
5 Attachment(s)
si cateva modificari
|
mai ai interiorul ?
|
castigi si cai de la grupu ala vopsit ?
|
depinde , la multi ani tuturor !
|
Imi place proiectul tau.
Speram in viitor sa ne ti la curent cu poze si filmulete de la diferite etape... La multi ani ! |
Multumesc , la fel tuturor. Fi sigur ca va voi tine la curent cu tot ce tine de masina ! Sper la mijlocul lui ianuarie sa incep lucrarile la ea si sa o termin pana la prima etapa !
|
Re: E36 - 325I ANDREI DRIFT
Salutare tuturor !
Cu doua saptamani inainte de prima etapa de drift care va fi la Iasi , mi-am adus aminte de thread .....:D.Din pacate am avut foarte multa treaba si imi cer mii de scuze ca nu am putut sa postez pe aici si sa va arat evolutia masinii ... In anteriorul post am zis ca voi pune v8 , dar dupa o inspectie amanuntita la motor ,ne-am dat seama ca timpul este o mare problema pentru a putea pune motoru sus si inca un mare impediment lipsa banilor deoarece aceasta iarna a fost foarte grea pentru toti cred ....:sad:. Dar din fericire , dupa cateva discutii si cu alti piloti de drift , am decis ca sunt si plusuri deoarece pe 2.5 pot avansa mai repede si invata mai repede .... Daca vor exista fonduri pentru a putea pune v8 la punct adica sa schimbam cuzineti garnituri si alte nebuniii , sper dupa doua trei etape sa il punem sus ! Avand in vedere faptul ca tatal meu are foarte multa treaba nu prea sau facut multe la masina , dar ii multumesc enorm deoarece sculat dela 6 dimineata pana la 6 seara la serviciu .... , ajungand acasa cica sa se odihneaca ( intra dracusorul in mine si incep sa il iau la intrebari )si neputand scapa de mine , mergem in garaj si incepem sa lucram pana pe la 12 noapte :twisted:(atat putea saracu din partea mea stateam pana dimineata ). Am avut multe bataii de cap deoarece masina trebuie pusa pe platforma daca e nevoie de facut ceva si noi nu detinem acel mecanism de exemplu masina de indoit teava ....:sad: Dar avand un tata descurcaret a rezolvat-o in trei zile avand in garaj autogenul si butelia pentru mig ....:?::D( va dati seama ca a dat bani buni pe chestiile alea , numai un reductor de oxigen fiind undeva la 100 de ron , nu mai zic de butelii sau altele !)trecem peste intr-o seara hai sa vedem cum incalzim tevile si sa vedem ce iese ....deodata imi aduc aminte ca trebuie ceva curbat si imi aduc aminte ce spunea un omulet de la drift cu o janta de metal ....:-P.Jap imediat in poiata vad o janta de 14 o iau si vin in garaj . Din pacate nu a iesit cum trebe ....:sad:cu multi nervi in mine ( ma gandeam numai la timp consumat ).. a doua zi avand un strungar bun iam spus sa imi fac o rola de 50 foarte adancita . Zis si facut dupa o zi am luat rola si dupa parerea mea au iesit chiar foarte bine si foarte repede ... cu cateva rani de la caldura pe la maini dar merge ....;) am facut rollbarul si mai avem sa ii facem cateva intarituri +suduri Asteptam si un electrician ca sa mutam panoul de sigurante pentru a putea trece cu teava pentru a fixa rollbarul si de oala!Am vrut sa fac eu aceasta operatie dar daca tot trebe simplificat electricitatea am decis ca cel mai bine prima data sa vad cum sta treaba ! |
Felicitari man! Si pentru ce ai relatat mai sus si pentru ce am mai spionat pe fb!
|
4 Attachment(s)
Primul cadou ca sa zic asa de craciun sau cum vreti voi sa il luati a fost suspensia de la hsd , care dupa parerea mea este cel mai important amanunt la drift !:twisted:
Primele impresii sunt foarte bune si oamenii de la driftworks sunt de nota 20 , am vorbit cu ei si dupa doua minute am dat comanda si il aveam pus pe curier ! Transportul foarte rapid si ieftin dupa parerea mea ! Suspensiile sunt foarte faine , imi doream foarte mult ceva bun spre pro poate ...:twisted:, acum sa le vedem la treaba ! |
Morph , stai asa deabea am inceput :oops:
Voi deveni un mic Octav in relatari ....:D |
3 Attachment(s)
Avand in vedere ca doresc sa ma dau la Iasi cu doar 2.5 , trebuie neaparat sa chelesc pisica in cel mai rau caz !:???:
Sau scos de pe ea multe lucruri grele cum ar fi aeroterma cu doua radiatoare ,plus multe calculatoare si fire am , in loc sa inchid circuitul de apa dupa cum multi mi-au spus am decis sa il refac si sa fie treaba cum trebuie ! Am scos rezervorul cu toate tevile si multe altele de pe langa el , in zilele care urmeaza vom cumpara foaie de aluminiu de 1.5 mm si vom face un rezervor de 30 de litri .si tot cu foaie de aluminiu vom acoperi craterul de la spate :rolleyes2 Tot pe spate am schimbat conductele de frana si slaufurile schimbat lichid si strans + saibe grover pentru a nu se mai slabi + schimbat etrierele ! Acum sper sa blocheze mai rapid , ca de blocat imi bloca dar lent ! La capitolul directie sa umblat din nou si sau facut bielete reglabile si flanse la cremaliera pentru a da mai inapoi bieleta cu capatul de bara deoarece la ce modificari sau facut aparea o forta mai mare la virarea in exterior punand in pericol caseta de directie , chiar sa se blocheze (over centre) ! Din cauza oboselii si a neatentii s-a lasat cu crapaturi ! |
| All times are GMT +2. The time now is 17:34. |
- Copyright 2026 4Tuning