Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Conducere fara permis (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/31162-conducere-permis.html)

ast3riCS 16-01-07 20:30

Conducere fara permis

Imi spune si mie cineva care este pedeapsa daca conduci fara permis...???

sebaaa 16-01-07 20:56

Re: Conducere fara permis

daca nu te prinde garda..niciuna
dar ..daca esti prins (un prieten de al meu a patit-o urat ..si stationa!!)
ideea e urmatoarea: nu te baga la asa ceva
e prea mare riscul ca sa se merite distractia
merge.. zic eu ..pe drumuri de tara (adik neasfaltate..doar praf) si cu posesorul masinii langa tine.. asa te poti risca..
nu risti doar tu..e si riscul lui!
daca vrei sa pleci cu masina lu taica-tu din garaj.. atunci e urat rau
crede-ma ..nu te baga..mai ales cu codul asta nou
daca esti prins acuma la 17 ani.. o sa ai cazier pe treaba asta..si crede-ma k nu da bine sa te duci la scoala de soferi (knd o sa ai voie sa te inscrii dupa ce ai facut) si sa vada aia ce ai facut..si daca taica-tu vrea sa se scape de orice vina(adik daca iei tu masina din garaj fara sa ii spui) atunci e baiu mai mare
deci..pe scurt NU TE BAGA!!
nici printre blocuri k sunt o groaza de pietoni, de copii si de masini parcate aiurea si nu ai indemanarea sa le / ii eviti .. cum explici tu un accident?
a patit-o un alt tovaras de al meu.. a lovit o masina parcata ..tot asa ca tine..la 17 ani ..mai avea 2-3 luni si facea 18 .. si s-a cacat pe el instant ..si a dus masina la loc si a avut bulan cu ta-su intelegator

bano 16-01-07 21:15

Amenda penala. si racoare 1_5 ani

ast3riCS 16-01-07 21:24

zici sa nu ma bag........
acu 5 luni faceam dinastea in fiecare zi si nu exagerez timp de 2 sapt....
printre blocuri.....langa politie....si eram tampit rau de tot schimbam si plecam numah 6000rpm...pe strada plina de masini......booon...
O sapt am facut pauza, dupa o sapt am mai luat-o odata, am vrut sa ma duc intr-un parc in care duminica se aduna multe pizde, smecherasi cu masinile si alte alea.......
ce fac.ma duc si eu sa ma sparg in figuri de idiot ce sunt. ajung acolo, fac "raliuri"(explicatia turnatorului care era gabor) pe acolo pana cand........
ma suna tatamiu(care ii instructor) si ma ia la niste injuraturi. Opresc masina...
o trag unde era mai putina lume sa nu ma fac de oha. si sa vezi ce bataie am mancat.
ok eu unu m-am mai potolit.
Dar cu mine a mai fost unu care acum face la fel ca mine........(pana il prinde)
si nu stiu cum sa-l potolesc!!!

Viduka11 18-01-07 19:23

aici e treaba lui....dar un sfat...duceti-va la poligon seara si faceti acolo ce vreti...eu ma duceam cu tata...apropo Polignul NU este autorizat...cel din Colentina

MARI_NSL 19-01-07 22:15

daca te bazezi sa stii toate datele unui tovaras si nu te balbai cand vb cu gaboru mai mere . da numai sa nu te duca la sectie sa te controleze la poza.ca asa poate mai scapi cu o amenda ,ii zici ca nu ai actele la tine, dar oricum e periculos .

CRyS` 20-01-07 22:15

Quote:

Originally Posted by ast3riCS (Post 701235)
zici sa nu ma bag........
acu 5 luni faceam dinastea in fiecare zi si nu exagerez timp de 2 sapt....
printre blocuri.....langa politie....si eram tampit rau de tot schimbam si plecam numah 6000rpm...pe strada plina de masini......booon...
O sapt am facut pauza, dupa o sapt am mai luat-o odata, am vrut sa ma duc intr-un parc in care duminica se aduna multe pizde, smecherasi cu masinile si alte alea.......
ce fac.ma duc si eu sa ma sparg in figuri de idiot ce sunt. ajung acolo, fac "raliuri"(explicatia turnatorului care era gabor) pe acolo pana cand........
ma suna tatamiu(care ii instructor) si ma ia la niste injuraturi. Opresc masina...
o trag unde era mai putina lume sa nu ma fac de oha. si sa vezi ce bataie am mancat.
ok eu unu m-am mai potolit.
Dar cu mine a mai fost unu care acum face la fel ca mine........(pana il prinde)
si nu stiu cum sa-l potolesc!!!

Nu ai avut minte!Ia si stai cuminte si zii si la fel prietenului tau!

Si eu nu am avut minte!Am fost pana la Constanta si inapoi!Tocmai din Iasi!Ma bazam si ma bazez pe 2 pile,un prim procuror si un avocat si cu 500 E in masina mereu!.....Acum mi`am luat permisu...si..?Mi l`au suspendat 3 luni.Pt ce?Viteza.....acum nu ma mai tzine!Cu toate ca ma bazez...nu ma mai tzine sa fac prostii!E prea riscant....prea riscant!Am condus fara permis cel putin .... 6000 km sa nu exacerez!Asa ca ....stai cuminte....Statzi cumintzi!Nu isi are rostu!Potzi sa fii Columbeanu...daca i se scoala la unu....Ajungi o furnica in bulau!

sebaaa 20-01-07 23:07

e bine k te-ai cumintit..si tu bou la faza aia knd ai vrut sa te dai mare..asa te-a observat gaborul kre te-a turnat lu tactu..
bine ti-a facut tactu k ti-a tras o bataie..si io la fel iti faceam
crys..si tu esti nebun..nu gluma.. pana la mare si inapoi?.. frate..ce parinti ai avut? ..adik observa si ei k ai plecat cu masina ..chiar nu le-a pasat?
tov tau e chiar prost..in loc sa invete din ce ai patit tu, se risca k prostul..urat asa..

ast3riCS 20-01-07 23:09

Eu unu m-am potolit.......am facut-o dar nu ash mai face-o
De pretenu meu ce sa mai zic....l-am lasat sa tot mearga singur, ii mai dau soferi sa-l duca pana la drumuri mai necirculate.
El la inceput fara mine nu mergea......pana i-am zis dute singur ca eu cu tine in parnaie nu intru.......s-a suparat.
Acu ata ete.....

CRyS` 21-01-07 01:32

Ce parintzi ba?Am 16 ani :)!Am 23 de ani...sunt om la casa mea,firma mea! :)Ce crezi ca stia mama daca era ceva? :)

Alexutzzz 21-01-07 01:56

se lasa cu dosar penal.......ori iti da cu suspendare...ori amenda penala de te ustura curu......cititi si voi legea inainte sa vb...mai ales sebaaaa...prea mult tra lala...bla.bla.bla...si eu am mers fara permis...fara sa stiu date fara sa stiu nimic...m-am bazat pe motor nu pe relatii chestii...acu am luat sala cu 25...si nu mai ies pana nu iau si poligonu si ma vad cu permisu in mana ca nu merita riscu(ps nu m-au prins :P nici macar semn sa opresc )

Doctorul 21-01-07 02:02

si eu ma gandeam sa ies usor printre blocuri,dar nu tare doar o plimbarica....desi e naspa ca-s oameni si dak te prinde.....

Psycho 21-01-07 11:13

Art.78 - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori acesta i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin (2) se sanctioneaza si persoana care incredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care se afla in una dintre situatiile prevazute la alin.(1) si (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.��

Alexutzzz 22-01-07 00:45

psycho........crezi ca ce scrie in legislatie ii sperie?....da stiu sunt niste inconstienti.... ca merg cu masinile fara permis.....da si eu am o doza....dar daca ne gandim care sunt sansele sa se ia dupa tine daca esti cu maisna sau motoru...sunt dal draqu de disproportionate......si in + eu de obicei mergeam in grup...si stiu ca aveam o doza de inconstienta....acum m-am calmat.....ca nu merita riscu

PH-04-WPD 22-01-07 14:13

daca esti stationat si cu motoru oprit nu poate sa iti faca nimic ... poti sa ai 10 ani poti sa ai 20 nu poate sa iti ceara acte sau mai stiu eu ce. Am taiat linia continua la paralela pe dn1 si politia la 2 metri mai incolo oprea pt. controale ... si eu cand i-am vazut am tras pe dreapta si nici n-au venit la mine pt. ca nu au voie ... oricum inconstieti cei care conduc fara permis... ganditi-va la viitoru vostru ... cu el suspendat e altceva decat fara ... mai ai dovada aia mai sunt multe altele ...

Psycho 22-01-07 20:30

Quote:

Originally Posted by Alexutzzz (Post 709105)
psycho........crezi ca ce scrie in legislatie ii sperie?....da stiu sunt niste inconstienti.... ca merg cu masinile fara permis.....da si eu am o doza....dar daca ne gandim care sunt sansele sa se ia dupa tine daca esti cu maisna sau motoru...sunt dal draqu de disproportionate......si in + eu de obicei mergeam in grup...si stiu ca aveam o doza de inconstienta....acum m-am calmat.....ca nu merita riscu

legiile sunt facute pentru a fii incalcate zicea cineva .. si zicea bine ... ptr droguri iei inchisoare .. ptr viol iei 15 ani .. ptr crima pe viatza etc .. si tot se intampla

platon911 23-01-07 13:10

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 701187)
daca nu te prinde garda..niciuna
dar ..daca esti prins (un prieten de al meu a patit-o urat ..si stationa!!)
ideea e urmatoarea: nu te baga la asa ceva
e prea mare riscul ca sa se merite distractia
merge.. zic eu ..pe drumuri de tara (adik neasfaltate..doar praf) si cu posesorul masinii langa tine.. asa te poti risca..
nu risti doar tu..e si riscul lui!
daca vrei sa pleci cu masina lu taica-tu din garaj.. atunci e urat rau
crede-ma ..nu te baga..mai ales cu codul asta nou
daca esti prins acuma la 17 ani.. o sa ai cazier pe treaba asta..si crede-ma k nu da bine sa te duci la scoala de soferi (knd o sa ai voie sa te inscrii dupa ce ai facut) si sa vada aia ce ai facut..si daca taica-tu vrea sa se scape de orice vina(adik daca iei tu masina din garaj fara sa ii spui) atunci e baiu mai mare
deci..pe scurt NU TE BAGA!!
nici printre blocuri k sunt o groaza de pietoni, de copii si de masini parcate aiurea si nu ai indemanarea sa le / ii eviti .. cum explici tu un accident?
a patit-o un alt tovaras de al meu.. a lovit o masina parcata ..tot asa ca tine..la 17 ani ..mai avea 2-3 luni si facea 18 .. si s-a cacat pe el instant ..si a dus masina la loc si a avut bulan cu ta-su intelegator

io nu inteleg cum raq a patit-o ala dak stationa......n-are ce sa-mi fak dak stau pe loc............

gelu_r 23-01-07 14:28

si eu am condus o gramada fara permis...da unde ziceti voi ca e mai simplu"pe stradute"de fapt e cel mai riscant...cel mai simplu e sa conduci pe autostrada unde sunt sunt slabe sanse sa te opreasca..te ia doar radaru..pe stradute e cel mai riscand ca poate sa intre unu in tine..si "nevinovat"te prinde :D

sebaaa 23-01-07 15:53

@ crys .. credeam k ai facut cascadoria asta knd erai pustan si n-aveai carnet.
k il ai suspendat acuma si ai mers fara el e complet altceva..
@platon911 ..tov ala al meu l-a luat la control politia comunitara..era cu mai multi in masina..si aia beau in masina..era si el baut....o faza d-asta
@alexutzz.. tu plecai cu motorul in grup? mama frate..asta e direct tupeu fara limite frate..fara frica.. nu pot sa cred.. presupun k respectai regulile de circulatie ,nu? ..adik nu faceai fel de fel de figuri prin trafic..dupa ce k nu aveai carnet,nu-i asa?
si ti-a dat psycho textul de lege unde zicea de bulau..
@doctorul..toti incep asa.. ba printre blocuri..ba pe la tara..un pic un pic..dupa aia knd se descurca ceva mai bine se baga si in trafic..si prind din ce in ce mai mult tupeu..si atunci sunt probl..

Alexutzzz 23-01-07 23:53

seba......haha
alexutzz.. tu plecai cu motorul in grup? mama frate..asta e direct tupeu fara limite frate..fara frica.. nu pot sa cred.. presupun k respectai regulile de circulatie ,nu? ..adik nu faceai fel de fel de figuri prin trafic..dupa ce k nu aveai carnet,nu-i asa?
de obicei mergeam...in grup....de mai multe motore...evident ca respectam regulile.....faceam si fel de fel de figuri prin trafic......
daca ai zis o ironic.....esti un mare retard..... fac pariu ca tu ai tupeu nici sa muti cazanu din loc daca nu ai permis;)

Dimitris 24-01-07 21:20

la 17 ani consideri ca ai tupeu... dupa ce ajungi pe la 20 iti aduci aminte si iti dai seama ca erai inconstient.

eu am patit o faza foarte nasoala acum vreo 2 sapt. vineri seara, veneam de la pescarush si pe drum s-a luat un golf 4 alb cu gemuri fumurii dupa mine, ca tot omu i-am dat tare si ala dupa mine. am ajuns la kogalniceanu, la statuie, cine stie zona, stie si acea statuie din mijloc. eu am facut dreapta sa o iau spre casa, ala nu a mai luat curba si a intrat intr-un jeep, care era parcat cam 15-20 de cm pe strada. impactul l-am vazut perfect, si a fost foarte nasol. M-am dus sa vad daca ce a patit si surpriza... pusti de 16 ani la volan, matusa lui in dreapta (femeie la 30-40 de ani) si in spate 2 prieteni.

A avut noroc ca au iesit toti din masina ca altfel dosar penal scria pe el... deci, mai usor, ca nu se stie cand omorati pe cineva...

RA_2fast4u 25-01-07 21:37

ham.. si eu faceam din astea.. pe strada, pe la tara tot timpu, prin parcari pe la magazine.. odata, cand era sa o si incurc, am mers si pe un drum national destul de circulat si dupa 500 de m m-am trezit cu baietzii cu loganu in spate (eu mergeam incet ca vroiam sa parchez).. vedeti atuncea sperietura.. any way din fericire am scapat si eu fara nimica si am ajuns sa vad si cartonashu mic si roz cu poza mea pe el :P

mikkai 25-01-07 21:59

Eu nu zic sa nu mergi cu masina cand nu ai permis.Dar sa nu fie prin locuri publice ca nu se stie.Eu cred ca daca m-ar lovi unu fara carnet as face crize.E urat cand te loveste unu si e vinovat si iti vine sa il iei la pumni dar cand nu are nici permis chiar ca o iei razna.Iar tu daca nu ai permis poate sti sa conduci chiar foarte bine dar vine un dobitoc si da peste tine si te-a linistit de tot.Il mai si platesti.

sebaaa 25-01-07 22:44

dmitris .. ai avut noroc k nu te-a lovit ala..
am un coleg kre are 16 ani, dar 110 kg..cam asa ..si arata de 30..si mai conduce din cand in cand golfu lu maica-sa..cu ea langa el, bineinteles.. doar k la el nu se vede varsta adevarata asa usor..doar in buletin:P
@ra_2... ai dreptate..una e sa conduci pe un drum de tzara, pustiu , in plina zi.. sau pe nush unde , la mama dreq.. (aici in ideea sa nu fie in oras si nici pe drumuri nationale/ judetene / expres .. etc.. ) doar pe drumuri comunale..si parca nici acolo ..pe alea neasfaltate
si alta e sa te plimbi prin oras cu masina parintilor sau a unui prieten..
cu masina parintilor ..mai e cum mai e..unii sunt mai temperati , altii sunt teribilisti.. depinde cati bani au parintii si cat de "bazati " sunt..
dar knd conduci masina unui prieten.. cu el langa tine bineinteles..apare o oarecare provocare sa zic asa..sau mai mult nevoia de a te dovedi in fata respectivului.sa zicem k vrei sa ii dovedesti k poti conduce bine..dar el zice..nu poti face asta... - la faza asta ..ce se intampla ..si-a facut-o cu mana lui k te-a provocat si nu o sa refuzi 99,9% garantat..si de aici incep sa apara belele..
@ alexutzz.. nu am zis-o ironic.. am fost mirat mai mult. chiar nu mi-a venit sa cred ce "tupeu" au unii..am pus in ghilimele ca sa fie clar k nu laud/aprob asa ceva. din cate stiam eu, din unele pct de vedere , mersul in grup (de motociclisti e vb) este periculos pt incepatori, chiar si pt avansati daca nu sunt atenti.. si m-am mirat k nu ati avut nici un incident..ai avut noroc la faza asta.
de mutat "cazanul" ( nush de care cazan vb tu..dar am folosit acelasi termen) , crede-ma k aveam tupeu si ink am:P; doar k nu mi s-a dat ocazia de ceva vreme. colegii nu au incredere sa isi lase masina pe mainile mele (de la numeroasele betii ale mele.. ei considera ca am baut ceva in fiecare dimineata si nu se risca sa ma lase sa conduc..nici intre ei nu si-au dat masinile , deci nu ma simt jignit deocamdata); diff intre mine si tine...si intre cel cu golful kre l-a prins tasu..este k eu nu am facut asta..pur si simplu..nu era vorba de tupeu sau de nush ce.. k am facut o groaza de prostii cu tupeu garla..
dar totusi am ales sa nu fac asta..pur si simplu .
acuma ai A1..si e altceva,nu?..recunoaste k esti mai linistit cand treci pe langa un loganel cu politia rutiera pe el (fata de perioada knd mergeai fara carnet)
cum a spus si dmitris,dar cu o mica adaugire POATE CAND TE VEI MATURIZA, vei realiza ce iresponzabil ai fost. si eu m-am uitat "in spate" ca sa zic asa la prostiile mele ..si nu pot sa imi explic cum am putut sa fac asa ceva
mai ales la o faza de la mare knd era sa mor inecat( acum 2 ani).. eu nu stiu sa inot..si era cer innorat si ploua un pic.. eram cu prietenii mei la mare..eram in apa pana la gat ,cam asa.. si astia jucau handbal ..si eu stateam in apa.. si au inceput valurile ,dar nu am reusit sa ma apropii de mal(tragea curentul ceva mai mult decat ma asteptam in ziua aia), dar totusi nu ma deranja nivelul apei ..si au venit valuri mai mari..si am incercat sa ma apropii..dar totusi nu am putut.. si k boul ce am fost nu am strigat sa ma ajute, ci mi-am tinut respiratia.am reusit sa ii fac semn cu mana unui prieten de pe mal, si acesta a venit cu ceilalti sa ma ia din apa (el avea vreo 50 kg si io 75 pe atunci, si knd incercasera sa ma invete sa inot ( cu o zi sau 2 inainte ) s-au chinuit sa ma ridice/traga prin apa , adaugam forta curentului la treaba asta si au venit 3 sa ma ajute.. si a venit un val ditai..chiar knd veneau ei spre mine.. si atunci..cateva secunde, tocmai dupa ce trecuse valul de capul meu, m-am panicat..dc? m-am uitat in spate.. valuri mari. in fatza..valuri mari.chiar nu mai vedeam plaja..si am stat cateva secunde asa..nu cred k a durat f mul, dar pt mine timpul ala a trecut foarte incet..in fine..ma scot astia din apa..nu patisem nimic, doamne ajuta!.. si ne-am vazut de drumul nostru spre hotel..
si ei ma intrebau..seba..tu stii k era sa mori,nu?..si pana atunci nu ma gandisem exact asa la treaba asta, dar am zis da, stiu..
si abia dupa ceva timp..am realizat cat de mare a fost pericolul..
asa e situatia..pe moment nu poti sa realizezi..trebuie sa treaca ceva timp sa poti sa reflectezi situatia in mintea ta..
ai sa vezi tu mai tarziu .. sper .. pt siguranta ta;)

ast3riCS 25-01-07 23:30

Eram cu o vectra A de 2L..:P ......oricum nu conteaza!!

platon911 26-01-07 13:53

io iesisem cu masina lu tata pan la un tov de al meu care are un magazin acolo in cartier la mine....noi acolo ne strangem la ala la magazin mai bem o bere,mai o pzda plm......si naveam permis pe vremea aia.......stateam langa masina acolo plm ....mzk tare alea alea...aveam la me actele masinii.....vine o masina de gabori...opreste la magazin isi cumpara suc si snacks....si knd ies din magazin se ia bulangii de mine.......k ce-i cu masina asta aici?
e a mea,zic io de colo.....aia:da' arata-mi si me actele pe ea.....ia frate daci ..uite acte...legala tot....da ei de colo:si permisu'.....zic io:nam permis.....vreau sa dau acuma...da ei pey cum nai permis?!!....zic io:nam permis care-i treaba?......cum ai ajuuns tu aici?....k vad k stai pe alta strada(eram la vreo 500m de strada mea)....zic io: nu conteaza cum am ajuns........
si s-au cacat pe ei k n-au avut ce sa-mi fak.................

Dimitris 26-01-07 14:12

si daca stateau si te pandeau cand pleci nu aveai tu ce sa le faci...

Aaronnel^ 26-01-07 14:37

Unchiu meu a condus 1 an in Bucuresti fara permis si nu la oprit politia
L-au prins fara permis doar odata cand la atins pe unu cu un break si ia spart tripla si nu sa inteles cu ala ... si a tras tare ... cu spaga ca alt fel nu mai lua permis in vecii vecilor
Si asta pe vremea lu Ceausescu

Alex-Rahova 26-01-07 15:10

fara suparare...
dupa parerea mea( in general...tipul de pusti 16-17 ani..chiar peste dar fara permis) asta e tipul de 'sofer' care accidenteaza mortal pietoni si ii abandoneaza prin padurile de la marginea orasului.. Mai "soferi" de 17 ani.. stapanitzi-va dorinta de Fast & Furious, ca nu se stie cum trosniti masina sau vre`un om ceva... si cred ca la ditamai morcovu` care o sa il simtiti cand vedeti masina de politie fugiti pana opriti la 'semnalul' regulamentar al unui stalp de curent sau vre`un copac..
totusi la polul opus de tot ce am spus este zicala : Suntem in Romania/banii rezolva totul..
pentru toti care au chef sa comita vreo prostie..daca nu sunteti Foarte Foarte bazati sau.. Foarte Foarte bogati si cu ceva relatii... abtineti-va !!

alex_nebunu 28-01-07 12:07

mah io zic ca cea mai buna solutie pentru aia fara carnet este sa mearga si sa se plimbe sau alceva pe poligoane
si io merg cu taicamiu la aeroport in timisoara aproape in fiecare sapt si ma plimb cu masina si am doar 14 ani
acolo va garantez ca nici un gabor nu se ia de voi

Aaronnel^ 28-01-07 13:12

Quote:

Originally Posted by alex_nebunu (Post 718962)
mah io zic ca cea mai buna solutie pentru aia fara carnet este sa mearga si sa se plimbe sau alceva pe poligoane
si io merg cu taicamiu la aeroport in timisoara aproape in fiecare sapt si ma plimb cu masina si am doar 14 ani
acolo va garantez ca nici un gabor nu se ia de voi

Si eu ma duk cu tata in poligon el sta bea o bere si eu ma plimb de voie cu masina prin poligon :)
Si am doar 16 ani :)

mikkai 28-01-07 13:53

Si dup-aia cine va duce acasa?Sau bautura la volan nu mai e caz de puscarie?

sebaaa 28-01-07 14:29

mda ..bine punctat mikai..
pt tatal lui aaronel, sa conduca dupa ce a baut , sau sa il puna pe fiul sau minor sa conduca este tot aia, ceea ce denota cat de mult ii pasa lui de lege..
si vad k te lasa si singur sa conduci..deci omul chiar n-are nici o grija ..misto asa
sa avem cati mai multi parinti d-astia..

Aaronnel^ 28-01-07 14:37

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 719208)
mda ..bine punctat mikai..
pt tatal lui aaronel, sa conduca dupa ce a baut , sau sa il puna pe fiul sau minor sa conduca este tot aia, ceea ce denota cat de mult ii pasa lui de lege..
si vad k te lasa si singur sa conduci..deci omul chiar n-are nici o grija ..misto asa
sa avem cati mai multi parinti d-astia..

Poligonu e la 1km de mine ;)

sebaaa 28-01-07 15:13

nu conteaza
poti sa faci un accident cand esti baut (nu zic neaparat beat..doar baut) si pe 1km si pe 500 m.. da..e adevarat..poate intr-o zi bea mai multe beri decat de obicei si face un accident
chiar si unul minor
ii masoara aia alcoolemia in caz de accident..si daca e mai mare de 0.04(inclusiv) in AERUL EXPIRAT, trebuie sustrase probe biologice , ramane fara carnet .si daca se sustrage probelor biologice, dosar penal
pana in 0.04 e doar contraventie si ramane fara carnet..dar peste 0.04 (inclusiv)in aerul expirat..trebuie si probe de sange
si peste o ora sau 2..cine stie cat dureaza pana ajunge la IML (institutul de med. legala) (in 2 ore dupa ce te-ai oprit din baut , cantitatea de alcool din sange este MAXIMA) , i se iau probe de sange, una knd ajunge, una peste o ora.
daca are peste 0.08(inclusiv) alcool in sange, 90 zile carnetul suspendat, caz penal
pur si simplu..am zis ce am zis mai sus ca sa stie mai multa lume..poate nu toti stiu treaba asta
ideea e urmatoarea.. distanta nu cont..poti sa faci accident si in parcare
si inca o chestie.. asa..ca un sfat, in paralel fata de toata discutia asta
daca ai baut o bere, si te-ai urcat la volan si te-a oprit si iti pune fiola si iti da alcoolemie PANA IN 0.04 in aerul expirat, spune k esti multumit cu masuratoarea si k nu o contesti..altfel , vei fi dus la IML si knd iti recolteaza sange alcoolul din sange va fii aproape , daca nu chiar la nivelul maxim..si risti sa ramai fara carnet pe o perioada mai lunga de timp, chiar sa te trezesti cu dosar penal (asta ne-a zis la cursurile de legislatie)

alex_nebunu 28-01-07 15:25

mah ai grija sa bea numai bere sa nu bea rom sau alceva ca atunci ii sinucidere curata daca conduce taicatu
aronel las ca macar te duce la poligon si nu pe stradute cum fac alti ,
pe stradute ii plin de gabori da la poligon nu ii nici un gabor si poti sa faci ce vrei

Dimitris 28-01-07 15:40

alex nebunu... la 13 ani mai bine taci. ok? mai bine te uiti bine cand treci strada ca poate vine tasu baut si nu iti mai da prioritate la trecere...

sebaaa 28-01-07 16:06

=))..chiar k..
bine zis
la 13 ani, conform regulamentului ..( nu scolar:P , rutier) nu ai voie nici macar sa "conduci " o bicicleta pe drumurile publice
tre sa ai 14 ani pt treaba asta
nu a facut tocmai bine taica-tu k te duce sa conduci...dar putea sa fie mai rau
gen..sa bea si sa te puna sa conduci=))
e faza k nu ar trebui sa conduci la varsta asta... k te inveti:P
pe bune..
sa nu cumva sa te manance ... undeva .. sa iesi cu masina pe strada.. k tactu o pateste.. esti prea mic si pt scoala de corectie..
nici buletin n-ai.. stai cuminte
ce zic eu.. apuca-te de un sport..
ia-ti o bicicleta si plimba-te pana iti vine rau..sau daca esti fan senzatii tari, ia-ti un skateboard
e varsta perfecta pt treaba asta..am avut si eu unul si m-am distrat de minune cu el ..pana l-am rupt :((
sau role..ce vrei tu.. recomandarea mea : sa nu stai la calculator toata ziua jucandu-te nush ce joc online sau alta prostie de genul
nu se merita
hai.. du-te si distreaza-te .. nu condu, k e timp si pt asta
ai sa vezi tu ce repede trece
si daca tot esti membru pe forum, recomandarea mea: doar citesti ce scrie..si atat ..nu comentezi . ca o sa sara toti pe capul tau knd iti vad varsta
doar citesti. asa inveti ceva (sa speram) si nu pui intrebari idioate peste vreo 4-5 ani ..poate chiar mai tarziu
multa bafta

alex_nebunu 28-01-07 16:36

seba am sa tin cont te indrumarile tale dar am 14 ani ,am buletin,si taicamiu nu bea si fac carting de la 8 ani ,io nu indraznesc sa ies cu masina pe strazi ,io consider un lucru bun ca invat sa conduc masina de la varsta asta de 14 ani ,sa sti ca a venit chiar un politist pe poligon in tm si sa uitata cum conduc care taicamiu nu il cunostea
DA orcum mersi de sfaturi

sebaaa 28-01-07 18:18

atunci e bine
eu am visat in copilarie sa fac karting..dar nu mi-am permis nici macar o bicicleta knd eram copil..:(deh..situatie materiala naspa

All times are GMT +2. The time now is 23:08.

- Copyright 2026 4Tuning