Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Logan 1.4 ///MPI aka' Distrigaz (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/304663-logan-1-4-mpi-aka-distrigaz.html)

aleXpeed 19-02-12 21:55

Logan 1.4 ///MPI aka' Distrigaz

9 Attachment(s)
Va salut, cum am ajuns in principiu la sfarsitul modificarilor Loganului meu 1.4 (poreclit Distrigaz) si citind foarte des forumul, am zis sa il prezint pe 4tuning. Totul a inceput de aici... primul "tuning", vopsirea consolei centrale a bordului...

Masina este un Logan 1.4 versiune Laureate din octombrie 2005 care in prezent are aproape 225.000 de kilometri, luata de noua, iar ca dotari principale are aer-conditionat, servo-directie, GPL pus aftermarket de la 100.000 km., geamuri electrice fata, computer de bord, oglinzi electrice si incalzite, proiectoare de ceata, scaun sofer reglabil pe inaltime si lombar. Pentru mine este o masina grea raportat la motorasul acesta destul de plimbat.

911lau 19-02-12 22:07

Re: Logan 1.4 ///MPI aka' Distrigaz

Am mers cu masina lui Alex si am ramas placut impresionat , pentru km ei mereg bine .....+ ca are si cateva surprize :twisted:

aleXpeed 19-02-12 22:13

9 Attachment(s)
Intre timp, masina a fost decolantata de tot ce insemna taxi si reclame inutile, inclusiv husele si capacele care au fost aruncate, jantele de tabla revopsite in negru mat, apoi au urmat un set de dungi laterale LoganCup (le aveam si pe cele pentru capote dar erau prea mici si acum nu le mai gasesc oricum), suportii numerelor vopsite in negru, stopurile vopsite in lac cu tenta rosie, cromul de "cocalar by Dacia" eliminat..

Cata_UNU 19-02-12 22:17

Inafara de consumabile ,ai mai bagat un ban in motor?
Ceva probleme importante,ai avut?la partea mecanica ma refer.

Bafta cu ea.

aleXpeed 19-02-12 22:21

4 Attachment(s)
A urmat un set de huse pentru Logan + o nuca schimbator originala (scaderea cursei schimbatorului de RATB:lol:)...

aleXpeed 19-02-12 22:35

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Cata_UNU (Post 4889308)
Inafara de consumabile ,ai mai bagat un ban in motor?
Ceva probleme importante,ai avut?la partea mecanica ma refer.

Bafta cu ea.

Masina a vazut doar consumabile, nicio problema la motor! Sunt foarte multumit de ea si se tine foartee bine. Probleme importante la mecanica au fost cand am iesit de doua ori in decor cu ea caci am abuzat de acceleratie prea mult si a fost nevoie sa schimb capete de bara si amortizoare fata... Multumesc frumos!

Au urmat apoi un set de arcuri sport H&R, doua amortizoare fata pe gaz Monroe, mai scurte decat cele originale + un difuzor pentru spoilerul spate.

aleXpeed 19-02-12 22:46

7 Attachment(s)
A urmat apoi o toba sport Carub cu intrare de 57mm si tipsul exterior tesit cu diametrul de 120mm am impresia, are silencer + un spoiler fata Pick-Up.

aleXpeed 19-02-12 22:58

9 Attachment(s)
Un set de frane de Logan Pick-Up cu etrieri mari, discuri ventilate de 259mm, aerisire in X facuta intre timp si schimbasem toata iluminarea interioara la Zexstar, alb cu rosu + potentiometru pentru lumina alba de la ceasuri. Atasez si un filmulet cu rolul potentiometrului:D.

https://www.youtube.com/watch?v=4QkCi0CgY1U

aleXpeed 19-02-12 23:13

7 Attachment(s)
Bieleta anti-cuplu Pick-Up (cea de sub motor), cap schimbator Logan Ph2, short-shifter + scurtat inaltimea levierului, jantele imprumutate de la Ph2 cateva zile:lol:.

Devu 19-02-12 23:21

Asta e "Loganul ala periculos" :D .
Arata foarte bine. Din arcuri ai taiat vreo spira ?
Baga poze si cu jantele de vara.

aleXpeed 19-02-12 23:32

9 Attachment(s)
Desi nu eram fan al jantelor de aliaj, a urmat perversa ca pa' aliaj.. 4 Borbet T cu latimea 9j, diametrul 16", ET 30, dimensiune anvelope 215/40/16 (2 Toyo Proxes T1R tocite, 2 GoodYear Eagle F1 cu carne pe ele si Dot 2001), niste gunoaie toate cauciucurile.

Jantele, mai nou, au fost polishate si urmeaza sa le cumpar 4 cauciucuri.

aleXpeed 19-02-12 23:45

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Devu (Post 4889406)
Asta e "Loganul ala periculos" :D .
Arata foarte bine. Din arcuri ai taiat vreo spira ?
Baga poze si cu jantele de vara.

As fi vrut sa fie "periculos" insa nu e asa, ar fi putut fi, voi posta unele piese care le-am vandut, nu am vrut sa renunt la aerul-conditionat in ruptul capului. Din arcuri n-am taiat absolut nimic. Sunt H&R de la mama lor cum au fost ele fabricate:D.

O poza "artistica" cu ambele galbejite, un bad-boy look provizoriu (capota lui Dsign B 48 CUP). Eu unul nu-mi voi face asa ceva, nu e de mine:D.

aleXpeed 19-02-12 23:56

8 Attachment(s)
Dupa ce am imbunatatit suspensia si franele, am inceput sa modific nitel si performantele. Remapare, serpisori inox de tip 4-2-1, banda izolatoare ThermoTec (se incingea rau compartimentul motor, frigea capota vara iar de admisie nu mai zic, incinsa rau). Foarte multumit de banda aceasta.

Cristinelul 20-02-12 00:13

Bravo bai DISTRIGAZ,in sfarsit te-ai hotarat sa apari si pacilishea! Hai mai dai din casaaa jegosulee cu ce iai mai facut!:lol:

aleXpeed 20-02-12 00:16

9 Attachment(s)
Traseu de evacuare de diametru 50mm din teava aluminizata de la Stelco, catalizator eliminat, racord flexibil grupa mare, toba intermediara grupa mare:lol:.

Am in vedere schimbarea tevii unde se unesc serpii in 1 si racordul flexibil, are diametrul de 40mm si o gatuie nitel pe ture inalte.

aleXpeed 20-02-12 00:28

8 Attachment(s)
Filtru de polen pentru nasul meu sensibil:lol:, pozitii America style:)), perversa ca pe datul Loganului la femei (sa nu faceti asa ceva!!!:cry:), intrase in drift...

aleXpeed 20-02-12 00:43

8 Attachment(s)
Difuzorul care a zburat de la multa forja (il recuperasem de sub o masina=))) ) din cauza unei... extorsiuni .. iiintr-o apa, dupa care puteti vedeaa in poza.. , braduti putere (se zice ca mai castigi cai cica!), masina reparata, habar nu am in ce service, capota reparata mai prost, farurile schimbate tot cu unele originale ca sunt nebun si nu imi place un far nou si altul vechi, bara MCV Turcia, asta e deocamdata +++ prelungire bara de Golf 3 pe care ar trebui sa o pozitionez mai bine (am pus-o prost parerea mea:D).

aleXpeed 20-02-12 00:56

8 Attachment(s)
Pasaje spate refacute, prag reparat, portbagaj reparat cat sa aibe dunga lui.

Visul frumos... nu am vrut sa renunt la A/C asa ca am vandut tot ce adunasem, nu mai supraalimentez nimic: Kompressor Eaton M45, injectoare + pompa benzina de Renault Clio RS 172, rampa injectoare cu retur de SuperNova (Loganul nu are retur), blow-off Forge, intercooler Logan dCi, regulator presiune benzina VW/Audi de 3 bari. Totul era plug and play cum se spune:P. Ramane aspirat, asta e..

aleXpeed 20-02-12 01:08

6 Attachment(s)
Jantele reconditionate. Poze cu una ca toate sunt la fel.

Multumesc userului Cristinelul pentru reconditionare, recomand! "Senqiu" Gogaiee 2:))!

aleXpeed 20-02-12 01:15

5 Attachment(s)
In final, corp-clapeta marit de 50mm (standard are 44mm), nu am poze, axa cu came CatCams de 263 de grade montata de curand, ca si distributia noua de origine cu tot cu pompa de apa, curele, bla bla...

Scuzati discursurile dar nu pot face totul intr-un post. Asta este masina:D.

Cristinelul 20-02-12 01:21

Pfoai cat de curat e motorul la interior..Totusi;cati km are motorul? Pai dracu la mine la dacie daca il desfac acu dupa 3000 km cred k e tuci:))))Bravo! Urmeaza softul final si un melc:rolleyes2

valy1233 20-02-12 12:49

cat de bine vine prelungirea de golf 8)

911lau 20-02-12 13:05

prelungirea de golf e ca nuca in perete :D din fata e ok ,din lateral :sad:
mareste prea mult bara fata nu mai e la nivel cu pragurile sa nu mai zic de bara spate ....mi-a promis ca o da jos :lol:
JOS CU PRELUNGIREA ! =)))

DJBOSS 20-02-12 21:34

arata bine golanu :lol::lol: ce frumos vine cu aceea prelungire din fata

Devu 20-02-12 21:38

Arata bine cu prelungirea de G3.
Ce de jucarii a primit :oops:...
Sa nu dai nici odata jos semnul cu 1.4mpi.

maverick1508 20-02-12 21:47

Imi place thread-ul. In 2 zile ai postat o poveste/un jurnal de vreo 1an-2 sau cati sunt :) Spor la treaba!

aleXpeed 20-02-12 22:31

Quote:

Originally Posted by Cristinelul (Post 4889499)
Pfoai cat de curat e motorul la interior..Totusi;cati km are motorul? Pai dracu la mine la dacie daca il desfac acu dupa 3000 km cred k e tuci:))))Bravo! Urmeaza softul final si un melc:rolleyes2

Tu mergi pe pacura si de-aia poate=)). E miere tot, blana la kilometrii ei, 224.000 si ceva parca. Nu desfac nimic.

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 4890004)
cat de bine vine prelungirea de golf 8)

Mersi, uneori ma intreb daca sa o dau jos sau nu.

Quote:

Originally Posted by 911lau (Post 4890027)
prelungirea de golf e ca nuca in perete :D din fata e ok ,din lateral :sad:
mareste prea mult bara fata nu mai e la nivel cu pragurile sa nu mai zic de bara spate ....mi-a promis ca o da jos :lol:
JOS CU PRELUNGIREA ! =)))

E la nivel cu pragurile Gogaie doar ca nu vezi tu de la apa aia minerala. O voi repozitiona pe laterale cand o sa am lenea de a da' jos bara iar.

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 4890862)
arata bine golanu :lol::lol: ce frumos vine cu aceea prelungire din fata

Mersi, sunt pareri si pareri legate de prelungire, 50/50. Raman la parerea ca o repozitionare a ei nu ar strica:D.

Quote:

Originally Posted by Devu (Post 4890870)
Arata bine cu prelungirea de G3.
Ce de jucarii a primit :oops:...
Sa nu dai nici odata jos semnul cu 1.4mpi.

In viata mea nu ii voi face clean la portbagaj, emblema de 1.4 imi place. Ca masina e full si grea, e partea a 2-a.. inca gandesc, inca o masina "da' fuga" si sa ramana asta cum e, ori alt motor sa ma risc pe asta, ori sa o turbez si sa vad limitele lui MPI... sunt foarte indecis.

Quote:

Originally Posted by maverick1508 (Post 4890884)
Imi place thread-ul. In 2 zile ai postat o poveste/un jurnal de vreo 1an-2 sau cati sunt :) Spor la treaba!

Mersi, de-asta e 4tuning, am zis sa o prezint cand stiu ca am de povestit, si inca e pe scurt ca daca scriam de fiecare sticker pus, de vre-un consumabil schimbat, ar fi fost Enciclopedia Logan=))).

b08ygs 20-02-12 23:09

Tu faci modificari la motor si mergi pe GPL?:lol: merita investitia GPL-ului? Probleme la motor din cauza lui? Din ce am citit sus, nu ai nici o problema din punctul asta de vedere...

Instalatia ce firma este? Ca am inteles ca este after market.... Imi place super mult loganu tau, e frumoasa combinatia Borbet si masina galbena cu negru si lasata:D

Dadutu 21-02-12 08:43

superba masina,si povestea ei e fascinanta...sa ai bafta.

aditza579 23-02-12 18:05

Fara acea prelungire, ar arata mult mia okei, aproape stock, dar lasata si cu autocolantele CUP, parca prelungirea nu e dina ceeasi poveste, tu alegi dar parerea mea personala este: JOS CU PRELUNGIREA! In rest, ti-am mai zis-o ai o masina super okei!

Cristinelul 23-02-12 21:20

In seara asta l-am cam "pacalit" sa imi dea masinuta o tura! Ce sa zic,cu axa e nebunie loganu':lol:. 1-a nu debraiaza deloc;2-a rupe aderenta grav si restu pe parcurs. Pacat ca se limiteaza prea repede,dai fuga si fai softul vinal ca nu e de ajuns 6500 rpm!!!:D

aleXpeed 24-02-12 09:53

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4891022)
Tu faci modificari la motor si mergi pe GPL?:lol: merita investitia GPL-ului? Probleme la motor din cauza lui? Din ce am citit sus, nu ai nici o problema din punctul asta de vedere...

Instalatia ce firma este? Ca am inteles ca este after market.... Imi place super mult loganu tau, e frumoasa combinatia Borbet si masina galbena cu negru si lasata:D

Multumesc, ma bucur ca-ti place. Asa am primit masina si nu a fost nevoie sa dau jos GPL-ul. Motorul merge stas, n-are nicio problema. Problema e ca de cand am pus axa, am mers mai mult pe benzina ca-mi place mult cum trage (jos pana in 3000 e cam praf asa, ca una standard:D). GPL-ul e bun la mers normal!

Quote:

Originally Posted by Dadutu (Post 4891217)
superba masina,si povestea ei e fascinanta...sa ai bafta.

Mersi mersi:D.

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4895264)
Fara acea prelungire, ar arata mult mia okei, aproape stock, dar lasata si cu autocolantele CUP, parca prelungirea nu e dina ceeasi poveste, tu alegi dar parerea mea personala este: JOS CU PRELUNGIREA! In rest, ti-am mai zis-o ai o masina super okei!

Ma mai gandesc daca o dau jos sau nu:lol:. Mersi!

Quote:

Originally Posted by Cristinelul (Post 4895685)
In seara asta l-am cam "pacalit" sa imi dea masinuta o tura! Ce sa zic,cu axa e nebunie loganu':lol:. 1-a nu debraiaza deloc;2-a rupe aderenta grav si restu pe parcurs. Pacat ca se limiteaza prea repede,dai fuga si fai softul vinal ca nu e de ajuns 6500 rpm!!!:D

Ho ma' ca mai am sa-i fac cateva retusuri la motoras si gata. Sa vina vre-un sezon de legale ca sa-mi iau bataie ca lumea si apoi sa ma reprofilez pe alt motor=))).

alex_77_marius 25-02-12 17:09

Quote:

Originally Posted by Cristinelul (Post 4895685)

Sigur ai mers cu Loganu sau era vreun Ferrari?

Quote:

Originally Posted by aleXpeed (Post 4896263)
Multumesc, ma bucur ca-ti place. Asa am primit masina si nu a fost nevoie sa dau jos GPL-ul. Motorul merge stas, n-are nicio problema. Problema e ca de cand am pus axa, am mers mai mult pe benzina ca-mi place mult cum trage (jos pana in 3000 e cam praf asa, ca una standard:D). GPL-ul e bun la mers normal!

Mersi mersi:D.

Ma mai gandesc daca o dau jos sau nu:lol:. Mersi!

Ho ma' ca mai am sa-i fac cateva retusuri la motoras si gata. Sa vina vre-un sezon de legale ca sa-mi iau bataie ca lumea si apoi sa ma reprofilez pe alt motor=))).

Modestule...crezi ca de la axa aia se face primavara?=))

aleXpeed 02-06-12 23:03

13 Attachment(s)
Intre timp motorul a devenit standard-standard mai putin softul. Totul pentru ca am ramas a doua oara fara permis din cauza vitezei excesive (174 km/h REALI) cu...Logan 1.4 si nu-mi mai pot permite sa merg ca nebunu' in stilul asta caci depind de permis si pierd bani multi daca stau pe dreapta. Ma intrebau gaborii ce motor am pe ea.. s-au ingalbenit cand au auzit ca e 1.4 cu GAZ si a fost taxi, deci mai "poate" la aproape 225.000 km=)))). M-am linistit cu fuga, imi ajunge..

Am vandut Borbet-urile si mi-am achizitionat 4 Schmidt Revolution Space-Line, 8j 16" cu ET30 pe fata si 9j 16" cu ET25 pe spate, anvelope 215/40/16 Dunlop SP Sport 9000 si valve ascunse. Chiar ca merg incet... caut bubuiala muzicala acum.

Auras 26 03-06-12 00:37

Arata bine cu noile jante , succes cu muzica acum :D

By Afs-Cot 03-06-12 00:44

te-a luat teleormanul cu civila! .. care foloseste aparatul radar clasic . =)) care si asa nu e in porcii lui asa ca feriti-va de TR 04 TRP daca aveti drum prin Teleorman

OnlyHate 03-06-12 01:00

Nici nu ma gandeam ca ai de gand sa faci ceva din taxiul ala,am ramas :shock: ."succese" Arata de nota 10

Cristi.megane 03-06-12 09:38

frumoase jantele,si masina.. nu credeam ca se poate face asa ceva dintr-un taxi! felicitari e foarte frumoasa :D

911lau 03-06-12 12:33

LOGANu 1.4 are viteza maxima constructiva 162 =))) cum ma sa scri asa ceva la observatii =))

marius3030 03-06-12 13:31

super tare procesul vb!e completat de unul care nici macar gradinita nu cred ca a facut-o!:lol: banuiesc ca vrei sa contesti procesul ala vb nuh?ai cv sanse sa castigi pt ca nu e completat cum trebuie!ti-e ti-au dat 9 puncte amende,cand ei le-au bifat la puncte de penalizare!deci ai doar 9 pct de penalizare!incerca sa faci cv daca vrei!;)
PS:masina arata super pt un fost taxi!nu ii vopsesti si barile alea?:D

All times are GMT +2. The time now is 00:17.

- Copyright 2026 4Tuning