Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Stock vs Dogbox vs Sequential (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/308100-stock-vs-dogbox-vs-sequential.html)

vcsomin 10-03-12 19:16

Stock vs Dogbox vs Sequential

Din ce am vazut eu nu exista sectiune pentru transmisie etc, asa ca am postat aici .

Ma intereseaza o comparatie intre cele 3 tipuri de cutie vis-a-vis de timpi schimbare / castig in timp pe 400m, in special de la cei avizati care au testat masini cu asa ceva, Sebastian de la RC parca e testa pe un EVO de coasta, si sigur mai sunt si alti :rolleyes2

julaikos 10-03-12 22:40

Re: Stock vs Dogbox vs Sequential

Cred ca mai important decat tipul ei ar fi alegerea rapoartelor,prezenta diferentialului autoblocant si rezistenta la stres :lol:

Mat88 14-03-12 11:22

pe 400m cea mai buna ramane cutia automanta (cu convertor de cuplu)... Are tranzitii fine deci nu rupe aderenta, tine (dc ai turbo) boost-ul constant, rezista la mult mai mult cuplu. La noi nu se poarta dar p-afara la mama lor in state pe masini de drag f puternice (de la orice-2000cp) numa asta se poarta: automate cu 2-3 viteze...

wiki:http://en.wikipedia.org/wiki/Powerglide

vcsomin 14-03-12 11:31

Teoretic stiu si eu ce si cum, eu vorbest practic / real life ! . Peste 1 an te plictisesti de drag, si treci la altceva, nu ai cum cu automata, in plus pe 4wd, cutii automate mai greu , 4eat si cea de la Skyline, - cost 10.000$ wtf :lol:

pasbogdan 15-03-12 21:18

Cosmin,ce boost iti tine launch control-ul?

vcsomin 15-03-12 23:05

mai mult decat pot pune jos;)

gollum_ 16-03-12 18:36

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 4924602)
Din ce am vazut eu nu exista sectiune pentru transmisie etc, asa ca am postat aici .

Ma intereseaza o comparatie intre cele 3 tipuri de cutie vis-a-vis de timpi schimbare / castig in timp pe 400m, in special de la cei avizati care au testat masini cu asa ceva, Sebastian de la RC parca e testa pe un EVO de coasta, si sigur mai sunt si alti :rolleyes2

Cel mai bun timp de schimbare il au cutiile segventiale.
Cutiile segventiale de fapt sunt niste cuti manuale fara sincroane (dog - engagement) cu dinti oblici sau drepti cu rulmentul de presiune si sistemul de schimbare controlate de 3-rd ECU. Intre ECU si cutie efectiv exista mai multe tipuri de mecanisme de schimbare fiecare cu + si - .... 1. mecanism de schimbare hidlaulic rulmet si trepte / 2. pneumatic rulmet si trepte/ 3. servo-electric rulmet si trepte / 4. combinate.
Ca idee cel mai scump sistem este cel hidraulic (ex. de pret - koenigsegg agerra - 15 000 euro doar mecanismul de schimbare).
Mai explicativ - BMW SMG ( sequential manual gerbox- sistem hidraulic).
Totodata datorita faptului ca exista ECU la mijloc sunt posibile in astfel de sisteme setari electronice (timpi de raspuns) in schimbarea treptelor.

Ca o concluzie intre manual / automat -convertizor si seqvential, cel mai bun raspuns de timp si nu in ultimul rand consum (nu ca e cazul aici) in are cutie segventiala

Noile cuti de viteze - Ferrari - etc - tot ce este numit cu dublu ambreiaj = segvential.

Sper sa fie de ajutor ;)

vcsomin 16-03-12 19:40

Dupa cum am zis, de parte teoretica am idea, dar real life, care e castigul pentru ca pe 400m, - 3 schimbari (in timpul carora masina accelereaza inca din inertie) care ar fi castigul.

Practic ma intereseaza da se renteaza diferenta intre dog box 1-4 - 4000e si secvential / 1-5 / 7000E . Un sofer bun schimba aproape la fel de repede cu un dogbox ca si cu o secventiala clasica ( nu dual clutch), nu la fel de constant si cu posibilitatea de a gresi intr-adevar.

gollum_ 16-03-12 19:51

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 4935438)
Dupa cum am zis, de parte teoretica am idea, dar real life, care e castigul pentru ca pe 400m, - 3 schimbari (in timpul carora masina accelereaza inca din inertie) care ar fi castigul.

Practic ma intereseaza da se renteaza diferenta intre dog box 1-4 - 4000e si secvential / 1-5 / 7000E . Un sofer bun schimba aproape la fel de repede cu un dogbox ca si cu o secventiala clasica ( nu dual clutch), nu la fel de constant si cu posibilitatea de a gresi intr-adevar.

Cand spui clasic la ce te referi - segventiala cu "Bat" pe cabluri fara H pattern ? sau altceva

De ex. timpul de schimbare pentru un sistem segvential -automat poate fi de 50 ms (din treapta in treapta)

G.

Q: cu ce cuplu -Nm vrei sa intri teoretic in cutia segventiala ? treapta 1 - lansat de la start ?

vcsomin 16-03-12 20:08

http://samsonas.com/ - true sequential , numai este in H. (audi 01e - gearbox)

Nu e problema de cuplu, cutia tine 1200nm
Cutia mea stoc tzine 800nm, deci nu e problem de asta, e problema de etajare proasta si schimbare grea peste 7000rpm.

gollum_ 16-03-12 20:38

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 4935486)
http://samsonas.com/ - true sequential , numai este in H. (audi 01e - gearbox)

Nu e problema de cuplu, cutia tine 1200nm
Cutia mea stoc tzine 800nm, deci nu e problem de asta, e problema de etajare proasta si schimbare grea peste 7000rpm.

Ceea ce achizitionezi tu din acest link - sunt internele complete de cutie - tip segventiala.

Legat de intrebarea ce vrei sa spui prin clasic ....... internele din link trebuiesc antrenate in schimbarea treptei - una dupa alta - si se revine inapoi trecand prin toate treptele......... in varianta clasica antrenarea treptelor se face cu ajutorul unei timoneri dedicate - pe cablu sau tija plecarea de pe loc fiind cu ajutorul ambreiajului.

Legat de cuplu - tu aici te referi la cuplul la care furnizorul recomanda internele de cutie - chiar si aici pentru o priza de intrare in cutie de 22-23 mm - 1200 Nm este exagerat ca rezistenta - vorbim de materiale top - o priza de 22 mm = 800-900 Nm intrare.
Nu neglija rezistenta carcasei de la cutie + ambreiaj + planetara.

Poza atasata reprezinta o carcasa de Porche GT3 gearbox cu interne top vs intrare tr.1 de 600 Nm x no slip pe ambreiaj x planetara ok x anvelopa strada PS2.

Sper sa fie folositor in luarea decizie ;) Succes

vcsomin 16-03-12 22:08

6 Attachment(s)
legat de rezistenta,

https://www.youtube.com/watch?v=fAL1M_v3tps

1.2x 60ft, drag radials, cutie si diferentiale spate STOCK, +900nm - a rezistat 2 sezoane !

Poze cu cutia secventiala, probabil intelegi mult mai multe ca mine 8)

gollum_ 16-03-12 22:59

Quote:

Originally Posted by vcsomin (Post 4935736)
legat de rezistenta,

https://www.youtube.com/watch?v=fAL1M_v3tps

1.2x 60ft, drag radials, cutie si diferentiale spate STOCK, +900nm - a rezistat 2 sezoane !

Poze cu cutia secventiala, probabil intelegi mult mai multe ca mine 8)

Din poze reiese ca este o cutie segventiala - design vechi ca modalitate de schimbare - acel butoias lung a fost schimbat de ceva timp pentru viteza de reactie.

Legat de rezistenta - eu din experienta proprie si studiu am dat un sfat si il mentin cu argumente. Si cutia de GT3 trebuia sa fie bomba :D .. iar ca ex. in aceasta iarna noi am reconstruit integral carcasa cutie de viteze din otel - design nou....... pentru mine personal nu mai conteaza nimic din ceea ce vad la x si y, aleg ca influenta datele ingineresti si experinta proprie. Te rog nu interpreta asta ca find aroganta ;) . In momentul cand este incarcare 100% la roata apar multe modificari si ori ceva din lantul trofic (ambreiaj-interne cutie- carcasa- planetare) cedeaza ori se lanseaza masina. Si cu siguranta cuplul de plecare trebuie gestionat in functie de rezistenta cutiei ( priza/carcasa/etc)

As trage o mica concluzie legat de intrebarea ta. Avand in vedere ca daca vei alege o astfel de segventiala cu shimbarea neautomatizata - clasic - cablu-tija - diferenta intre ea si cea H dog - este timpul pe care soferul in parcurce actionand manual un H cat mai rapit vs timpul pe care soferul in parcurge actionand manual o maneta doar in directia inapoi fara stres de nimerire treapta de viteza..... sper ca nu e prea astrominic:shock:

Sper sa fie folositor ;)

G.

duud40 19-03-12 10:24

De la ce vine "segvential" ... de la "segvente" ?
In ce limba e asta ?

bluey 19-03-12 11:58

duud40 daca vine de la Gollum o informatie poate sa fie scris cuvantul si invers ca tot intelege cine vrea sa inteleaga.
Fii recunoscator ca omul pune la dispozitia tuturor informatii pe care le-a aflat pe munca si banii lui.

Si crede-ma ca eu sunt maniac cu chestiile de genul asta.
E frumos ca astia mai mici sa asculte cand vorbesc oamenii mari :)

gollum_ 19-03-12 13:24

1 Attachment(s)
Asa este am gresit.

Rog un moderator sa modifice din seg... in sec.... ;)

Scuze pentru mixarea eng.cu.rom.etc.

:D poza reprezinta o parte din job-ul BFC de reconstructuie a cutiei de viteze - partea de - oala + grup

G.

julaikos 19-03-12 16:11

Jos palaria!
Am totusi o intrebare,oala e si ea refacuta? :shock:

gollum_ 19-03-12 16:44

Este plecat de la un bellhousing de SBC din Otel achizitionat si USA.

Cca. 50 % a ramas din el restul de 50 % este construit. Aici ma refer numai la "oala" - bellhousing. Restul exceptand internele cutiei este 100 % reconstruit integral de BFC.

G.

julaikos 19-03-12 21:05

Multumesc de raspuns si spor la treaba :)

Brad Roberts 04-12-12 20:20

BUMP!!

Samsonsas tells me they are not working on the Audi 01E kit, but clearly someone has a conversion kit for the transmission (see pics from vcsomin)

I'm ready to purchase NOW, or help in the further development of the kit. We have a full machine shop and have built racing transmissions for 25 years.

I'm not interested in a H pattern dog box, I'm interested only in a ratcheting drum shifted dog box (true sequential)

Help :)

Hexer 04-12-12 21:33

Din cate stiu Samsonas are cutie audi 6 viteze secvential...drum style.

Brad Roberts 04-12-12 21:54

I sent them a message on Facebook and this is what I received back:

"but we have stopped this project at the moment"

Brad

All times are GMT +2. The time now is 23:31.

- Copyright 2026 4Tuning