![]() |
DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...
1 Attachment(s)
Care e cea mai buna cutie automatica ? Ce parere aveti..? Ce stiti despre fiecare in parte ? Care e cea mai rapida? Stiu doar despre DSG ca asta am pe masina. Are 2 ambreiaje intotdeauna fiind cuplate 2 trepte de viteza ex 5-3... astfel schimbarea se face instant, mai stiu ca este mai rapida decat oricine cu o manuala.. Sunt foarte multumit de ea .. dar nu stiu de restul nimic .. si sunt curios ... chiar e cea mai rapida ? mai rapida decat cutiile supercarurilor ? Astept opinii , parerii , impresii.
|
Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...
1. ai masurat cu un accelerometru (in caz extrem, cu un cronometru de mana) timpul 0-100 km/h? alti utilizatori s-au plans ca DSG schimba la fel ca o cutie manuala sau chiar mai incet
2. presa auto a criticat Cambiocorsa, pretinzand ca rapoartele cutiei si timpul de schimbare nu ajuta deloc la obtinerea de performante 3. experienta mea personala cu cutii semiautomate se reduce la cutia de Smart Roadster, care m-a nemultumit profund, fiind de altfel motivul pentru care nu am ales Smart Roadster-Coupe: pauze de 1 sau mai multe secunde intre decuplarea/cuplarea vitezelor, timp de acceleratie caraghios de lung, feeling "amortit" al masinii etc. Chiar daca ar fi avut 280 CP in loc de 80, tot l-as fi respins cat timp nu are o cutie de viteze capabila :D ~Nautilus |
Am masurat cu telefonul am scos prima oara 6.5 . A 2-a oara 6.7.Stiu ca nu e prea relevant fiind masuratori facute cu telefonul .. dar ca idee :D . Stiu persoana cu Gti care a scos 6.3 tot cu Dsg si pe you tube e un filmuletz cu un Gti stock care scoate 6 ... pe asta nu prea il cred dar in fine. Mai e si testul acela de la Best Motoring tot pe you tube Gti Dsg vs Gti manual, Megane Rs manual, Astra GTC manual si le face pe toate pe 400 m.. pilotul schimba extrem de repede pe manuala.
https://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o |
Eu unul numai laude am auzit de la posesorii de GTI 5 din oradea, in legatura cu DSG-ul.
Am inteles ca si SMG-ul de la BMW e foarte rapida, ceva de genul 3milisecunde schimbarea de viteza. |
smg-ul de la bmw este o gluma pe langa dsg-ul de la vw ca si rapiditate...smg2 schimba vizibil mult mai lent ca dsg-ul ... smg3 n-am mers cu ea dar nu are 2 ambreiaje deci nici asta teoretic nu are cum sa schimbe mai rapid ca dsg-ul....de fapt dsg-ul se spune a fi cea mai rapida cutie din lume pt ca are 2 ambreiaje logic nu? de celelalte n-am nici o idee dar faptul ca si veyron are dsg mie imi spune multe :)
|
smg e mult peste dsg
|
Presupun ca ai pe una din masinile tale SMG. Dar poti sa argumentezi ? De ce e mult peste DSG?
|
Ce are nr de ambreiaje cu timpul de schimbare.
SMG si DSG e ceva total diferit. SMG veritanil este o cutie derivata de la curse si adaptata pentru strada. DSG este o cutie automatizata care nu schimba ci face preluari de treapta in timp ce este cuplata o alta treapta deci se face preluare din mers, dar aici apar pierderi controlari de cuplu pentru ca se distruge iar socul suportat de cutie si rezistenta ei sunt mult mai mici. SMG este destul de sportiva si da la schimbare acele impulsuri care propulseaza masina violent. Prefer SMG comparativ cu DSG dar sunt convins conducand ambele tipuri ca inca e superioara cutia mecanica clasinca pentru strada si tuning. Nu confundati SMG de strada cu o secventiala de curse. |
SMG e o secventiala punct.
De ce am spus ca SMG e mult peste DSG? in primul rand pentru simplul fapt ca tehnologia e dezvoltata de mai de mult decat DSG |
SMG nu e inca perfect dar e mult peste DSG si desi ambele trebuiesc perfectionate si mai e mult de lucru la DSG este cunoscut defectul de a se mai opri la semafor.
Direct Shift Gearbox (DSG) este o evolutie a sequential manual transmission (SMT), ceea ce este de fapt o transmisie manuala total automatizata cu ambreiaj controlat electronic. Inante de a intelege DSG-ul trebuie inceput cu o explicate a modului de lucu a SMT. |
Quote:
|
eu am spus ca dsg-ul e mult peste smg doar ca rapiditate...ca si complexitate si moduri de setare smg e faraon si schimba mai inteligent...repet cu smg3 n-am mers dar smg2 schimba mult mai lent decat dsg...unde ai auzit tu sebi sa se opreasca la semafor ca eu n-am auzit pe nici un om sa zica asa ceva...in schimb tot aud ca pica smg-uri (nu 2)? de bune ce sunt nu?
bottom line si eu prefer smgul in fata dsgului chiar daca e o idee mai lenta dar are avantajele ei clare fata de dsg |
Credeti ca daca explic exact cum functioneaza un SMG au alta cutie aici in cateva randuri se va intelege ceva?
Ma indoiesc dar cine vrea se poate documenta poate cauta schite sa vada machete in muzee tehnice, saloane, la producator. Referitor la fiabilitatea lui SMG si aici nu dicut decat cele ce se monteaza si se vor monta pe e46, e60 si e90 deci ultima si penultima generatie ca restul sunt incercari nereusite, pot sa spun ca sunt f bune si doar primele exemplare au cedat lamentabil. la DSG dupa 50 000 -60 000 la o masina exploatata in stil GTI apar problemele indicate de mine si cel mai mult au parut pe R32 Golf 4. |
Deci SMG e cea mai buna pana la urma? ok .. dar cutiile Ferrari&co (cutiile de pe enzo, murcielago, gallardo, F430 si in general automatele ce se pun pe unele supercaruri) ? cum sunt ? mai rapide ? mai lente fata de DSG sau SMG ?sunt tot secventiale cum e SMG sau Semi auto cum e DSG ?
|
Eu vorbesc de ce am condus si stapnesc, mai departe sigur tot timpul e ceva mai bun dar sa vorbesc arbitrar sa-mi dau doar cu parerea, o poate face oricine dar fara rezultat corect.
|
ceva interesant despre DSG pe wikipedia : ''Essentially, the engine drives both clutch packs. The outer clutch pack drives gears 1, 3, and 5 (and reverse). The inner clutch pack drives gears 2, 4, and 6. Instead of a standard large dry clutch, each clutch pack is a collection of four small wet interleaved clutch plates. Due to space constraints, the two clutch assemblies are concentric. Because the alternate clutch pack's gearing can be pre-selected (predictive shifts taking place while the other section is in use), un-powered time while shifting is avoided because power is simply switched from one gearbox to the other. The DSG takes about 8 milliseconds to upshift[1]. Compare that to the SMT in the Enzo Ferrari, which takes 150 ms to upshift[1]. The quoted time for upshifts is the time the wheels are completely non-powered.''
|
Daca stie cineva ceva despre secventialele de pe supercaruri si cat de rapide sunt.. il rog sa posteze aici :D
|
1 Attachment(s)
SMG-ul de pe M3 E46 schimba in 80milisecunde fata de Ferarri care schimba in 150 milisecunde iar SMG III de pe M5 si M6 schimba putin mai rpd decat SMG II. sa nu confundati cutia SMG cu o cutie automata ! cutia SMG este o cutie manuala actionata electric.
pt mai multe informatii si filmulete : http://www.m3smg.com/ va dau si un manual SMG |
tEORIA E TEORIE SI CE E IN REALITATE ... NU MEREU E LAFEL.
POT SA SPUN CA CA SA CONDUC UN SMG LA NIVEL DE CUTIE MECANICA PE M3 AM AVUT NEVOIE DE ACOMODARE SI TOTUSI INCA MA SIMT MAI COMOD PE MECANICA. |
nu inteleg ce vrei sa spui !?
|
nici nu trebuie
|
explica omule ce vrei sa zici si lasa-ma cu aceste copilarisme! nu poti purta o discutie ?!
|
Pai spune ce nu intelegi.
Eu stiu la ce te referi tu? Eu am spus clar dar daca tu nu pricepi... |
bine imi cer scuze, sunt eu mai greu de cap.
P.S. cred ca stiu mai bine decat tine ce este cu SMG-ul |
Sa fi sanatos :lol:
Eu mi-am exprimat parerea de la volan.;) La multi ani! |
la multi ani
on topic smg vs dsg ===>> smg |
Quote:
p.s. cat timp ai condus tu un SMG ? |
Quote:
Nu am facut nici o comparatie cu nimeni, de ce trebuie sa te raportezi la persoana mea? Am condus destul de putin dar suficient sa inteleg cate ceva din ce se intampla acolo, e vorba de un stagiu de teste-pilotaj BMW si atunci am avut posibilitatea cu si fara instructor german Germania sa incerc toate variantele de transmisie BMW. Din cand in cand beneficiez de anumite favoruri din partea BMW germania. SMG a fost f interesanta dar l-am batut pe instructorul german spre uimirea lui tot cu o masina de test similara dar cu cutie mecanica. Am vazut si SMG d4esfacut am purtat un scrut dialog pe aceasta tema si ce sa zic concluzia a fost ca mai trebuie sa lucreze la ea si ca astia sunt primi pasi catre strada. Am condus si masina de curse avand transmisie secventiala si era f dura iar pt strada imposibila. Am mers si cu smg pe e36 unde diferenta era si mai mare deci aia nu mi-a placut deloc. M5 si M6 au facut abgrade la noile cuti in 7 trepte iar ele pe setarea cea mai sportiva sunt chiar interesante o adevarata alternativa la un MT. |
citirica in cat timp schimba smg3 viteza? smg2 zici 8ms?
|
numai stiu exact, dar parca era 65 de milisecunde
|
Eu am SMG, sincer nu am condus nici un DSG. Dar din cate am auzit, un DSG ti da senzatia de cutie FULL automata, pa cand la SMG simti schimbul de viteze, ba chiar auzi si simti ambreajul cum conclane sub tine la schimbarea vitezelor (te simti ca intr-o masina manuala).
|
Cert este ca mie mi se pare in toate cazurile destul de mult e prea perceptibil timpul de schimbare.
|
Quote:
Quote:
|
La SMG ma refer!
|
Topicul asta a ajuns la VAG vs BMW,in functie de fanii fiecareia.Ce surpriza...
DSG are avantajul conceptual de a fi mai bun,si testele facute de diferite publicatii,jurnalisti si piloti arata ca asa si e. Quote:
DSG are ca dezavantaj masa si dimensiunile mari.Dupa cum se vede in schema de pe prima pagina,oamenii s-au chinuit sa le reduca pe cat posibil (axele de intrare concentrice,doua axe pentru iesire),insa pentru a suporta puteri mari cutiile DSG ar trebui sa fie foarte grele (singurul exemplu e Veyron,a carui cutie nu e facuta de BorgWarner,in rest DSG se limiteaza la 3.2 l/250 CP) Tiptronic si G-Tronic sunt cutii automate clasice,cu convertor de cuplu cu vasco-cuplaj.Oricat sunt ele de evoluate folosind avantajele tehnicii moderne,nu se ridica la nivelul SMT sau DSG. Sunt zvonuri ca BMW dezvolta si ei o cutie cu 2 ambreiaje pentru a inlocui SMG.Oare de ce ?! |
mai bun?
Ce e bine si ce e rau? Depinde ce vrei. SMG e derivata din curse si adaptata la strada si DSG e de strada oarecum sportivizata sunt conceptual diferite. |
da dar e mai rapida :)
oricum este de apreciat faptul ca vw a scos doar 1 generatie de dsg pe langa bmw care a scos 3! oricum cand va pune si bmwul dublu ambreiaj pe smg o sa se incheie cu orice jmecherie...dsg-ul are multe dezavantaje fata de smg mai putin rapiditatea si probabil fiabilitatea! aici depinde si de gusturi pe mine personal m-ar coafa mai mult un smg @race : golful4 r32 dsg suporta fara probleme 440cp cu kitul turbo (nu stiu daca s-a umblat ceva la cutie dar sincer cred ca a ramas stock) |
cum sa puna dublu ambreaj pe SMG ?!?!? poate alta cutie nu SMG cu dublu ambreaj .
SMG = cutie MANUALA actionata ELECTRIC . |
ai inteles tu ce am vrut sa zic :)
|
Quote:
Nu cred asa ceva.. adu-mi poze ceva nu stiu.. de ex stiu ca Dsg-ul de pe gti suporta in jur de 250 cai. Daca iti schimbi softu la o firma cunoscuta cum e ABT, ei iti vor spune ca mai mult de 240 cai si 320 NM nu e indicat pt DSG, asta ca sa menajeze cutia. Acum DSG_ul de pe R32 nu o fi la fel cu cel de pe GTI ca rezistenta... desi ma indoiesc :D .. dar totusi 440 cai ? mi se pare exagerat. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:13. |
- Copyright 2026 4Tuning