![]() |
E21 - un nou inceput...
4 Attachment(s)
dupa vreo 4 ani de asteptari..cautari si injuraturi, am ajuns sa intru in posesia modelului de masina pe care mi-l doream cu mult inainte sa am permisul de conducere. masina este din 1983, are motor de 1.6 m10 carburatie, care merge ciudat, ciudat de tot, are un carburator dumblucorp CARFIL...cu un relanti de 800, dar la turatie maxima turometrul sta dabea la 3000-3500, iar cand incerc sa o turez brusc in mers da in nas..semne ca in carburator are pamant cred. maine o sa ma ocup de carburator, o sa ii schimb fisele...si sa vad daca mai intrerupe, sunt in cautare de un semnal de dreapta, si daca are idee cineva cum pot sa aflu ce grup are...unde gasesc un indice ceva.
|
re: E21 - un nou inceput...
In primul rand, sa-l stapanesti sanatos si spor la modificari:!:
Pe unul dintre suruburile care prind capacul grupului trebuie sa se afle prinsa o tablita...curata bine acea tablita si pe ea vei vedea scris raportul grupului...este primul grup de cifre cum citesti de la stanga la dreapta cu o virgulitza inclusa..4,xx sau 3,xx;) Succes8) Ca un pont si ca o idee ce o aveam eu cu M10-le meu..i-am facut serpi si urma sa-i montez doua carburi orizontale:idea:..la tine va fi chiar mai simplu pentru ca il ai carburatie8) |
Quote:
astazi nu am apucat decat sa ii curat bujiile si sa ii fac o super spalare la exterior si motor. |
Bafta cu ea , o sa ai nevoie ....si eu am una si imi manc viata cu ea:D
|
Cat ai dat pe el ?
Ce dotari are:D ? Bafta cu proiectu |
Quote:
Quote:
|
Bafta la modificari si ai grija de ea :D
|
bine ai venit printre noi :) arata bine masina, s-o stapanesti sanatos. intr-un timp stiam majoritatea rechinilor din ct, pe asta se pare ca l-am scapat. de cat timp e in buc ? Noi ne-am strans mai multi aici https://forum.4tuning.ro/291-discutii.../page-186.html ;)
|
Bafta cu ea. Cred ca am un semnal dreapta pt tine.. daca te intereseaza dami un pm.
|
Quote:
|
astazi am dat carburatorul jos si am gasit mizerie, mizerie si iar mizerie, imi era lene sa ma apuc de el , dar am zis sa ma ocup usor usor de ea. asa ca am am dat carburatorul jos l-am facut bucati, sper sa imi mai amintesc sa il fac la loc:lol: l-am spalat cu motorina...apoi l-am bagat in spalatorie l-am umplut de niste spuma activa mai neconentrata si a iesit aproape ca nou, iar acum pe seara l-am lasat sa zaca in benzina de elicopter are o cifra octanica de te ustura ochii :lol: zici ca e nitro diluant, iar maine dupa facultate sper sa am timp sa il reasamblez si sa vad cum merge acum, iar urmaotarea chestie pe lista o sa fie franele, apoi scos interiorul afara pentru peticele de la podea. sunt in cautare de jante de 323 nu stiu exact cum se numesc, dar cred ca stiti despre ce vorbesc.
|
Quote:
Multa bafta in restaurarea lui, sa-l stapanesti sanatos si fara incidente!Poze Poze si iar Poze asta vrem cu orice pas de-l faci la el!Keep up the good work!! |
2 Attachment(s)
mersi:) , azi pe la 9:30 m-am apucat de carburator...mi-am luat manusi, pensula dastea de doctori si dai si freaca-l pana pe la 10, iar de la 10 pana la 10:20 l-am reasamblat in legea mea acolo, maine vreau sa il pun sus pe masina, si tot maine sper sa ma apuc si de frane.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
felicitari pentru masina adi :D sa dea dumnezeu sa iasa bmw`ul la fel de frumos cum a iesit si renaultul:D
bafta cu masina ! |
Astazi i-am facut micutului Butelie o vizita, masina merge, suprinzator bine avand in vedere ca merge in 3 pistoane:lol: o bujie a decedat:-) urmeaza si schimbul bujiilor cu unele noi, in rest arata bine rechinu cu cateva mici defect, un prag copt, podea semi gaurita si alte zone cu rugina mica, dar daia sa luat masina, sa se restaureze:D
Gogaie, daca nu postezi pozele facute azi o sa ne suparam :twisted: ai zis ca pui poze.... Bafta cu asta mica p.s. mai frumoasa e cu 2 faruri decat cu 4:rolleyes2 |
3 Attachment(s)
doua trei poze facute la repezeala pana sa se lase intunericul, azi am montat carburatorul..cred ca turometrul este f**** mai mult de 3500 rpm pe ceas nu se duce, iar relantiul imi arata ca ar sta la 500 ceea ce banuiesc ca este imposibil:lol:, tot astazi am incercat sa ii dau o roata de pe spate jos..evident ca nu a mers nici cu vobre bune..mi-am bagat si piciorul la propriu si tot nu a iesit...am pus prezoanele la loc si asa am lasat-o pana o sa am timp sa ma ocup cum trebuie..si cred ca este bulita tulumba de la servo...ca ii tot fac pedale si tot moale ramane pedala.
legat de bujii am niste super 4 cu 4 electrozi le luasem pentru renault pe vremea cand aveam 1.4-ele, dar nu le-am pus...oare or fi bune pentru motorul asta? iar legat de rugina si perfectiune:), usor usor cu timpul o sa le rezolv...oricum nu am de gand sa o revopsesc prea curand, de podea si prag ma ocup imediat dupa ce termin cu franele:) |
bravo domnu butelie so stapanesti sanatos.......
PS.berea..........cum e cu berea |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Re: E21 - un nou inceput...
felicitari pentru masina si sunt convins ca o sa straluceasca atunci cand o sa termini cu el...;)
|
Quote:
de vreo 4 zile ma gandesc ce tema sa adopt pentru masina, faza e ca nu am de gand sa o revopsesc, dar are imperfeciuni la vopsea...ma gandeam sa o fac plinaaaa de stickere, gen toata fusta fata( asta dupa ce o dau jos o curat pana la tabla si o indrept) un colt al capotei este putin ciudat si cam atat la exterior. la interior intervine problema bordului care are la crapaturi pe el de zici ca e mare le canion:lol: ma gandeam sa il imbrac si pe el in stickere, in rest spalata mocheta...scaune si bancheta schimbate cu unele neagre ( sper sa gasesc) acum pe masina am niste rupturi vai mama lor de culoare crem. si folie galbena sau neagra (cum am pe renault) pe faruri. astept o parere....un sfat orice, si saptamana asta sper sa apuc sa ii fac franele..de vreo saptamana ma tot tin dar nu este timp de nimic. |
nu ai spus ce planuri ai pe termen lung cu ea ... 100% original , tuning, sleeper, nimic anume?
|
Quote:
O masina ca asta nu merita sikere si nici ratlook. Este intr-o stare buna masina din toate punctele de vedere ca sa merite sa fie plina de stikere sau tunning "extrem" (sa zic asa). Eu am as face masina asta cat mai originala cu mici modificari, adica "tipla". Un alt motiv pt. care merica sa fie cat mai OEM este facptul ca sunt din ce in ce mai putine E21 si multe din cele care au mai ramas sunt "praf" (masini de drift,de 402m, pline de improvizatii etc.). Asta este parerea mea, dar tu o faci cum vrei. SPOR:wink: |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
spor la bani si la treaba..frumos rechinasul:-)
|
2 Attachment(s)
Quote:
uite ceva nu prea complicat si de efect |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
astazi m-am trezit de dimineata (12) fara nici un gand de a face ceva la masina, dar am inceput prin a-i da jos rotile, dupa etierii...iar in final am zis sa ii dau jos si amortiozoarele si arcurile ( pentru a le intari si scruta, arcurile le-am primit de la un bun prieten:) ) nu am desfacut in viata mea, si ca sa dau amortizorul jos am desfacut toata mecanica fata pana la urma.. sa vad si ce e bun si ce nu...am constatat ca amortizorul de pe dreapta era pur si simplu rupt:), maine ii curat etrierii, si cred ca voi suspenda si spatele, sa dau si amortizoarele si arcurile jos pentru a primi aceeasi reteta si ine inteles pentru a-i curata pistonasele de la frane bla bla bla, sper sa pot da jos rotile care ultima oara cand am incercat sa dau roata de pe stanga jos zici ca era sudata :lol:. usor usor sper sa fac la ea ce mi-am propus pana se termina anul:)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
am vazut pozele, o sa te contactez cand am banii... astazi am incercat sa curat si sa deblochez etrierii, iar maine voi duce la intarit si scurtat amortizoarele de pe fata:) iar joi sau vineri sper sa inchid cu fata...depinde cat de repede iau amotrizoarele.
|
De ziua nationala a Romaniei se munceste la automobilul Butelian?:lol: Hai ca e zi libera de la Guvern, profita si tu:lol:
Dau bine jantele de pe 5:-P |
Quote:
|
salut adi bine ai venit...vad ca esti pus pe treaba...sa o stapanesti sanatos.....app cand termini cu amortizoarele si cu arcurile sa imi zici si mie cat te.a dus ca si yo vreau sa fie gen low...:D
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:05. |
- Copyright 2026 4Tuning