Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Concept Design Thread (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/302264-concept-design-thread.html)

andy_wpo 03-02-12 22:15

Concept Design Thread

Probabil ca o sa va intrebati care este scopul acestui topic???As dori sa fac un topic in care sa va postati conceptele si ideile in materie de design(indiferent de natura sa)eventual sa facem niste challange-uri pe tema asta.Desi urmaresc de mult timp topicul desene de mana foarte rar am vazut pe cineva sa posteze si masini create din imaginatia sa.
Vad ca majoritatea membrilor "copiaza" masini din poze,nu ma intelegeti gresit cum ca ar fii un lucru rau,chiar dimpotriva am vazut unele desene exceptionale si sunt cativa dintre voi care dau dovada de talent inascut si tocmai de aceea vreau sa vad ce imaginatie aveti cand vine vb de concepte create de voi.La urma urmei orice designer auto,designer de interior,arhitect,etc creaza din propria imaginatie (bineinteles inspiranduse din ceva) si nu copiind.
Inca odata precizez ca nu vreau sa desconsider pe nimeni vreau doar sa va vad incercand si altceva.Asa ca puteti posta orice concept propriu indiferent ca este o masina,telefon,scaun,pahar,etc.
Eu de exemplu ma gandeam la un concept de supercar de la Jaguar care sa se incadreze in clasa Ferrari,Lambo,Porsche.

P.S:daca vreun moderator considera topicul inutil poate sa il stearga fara suparare.Mersi

mba 04-02-12 00:21

Re: Concept Design Thread

1 Attachment(s)
eu sunt foarte de acord cu tine, dar sincer spus, nu avem cu cine:)
eu am tot incercat sa fac asta dar in 3D, desene mai rarutz

pun 2 schite cu marele secret dacia :)) (a carui 3d e inceput de 2 ani si va veni candva:lol: :)

mnc.risty 04-02-12 20:50

Ba dimpotriva, felicitari pentru initiativa! Sa vedem ce va iesi.

sergiulik90 05-02-12 11:11

Singura incercare mai putin penibila e asta: https://forum.4tuning.ro/attachment.p...0&d=1295775666

Eu unul sunt de acord. Propunem ceva ? Ramanem pe un concept Jaaag ? :)

tzbok 05-02-12 12:20

5 Attachment(s)
Am si eu cateva desene chiar daca nu sunt future cars,sunt creatiile mele proprii. :D

andy_wpo 05-02-12 18:05

Uite ca avem cu cine incet,incet.Care vreti puteti sa propuneti ideii si sa postati lucrarile aici.

CDS Design 07-02-12 17:47

Facut azi.Cum vi se pare? :D
https://img38.imageshack.us/img38/8818/conceptho.jpg

fote 12-02-12 19:04

14 Attachment(s)
o parte :P

Quote:

Originally Posted by fote (Post 4877826)
o parte :P

.................................

gabriel_cars 15-02-12 15:34

1 Attachment(s)
Frumoasa initiativa, dar nu cred ca se poate realiza un challenge aici in paralel cu cel de la freehand design ( cel de pana acum ) deoarece nu se gasesc destui participanti, poate o data pe luna aici, iar cel de pana acum sa se desfasoare in mod normal . Pun si eu cateva desene, nu noi.. dar sa fie aici daca tot s-a facut sectiunea asta special pentru asa ceva :-) .

silviun95 29-02-12 11:24

1 Attachment(s)
Un mic concept BMW

kalligraniento 15-08-12 11:59

1 Attachment(s)
Acceptati si concepte No-Name?
Ca vin cu al meu El Dorado!

silviun95 15-08-12 12:01

Nu conteaza, concept sa fie :D

kalligraniento 15-08-12 12:03

3 Attachment(s)
Am si pentru Porsche vreo 2, vad ca pana acum sunt concepte dupa alte marci!

Si Dacia dar mi-a iesit cam cocosat :))

Am o groaza, dar o sa le postez pe parcurs!

shu.lee 17-08-12 10:59

1 Attachment(s)
BMW concept

kalligraniento 17-08-12 16:43

2 Attachment(s)
Suparat mai e BMW-u ala :D

Am restucitat un model mai vechi, din 2006 mai exact...
Un concept destul de interesant cu o idee mai... neobisnuita, am sa postez in perioada ce urmeaza detalii despre acest concept!
(Nu sariti ca am scris acolo mult sub desen! Masinile mele au si ele un D-zeu, sunt pe categorii,si serii, chiar si motorizari, am o intreaga lume cu aceste masini! )

silviun95 17-08-12 16:50

BMW-ul ala :X as vrea asa ceva in realitate :D

andy_wpo 28-08-12 19:50

1 Attachment(s)
Fast sketch

kalligraniento 28-08-12 19:54

Fain! E dupa Focus nu?

andy_wpo 28-08-12 20:25

De fapt e un SUV Aston Martin :-)

kalligraniento 28-08-12 20:45

Quote:

Originally Posted by andy_wpo (Post 5154851)
De fapt e un SUV Aston Martin :-)

Pei de cand Focus si cu Aston Martin se aseamana la grile... e normal sa le confunzi! :))

andy_wpo 28-08-12 21:20

Absolut,apoi am vazut ca intr-adevar seamana si la faruri si la forma caroseriei

art_Thomas17 15-09-12 11:01

1 Attachment(s)
bmw 2002 concept cu tableta grafica

silviun95 15-09-12 13:48

Interesant, dar nu vad nicio culoare, desenele sunt neterminate...e pacat, un concept nu inseamna doua-trei linii si gata, astept mai multe de la voi

gabriel_cars 19-09-12 14:15

1 Attachment(s)
Atasez o imagine cu trei din schitele elaborate pentru faza 2 de la concursul respectiv de design, schite elaborate rapid pentru testarea unor solutii de design ( cat mai multe intr-un timp scurt ). O sumara descriere tehnica este pe pagina personala unde am pus si doua planse referitoare la intentii.

kalligraniento 19-09-12 14:19

Gabi! Cea din mijloc mi se pare mai interesanta! Restu personal nu prea ma atrag!

(PS- cand mai incercati sa faceti concept design incercati sa scapati de aerul de nava spatiala si fiti cat mai apropriat de realitate si sa arate practic... ptr ca toata lumea face nave spatiale! nu doriti sa veniti cu ceva ce nu prea are toata lumea? .. zic si eu! )

gabriel_cars 19-09-12 14:32

Multumesc de comentariu :-). In designul auto sunt mai multe " genuri " de concept car, o sa fac o scurta enumerare fara a detalia diversele lor ramuri.
1 - concept car ce are ca scop sa testeze un stil de design pentru brandul respectiv ( Audi , Opel , etc... ) se urmareste si reactia la public, jurnalisti, diversi oameni.
2 - concept car care prezinta un model de urmeza destul de curand sa intre in productie ( dpdv tehnologic , este extrem de apropiat de o masinile de serie existente pe piata ) in productia de serie o sa observi ca de la aceste concepte se pastreaza 80 ..90% din forma exterioara , se mai schimba in general blocurile optice ( la salon se pun unele de efect dar in general scumpe pentru masina de serie ) , oglinzile si designul interior.
3 - concep car cu rol de show-car , vector de imagine , masina ce nu are scopul sa fie " pamanteana " ea trebuie sa arate un nivel tehnologic, o viziune . Tema data dorea un show-car vector de imagine - supercar. In plus de multe ori aspectele practice la supercaruri trec in plan secund ( ma refer la cele legate de utilizarea zilnica ) nu la aspecte ce tin de siguranta de exemplu. Legat de forma, dupa cum am mai zis se cereau suprafete plane , lufturi mari , lucru datorat tehnologiei si materialului din care se dorea sa fie facuta masina .

kalligraniento 19-09-12 14:53

Da.... eu personal urasc designul ala de pe alta planeta, asta e personal.
La tine cea din mijloc le combine pe toate 3! In genu ala vreau de la voi, sper ca ai inteles ce am vrut sa zic!

silviun95 19-09-12 15:11

Quote:

Originally Posted by kalligraniento (Post 5179595)
In genu ala vreau de la voi...

Cum adica vrei de la noi?

Gabi, arata foarte bine toate 3, tot spun ca vreau sa invat sa lucrez in ps dar ma iau cu altceva :D

red_fury 19-09-12 20:57

Quote:

Originally Posted by kalligraniento (Post 5179595)
Da.... eu personal urasc designul ala de pe alta planeta, asta e personal.
La tine cea din mijloc le combine pe toate 3! In genu ala vreau de la voi, sper ca ai inteles ce am vrut sa zic!

Doamne ma faci sa rad.. "In genu ala vreau de la voi" pai cine esti tu ma? mentorul nostru sau staff-ul forumului?:)).. Ii dai sfaturi lui gabriel_cars cum sa faca un concept cand omul are ani de studii de specialitate in domeniul asta..
apropo (si cu asta incetez cu offtopicul) "eu personal" e pleonasm...
@gabriel_cars foarte interesante conceptele ca si cel cu Lamborghini de altfel.

kalligraniento 19-09-12 21:51

Acolo am specificat care din cele 3 modele ale lui Gabi si de ce.
Fiecare are viziunea lui.
Dar in modelul al 2-lea a lui Gabi, dupa pararea le are pe toate ca design!
Poate fa ofensat exprimarea cu " asa vreau de la voi" dar eu ma exclud ptr ca eu nu pot sa ajung ca el ptr ca nu sunt in directia lui, abia dupa ce o sa reusesc sa intru la design de produs, abia atunci, pana atunci sunt restu care pot si la ei ma refeream.
Daca eu ma exclud dintr-o chestie nu inseamna ca ma simt mai superior, ci stiu bine ce pot.
Eu caut viziunea practica si tehnologica si cat mai apropriat de realitate in concepte, nu ma intereseaza stilul de desen in cazul meu.
Nu trebuie sa va simtiti ofensati acum din cauza asta.
Si daca mie nu imi place un lucru si imi place alt lucru, nu inseamna ca jignesc pe cineva.

Acum in cer scz fata de voi daca vati simtiti ofensat, dar nu trebuia.

Cheers!!

gabriel_cars 20-09-12 14:40

1 Attachment(s)
Am postat o schita realizata pentru ilustrarea tutorialului de pe pagina mea, scopul nu este designul in sine, am urmarit prezentarea pasilor de lucru. Scopul acestui tutorial este realizarea unei prezentari rapide, fara sa se piarda mult timp, timpul de lucru a fost de aproximativ 25 , 30 de minute.

Mike220w 23-09-12 20:58

1 Attachment(s)
Un concept de la mine, sunt multe probleme cu design-ul (de ex: rotile mult prea mari) dar am l-am facut mai mult ca sa exersez, incerc sa ma objnuiesc cu tableta.

kalligraniento 23-09-12 21:28

Rotile sunt bine.
Seamana f putin cu unu din modelele mele. Cu Impresso mai exact.
Cum te simti cu tableta?

Mike220w 23-09-12 21:47

Ca un copil de 5 ani care invata din nou sa deseneze. Mi-a luat vreo 5 ore sa fac ce vedeti mai sus :oops:, dar pot sa zic ca progresez rpd si merita cand vezi rezultatul. Cat despre design, eu il fac pe parcurs, nu am ceva specific in minte atunci cand incep desenul, este posibil sa semene cu masini care imi plac, desenez anumite linii ce duc spre ele fara sa realizez.

kalligraniento 23-09-12 21:49

eu mi le vizualizez "virtual" in minte inainte si dupa aia le fac, rar cand fac asa pe parcurs..
spor in continuare

Mike220w 23-09-12 21:56

Multumesc! La mine pot sa zic ca fac schita si dupa ce pun culoare pe ea, pot zice ca deja s-a modificat designe-ul in mod semnificativ.

PS: Am vazut ca folosesti paynt si corel, recomand SketchBook Pro, este un fel de paynt mai avansat.

Mike220w 26-09-12 02:58

1 Attachment(s)
Un hot hatchback, mi-a iesit umpic cam ciudat, parca e din desene, se merita sa fac si clipul?

silviun95 26-09-12 08:25

Imi place evolutia ta, e foarte mare într-un timp foarte scurt, bravo!

ps: se scrie "un pic"

Mike220w 26-09-12 13:54

Merci, un pic* :oops:
Asa se intampla mereu: desenez, evoluez rpd si dupa ma opresc pt cateva luni, iara incep sa desenez, iara evoluez, iara ma opresc. De data asta sper sa nu ma mai opresc, mai ales ca am investit in tableta, sper sa am timp, pt ca incep facultatea :?

silviun95 26-09-12 14:12

O sa aaaaaai, stai calm :D

All times are GMT +2. The time now is 23:45.

- Copyright 2026 4Tuning