![]() |
Discutii despre 1.4 Turbo
Am zis sa deschis acest thread la rugamintea unor prieteni pt a veni in ajutorul celor care mai doresc info despre masina sau motor.
O sa postez si niste pdf uri cu r5gtt(motor,caroserie,electrica) cum sa o modificati ,reparati sau sa aflati ce este acolo. Ofer info si despre cum sa modificati pt mai multa putere si in functie de buget ca aici este marea problema:D. Pt info postati intrebarea si incerc sa va raspund cat pot de repede. |
Re: Discutii despre 1.4 Turbo
Salut. Pt. un Alpine turbo se obtin performante superioare daca se folosesc interne de GTT, si o axa de Alpine aspirat? Ce turbina trebuie folosita, unde si cum se poate face jetarea carburatorului (de GTT) pt un target de 200 de cai. Multumesc.
|
Quote:
Motor R5GTT + ECU Sierra Cosworth 2WD + 1 bar => ~170 cp Asta practica. Acum teorie. R5AT + axa aspirat + ECU sierra + 1-1.3 bar => 200cp |
Cu ECU de Cosworth m-ai pierdut. Poti sa dezvolti putin .... se trece pe injectie de benzina sau cum...
|
Quote:
|
Trecerea pe injectie e cam SF si totodata cam inuman ca si investitie. Cat se poate obtine din Alpine turbo pe carburatie, cu o aprindere Renix 209 sau ceva superior? Ce interne se pot utiliza, axa cu came, turbina etc. Din ce am vazut intr-o revista 4T, unde era prezentat SGM-u, pentru a ajunge la 130cp s-au facut urmatoarele: Chiulasa Alpine, carb Solex 32 DIS (modificat pt 1,5 bari), vibrochen si volanta usurata, axa cu came 282 grade (cred ca este de Alpine aspirat), turbina KKK, intercooler Golf 2, radiator ulei, aprindere GTT, baie de ulei cu antival, doua pompe de benzina (7 bari).
|
eu am avut gtt cu axa piper 300 carb jetat de mine personal pt 1.5(dar a tinut si 1.8 bari)volanta usurata, turbina T3 hibrida si a scos 206 cai(pe acelasi setup dar cu 1.8 a scos 247 la roti)doream sa montez chiulasa de alpine turbo pt a fii mai decomprimat motorul si intentionam in viitor sa montez injectie cu megasquirt si acareturile aferente(turbina mai mare, mi se recomandase axa de turbo 2)
|
Quote:
|
Inca nu am intrat in posesia lui, urmeaza .... astept pana cand e gata. Stiu ca e pt 1.5 dar eram curios cum se modifica pt presiunea asta. Tu la puterea aia de 200+ cp aveai internele stoc sau forjate. Se merita sa cumpar set Tarabusi sau exista ceva calitativ mai bun, pretul fiind asemanator. Multumesc.
|
Interesante discutii aici :D
|
Quote:
Later Edit Uite R5AT cu carb R5GTT gr A, intercooler 21, axa de aspirat si 1.3 bar https://www.youtube.com/watch?v=fOA9C...eature=related |
setul era stock...
|
Quote:
|
Quote:
http://www.cgbmotorsport.net/ aici au si stock si forjate la preturi foarte bune, iar despre tarabusi ca firma nu am auzit... |
1 Attachment(s)
Am aici o poza cu sistemul de la sierra, intrebarea este daca e potriveste chiulasa aia pe motorul de alpine ? sau cel din poza este motorul intreg de Sierra ? poate ne lamureste userul t@uru care a postat acea poza si mai cateva...
|
Quote:
De la motorul ala tot ce poti lua sa pui pe motorul de Alpine este electronica. |
Salut! Pe la noi prin tara au fost facute axe "batranesti" pentru Alpine, ati auzit de asa ceva? Din cate stiu axele de 300+ grade facute pentru Dacie nu merg pe Alpine desi am primit de la cineva un sfat sa caut.
|
Quote:
TBogdan, cand vii sa iei carbul de la mine iti explic ce si cum se face cu jetarea. Momentan sunt tot plecat prin deplasari si nu am apucat sa pun cap la cap carbul. Dar carbul e al tau asa cum am discutat. Daca nu aveti la dispozitie un garaj si rabdare si o suma pt investitie, mai bine ramaneti pe chiulasa de GTT, cu o axa de 300, interne forjate (desi camasi + pistoane + biele sunt undeva la 1500 de euro fara transport) si un 1.7 bari si aia e. Credeti-ma ca a fost o diferenta de la cer la pamant de la 1 bar la 1.2-1.3...iar de la 1.3 la 1.5-1.6 iar de la cer la pamant..... Deja daca treceti de 1.5 incep sa apara probleme la ambreaj, cutie.....si investitile cresc proportional. Daca mergeti cu un 1.4-1.5 si aveti piese de calitate (nu forjate) motorul tine. Obligatoriu : radiator de ulei, un intercooler plasat bine in fata, un traseu corect la intercooler, bujii bune, ulei BUN, si o turbina echilibrata....o sa aveti parte de senzatii maxime. Uitasem, si suportul de motor central intarit. |
ai uitat de cola ,tigari si zilele de teste...posibil si noptile pe autostrada :D
|
Quote:
|
Quote:
|
O intrebare am si eu pentru ca nu am vazut pana acum.
Din cate am auzit cei de la Faur mai modifica axe cu came. Pentru a modifica, le dai doar diagama distributiei AA IA AE IA sau trebuie axa pe care vrei sa o copiezi. Daca iti trebuie axa, pot sa ma duc cu cea de alpine si una de dacie pe 300+ grade si sa ii spun care cama sa o copieze pe care, sau axele sunt prinse in 2 puncte fixe si cititorul si rectificatorul se misca concomitent? |
Din cate stiu se copia profilul camei axei de alpine pe axa de dacie. Era sau poate ca inca mai exista o Dacie cu nr BEM ce avea modificarea asta. Teoretic se poate sa copiezi si invers de pe o axa de Dacie (300 grade...) pe una Alpine dar nu stiu daca se mai poate face la Faur, merita intrebat.
|
masina de reprofilat axe a disparut de mult din Faur ,asa se aude, si din cate stiu eu din axa stock iti reprofileaza in ce doresti...
|
Quote:
O fisa DYNO ne arati si noua ? Sa vedem si noi cei 206 "ponei" : ) ca tare sunt curios de unde i-ai scos :) |
Quote:
Daca altii nu au fost in stare sa faca motorul de 1.4 sa traga bine (sau sa mearga corect ;)), asta nu inseamna ca nu se poate. Am fost cativa care am mers cu presiuni peste 1.5 bari, ce draq e asa de greu de inteles. Si cand zic mers nu zic 2 curse si motorul prin capota. La noi deja cand se aud de puteri 200+ din motorul de 1.4 inseamna ca e SF...minciuna, blasfemie..... |
Quote:
|
Discutii despre 1.4 Turbo
1 Attachment(s)
Quote:
"Renault 5 Turbo in French Championship set-up, based on 1983 production vehicles - Power: 290 hp" |
Quote:
(in spirit de gluma ca sa nu se inteleaga gresit) |
Bine bine, dar dupaia cine se ia de suby si evo:lol:
|
Quote:
vom vedea |
6 Attachment(s)
Ai vazut :twisted:
Si cateva poze de mine adunate.... |
3 Attachment(s)
am si eu cateva din astea...
|
Pe site la Faur, unde prezinta dotarea tehnica, spun ca au masina de rectificat came pt copiere. Trebuie intrebat daca pot face si pt alte motoare decat cele de locomotiva.
http://www.faur.ro/ro/dotare-tehnica.html |
Quote:
P.S. Stiu ca nu sunt la sectiunea potrivita, dar am vazut in pozele lui popasan un arbore cotit usurat, pe unde se mai face usurarea si echilibrare dinamica a acestora? Trebuie sa ma prezint si cu volanta sau este suficient numai arborele? |
Pentru o echilibrare corecta, arbore+volanta+placa de presiune.
|
Quote:
|
Quote:
cand o sa am timp o sa pun si eu niste poze cu modificari de GTT. sunt cam multe...dar o sa va placa :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:07. |
- Copyright 2026 4Tuning