![]() |
Prima masina!!
Va salut pe toti utilizatori acestui forum!
Ma numesc Alex, am 16 ani si de mic sunt pasionat de masini(mai old school), de ceva timp ma framanta o problema, prima masina...va fi folosita penntru weekwnd-uri distractii,iesiri,dar si pentru legale(nu numai). Bugetul este destul de restrans pana acum am 2 mii ,dar se vor inmulti la vara ( ma angajez part time).Optiunile ar fi BMW E30 , schimbare motor cu 2.5 12 v,dar are mari probleme cu rugina si este mai mult masina de garaj mai"bolnavicioasa" ,sau BMW E39 break,motor de 2.5 sau mai mare (inafara de 2.8 deoarece are probleme) acum astept parerile voastre si imi puteti recomanda si alte masini sunt deschis ! Respect ! |
Re: Prima masina!!
de ce are probleme 2.8ul?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nu am de ce sa ma supar , am spus ca sunt deschis la orice ,de condus stiu ,,depasiri una alta (am condus pe passat b3 2.3 v5) asa m-am gandit si eu sa imi iau o masina de oras ,dar va veni timpul in 6 luni sa trec si la ceva mai bun deci tot va veni vremea.. si de ce sa mai iau o masina in plus de oras..cand o am pe al lui tata (opel astra 1.6 ,16v G) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Chiar nu ma supar ....prima masina a fost un Fiat Brava 1,4 97´ (1an jumate), a doua un vw Corrado ( 2 luni am avut masina ) , Citroen Xsara 1,6 ( 2 ani jumate ) si acum BMW E36 2,0 de un an |
pai atunci recomandati-mi o alta masina, ;)) si poate ma voi razgandi Multumesc si bafta:D
|
Quote:
|
Daca spui ca vrei o masina de distractii in weekend atunci exclude repede E39-ul si cauta-ti un E30 sau E36 obligatoriu coupe.
Inca ceva, la suma de bani de care dispui clar o sa ai o masina "bolnavicioasa" iar daca o s-o bagi si la curse in mod inevitabil o sa se strice cate ceva din cand in cand. O masina care sa nu se strice este o masina cu pana in 5 ani vechime presupunand ca o folosesti normal. La curse... poti sa termini si un Porsche nou nout daca iti pui mintea cu el. Concluzionand, tu defapt cauti o masina care sa fie ieftina la intretinere si reparatii. In acest caz E36 este perfect pentru ce vrei tu. Ar fi fost bun si E30-ul daca il vroiai doar pentru curse datorita greutatii lui dar in rest este mai incomod si mai putin sigur decat pisica. Daca spui ca vrei sa mai faci si iesiri cu ea atunci E36-ul le imbina pe toate, te poti da si la curse si o poti lua si la munte. Si inca ceva, Colin McRae si-a inceput cariera la 16 ani asa ca ignora-i pe cei care iti spun sa-ti bagi mintile in cap si sa-ti iei permisul mai intai si apoi cine stie ce troaca doar ca sa pari responsabil in ochii unora pentru care poate masina este doar un fier care te duce din A in B. Urmeaza-ti visul tau oricare ar fi ala si NICIODATA nu trai viata altuia ;) Sa nu uit, retine asta: cauza tuturor accidentelor nu este viteza cum ar crede unii cu gandirea putin ingusta ci PROSTIA. Deci... atunci cand te sui la volan incearca sa fii orice dar nu prost, asta este tot secretul ca in rest experienta este ceva care se castiga putin cate putin, trebuie doar sa vrei sa inveti ;) Bafta 8) PS: daca nu stii cine a fost Colin McRae iesi afara acum de pe acest forum !!! :twisted: :evil: |
Quote:
A si stiu si cine a fost colin mcrae:)) Multumesc !! |
Ciudat ca vorbiti de acest copil "pune mana ia permisu si alte alea"...Coitelor fix la 16 ani ma prins garda cu masina fara permis....si ma prins din cauza ca mi sa spart radiatoru si mi sa calat motoru....Prima mea masina la 18 ani a fost un urs cu motor de 2,7 care mi la lasat cineva sa am grije de el si in 3 luni am devenit propietaru ei( a fost ceva "eu nu mai vin acasa, masina e a ta, cadou de la mine) ...Nu mai vorbiti voi de copilu asta sa-i spulberati visu, mai bine i-ati da un sfat bun si i-ati incuraja visu decat sa-l luat la pwla ca are 16 ani!
Copilu cum zice si Case, pt ceea ce doresti tu o pisica este perfecta! Mai pune ceva langa aia 2000 si iti iei o pisica buna! Multa bafta cu ceea ce vrei tu sa faci!!! |
Quote:
Schimbare totala de planuri pisica este in prim plan!!! |
Quote:
Daca de la 15-16 ani o arzi cu gandul la legale , ilegale si mai stiu eu ce atunci e grav de tot ...astia vorbesc din ce vad la tv sau pe la bloc si vorba aia , sunt curios ce zice un parinte cand aude asa ceva de la copilul sau .Voi veniti cu exemple gen colin mcrae , hai fas ,ala a fost unul la o mie .Cati nu au sfarsit tragic din cauza teribilismului si datorita experientei lipsa la volan ??? de ce nu ziceti si de aia ? ca sunt foarte multi .Bcoupe tu esti un caz fericit , mai sunt si altii pe aici , dar mai sunt multi care uita de unde au plecat si cum au inceput , vise toti avem indiferent de ce varsta avem , dar sa fim realisti nu ii sparge nimeni visul ,doar ca trebuie spusa si cealalta fata a realitatii nu doar : burn, cercuri, 2,8, urs , low ....astea suna frumos pt toti . Hai sa va dau un exemplu sa nu ziceti ca sunt ipocrit si vorbesc din carti ....eu la fel visam masini , avioane in plm...desenam toata ziua masini , tuning ,,,aveam cativa prieteni ( cu conditii materiale foarte bune) care aveau pe vremea aia g3 tuning, astra f tuning ...fiind toata ziua cu ei normal asteptam si eu sa fac 18 ani sa iau permisul , taicameo avea un astra f coupe 1,6 ...am ajuns la 18 ani si eram gata sa dau de permis la care taicameo a venit si mi-a zis ca nu imi da nici un ban pt permis si ca trebuie sa muncesc sa il castig ...va dati seama ce a fost in sufletul meu ?...bun a trecut un an si pana la urma am strans banii de permis ( parintii mei avand o situatie materiala foarte buna) , dar i-am strans eu singur muncind in plm la sapaturi arheologice si in zootehnie la mama dracului ....si in ziua cand am luat permisul m-am dus acasa fericit gata sa cer masina de la tata ,,,atunci mi-am luat cea mai mare tzeapa din viata mea ,,,acum o spun razand dar atunci eram distrus ,,,la fel aceeasi poveste , fiule trebuie sa muncesti sa iti castigi masina , altfel nu stii sa pretuiesti ce ai , bla bla bla .Atunci pe moment mi-a venit sa ii dau in cap credeti-ma dar uite ca acum ii dau dreptate si ma bucur ca a fost asa , am luat-o de jos incetul cu incetul si am avansat si ma jur ca toate masinile pe care le-am avut sunt muncite de mine si apreciez mult mai mult si ma bucur mult mai mult de ce am. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ganditi'va la baiatul ala ,Iulian,care se da la drift si parca tot 16 ani are,sper sa nu gresesc,iar el are un v8 la picior...
bafta cu planurile. |
Quote:
|
@alex95lr
Poti sa ai 16 ani si sa fii mare sofer sau 50 si sa fii pilaf cu carne... Varsta n-are nicio legatura cu maturitatea sau cu inteligenta. Totusi nu o lua ca pe o incurajare. Toti de pe forumul asta intr-un moment din viata puteau s-o mierleasca in trafic. Tine si de abilitati si de noroc. Nu-ti fortza norocul... Ca o paranteza tocmai am aflat ca un prieten din copilarie a murit in vara in prima zi cand si-a luat carnetul categoria A ... Si-a fortzat norocul ridicand motorul pe o roata si ghinion ia cazut motorul pe piept... N-are niciun rost sa te risti sa circuli fara permis. Din vina altuia poti sa faci accident si tu vei pica pt ca tu esti cel fara permis... Oricum , invata codul rutier ca pe apa ca-ti va prinde bine ca drifturi in parcare poate face orice bou... |
Quote:
Daca la 16 ani erai infractor e bine ca acum ii indemni si pe altii sa incalce legea. Ai sfaturi de copil crescut in scoala de corectie... Acum cu ce te ocupi ? Esti proxenet sau springar ? |
Quote:
Asteapta sa ti iei carnetu si viseaza dupaia la avioane. Cand o sa te urci prima oara si in 1.6 o sa zici w0w si o sa ti dardaie chilotii. La 2.8 sau mai sus o sa ti dai drumu instant. ps : bravo lui Jummy,dar nu uitati ca baiatu se da pe pista nu pe autostrada. |
OffTopic: hopa, a inviat the_rifle, desfaceti sampania :lol::lol:
forumul urmeaza sa redevina amuzant :lol: |
Poate iti vezi de treaba si ma uiti !
|
Quote:
Una e cand te dai pe pista in conditii de siguranta si cand iti pui numa viata ta in joc si cu totul altceva e cand pui in pericol vietile celor din jur. |
Esti tu sigur ca nu esti anti-talent? De mers cu masina oricine poate, greu e sa respecti regulile, sa eviti pe altii, conduita preventiva in mare.
*Daca te-a prins "garada" la 16 ani cum ai mai dat de permis la 18? Trebuia sa-ti faca dosar penal si sa-ti dea aia 5 ani. |
Quote:
Nu am zis nicaieri sa se dea pe strazi publice ca un dement, asta s-ar incadra la prostie si am discutat deja despre asta in postul meu. |
Quote:
|
Quote:
Copilul vorbea de legale, ilegale si toate prostiile cand la 16 ani cel mai lung drum facut cu masina e in NFS. Asta e ideea. |
Daca are cel putin 16 ani raspunde la fel ca majorii in cazul penalelor (parca).
|
Va rog nu va mai certati nu am dschis acest topic pentru facut scandal fi-ti on topic!!
|
Iti poti lua orice masina,ideea este sa stii sa te temperezi si sa nu apesi pedala aia pana la un cer,asta daca viata ta are prioritate.
|
ce caterinca pe aici:)))...frate,toti visam la bmw-uri si altele cand aveam 18 ANI...doar ca nu la toti s-a putut.nu cred ca daca vreunu de pe aici avea bani de ursi sau alte distractii nu-si lua una.sa nu fim cinici.la fel de bine poti murii si intr-un cielo sau mai stiu eu ce.ca nu mergi tu ca ai 18 ani,constientizezi experienta pe care n-o ai si vine unu de 35(ex),care a avut el dacie si inca 6masini pana a ajuns la bmw si daca a ajuns la bmw inseamna ca e mare sofer si poate sa mearga cu 200km/h in oras,ca deh a avut 6 masini mai slabe si nah' are si experienta,si intra in tine ca asa se intampla cel mai des si te duci in p**a cu satelit....dar nah' nu-ti trai varsta.totul depinde DOAR de tine!aveam dacie si o ardeam cu 80-100 printre stradute,ca tampitul...daca esti maniac poti avea si tico ca tot esti pericol public,chiar si pt viata ta.SE MAI UITA CINEVA LA MARCA DACA (DOAMNE FERESTE) ESTE VREO PERSOANA DRAGA VICTIMA A UNUI BOU???????EU NU:))daca te consideri baiat cu cap poti conduce orice!eu nu am avut minte si am facut cacatul praf,tu nu fii ca mine sau altii.fi tu si ia-ti ce masina vrei TU doar ca fii constient si cu simtul raspunderii.bafta P.S. Nu recomand condusul fara permis,sub influenta alcoolului sau acte false,etc la orice varsta.scoala aia te invata multe(si eu am condus pana in 18 ani,dar nu as mai face asa ceva.invata-ti de la cei trecuti prin astea!)
|
cati nu sunt care se dau fara permis ..sau cu numere pe naspa :)) .... poti sa iti iei ce masina vrei tu de inceput...daca chiar vrei urs iati de inceput un 316-318 de exemplu ingrijit ,facelift sa arate cat mai bine si daca e inmatriculat e ideal ca ai motor mic in acte ptr impozit asigurare si toate cele...in caz ca te gandesti sa ii schimbi motorul :)
|
Nu uitati ca si pilotii de motogp si f1 au luat-o de jos treptat . Sunt unele momente cand fierul te ia prin surprindere si el te conduce pe tine nu invers asa cum ar fi normal si pentru inceput ar fi mai bine daca aceste experiente s-ar intampla mai rar si mult mai simtite cu soferul .
|
1 Attachment(s)
Quote:
Tu si Mad Max ce ati mai patit asa ceva !!! GHINION !!! Si ca sa raspund acestui pusti... Nu iti recomand Ursulet la 18 ani !!! cel mai indicat o pisica 1.6... 1.8is (cel mult) dupa 95 (sa aibe asc pt k tie chiar iti trebuie,mai ales cand ai sa te aventurezi iarna si tu cu prietenii) am avut prima masina E46 cu motor de 1.8i (118 cai) si crede-ma pe cuvant (Multumesc lui Dumnezeu ca am avut e46 la accident,multumesc lui Dumnezeu ca am avut airbag-FRONTAL-LATERAL)... La activ am 5 accidente (3 usoare)(2 grave) unul facut cu e46 si unul din ele facut cu cea mai puturoasa masina din familie ,un Fiat Doblo care m-a trimis in coma 3 zile ,nu vreau sa iti spun (sa intru in detalii) prin ce a trecut familia mea 3 zile, cati bani s-au cheltuit pe inconstienta mea cand am ajuns la spital !!! cei drept mama mea a plans 72 de ore pe holurile spitalului !!! si eu imi doream prima mea masina un ursulet de 2.5 !!! gandeste-te oare mai traiam daca faceam acelasi accident cu ursulet ???? cand eu am ajuns la spital cu 30% sanse de supravietuire dintr-o masina dotata cu airbag si abs ???? Dumnezeu mi-a dat a 2 sansa...!!!!! Si ii multumesc pentru asta !!! |
Pana la urma oricum tot ce vrei tu o sa iti iei, noi putem doar sa ne dam cu parerea :-)
Prima mea masina a fost un pejo 205.. am tinut-o cateva luni, m-am plictisit de ea si la 19 ani am trecut la E34 2.5 tds... si chiar daca e diesel, cu bune si cu rele m-am indragostit de masina asta. In 1 an de cand o am, in afara de consumabile, un radiator si 2 capete de bara care le-am schimbat cand am cumparat masina, sa fiu eu mai sigur, nu mi-a facut probleme... si are totusi o varsta. Daca o sa folosesti masina numai la tavaleala, asteapta-te la probleme. Totusi, nu iti recomand urs 2.5 imediat cum ai luat permisul pentru ca nu te vad prea bine .. tu poate zici ca nu o sa fie probleme .. dar nu prea e asa. Cu o astfel de masina nu prea poti sa te abtii .. si o sa te fure la un moment dat ;) O pisica 1.8 sau 1.8is iti recomand si eu, cred ca ar fi cel mai ok. Asa cum zice si Marian mai sus, pune putin accent si pe siguranta, nu doar pe cai putere... Crede-ma ca mai bine inveti sa stapanesti o masina cu tractiune spate pana in ~ 140 de cai, decat sa treci direct la una de ~ 200 de cai, care nu are nici un sistem de siguranta. Oricum, mai ai 2 ani, strange bani, dar vezi sa nu ii dai pe toti pe masina :-) |
| All times are GMT +2. The time now is 19:39. |
- Copyright 2026 4Tuning