![]() |
RS - Chrono
1 Attachment(s)
Incepand de anul viitor Racing Syndicate va putea asigura cronometrarea la curse
B]TRISTAN[/B](inginer in automatizari),a demarat proiectarea unui sistem de cronometrare.Sistemul este pus la punct deja ,la construirea lui folosindu-se tehnica de ultima generatie si componente performante. Am inceput testarile la scara mica ,urmand ca pana in primavara sa definitivam proiectul astfel incat sa putem asigura cronometrarea la curse fara probleme. Un mic film din timpul testelor: |
Re: RS-sistem de cronometrare
Totusi acest sistem este un sistem Demo... in varianta finala cronometrarea se va face cu ajutorul laptop-ului.
|
Asta e locomotiva...avionul...sau ce o fi... la care lucrai de zor?:chuckel:
|
:lol: asa ceva .... si acum lucrez la un monociclu :lol:
|
sper sa va iasa treaba bine 8)
|
Quote:
cu ceva timp in urma si eu m-am gandit la un astfel de sistem, si mi s-a parut prea scump de realizat si mult de munca pt a functiona ok, sper ca voi sa reusiti. probleme care le-am intampinat: 1) comunicare start - finish a) cablu >400m - pierdere semnal - face cineva cerculete trece peste el il poate defecta intregul sistem - ne avnd o locatie fixa trebuie mereu instlat /strans... b) radio - probele mari din cauza bruiajului pe aeroporturi 2) zona start finish alimentare - daca se foloseste cablu trebuie trecut pe deasupra masinilor deci trebuie realizate niste porti sa treca masinile peste cablu nu e o solutie - daca se folosesc baterii e nevoie de ceva curent iar niste baterii de masina sunt grele si sa stai mereu sa le cari sa le incarci nu prea e o solutie 3) senzori folositi singurii senzori care mi se par viabili sunt cei bazati pe raze laser, care sunt destul de scumpi in cazul in care se doreste sa bata la 3-4m si apoi nu exista astfel de senzori (daca exista sunt ffff scumpi) care sa aibe oglinda (emitator receptor intr-o singura carcasa) cei care au o astfel de distantza de operare sunt din 2 bucati emitator si receptor ceea ce duce la 3 zone ce trebuie alimentate la start si 3 la finish + laptopul si 3 zone ce trebuie sa comunice start finish laptop.... daca aveti nevoie de o mana de ajutor nu ezitati sa ma contactati pe PM as fi mai mult decat bucuros sa va ajut. |
Toate probleme par rezolvate...nu exista pierderi de semnal...si deocamdata am testat indoor, simulare de 384m. Intradevar senzorii sunt foarte scumpi... dar consumul de curent este infim si nu necestita reincarcarea aculmulatorilor... problema alimentarii emitator receptor este rezolvata cat despre cerculetze acestea nu se vor face cat timp cablul este pe pista.
|
frumos daca va reusit
Quote:
|
1 Attachment(s)
Mai avem un proiect care il vom finaliza in maxim 1 luna,si anume CRONOMETRAREA INDIVIDUALA.
Sistemul va fi de precizie maxima distanta/timp (pe sfertul de mila) Bineinteles membrii RS vor beneficia gratuit de sedinte de cronometrare individuala :D ;) Un film din timpul testelor (pe Corrado G60) |
Quote:
Dar in schimb la WSR in septembrie nu am mai avut nici o problema !!!!;) |
Dar tot pe cablu s-a facut si atunci transmisia :wink:
|
Da tot pe cablu dar se pare ca au fost mai disciplinati participantii ;) prietenii stiu de ce .....!!!!!!!!!!:lol: :lol: :lol:
|
o idee de imbunatatire
doua raze la start paralele doua la finish trecerea de prima raza insemna ca masina e in pozitie de start, trecerea de a doau linie marcheaza luarea startului (se poate vedea timpul de reactie si starturile furate) trecerea de prima raza din zona de finish marcheaza finalul cursei, timpul dintre prima si a doua raza + distanta dintre ele poate fi folosite pentru a calcula viteza la finish. |
Nu are nici o relevantza sa pui 2 bariere la start, numai se complica lucrurile mai mult... ce e mai simplu e mult mai usor de intretinut si mai fiabil. Timpul de reactie este cel dintre aprinderea becului verde si trecerea prin bariera de start. Pozitionarea la start se face de catre o presoana. Daca acest timp scade sub o anumita valoare atunci startul a fost furat.
|
Deocamdata sistemul masoara timpul de reactie si 400m (sau distante asemanatoare dorite de organizatori).
In curand vom putea masura 0-60ft(18m). si speram ca in vara sa putem masura si viteza la finish :) |
Sistemul a fost testat pe 400m si a functionat foate bine. :-)
|
Bravo si ma bucur sa aud asta !!!!!;)
|
4 Attachment(s)
Dupa cum stiti cronometrarea curselor de la Oradea a fost asigurata de noi.Sistemul a functionat fara probleme si eficient,fiecare participant primind fisa cu timpii masinilor din grupa in care a concurat.
|
Super, sau mai bine zis FELICITARI !!!
|
Daca a rezistat o zi intreaga in soare, praf si ce-o mai fost pe acolo, atunci chiar ca merita felicitari!
In alta ordine de idei, 2 lucruri as vrea sa sugerez: - upgrade la semafor. in soare puternic se vad greu luminile. - un feature la soft (asta nu e greu de facut) care sa sorteze automat timpii la fiecare grupa. Oricum, ma bucur ca l-ati construit, l-ati adus, si ne-am putut folosi cu totii de el! |
In viitor va fi un atat un semafor adevarat cat si sortarea timpilor....
|
Felicitari si spor la treaba Tristan ;)
|
GYM pentr tine voi face un semafor mare mare :D
|
Vreau sa va anunt ca partea de sortare a fost deja rezolvata... deci de acum inainte nu va mai fi nevoie sa sortam manual timpii, totul se va face automat.
Semaforul sper sa vina saptamana viitoare. |
Ai facut comanda la vre-un boschetar ? O sa ma uit pe centru sa vad care dispare...
|
Am avut mici probleme cu el la calificari :)) apoi s-a rezolvat :D
|
Quote:
|
Dupa o analiza amanuntzita a timpilor din calificari si finala am decis ca data viitoare lampa VERDE sa nu se aprinda automat la 1 secunda dupa stingerea celor rosii ci se va aprinde manual de catre cel care este la calculator... astfel cei care vor sa se sincronizeze cu stingerea lampilor rosii si sa plece putin inainte(adica sa fure startul ) nu vor mai avea ocazia...
|
se poate face o mica Intelegere cu cel de la calculator:?:
|
tristane mai bine pui calculatorul sa aleaga timpi aleatorii,ca sa eradicam coruptia:-)
|
Quote:
|
e mai corect
|
Noul sistem de cronometrare este gata. Cronometrare pentru o singura masina oriunde si pe orice distanta cu precizie foarte buna. Poze dupa testele finale :)
|
26 august 2007 ----- Curse auto ----- Accelerare 402,3m ----- Eveniment organizat de Pro Street Baia Mare. Racing Syndicate va asigura cronometrarea 8).
|
felicitari pentru sistemul de cronometrare
sper sa imi arate si mie intr-o zi 13,5 - 14,00 secunde pe 400m |
Bafta sa aveti la Pro Street Baia Mare. Sa va intoarceti cu multe premii ! f.intruder : Welcome back @ forum ! Ti-ai luat ceva racheta ? :)
|
tnx
in curand inca putin masina racheta poate va deveni depinde de vremuri :-) |
Quote:
rupator de fashuri poate fi :joy: :wave: bafta :-) |
Doresc sa va impartasesc setimentul meu de bucurie in legatura cu sistemnul de cronometrare.... A plouat la baia mare timp de vreo ora dar sistemul de conometrare a functionat in parametrii optimi fara erori si rateuri!!!! Deci s-a dovedit a fi foarte fiabil.... data viitoare va fi independent de sursa de curent 220V
|
si eu doresc a ma bucura impartasit de sistemu de cronometrare
bravo vad ca-l treci de pe sursa de curent la panouri solare sau poate la eoliene sau de ce nu la transformator pe motorina ...cine stie tdi ..tdi power succes in continuare maximum respect;) |
| All times are GMT +2. The time now is 08:29. |
- Copyright 2026 4Tuning