Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Fiat (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat.html)
-   -   Fiat punto 1.2 - Filtru aer (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat/30976-fiat-punto-1-2-filtru-aer.html)

eduardo_s88 14-01-07 11:28

Fiat punto 1.2 - Filtru aer

salut. am si eu un fiat punto 1.2 60 de cai din 2000.
si ma bate gandu sa-i pun filtru de aer sport. am citit k merg numa pe motoare mai mari de 1.5
pot sa-i pun? creste consumul?
performantele?
va rog ajutati:D mersi numa bine:!:

CicioNE 14-01-07 13:48

Re: fiat punto 1.2 filtru aer

cresc performantele dar binenteles ca nu o sa te bage in scaun:))....dar consumul va creste bine !

eduardo_s88 14-01-07 17:50

mersi. un pret aproximativ?
cu cat de mult creste consumu? ce zici merita?:D

marsuleu 15-01-07 08:45

stai linistit frate cu filtrul sport pe motor de 1,2. nu creste nici o performanta. nici consumul, dar o sa faca ceva mai mult zgomot motoru. that's all!

CicioNE 15-01-07 12:49

really....ai mai da-ne pace....daca e facuta si evacuare k lumea si filtru k lumea creste....de ex evacuare remus si filtru pipercross am si cresc performantele nu mult ce ii dreept da cresc .......lasa tu pe mare expert.....citeste pe forumuri la schimbarea evacuarii si la montare filtru sport performantele cresc iar binentele cu cat e mai mare motorul cu atat aceste performante se simt...deci ..........

marsuleu 15-01-07 13:00

bah desteptule..omul a zis ca vrea sa ii puna doar un filtru sport. atat! cu ala nu face nici o performanta , in afara de zgomot. nu am zis ca daca ii skimbi evacuarea si filtrul nu obtii ceva cai in plus. dar nu si in cazul in care , pe motoru ala de 1,2, ii pui doar un filtru amarat.

eduardo_s88 15-01-07 14:58

mersi baeti.:D
las nu va certati?
stie careva ce dimensiune imi trebuie? mai tre sa schimb si conducte sau ceva?:)
si niste preturi dak sunteti buni:D
danke numa bine

marsuleu 15-01-07 22:27

un filtru sport gasesti pe net pe la combinatii cu 50-70RON.am vazut unul kiar interesant , cromat la 55RON. nu stiu si cat de eficient este. iar de modificari nu stiu ce sa iti zic. intreaba si tu pe la baietii din oras care vezi ca si-au tunarit masinile.ei tre sa stie mai bine.

ZaiR 15-01-07 23:32

faci ceva pe el de filtru aer ,atata timp cat nu se umbla la soft... momentan acel soft este scris cu componentele plecate din fabrica.
asa ca...daca ai de gand sa faci ceva sa mai cresti puterea umblii la filtru sport (montat cu cap,adik nu pus in mijlocul motorului de unde trage aerul extrem de cald al motorului pentru ca dinpotriva ...vei pierde nu vei castiga putere),evident un traseu de evacuare sport complet cu serpisori modificati iar teava avand diametru mai mare ex:50-55 ,niste bujii cu iridium si dupa toate acestea un chip tuning facut cineva care stie.

Bafta

eduardo_s88 16-01-07 10:50

ok. mersi baeti. ma descurc eu:D

tfsi 16-01-07 16:11

parerea mea e ca decat sa-ti pui un filtru sport care sa-l scoti pe la 50-60 ron mai bine nu-ti pui nimic si il lasi pe cel de fabrica....de ce oare un sistem de admisie k&n,pipercross (cum are cicione),green,etc sunt mult mai scumpe si ajung si pe la 200 euro??? conteaza f mult materialul din care sunt fabricate.gandeste-te ca dupa un anumit nr de km trebuie curatat...iar unul de calitate slaba nu cred ca suporta multe tratatemente de curatare.din cate imi aduc aminte k&n iti garanteaza filtrul ca poate fi folosit timp de 1.000.000 de km.si conteaza extrem de mult unde il pozitionezi pt a nu lua aer cald de la galeria de evacuare si totodata tubulatura sa fie bine izolata.asa ca parearea mea e sa-ti cauti ceva de la o firma serioasa.

numai bine!

CicioNE 16-01-07 18:04

daca ei vor performanta cu 500.000 asta este:))....asa nu8 veti optine nimik:)

eduardo_s88 17-01-07 15:19

mersi de sfaturi
o sa vad cum stau cu finantele:D

antonio74 01-03-07 13:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by marsuleu (Post 699155)
bah desteptule..omul a zis ca vrea sa ii puna doar un filtru sport. atat! cu ala nu face nici o performanta , in afara de zgomot. nu am zis ca daca ii skimbi evacuarea si filtrul nu obtii ceva cai in plus. dar nu si in cazul in care , pe motoru ala de 1,2, ii pui doar un filtru amarat.

nu cred ca e asa cum spui , eu am filtru sport pe motorul de 1.2 16 valve si se simte o usoara crestere fata de filtrul normal , vezi si poza atasata

eduardo_s88 03-03-07 11:59

antonie si ce marca e?
ai schimbat si evacuarea?consumu ti-o crescut?
a meu e numai cu 8valve:(

CicioNE 04-03-07 21:41

si nici nu stiu daca este pozitia ideala ....nu isi trage aer cald???

monk 04-03-07 21:51

am o intrebare mica mica mica.... pe diesel schimba sunetu motorului considerabil ?

antonio74 05-03-07 08:57

cicione nu e pozitia corecta , am luat doar filtrul ...fara kit , urmeaza sa cumpar tot original , intai am vrut doar sa il testez , consumul creste ...sunetul e bestial , ai impresia ca cine stie ce motor se ascunde sub capota ....

monk 05-03-07 11:19

deci e valabil si pt diesel ?

antonio74 05-03-07 11:59

merge si la diesel :)

antonio74 05-03-07 12:00

ti l dau pe al meu cu 1 mil daca vrei , ci kit de curatare

monk 05-03-07 15:04

vorbim ... sa il aud intai cum suna pe diesel si daca imi place, il iau.

antonio74 05-03-07 16:47

k , ne vedem intr o seara si il testam

eduardo_s88 06-03-07 12:03

antonio da nu mi-ai zis si mie de unde l-ai luat:)
hai k pe 15 ii ziua mea si primesc niste bani si poate imi pun si eu unul:D

antonio74 06-03-07 13:17

l am luat de la un amic anul trecut e nemtesc :)

R3alArt3 11-03-07 22:41

Si eu am kit de admisie K N pe fiat bravo 1,2 16v si impreuna cu evacuarea si cipu face o galagie de invidiat
da creste si consumu datorita evacuari

monk 12-03-07 00:25

consumu nu creste datorita evacuarii... din cate stiu eu .. e absurd. ca in fond nu face nimic, din contra evacuarea cu evacuarea sport nu mai depune atata "efort" ca sa evacueze :D

R3alArt3 12-03-07 11:05

Nus de la ce a crescut da a crescut ceva maiales in oras il simt bine fata de cum era inainte
da oricum merita
Soundul este excelent!!!

LucianF 12-03-07 11:11

Quote:

Originally Posted by R3alArt3 (Post 793480)
Nus de la ce a crescut da a crescut ceva maiales in oras il simt bine fata de cum era inainte
da oricum merita
Soundul este excelent!!!

Nu cumva si mersul tau cu masina a devenit mai sportiv?Pentru ca atunci acesta este raspunsul la faptul ca consumul masini este mai crescut.

R3alArt3 12-03-07 21:06

Mai sa stii ca mersul meu ii ceva mai agresiv decand cu soundul nou al masini
Nah las sa consume doar distractia costa nu

mariusyk20 17-06-09 11:54

fiat stilo ...power boost

stie cineva unde se monteaza un power boost la un motor de 1.4......mi a adus un prieten din america un chip(cica special pe stilo orice motrizare pt cele cu aspiratie) va multumesc frumos!!

yneedlove 19-03-11 17:46

Re: Fiat punto 1.2 - filtru aer

Salut...si scuze ca intervin si eu o cu o intrebare pe threathul tau....... pana la urma... o toba/finala goala , este mai buna decat una standard? de ex la masina are un tovarash una goala....suna bine....dar cica ai scade puterea si ai creste consumul....va rog sa nu datz cu parul....si astept doar argumente CLARE !!!

skan 22-03-11 14:52

Nu am auzit in viata mea de "toba goala". Daca vrei ceva diferit fata de standard iti iei o toba sport dar fara un traseu complet nu va fi nici o diferenta. Daca iti inlocuiesti tot traseul de evacuare inclusiv catalizatorul va fi o chestie calumea. Dar sa pui o toba goala...?

yneedlove 22-03-11 16:24

da prietene...o toba standard are niste filtre niste nebunii....asa am avut si eu pe motor yamaha....el la masina are o toba ...o finala...goala ca ne-am uitat la ea...nu cred ca are mai mult de 1-2kg...sport....racing....zi cum vrei...gasesti peste tot unde se fac tobe...se monteaza....se repara....etc.

Intrebarea mea era alta, chiar mergand pe ideea ca ai dai toba finala jos... in afara de sunetul turbo sport carrera....care mai e ideea? iti creste consumul....nu iti creste....iti reste puterea.....o pierde.....ce tre sa indeplineasca o toba ca sa de'a randament?

Astept ARGUMENTE si EXPLICATII clare...ca m-am saturat de lumea care nu este atenta la ce se vorbeste....

Si pt cei ce au belit ochii mari cu toba goala....:

https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...re/page-3.html

si aici:

https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...rformanta.html

si aici :

http://www.clubaudi.ro/motor/1392-evacuari.html

All times are GMT +2. The time now is 05:07.

- Copyright 2026 4Tuning