Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   ROVIGNETE 2005 (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/3046-rovignete-2005-a.html)

the_mav 23-12-04 13:48

ROVIGNETE 2005

cine stie ceva in plus despre ele...pareri pro/contra (cre' k toate o sa fie mai mult contra :D :lol: )
----------------
http://www.afacereamea.ro/i-aut.php?...ROVIGNETA_2005

ideea a plecat de la cox... toate drepturile (daca exista :lol: ) ii apartzin...

cox 23-12-04 14:08

Pe mine ma oftica faptul ca treaba nu a fost mediatizata. E propusa de nastase si nu a fost mediatizata din cauza campaniei. Dar acum?
De ce nu or mai zice nimic?

Mr.Nice 23-12-04 14:08

Cred ca in curand o sa ajungem sa platim si daca iesim din casa, de fapt o sa platim tot: ca stam in casa, k plecam, k mancam, TOT. Ce tara de ***!!!!!

PEACE
:peace:

the_mav 23-12-04 14:38

mai multe informatii, inclusiv preturi, puncte de achizitie, etc la
http://www.andnet.ro
-----
eu mai am o intrebare (super serios acum :? :roll: ): de unde stiu eu ce euro e kadettul meu diesel din 86? sincer cred ca e euro 1 motorul, dar nici in carte nici in talon nu scrie nimic...
:roll: :? :roll: :? ....
iar cand ma verifica la rovigneta, inseamna ca imi pune automat si testerul de emisii in eshapament :roll: :? :?: ... ca atunci cred ca multi dinter noi trebuie sa schimbe mashinile/taloanele/etc :?: :? :roll: :? :?:

Toto - BOD 23-12-04 15:04

Eu stiam ca taxa de drum este introdusa in pretul combustibilului!!! Ce s-a intamplat?

COObra 23-12-04 21:18

se fura in continuare ce crezi ca se intampla :evil:
stirea e luate de pe situl realitatea tv

Quote:

Cozi interminabile la plata taxei de drum pe 2005. Proprietari de autovehicule mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru achitarea acestei taxe, introdusă în 1996 de Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturior. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a decis, săptămâna trecută, să reintroducă taxa, după o pauză de câţiva ani buni şi a stabilit ca termen de achitare a ei finele anului 2004. Mai mult decît atât, începând din 2005 taxa trebuie achitată de toţi proprietarii de autovehicule şi nu numai de cei care deţineau maşini de mare tonaj. Asta şi explică isteria de la ghişeele Poştei Române.
Oamenii sunt nemulţumiţi, în primul rând, din cauza lipsei de organizare şi de instruire a personalului care trebuie să încaseze taxe de drum.

VOX tc: 34:10 - 34:13 MUSCĂ 34:27 - 34:41 La ghişeu vine un om cu 100 de taloane .. şi stă o oră (...) Nu sunt organizaţi .. De când staţi? De fix o oră şi 10+ minute, dar sunt acolo în spate, nu aici unde mă vedeţi. Şi mâine poşata are program scurt şi peste o săptămână o să vină şi o să ne dea amenzi de 7 milioane.

VOX tc: 35:01 - 35:13 Eu am doar o maşină, dar vin ăia cu câte 40 de maşini şi de la 5 şi jumate dimineaţa când am venit am avansat un metru jumate.

VOX tc: 35:17 - 35:22 Am stat până a deschis , dar când am ajuns eu la 5:30 deja erau 100 de persoane afară.

VOX tc: 36:07 - 36:28 Au spus că nu au fost instruiţi cei de la Pterom. Am fost la mai multe benzinării. De la ce oră staţi? De la ora 9 şi acum e 2.

În plus, peste tot există un singr ghişeu la care se poate achita taxe de drum. De multe ori, însă, calculatorul nu face faţă multiplelor solicitări.

SINCRON tc: 37:11 - 37:27 Un singur ghişeu este . de ce? ăpentru că la mai multe se blochează ...şi cade reţeaua şi în plus dacă iweri trebuia să se închidă la 8 jumate , la 10:30 a plecat ultimul client.

Actele necesare pentru plata taxei de drum sunt certificatul de înmatriculare şi buletinul pentru persopanele fizice, iar pentru firme se mai cere codul fiscal, numărul de înmatriculare de la Registrul Comerţului. Rovignetele se pot achita până la sfârşitul anului. În caz contrar, şoferii pot fi amendaţi cu până la 45 de milioane de lei. În România sunt înregistrate peste 2,6 milioane de autovehicule, din care peste 1,6 milioane sunt maşini mici

iasi_drifter 24-12-04 00:40

in semn de ramas bun de la vechiul guvern :x
sa-i :censored: in gura
unii studenti , cum e cazul meu, trebuie sa plateasca luna asta urmatoarele:
taxa facultate
asigurarea de raspundere civila auto
brad
cadouri
revelion
excursie la munte
tzoale
tre sa-mi iau si parfum
carti ca tot vine sesiunea
poate s-or mai gandi sa-mi mai dea si a 3a oara amenda sau sa-mi ridice masina abuziv din fata facultatii din nou cand ma duc la cursuri
si mai tre sa platesc si :censored: ala de rovigneta
Pt. noul an am o colinda pt. PSD:
Degeaba spuneati ca vreti sa ne bagati in UE
Voi nu stiti decat sa v-o luati la :blowme:

COObra 24-12-04 07:03

sa inteleg ca ai uitat sa iti platesti asigurarea obligatorie? :lol:

iasi_drifter 24-12-04 11:30

n-am uitat :)
dar rovigneta cred ca am sa uit sa o platesc pana cand o sa am chef sa o platesc :)
daca e sa iau amenda, si pe aia o s-o platesc tot cand o sa am chef :twisted: . Pana prin februarie nici nu ma gandesc.

Hondarul 24-12-04 11:42

In sfarsit un subiect interesant... Nu stiu ce-om face, dar eu nu am avut niciodata rovigneta... 24 de euroi... Cred ca este doar un proiect... Nu cred ca se va pune in aplicare... Cine draqu da atatia bani cand benzina se tot scumpeste ???

the_mav 24-12-04 11:46

vorbsc serios despre motoare... al meu e non euro sau nu? cand te verifica iti fac shi noxele?
ca va fi problema atunci :roll: :? :? :roll:

RoSonic 24-12-04 12:06

cica s-a amanat pana pe 15 ianuarie obligativitatea platirii taxei de drum.....

iasi_drifter 24-12-04 12:15

Da s-a amanat pana la 15 ianuarie termenul limita. Mare r@#@t.
Eu zic ca dupa sarbatori sa iesim toti in strada. De unde naiba sa mai ai bani dintr-un salariu amarat dupa sarbatori?
Asta nu mai e jecmaneala. Jecmaneala a fost pana acum. Asta e rautate pe fata. Ce era asa complicat sa amane termenul limita cateva luni, avand in vedere ca abia luna asta au anuntat taxa asta; doar era campanie electorala pana atunci deh cum sa mai traga inca o teapa...
Eu unul sunt dispus sa ies in strada si sa protestez ca m-am saturat sa-si bata astia joc de mine pe fata. Putem sa ne facem dreptate numai ca pt. asta trebuie sa incetam sa mai fim indiferenti.

RoSonic 24-12-04 12:26

1 Attachment(s)
ia uitati ce am eu :)

ffocus 24-12-04 12:36

baga si tu una scanata la o rezolutie mai buna sa dau si yo un print :wink:

200SX 24-12-04 13:32

Re:

Quote:

Originally Posted by \"RoSonic\"
ia uitati ce am eu :)

ce-i rahatul ala? astia din 2002 vor sa bage taxa? sau sunt handicapati sa scoata o hartie in 2005 pe care sa ai optiunea sa bifezi anul 2003

te pomenesti ca or vrea sa le platesc si pe anii din urma?

pe majoritatea o sa ne coste cam 100E (impozit+RCA+poluarea asta)

si apropo pana acuma taxa asta era inclusa in benzina asa ca sa inteleg ca ar trebuii sa ne asteptam la o ieftinre a benzinei

RoSonic 24-12-04 13:39

Asta este pe langa ce este inclus in benzina.... va ramane in continuare si aia...

Si legat de 2002.. iti dai seama de cand era pregatita?? dar deh.. nu pica bine cu alegerile and stuff.... si nu e hartie.. este stiker, care trebuie pus pe parbriz...

DnI 24-12-04 13:47

mai bine sa scoata taxele din benzina si sa platim cacatu asta pe an.
o suta de mii de taxe peste taxe... si nu vedem nimic schimbat, aceleasi drumuri de cacat, aceleasi scumpiri.

Hondarul 24-12-04 20:58

Rovignetele se vand la posta, la CEC, peste tot... Cum cacat iti verifica astia masina ???? Cum vad eu daca ai euro sau nu ???? Sa moara Nastase in bashini de elefant daca intzeleg ceva din cacatul asta de lege... :cry:

DnI 24-12-04 23:50

am inteles 15 ianuarie data limita... deci dupa 15 ianuarie nu se mai pot cumpara !?
in bucuresti se poate merge fara ele, dar pe drumuri nationale sau autostrazi este obligatorie.
deci fara... nu mai iesim din bucuresti ahahah ce amuzat!

SpeedeR 25-12-04 01:10

hahahahahahahahahahahahahahaha....dupa ce k au pus ***u asta de rovigneta, au mai fost si tampiti....

poate stie careva raspunsu la urm. intrebare.... de ce au pus akolo 2002 2003 2004 2005 la ani?!??!!?!??!? dk ***u asta intra in vigoare in 2005, nu era mai simplu sa puna 2005 2006 2007 2008????!!!

:lol:

the_mav 25-12-04 11:01

Quote:

de ce au pus akolo 2002 2003 2004 2005 la ani?!??!!?!??!? dk ***u asta intra in vigoare in 2005, nu era mai simplu sa puna 2005 2006 2007 2008????!!!
ni question, Colombo... :wink:
se vede pe fatza faptul ca a fost \"coapta\" chestia asta de mai multa vreme, dar exact cum cineva spunea mai sus, shi-au dat seama ca ar fi mai bine daca ar lasa mai intai \"proshtii\" sa puna shtampila unde trebuie la votare, shi pe urma dai frate cu zbirurile, peshcheshurile si darile in cap :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
acum, da-o in ga*ul ma-sii de taxa, cum ne-au subjugat pana acum shi n-am murit, o sa scapam noi shi in continuare :wink: :x :wink: :P ... o platim shi aia e... :evil: :x ...dar eu tot imi mentin intrebarea initiala shi trag din nou semnalu' de alarma :shock: : va dati seama ca mitica militzianu' are puterea sa ne frece cum vrea el cand ne opreshte in mijlocul campului si sa verifice serii la motor, etc... sa te ia cu japca la rar sa verifice \"daca motoru' asta chiar e euro 1 sau 2 ... ca mie mi se pare ca e non-euro...shi folositzi vigneta greshita\" :evil: :evil: :evil: :evil:

Hondarul 25-12-04 17:57

Din acelasi motiv din care inca mai gasesti bonuri pe la nu stiu ce cinema comunist pe care scrie intrare 20 de lei. Sunt facute de multa vreme si acum e momentul sa-si scoata banul pe ele.

the_mav 03-01-05 13:44

cred ca pe 14 dupa amiaza o sa mi le iau si eu.... o delta din 94 +kadett din 86... m-au spart la buzunar... g*ra ma-sii cu taxele lor... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

georgeb 03-01-05 13:47

este 2002 , 2003 , 2004 , pt ca acele rovignete au fost in functiune pe masinile \"non turisme\" din 2002 . adica pe camioane and co.

:twisted: daca doriti o explicatie ;)

the_mav 05-01-05 08:17

nu stiu daca v-atu uitat aseara la stiri, dar ministrul transporturilor a facut ieri noapte (pe la 2-3 noapte) controluri inopinante la punctele de desfacere a rovinietelor (petromuri, rompetroluri, etc) shi mirare mare: NIMENI NU AVEA DE VANZARE ROVINIETE !!! :evil: :evil: :evil: :evil:
asha ca s-a pus minstru' shi i-a sunat pe totzi sefii de directii din Min Transp la 3 noaptea shi i-a convocat la o sedintza, dupa care i-a trimis frumushel in tara sa inspecteze punctele de vanzare a vignietelor...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock:
in acelasi timp a spus ca incepe discutiile cu CEC si cu alt lant de benzinarii pentru vanzarea acestor vigniete..
DAR ACUM URMEAZA STIREA CEA BUNA: a mai auzit cineva sau am fost singurul care a auzit ieri ca Asociatia Nationala a Transportatorilor a cerut amanarea aplicarii taxei de drum cu jumatate de an? :twisted: :twisted: :D :D :D :roll: :) :wink:
daca stie cineva ceva mai mult, e rugat sa posteze....

georgeb 05-01-05 08:40

n-am auzit nimic de amanare. inafara de faptul ca nu este obligatorie purtarea rovignetei decat dupa data de 15 ianuarie.

da da da , i-a tinut in sedinta de la 3 dimineata pana pe la 8 . sa-i traiasca lui !

asta e o bila alba de la mine pentru noul guvern.

Psycho 20-01-05 23:42

saliu hai sa va explic putin care e treaba .. cu ROGVINIETELE ... asa se scrie cu rovinete sau plm :) ... deci ... taxa ... care o platiti voi si noi toti e taxa de utilizare a drumurilor nationale .. taxa care e in benzina e taxa de drum .. adik mai pe intelesu nostru la ashtia cu 2 clase mai mult k trenu ... daca pui benzina .. te plimbi doar prin orash ... daca vrei sa te duci de 1 mai la padure .. plateshti taxa de utilizare a drumurilor NATIONALE ... de aici rezulta .. k daca te prinde in orash fara rovinieta iti suge boii de la carutza ... daca te prinde afara ... ii sugi tuh :) ...

acum .. de unde stii ... daca e euro 1 euro 2 sau plm ... deci .. te uiti la numaru de omologare al mashini ... de exemplu la solenza ... la mine nr de omologare se termina in

X5 .... deci am euro doi .. se poate termina si in E3 ... D5 ... sau ... la dacie ... se termina in cifre .. 06923 adik non euro ... acum ... ele sunt impartite .. in non euro .. euro 1 si euro 2 ( vb de autoturisme ) daca ai euro 4 sau euro 8 tot cat euro 2 plateshti .. adik 661.502 mii lei .. daca ai dacie plateshti 945.072 de lei ... si la euro 1 nush cat draq e ...

la camioane si alte chestii e mai complicat ... hai sa va zic .. de exemplu k la un MAN sau roman ce o fii ala .. fara euro .. taxa poate ajunge ... la ... asa dupa voi cam cat .. ??? la 967 de euroooo :) ...

o intamplare hazlie .. vine un client si ma intreaba .. auzi voi tineti vinete ??? da eu ii zic .. nu nu tinem legume ... ( eu muncesk la RomPetrol ) ... el : nu mah d`alea de lipit in geam ... : eu aaa ROVINIETE :) .. da avem ... :) .....

a si termenu` s`a prelungit pana pe 31 ... luna asta :)

Psycho 20-01-05 23:45

a .. si legea e data din 2002 asa apare cel putin la mine ;)

psycho am auzit ca si in oras dak esti pe drum european te intreaba de rovignieta aia. si cum in craiova trece un drum european chiar prin centru ...(si nu numai dar asta e cel care incurca)

iasi_drifter 21-01-05 19:29

sa va zic eu de ce platim rovigneta: pt. ca guvermul Nastase a lasat Romania cu o datorie de 2 miliarde de coco in urma constructiei a 2 autostrazi: Bucuresti-Constanta in principal si nu mai stiu care dreaq (Fetesti-Cernavoda parca) in plan secundar.
Asa ca de ex eu care is in Iasi, la sute de km de orice autostrada tre sa platesc taxa asta ca sa ajunga cei din Bucuresti cu 10 minute mai devreme la mare. Din banii pe care mi-i cer astia mai precis cel mai probabil eu n-o sa vad nici 1 km de drum asfaltat din ei ceea ce mi se pare o mare tzeapa si eu nu sunt de acord sa dau vreun leu. Taxa asta s-o plateasca cei care folosesc autostrada: aia din Buc, Ct, Bv,Ag nu noi ceilalti care n-avem vreun motiv sa ajungem pe ea. Banii trebuiau sa si-i scoata din taxe la intrarea pe autostrada si nu sa forteze o tara intreaga sa plateasca autostrada care ce sa mai vorbim e facuta pt. bucuresteni.

xxdadixx 21-01-05 21:54

Ar trebui sa faca alta treaba. De ex in Italia de cate ori intri pe Autostrada iei un bilet. Si cand iesi dai biletul si in f de cat ai mers platesti. Sa nu mai zic ma mai au si Strada Statale care arata mai bine ca orice drum european sau cum vreti sa-i ziceti. Asa ar trebui facut si la noi.Daca vrei sa folosesti autostrada sa platesi cand intri pe ea. Plus ca ne mai ia bani si din benzina.

darkager 23-01-05 20:59

Astia sunt niste nebuni.... vor sa ia shi pielea de pe om :evil:
Parca as fi deacord cu \"taxa\" asta daca drumurile ar fi ca in palma dar macar daca tot au bagat taxa asta sa mai ieftineasca in PM benzina aia :chainsaw:

shadow 23-01-05 21:19

Ai vointa!!!
Stai linishtit, am auzit ca benzina o sa se scumpeasca din nou!!!

Psycho 23-01-05 23:18

o sa se ieftineasca .. cica petrom`u ar fii ieftinit`o

xxdadixx 24-01-05 08:25

Am auzit si eu dar cea fara plumb si GPL nu s-au ieftinit!

the_mav 24-01-05 08:48

mi-am luat vigneta... :evil: :evil: :evil: :evil: ....
cica ar ieftini numai benzina cu pb si motorina (vreo 400 lei la motorina)... eu n-am vazit nicaieri nici o ieftinire
om trai si-om vedea... :roll:

shadow 24-01-05 09:37

Nu ma intereseaza de Premium si motorina, asta e discriminare!!!!!! :evil:
Oricum nu pupam noi nici o ieftinire, o sa spuna ca benzina trebuia scumpita si asa a ramas la acelasi pret si peste 2 luni iar o sa o scumpeasca.
Uite asa te fura pe fata si tu nu ai ce sa le faci, ce frumoasa este Romania!!!

darkager 24-01-05 10:49

exact unde ne doare .... cate mashini mai folosesc benzina cu plumb... :evil:

Se zicea ca America e tara tuturor posibilitatiilor... :P Romania le intrece pe toate

xxdadixx 24-01-05 11:16

Fratilor romania are petrol si nu trebuie sa depinda de OPEc sau cum p-la mea le zice. Exact ca america unde salariile sunt cum sunt si benzina e de 3 ori mai ieftina ca la noi. Sau Venezuela. dar asta e sunt multi gusteri care profita mult de le chestia asta.

All times are GMT +2. The time now is 11:47.

- Copyright 2026 4Tuning