Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   subwoofer (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/3053-subwoofer.html)

TufY 24-12-04 12:04

subwoofer

am o statie JBL GTO 2000 si vreau sa-mi iau si un tub si nu prea stiu ce!!! Poate ma putetzi ajuta!!
ce am vazut eu la preturi mai acceptabile ar fi INFINTI REF1030W si JBL GT4-12!!!
care ar fi mai bun????

GYM 09-02-05 09:17

eu ti-as recomanda JBL. are un prieten de-al meu difuzoare infinity si nu suna de nici o culoare. despre JBL pot spune numai lucruri bune. eu am un BLAUPUNKT, dar e slabut, vreau sa-l schimb si eu. incinta mi-o fac singur si am gasit un difuzor BOSCHMAN de 12'' care e super

xxdadixx 09-02-05 10:53

Pai cum sa sune daca a bagat infinity de usi pe placajul din spate. Numa cand zici Infinity :twisted:. Eu itzi propun sa mergi la prietenul tau sa-ti arate cum se aud infinity-urile din usa! Si daca mai ai putzina rabdare si-a comandat Infinity mari ca sa le schimbe pe cele de usi din spate de pe placaj. Atunci vei putea face diferenta intre Infinity si ce vrei tu :lol: :lol:

316i 10-02-05 19:36

Pana una alta, Infinity si JBL sunt facute de acelasi concern. Diferenta intre Infinity si JBL vorbind per total, este ca infinity sta mai bine la capitolul claritate. In schimb JBL are dinamica mai buna, si \"atac\" mai bun, facand fatza mai bine la muzica gen hip-hop, rap, jazz unde predomina tonalitati joase decat infinity. Acuma, eu nu spun ca infinity ar fi de cacao, nici vorba. Eu am zis ce stiu pe pielea mea. :)

TufY 10-02-05 19:43

multumesc pentru sfaturi!!
am optat pentru JBL GT4-12 si din cauza financiare dar fata de infinity mi s-a parut ca se aude mai placut!!! :twisted:
se aude bine numai ca acum astept vara sa insonorizez masina ca tremura aripa(tabla) :D

DaciaMustang 14-02-05 05:01

1 Attachment(s)
felicitari pt. achizitie! am si eu acelasi difuzor (JBL gt4) cumparat cu tot cu incinta (5.500.000), dar amplificatorul meu suporta 2 subwoofere si vreau sa imi mai cumpar un gt4 fara incinta si ulterior sa-mi cumpar o incinta personalizata pentru amandoua difuzoarele sau sa-mi fac eu una din pal.
spune-mi si mie te rog daca ti-ai cumparat difuzorul simplu sau cu tub/cutie si... de unde, ca ma intereseaza si pe mine - eu am gasit doar cu tub/cutie (eventual scrie si pretul, care cred ca se invarte in jurul a 100$). thanks

ZanDer 14-02-05 09:44

daciamustang ... tzie nu tzi frica ca ramai fara bas si amplif intro zi??
ceva sistem de sigurantza ceva ... ca pe la dacii din cate sjtiu eu ii destul de usor sa deschizi porbagaju ... hmz ... scuze de offtopic da am simtzit nevoia :)

TufY 14-02-05 10:15

am cumparat difuzorul DOAR din targ de la VITAN de la magazinul TORNADO si pertul este de 2.500.000 (cel mai bun pret al pietei) !!!!
ce statie ai??

DaciaMustang 14-02-05 14:44

ceva sistem de sigurantza ceva ... ca pe la dacii din cate sjtiu eu ii destul de usor sa deschizi porbagaju ... hmz ... scuze de offtopic da am simtzit nevoia

-am alarma cu senzor si la portbagaj, in rest....cam stau cu frica si cu urechea ciulita, poate-poate se aude un \"piu-uiu\" sa cobor cu bata :D
-nu ma bazez prea tare pe alarma, mai nou am auzit ca le fura si pe-astea, dar oricum vecinii ies pe geam la cele mai mici zgomote (avem antecedente in zona)

am cumparat difuzorul DOAR din targ de la VITAN de la magazinul TORNADO si pertul este de 2.500.000 (cel mai bun pret al pietei) !!!!
ce statie ai??

am statie jbl gto 301.1 mono, merge pusa la un subwoofer cu 2 intrari (nu mai stiu cum se cheama) sau merge cu 2 subwoofere simple (exemplu 2xjbl gt4); mersi pt. informatie; aseara am dat peste un jbl gt4 de 12 inch la 2.100.000 la e-mania sau cum se cheama, prima mana, oare sa fie ala pretzul real? oricum nu prea am incredere in ei, e prea ieftin ca sa nu fie ceva la mijloc :D
PS: ZanDer, bara e superba!

ZanDer 14-02-05 23:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DaciaMustang\"
ceva sistem de sigurantza ceva ... ca pe la dacii din cate sjtiu eu ii destul de usor sa deschizi porbagaju ... hmz ... scuze de offtopic da am simtzit nevoia

-am alarma cu senzor si la portbagaj, in rest....cam stau cu frica si cu urechea ciulita, poate-poate se aude un \"piu-uiu\" sa cobor cu bata :D
-nu ma bazez prea tare pe alarma, mai nou am auzit ca le fura si pe-astea, dar oricum vecinii ies pe geam la cele mai mici zgomote (avem antecedente in zona)

ce statie ai??

am statie jbl gto 301.1 mono, merge pusa la un subwoofer cu 2 intrari (nu mai stiu cum se cheama) sau merge cu 2 subwoofere simple (exemplu 2xjbl gt4); mersi pt. informatie; aseara am dat peste un jbl gt4 de 12 inch la 2.100.000 la e-mania sau cum se cheama, prima mana, oare sa fie ala pretzul real? oricum nu prea am incredere in ei, e prea ieftin ca sa nu fie ceva la mijloc :D
PS: ZanDer, bara e superba!

pei tzias si recomanda sa stai ... ca la romanii nosjtri nu se sjtie niciodata ... si io asja is ... amplif bas ... si lantzuri din 10 in 10 cm :D
mersi de compliment pt bara :) numa nasol ii ca pe la noi vezi mai multe din pacate ... da nu pe toate sta asja de bine ca shi pe a mea :D

DaciaMustang 15-02-05 05:46

1 Attachment(s)
am mai vazut bara pe un bmw seria 3 din 1994 - uite poza - promit ca in 2-3 zile mai pun cateva poze cu el, mi se pare cel mai decent bmw tunarit din ct. (sa-mi spuneti unde sa pun pozele ca sa nu se stearga - e pacat)
-pe bune arata bine bara pe masina - e mai rotunda decat restu' masinii, dar e potrivita bine si nu ramane spatiu intre ea si masina! scuze pt. off-topic!
-revenind la boxe, TUFY, tu la care JBL GT4 te refereai, de 10, 12 sau 15 inch? au aceeasi putere rms, dar as vrea sa stiu si eu care-i diferenta reala intre ele. si la pret de asemenea. 10x

TufY 19-02-05 14:27

pai eu am jbl gt4-12 de 30 cm si despre data tehnice intra pe www.********** si dai acolo la subwoofere auto (cautzi) si acolo au si modelul gt4-10 gt4-12 gt4-15
-daciamustang am vazut si eu pretul pe e-mania si am inteles ca sunt si taxe de livrare si m-am gandit ca tot pe acolo ajung!!! (cu 1-2 sute mai ieftin) dar am preferat sa ma duc sa il cumpar din magazin !!

ZooM-ZooM 23-02-05 23:24

Re:

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"DaciaMustang\"
felicitari pt. achizitie! am si eu acelasi difuzor (JBL gt4) cumparat cu tot cu incinta (5.500.000), dar amplificatorul meu suporta 2 subwoofere si vreau sa imi mai cumpar un gt4 fara incinta si ulterior sa-mi cumpar o incinta personalizata pentru amandoua difuzoarele sau sa-mi fac eu una din pal.
spune-mi si mie te rog daca ti-ai cumparat difuzorul simplu sau cu tub/cutie si... de unde, ca ma intereseaza si pe mine - eu am gasit doar cu tub/cutie (eventual scrie si pretul, care cred ca se invarte in jurul a 100$). thanks

vrei incinta?! se rezolva :) 1,9 mil,sau mai jos un pic...depinde de difuzor,daca vrei incinta inchisa sau cu bass reflex...poze mai noi

ZooM-ZooM 23-02-05 23:26

nu am specificat ca incintele de mai sus au 50 de litrii,fiecare.sunt calculate pt niste magnaturi.

DaciaMustang 24-02-05 17:04

zoom-zoom, stai linistit ca nu de incinta imi fac eu probleme, ma pricep si eu sa fac, eu vreau un difuzor simplu gt4-12; incinta pe care o am eu in poza de mai sus o vand, e jbl originala si nu-mi trebuie ca sta ca o nuca intre 2 pereti :D in portbagajul de dacie. mersi pt. oferta, mai intreb pe altii daca vor.
daca intereseaza pe cineva incinta de mai sus din poza cu jbl pe dacie, trimitetzi mail

ZooM-ZooM 24-02-05 17:08

ok ok :D bafta la proiect :) o sa vrem poze,da? :) sal

DaciaMustang 24-02-05 23:19

o sa pun poze, deocamdata sa iau al 2-lea difuzor.
zoom-zoom, e mai bine cu bass-reflex cum l-ai facut tu in poza aia decat cu cel rotund cum am eu pentru un subwoofer de 250 w? sau ala e bun pt. subwoofere de putere mai mare? ca sa stiu daca stric palu' degeaba. 10x

ZooM-ZooM 24-02-05 23:22

eu zic ca e mai bun cum l-am facu eu :D dar tre calculat...vezi in carticica de la woofer,tre sa iti zica ce dimensiuni tre sa aiba bass reflexu. asta care e in poze e de 30 cm lungime,de ex,iar ca arie are 12cm patrati.
vezi cum il calculezi.
vb aia...nu degeaba folosesc JL audio bass reflex din asta :)

DaciaMustang 24-02-05 23:26

pai la jbl in carticica nu gasesc asa ceva, ca l-am luat cu tot cu incinta. oricum, o sa stric o bucata de pal si o sa vad daca e diferenta. la puteri mai mari cred ca e mai bine, da' la 250 w.... oricum ms pt. raspuns
a, si inca ceva...eu fac incinte (nu pt. altii, doar pt. mine) dar nu le invelesc in nimic. tu ce folosesti, mocheta sau altceva? ca nu e prea clar in poze

ZooM-ZooM 24-02-05 23:29

pai mocheta bro' (iti cumperi de la Brico mai subtzire si o lipesti):D merge si la 250w foarte frumos,bass reflexu ala,iti zic eu :)
intra pe site man,si vezi niste idei daca vrei.
www.incinte.go.ro
ps:manual cu model de cutie o sa ai la cel nou :) mai mult ca sigur

sfigmo 25-02-05 07:06

DaciaMustang...eu folosesc pentru invelit cutiile un material special pentru asta...pretul este mai mic decat cel al mochetei ordinare pe care o gasesti la noi in comert...avantajele sunt mari caci acest material este in primul rand foarte elastic, este foarte dens si nu trece lipiciul prin el, arata extrem de bine si daca faci taieturi nu se vad imbinarile acolo unde sunt ele...pretul e 300.000/metru liniar....latimea e 1.5m...am negru si gri dar la comanda mi se poate aduce si rosu, gri deschis si albastru...bafta...

ZooM-ZooM 25-02-05 11:44

sfigmo,o poza a materialului ai?! pls,suna bine.
si mocheta care o folosesc eu este elastica,taieturile nu se vad,desi loc de greseli nu e.
danke

Jaba_[hd] 10-03-05 00:38

Re:

Quote:

Originally Posted by \"xxdadixx\"
Pai cum sa sune daca a bagat infinity de usi pe placajul din spate. Numa cand zici Infinity :twisted:. Eu itzi propun sa mergi la prietenul tau sa-ti arate cum se aud infinity-urile din usa! Si daca mai ai putzina rabdare si-a comandat Infinity mari ca sa le schimbe pe cele de usi din spate de pe placaj. Atunci vei putea face diferenta intre Infinity si ce vrei tu :lol: :lol:

Lasa-la pe jim ca ala le stie numa pe a lui.orice ai avea tot la el suna mai bine .NU ai tinut minte pana acum.

cioli17 13-03-05 08:22

3 Attachment(s)
i-am zis eu lu Hondaru ca o sa imi iau in Hifonics Zeus si nu m-a crezut :P
deci : H . Zeus , 450 de W rms , 4 ohmi , 12'' .
pret de achizitie : :D 1 milion :D
si va fi montat in locul unui Alpine Type-R de 300 w , tot de 12''
sper sa fie relativ bune cutia , aniuei , mare vrajeala cu cutia sealed ( ca coboara mai jos is se aude mai bine ) vrajeala :?
cred ca o sa vand si cutia aia cu tot cu dif si imi fac una mai mare cu BASS REFLEX :)

ZooM-ZooM 13-03-05 08:33

Re:

Quote:

Originally Posted by \"cioli17\"
i-am zis eu lu Hondaru ca o sa imi iau in Hifonics Zeus si nu m-a crezut :P
deci : H . Zeus , 450 de W rms , 4 ohmi , 12'' .
pret de achizitie : :D 1 milion :D
si va fi montat in locul unui Alpine Type-R de 300 w , tot de 12''
sper sa fie relativ bune cutia , aniuei , mare vrajeala cu cutia sealed ( ca coboara mai jos is se aude mai bine ) vrajeala :?
cred ca o sa vand si cutia aia cu tot cu dif si imi fac una mai mare cu BASS REFLEX :)

felicitari pt achizitie.trebuia sa il rebobinezi parca,nu?:) am vb p msg noi.in fine,ai zis ceva de genu \"aniuei , mare vrajeala cu cutia sealed ( ca coboara mai jos is se aude mai bine ) vrajeala :?
\"
daca te referi la cele band pass,tin sa te corectez si sa iti zic ca sunt cele mai bune :) dar sunt si f greu de realizat! de calculat mai exact....pt ca presiunea e muuuuult mai mare cand este inchisa incinta.
:wink: dc ai nevoie de sfaturi sau ceva la cutie,poate chiar vrei sa iti facem cutie,sunt aici :) :wink:

cioli17 13-03-05 09:03

da am vorbit pe messneger , nu trebuie rebobinat ci doar centrat
cand ma refeream la cutie sealed , me refeream la cutia normala dar inchisa , ca si cea cu bass reflex dar fara gauri :)
daca ai vreo idee cum sa fac cutia , deci vreau bass reflex neaparat :!:
de cati litri sa o fac ? crezi ca pe net gasim ceva specificatii ? :?
modelu' e : Z 12 PRO

Hondarul 13-03-05 09:30

Bravo mane, sa-l asculti sanatos !!! Dar sa ne zici cum se aude, da ? :wink:

cioli17 13-03-05 12:24

sper ca pana marti miercuri o sa il fac , are o mica buba , tre sa iau si alta statie , trebe si condensator ( ca nu mai vreau sa dau mai o data 300 de oiro pe alternator ) :cry:
aniuei , pe sapt viitoare ( asta care vine ) o sa fac un filmuletz sau ceva ... :wink:

316i 14-03-05 18:30

Intrebare intrebatoare:daca am statie JBL GTO4000 la care am legate pe canalele spate JBL GTO936 si pe canalele fatza in bridge un JBL CS2000T e vre-o problema cu curentul? E nevoie de condeu?

Hondarul 14-03-05 23:35

nu cred sa fie, dar o sa fie pb cu sunetul ca se va auzi aiurea.

316i 15-03-05 00:46

De ce sa se auda aiurea? :bat:

Hondarul 15-03-05 07:33

Pentru ca sunt 2 woofere diferite. Degeaba ai tu o statie pt amandoua, dar sunetul si viteza de reactie sunt diferite la cele 2, asa ca sunetul s-ar putea intercepta, adica nu cred ca se sincronizeaza perfect.

Ma rog, nu am auzit cum suna, dar 2 woofere diferite nu prea au cum sa se auda frumos si cald. :wink:

Tehashzet 15-03-05 21:13

interesanta discutie.... 2 woofere se vor auzi demential pe 2 cutii diferite una bass reflex si cealalta de presiune si cu conditia sa fie calculate conform spectrului de frecventa al fiecarui difuzor.. unul va sustine un bas sec si puternic, celalat va cobora in frecventa atunci cand este cazul(cel in cutie ermetica)..v-o spun din experienta proprie....depinde enorm de masina pe care sunt montate daciile se exclud din start pt ca rezultatul este un infiorator
zbarnait de tabla si nu merita investitia... :? conteaza de asemenea si sunetul primit din reglajul amplificatorului care daca nu stie pe fiecare canal n-am facut nici o branza.....se impun deci 2 amplificatoare...
nu stiu exact cum s-ar putea lega aceste amplificatoare in paralel cu un consensator de cel putin un farad pt a sustine asemenea consum....
ideea este super oricum...costurile sunt insa destul de mari..

ReLLaXX 16-03-05 02:56

Hondarul spunea bine ce spunea de doua difuzoare diferite in acelasi spatiu. Daca o sa calculezi niste incinte pentru doua difuzoare diferite o sa vezi ca defazajul in grade pana la o anumita frecventa difera foarte mult, mai ales cand vorbim de tipuri de incinte diferite PLUS difuzoare diferite. Sa investesti in doua difuzoare diferite, in doua incinte diferite si in doua amplificatoare cu reglaj variabil de faza mi se pare lipsit de sens. S-ar putea sa ai surpriza sa-ti lipseasca randamentul exact acolo unde-l doresti. In partea de foarte joase (sub 30 Hz, unde si raspunsul tranzitoriu al difuzoarelor difera foarte mult). Banii aia se pot investi mult mai bine. Plus ca de multe ori o pozitionare estetica aduce dupa sine antifaza in anumite zone ale spectrului de frecvente, corectabile sau nu cu reglajul de faza variabil. Exista solutii verificate si daca nu stii exact ce si cum trebuie facut, nu recomand testele pe proprii bani. :wink:

ReLLaXX 16-03-05 02:59

La un amplif cu pana la 60 A consum e bine sa ai oricum macar un farad in condi. La consum mai mare recomand investitia intr-o baterie amortizor cat mai aproape de amplificatoare si mai putin in condensatoare. Si sa nu uitam de alternator. Ca de fapt de acolo vine \"corentu\". :wink: Si binenteles....cablaj cat mai GROS.

yamahaer1cip 16-03-05 17:26

Hondarul am si eu o rugaminte la tine daca se poate sa imi dai si mie add u tau de mess sau un mail ceva ca vreau sa vbesc cu tine ceva daca ma poti ajuta !!! bafta si respect la toata lumea astept un semn :wink: :o :?

WannaDie 16-03-05 22:31

dar unde e vorba de 2 woofere pe acelasi amplificator???ca eu tot am cautat dar nu am gasit nimic...daca e vb de ce a scris 316i cum ca a legat pe iesirile din spate ale amplificatorului - jbl gto 936 si pe iesirile din fata ale amplificatorului - a legat in bridge un woofer (jbl cs2000t)..deci aici e vb de un singur woofer si o pereche de difuzoare...asa ca nu vad care ar fi poroblema cu suntetul...ar trebui sa se auda bine....

ReLLaXX 17-03-05 00:40

Eu am comentat ipoteza cu 2 basi. Nu am spus nicaieri ca la el nu se aude bine. Este un montaj cat se poate de clasic. Singura problema ar fi daca difuzoarele ar fi prinse pe placa din spate si sub-ul in portbagaj. Sunt sanse mici sa pierzi randamentul in joase la difuzoare si daca e sub-ul destul de puternic, sa le impinga putin mai mult decat au nevoie. In rest...foarte bine. :wink:

Hondarul 17-03-05 08:25

Re:

Quote:

Originally Posted by \"WannaDie\"
dar unde e vorba de 2 woofere pe acelasi amplificator???ca eu tot am cautat dar nu am gasit nimic...daca e vb de ce a scris 316i cum ca a legat pe iesirile din spate ale amplificatorului - jbl gto 936 si pe iesirile din fata ale amplificatorului - a legat in bridge un woofer (jbl cs2000t)..deci aici e vb de un singur woofer si o pereche de difuzoare...asa ca nu vad care ar fi poroblema cu suntetul...ar trebui sa se auda bine....

Pai daca baga coduri din astea, de unde sa stie lumea daca sunt boxe sau woofere ? Atunci se aud bine, evident, adica cel putin asa ar trebui, daca nu se amesteca sunetele, daca e izolata masina bine si daca incinta este facuta bine. Trebuie ascultata inainte ca lumea, ca eu, ca oricine, sa-si dea cu parerea. :wink:

Pitu 17-03-05 08:27

sal

nu face prostia sa renunti la incinta lui din fabrica pentru ca e calculata asa cum trebuie /daca tu vrei sa construiesti o incinta si pentru 2 difuzoare sigur nu o sa o cnstruiesti la parametrii ceruti /se tine cont de multe dimensiuni rezonanta putere rms tot felu de prosti
parerea mea mai ia ti unul cu incinta si nu te baga sa ti calculezi singur incinta

All times are GMT +2. The time now is 03:45.

- Copyright 2026 4Tuning