![]() |
2007 ???
care ce stie, cum va fi de la anul cu cumpararea (sau vanzarea) masinilor? taxe, inmatriculare, etc
|
Re: 2007 ???
intra pe www.automobiletv.ro poti sa iti calculezi acolo unde sunt masini la mana 2
|
Quote:
Sau mai exact si direct aici: http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php Nu uitati sa va calculati si TVA-ul la suma calculata care este 19%.:( Adica o masinuta cu euro 2 ,care are in mod cert +/- 10 ani si un motoras de 1600 cmc ar costa cca 3000 euro doar taxa ,desi o poti gasi gratis in UE si ar fi mai buna decit jumatate din parcul auto din RO.:( Deocamdata nu va apucati de cumparaturi deoarece s-ar putea ca UE sa faca presiuni asupra guvernului sa modifice acesta taxa aberanta.(vezi Polonia) |
Quote:
|
Quote:
|
si ce mi se pare curios este faptul ca pe masinile vechi de vreo 3-4 ani (poate e ceva eraoare a calculatorului de pe acel site... ) au cele mai mari taxe... indiferent ca sunt euro 4.... 3 sau altele... uitat-iva si voi... schimbati putini anii intrei ei si o sa observati cum cresc foarte puternic taxele pana pe la 3-4 ani si deja de la 4-5 ani incep sa scada putin...
|
Quote:
ce chestie, pana acum nu puteai sa iti aduci o masina de prin 98-99 ca nu avea euro3 si vezi ce rabe, saviemuri, bascule si alte 'uzine' dastea comuniste, vechi de 30 de ani circula pe strazi. Acuma ca intram in mUE, sa iti aduci o masina iesi mai scump decat era cu taxe vamale... |
am mers pe www.automobiletv.ro si am facut un calcul, putesi incerca si voi urmatoarele variante:
Norme de poluare Euro3 Capacitatea cilindrica cm3 € / cm3 Varsta autoturismului 3ani-4ani luni/ani Coeficient de corelare 2.3 Reducere 32% Pret taxa 1094.8 EURO Norme de poluare Euro3 Capacitatea cilindrica 1400cm3 € / cm3 Varsta autoturismului 6ani-7ani luni/ani Coeficient de corelare 2.7 Reducere 47% Pret taxa 1001.7000000000002 EURO Deci e mai mica taxa pt o masina de 6 ani decat pt o masina de 4 ani Ori e gresita formula de calcul de acolo, ori cine afacut legea ori ii tampit, ori exista anumite interese. Aruncati so voi o privire |
dap..asa e..cred ca e gresita formula...cu cat e mai veche cu atat e mai mica taxa..
|
UE ne da in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru ca am incalcat legislatia comunitara auto * Intr-un comunicat adresat redactiei ZIUA, Comisia Europeana anunta ca va declansa impotriva Romaniei, in cel mai scurt timp, procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru privind introducerea taxei de prima inmatriculare auto * Guvernul a introdus aceasta taxa in noul Cod fiscal, in ciuda faptului ca oficialii europeni si-au manifestat in repetate randuri dezacordul * Comisia Europeana a demarat deja procedurile de constatare a incalcarii Tratatului UE impotriva Poloniei si a Ungariei, state aflate intr-o situatie similara * Decizia Curtii Europene de Justitie va obliga Romania sa-si schimbe legislatia
|
Quote:
|
Quote:
|
In sfarsit o veste buna pt noi!
Cu putin noroc scapam de taxele astea mari aplicate la inmatricularea masinilor mai nou...
Aici: http://www.prosport.ro/articole/ue-n...riculare/21685 |
Re: In sfarsit o veste buna pt noi!
din cate am inteles polonia si ungaria is in proces cu Ue de cand or intrat pt faza asta. Deci daca se schimba ceva probabil asta o sa se intample peste cativa ani si gasesc astia alta smecherie sa bage doara loganu trebe vandut :)
|
Quote:
mai dulau, nu am de gand sa ma contrazic cu tine, dar pe de o parte ii dau dreptate atat la tekno, cat si la danutzu eu traiesc in spania de aproape 7 ani, si in primul rand, daca iti permiti sa ai o masina veche.. non euro.. sa euro 1 platete 800€ daca e euro1 si pana in 2.0i sau 1.9td daca e non euro platesti 1200 plus motorizarea... |
Quote:
dulau....tare asta cu n-ai frane :lol: :lol: ne vedem la sala sporturilor =)) n-am frane =)) |
ho, calmati-va, m-am exprimat eu gresit cu vechimea, defapt, de asta era vb euro/non euro, care depinde inplicit de vechimea masinii...
|
ba astia-s aeroplane.... am azut acum la radio ca dragii nostrii conducatori nu prea au de gand sa scoata taxele doar ca le vor modifica consultand ceva experti europeni.... si o auzi pe o bombalaie dupa aceea care zice ca:"eliminarea acestei taxe ar contraveni cu programul de reinoire a parcului auto romanesc bla bla bla" cand traiesti numa printre mertane si bemveuri nu mai vezi trabantii si daciile din 70 toamna care zici ca vine ceata cand trec... ma rog sunt de acord sa puna taxe pe masinile non euro... euro 1 dar eu zic ca daca toate masinile din ro ar fi euro 2 ar fi deja o mare performanta... any way noi vrem sa trecem direct la euro 5 vad ca....
|
Banuiesc ca ati auzit si voi ce au de gand aleshii nostri mult iubiti. Astazi la stiri, aia de la finante, a spus ca nu au de gand sa scoata taxa si ca micsorarea nu se ia in calcul. In plus, pentru ca "europenii" au considerat aceasta taxa discriminatoare fata de cei ce importa masini sh, responsabilii cu taxele vad o solutie in aplicarea acestei taxe si la cumpararea de masini sh din tara. How about that?:D
|
Quote:
|
inca nu ii nimik sigur da..... nu stiu cum pot sa le vina astfel de idei ... de la non-euro la euro 4... no fuckin' way ... oare ei nu vad ca nu isi mai ia nimeni masini?
|
Quote:
|
Am vazut la tv ca astia de la Reanult ar fi declarat ca in cazul in care se scoate sau se reduce taxa pt inmatriculare ei vor fi nevoiti sa disponibilizeze o treime din muncitorii de aici de la dacia.. Ce vrajeala de ***...
|
du-te mah ...acuma is nevoiti sa dea afara o treime in angajati ....da ...o uitat k or declarat ca le-o scazut vanzarile de la 1 ian incoace la jumate??? vrajeli aiurea
|
loooooooooooolz!! mai bine 5000 de shomeri decat 500.000 de nefericitzi cu mashinile visurilor.. dincolo de gramitza!!
|
unii oameni ar vrea sa mearga sa isi cumpere masini de dincolo...se mai aude ceva de taxele alea de prima inmarticulare?incep sa scada?"plateste statul amenda?"nu stie nimeni nimik??"
|
Tocmai am auzit ceva zvon ca s-ar reduce taxele? si ca valoarea maxima va fi pentru masinile mai vechi de 15 ani si nu 7 cum era pana acuma... mai stie careva ceva? sau sunt doar zvonuri :/
|
o zis varujan vozganian ca se reduce in functie de vechime
se reduce la jumate dar nu se scoate. |
nici nu ar fi indicat sa scada de tot.oricum e cea mai buna rezolvare injumatatirea lor
|
decat nimic tot este ceva...dar tot nu`i corect.
am inteles azi noapte la stirile de pe realitatea (de pe la 1) ca cica o masina rueo 4 are (dau exemplu) 5000 euro de platit. euro 3 are 5500 euro 2 6000 euro 1 6500 si tort asa...nu se ia duypa cilindree si nici dupa an...daca-m retinut eu bine |
Quote:
|
5000 euro era exemplu. taxa creste in functie de cum scade euro-ul (ex. 4,3,2,1 si non-euro)
|
nu e chiar asa.....romanii nostri destepti au marit taxele pentru masini noi si au micit pt cele vechi...si parca vroiau sa scape de cimitirul de masini...
oricum diferentele nu vor fi mari |
sau asa ceva, eu am auzit azi noapte pe la 1 sau 2 pe realitate ceva...nu rpea ma interesat...
bogdan, chiar acuma 15 minte l`an sunat pe frateto sa cumpar dacia :P aia albastra...chiar s`o dat sau asa o zis frateto? imi trebuie pentru cineva. |
Sunt masini vechi mult mai sigure decat astea noi si mai putin poluante . astea noi (pe benzina aspirate ) trebuie sa le turezi serios sa aiba cuplu iar la cele cu clapeta de acceleratie comandata electronic deschiderea nu urmareste apasarea pe pedala . Tu calci cat vrei si calculatorul deschide cat e programat .cand se imbacseste putin nu stau la ralanti si nu mai trag si daca le faci analiza gazelor sunt la nivel de euro0 . oricum un BMW din 90 e mai sigur decat un CITROEN din 2007 si mai masina.
|
sunt masini de prin 94-98 bune adica mult mult peste logan...care mno masina noua
|
O masina care are TUV pe 2 ani e la fel de sigura ca orice masina noua dar taxa este o masura protectionista sa-si vanda tariceanu (si ceilalti importatori)Citroenul si restul marcilor. Nu cred ca se gandesc politicienii la poluare si la natie . Daca ati observat cam toti importatorii (Skoda , Mercedes etc) au parcuri de masini second deci au inteles criteriul pe care merge piata - ieftin si bun .De aia au lasat-o mai moale cu masimi de pana la 5 ani . De fapt pe ei ii sperie masinile anilor 90 care se lucrau mult mai bine si se reparau relativ usor comparativ cu "pomul de Craciun" din bordurile masinilor noi care te lasa in depasire
|
stati linistiti ca dak se scot taxele de imatriculare o sa creasca asigurarile ca si in italia, spania, etc.
|
pana la urma cum e? nu stie nimeni nik concret? o noua formula de calcul sau o suma exacta? o data din care intra in aplicare? dar ceva oficial
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:50. |
- Copyright 2026 4Tuning