Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Vanzari Cumparari Machete (https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-cumparari-machete.html)
-   -   Comanda collectablediecast.com (https://forum.4tuning.ro/508-vanzari-cumparari-machete/285046-comanda-collectablediecast-com.html)

kunwulf 26-10-11 19:28

Comanda collectablediecast.com

Am cautat pe net site-uri de vanzari machete si din "greseala" am gasit acest site (scris in titlul threadului). Am trimis mail sa aflu daca pot livra si in afara SUA si spre surprinderea mea am aflat ca da. Drept urmare vreau sa fac o lista cu machete dorite de voi pentru a afla costurile de livrare.

Nu percep niciun fel de COMISION ! Vreau doar sa imi cumpar ceva ce gasesc doar acolo, din pacate. Costurile livrarii vor fi impartile la toti cei care intra in comanda + costurile de livrare de la mine spre fiecare din tara (aproximativ 10 lei - posta romana).

Asa ca sper sa gasesc cat mai multi "colegi de comanda" pentru a putea intra si eu in posesia lucrurilor pe care le doresc.

Rog un moderator sa-mi puna sticky pe thread, vreau sa facem comanda cat mai curand.

http://www.collectablediecast.com/

2010 26-10-11 19:42

Re: Comanda collectablediecast.com

cat e transportul pana in RO???

mustang_mach1 26-10-11 19:45

cam cat sunt costurile de transport ? deoarece stiu ca din SUA e scump si cam platesti inca odata pretul machetei (ma refer la cele 1/24)...
pe mine m-ar interesa cel putin 8 machete 1/24

2010 26-10-11 19:46

Quote:

Originally Posted by mustang_mach1 (Post 4671471)
cam cat sunt costurile de transport ? deoarece stiu ca din SUA e scump si cam platesti inca odata pretul machetei (ma refer la cele 1/24)...
pe mine m-ar interesa cel putin 8 machete 1/24

plus vama...

kunwulf 26-10-11 19:47

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 4671459)
cat e transportul pana in RO???

Din cate am inteles eu din mail-ul primit de la ei, costurile de livrare vor fi calculate in functie de comanda (cat de greu va fi coletul). De aceea si vreau sa vad cati ne strangem. Preturile machetelor sunt ok, parerea mea.

Le-am trimis acum mail cu o comanda de vreo 23 $ si i-am intrebat cat m-ar costa pe mine costurile de livrare la aceasta comanda. Iti dai seama ca daca ne vom strange 10 insi costurile vor fi mai usor de suportat pentru toti. Astept raspunsul de la ei si cand il voi avea voi posta aici.

Postez pentru moment mail-ul primit de la ei:

"Department: Sales

Subject: Shipping costs

yes we can ship to you, please order from our ebsite, it will figure all for you based on the weight of the items

thanks

Sincerely,
Collectable Diecast Inc."

Decodat 26-10-11 20:17

Fi atent ca o sa te lovesti de alta problema cand primesti pachetul la vama. Vamesu' o sa-ti ceara factura, si o sa-ti calculeze TVA-ul la valoarea facturii.

2010 26-10-11 20:21

Quote:

Originally Posted by Decodat (Post 4671580)
Fi atent ca o sa te lovesti de alta problema cand primesti pachetul la vama. Vamesu' o sa-ti ceara factura, si o sa-ti calculeze TVA-ul la valoarea facturii.

si atunci sa vezi distractie...

kunwulf 26-10-11 20:28

Am primit costurile de livrare de la ei pentru comanda trimisa de mine, aproximativ 23 $. Pentru comanda trimisa de mine costurile de livrare sunt in jur de 22 $ conform raspunsului lor. :shock: Ma intreb daca vor fi mai multe machete si costul coletului va creste daca si costul de livrare va creste la fel de mult. Nu stiu ce ar fi de facut la vama la sosirea coletului in tara, dar poate exista vreo varianta de a scapa de acel TVA aplicat la valoarea facturii. Nu stiu, poate 2 comenzi in acelasi colet, una mica si una mare, cea mare factura bagata in colet, cea mica factura pe colet si dupa aia sa ia vama TVA-ul. Nu m-am gandit la toate detaliile, dar stiu ca exista o sansa sa luam machete pe care nu prea le gasim prin tara la preturi decente. Acum sper sa nu ne omoare costurile de livrare ca nu am facut nimic.

Propun sa scrie fiecare ce doreste de pe acel site, sa le adun pe toate pentru a putea avea un raspuns exact pentru comanda dorita.

Asadar, incepeti sa postati ce doriti de acolo si voi reveni cu un raspuns al costurilor de livrare dupa ce ne vom strange minim 7.

steaua23 26-10-11 20:43

Tu pentru o comanda de 23E vrei sa comanzi din SUA ? tare asa ...

In vama iti deschide coletul ...

lusian 26-10-11 20:45

solutia la vama, sa ii rog pe expeditori sa treaca pe factura o suma mult mai mica.

robert. 26-10-11 20:48

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4671695)
solutia la vama, sa ii rog pe expeditori sa treaca pe factura o suma mult mai mica.

Sau sa fie livrat cu mentiunea ca este cadou ,dar nu cred ca este posibil adica nu se incurca site'ul cu asa ceva ....vazusem si eu cateva modele interesante la 1/43

lusian 26-10-11 20:52

o intrebare poti adresa celor de la site sa ti puna cadou undeva pe colet etc.

CIPONE 26-10-11 22:47

nu i pont cumparatul din state...daca n ai o pila la vama iti sugerez sa stai in banca ta...;)

kunwulf 27-10-11 08:02

Quote:

Originally Posted by steaua23 (Post 4671688)
Tu pentru o comanda de 23E vrei sa comanzi din SUA ? tare asa ...

In vama iti deschide coletul ...

Daca vroiam sa comand singur, faceam comanda direct si nu mai deschideam thread.

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4671695)

Voi discuta cu cei de pe site sa vad ce rezolv.

Quote:

Originally Posted by robert. (Post 4671711)
Sau sa fie livrat cu mentiunea ca este cadou ,dar nu cred ca este posibil adica nu se incurca site'ul cu asa ceva ....vazusem si eu cateva modele interesante la 1/43

Daca ai vazut ceva machete interesante pentru tine, te rog sa le postezi aici daca le si doresti.

Quote:

Originally Posted by CIPONE (Post 4672045)
nu i pont cumparatul din state...daca n ai o pila la vama iti sugerez sa stai in banca ta...;)

Pont, nepont, incercam sa fac ceva. Sfaturi vad ca tot primesc, dar DORITORI exista?

Am rugat pe toata lumea care doreste ceva sa posteze aici ce doreste, asa pot face si eu un calcul mai simplu al costului de livrare de la ei pana in Romania. Asa ca ma voi repeta, postati aici ce anume doriti, daca sunt doritori.

model collector 27-10-11 10:30

Eu unul as vrea, insa vad ca expediaza numai in State daca incerci sa faci comanda directa pe site. In plus daca suntem multi transportul creste mult, eu de exemplu vreau 2 camioane....Si la vama sa apara cadou si ditamai coletul bate la ochi. Nu se merita.

kunwulf 27-10-11 11:03

Pentru mine nu e greu sa renunt la idee. Am vrut sa vad doar daca mai exista si alti doritori de machete de acolo. Cat despre comanda directa, ei pot livra si aici, e adevarat ca sunt costurile de transport mai mari, de acolo si ideea cu stransul mai multor doritori. Daca e colet mare si scrie pe el cadou, care e problema? Ce? Nu iti poate trimite cineva din State ceva mare cadou? :lol:

Si inca mai sper ca adevaratii doritori vor scrie aici EXACT ce vor, nu chestii in genul "eu vreau vreo 8 machete 1:24" sau "eu as vrea 2 camioane".

Facem lista sau tot la capitolul comentarii ramanem?

Incercam sau nu?

model collector 27-10-11 11:13

In primul rand daca este sa o iau asa fara 2 camioane, 8 machete, ai aparut de 2 zile pe sectiune. Te cunoaste cineva, te-ai prezentat, ai prezentat ceva, etc. Apari hop cu comanda, treaba asta implica niste lucruri mai serioase, ne-ai spus daca ai un cont, un card acceptat la plati, de unde esti? Hai sa fim seriosi acum, tu faci comanda de 30 de dolari in state?

kunwulf 27-10-11 11:20

Pentru siguranta ta si a celorlalti, nu voi fi eu cel care face comanda. Vorbesc cu cineva care s-a mai ocupat cu asa ceva aici si va face el comanda. Nu ma intereseaza cine o face, atat timp cat se face.

Sunt colectionar de vreo 2 ani de zile, colectia mea e mica si in crestere. Colectionez in mare parte 1:18 (atat auto, cat si moto), 1:24 doar moto si 1:43. Nu caut sa ai incredere in mine, sunt un strain pentru tine, asa cum esti si tu pentru mine.

Am spus de la bun inceput, eu vreau ceva de acolo si vreau sa vad daca mai sunt si alti doritori.

Ce e asa de greu sa scrii ce anume ai vrea de acolo fara sa te intrebi chestii in genul: asta ma trage pe sfoara? Ti-am cerut bani avans sau date personale? Ia-o ca pe o "joaca", daca iti e mai ok asa. Nu mai poate omul sa incerce nimic in tara asta ca mereu apar persoane care ii dau repede cu bata in cap.

Ma repet: Incercam sa facem o lista sau nu?

radu_bv 27-10-11 11:38

1 Attachment(s)
Uite...dau eu drumul la un fisier de comanda. Cam astea m-ar interesa pe mine, dar imi dau acceptul doar dupa ce aflu costurile de transport si vama (daca e cazul).

Cine ce doreste, sa adauge in fisierul atasat si sa-l reatasaze. Apoi banuiesc ca faci tu un total si afli care sunt taxele impuse si vedem daca ne convin sau nu.

kunwulf 27-10-11 12:18

Quote:

Originally Posted by radu_bv (Post 4672770)
Uite...dau eu drumul la un fisier de comanda. Cam astea m-ar interesa pe mine, dar imi dau acceptul doar dupa ce aflu costurile de transport si vama (daca e cazul).

Cine ce doreste, sa adauge in fisierul atasat si sa-l reatasaze. Apoi banuiesc ca faci tu un total si afli care sunt taxele impuse si vedem daca ne convin sau nu.

Exact! Fiecare sa treaca in fisierul respectiv ce anume doreste si eu la sfarsit voi calcula taxele de transport si vedeti toti daca va convine sau nu. Multumesc pentru ca ai inceput, Radu!

bmwh548 27-10-11 15:51

Am dat sticky, dar presimt ca topicul asta va muri de la sine. Taxele de transport/vama sunt colosale, stiu ca discutasem cu Calin pe tema asta la un moment dat pentru ca voiam ceva de acolo si parca pentru o macheta de vreo 20 de dolari as fi platit inca pe atat transportul. Cu cat creste comanda cu atat cresc si taxele cum a mai spus cineva, plus ca valoarea pe care ti-o dau ei pe site cand faci comanda nu e cea finala, se adauga TVA in vama. Nu prea ai nicio sansa la chestii de genul "declarat ca fiind cadou" pentru ca firma la care dai comanda trebuie sa plateasca la randul ei diverse taxe/impozite, sa declare tranzactia la Fisc si asa mai departe.

kunwulf 27-10-11 16:14

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4673214)
Am dat sticky, dar presimt ca topicul asta va muri de la sine. Taxele de transport/vama sunt colosale, stiu ca discutasem cu Calin pe tema asta la un moment dat pentru ca voiam ceva de acolo si parca pentru o macheta de vreo 20 de dolari as fi platit inca pe atat transportul. Cu cat creste comanda cu atat cresc si taxele cum a mai spus cineva, plus ca valoarea pe care ti-o dau ei pe site cand faci comanda nu e cea finala, se adauga TVA in vama. Nu prea ai nicio sansa la chestii de genul "declarat ca fiind cadou" pentru ca firma la care dai comanda trebuie sa plateasca la randul ei diverse taxe/impozite, sa declare tranzactia la Fisc si asa mai departe.

Stiu problemele puse in lumina de tine, dar eu incerc. Am trimis mail celor de pe site si acum astept raspuns in legatura cu 3 cerinte de-ale mele. Daca vom reusi, va fi ceva extraordinar, se pare. La urma urmei, chestia cu vama e ceva aiurea. Cat despre firma care trebuie sa plateasca taxe si impozite, cred ca s-ar putea face o chestie in genul: ei vand toate produsele unei persoane fizice din State iar respectivul sa ne trimita noua coletul cu eticheta "cadou". Bine, asta daca vom avea parte de intelegere din partea lor. Vom vedea, astept raspuns de la ei.

P.S. Multumesc pentru sticky! Sper sa nu se stinga de la sine si sa reusim ceva.

Miria 27-10-11 17:24

Preturile sunt ok,dar dupa parerea mea prea multa bataie de cap.Sincer aceea persoana de care spui ca ar cumpara de la magazin si sa o trimita mai departe cadou,probabil trebuie sa ii dai si lui ceva,sau ramane el cu marfa si voi cu buza umflata:D:D:evil::evil:.Lucrurile amestecate deobicei sunt colorate maro.

promo 28-10-11 00:12

pentru colete sub 50$ nu se percep taxe. :)

model collector 28-10-11 00:24

1 Attachment(s)
Am actualizat lista

bmwh548 28-10-11 00:46

Quote:

Originally Posted by promo (Post 4674271)
pentru colete sub 50$ nu se percep taxe. :)

Parca era 40$ limita la vama, au marit-o?

mikey22 28-10-11 18:49

As vrea sa stiu si eu,ca idee si daca aveti timp pt un raspuns,cat m-ar costa per total un model la 15 dolari pt iasi.ms anticipat! Stima.

Decodat 28-10-11 20:11

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4674303)
Parca era 40$ limita la vama, au marit-o?

Sub 65$.

NECROPHORUS 28-10-11 20:41

Daca se face comanda dupa data de 12 noiembrie, cel mai probabil ma bag si eu. Asta daca se poate.

As fi pus si o lista cu ceea ce as vrea dar nu bate cu ceea ce pot lua (functie de banuti), de asta am si pus o data de referinta.

Daca cineva se intereseaza si concret si ne spune niste preturi pe langa pretul comenzi o sa pun si o lista imediat.

radu_bv 28-10-11 22:35

Quote:

Originally Posted by NECROPHORUS (Post 4675867)
Daca se face comanda dupa data de 12 noiembrie, cel mai probabil ma bag si eu. Asta daca se poate.

As fi pus si o lista cu ceea ce as vrea dar nu bate cu ceea ce pot lua (functie de banuti), de asta am si pus o data de referinta.

Daca cineva se intereseaza si concret si ne spune niste preturi pe langa pretul comenzi o sa pun si o lista imediat.

Cel mai probabil comanda se face dupa 12 noiembrie pentru ca nu vad lumea inghesuindu-se pe aici. Tu adauga ce ai vrea ca sa se poata orienta omu' pentru taxe si alea alea, iar daca nu-ti convin taxele finale, te retragi ca nu-i niciun ban. Nici comanda mea nu e batuta in cuie pana nu vad care sunt si restul costurilor;)

lusian 29-10-11 07:28

nu e deloc ergonomic site-ul ... nu cred ca e doar la mine, dar functia de search e dezactivata, sa dai clic pe o masina sa deschizi un nou tab cu ea, nu merge... chestii mici dar super enervante. aceasi chestie, dupa 12 noiembrie ma bag si eu.. pan atunci sa vedem ce gasim.

LE: se pare ca nu e optimizat site ul pentru google chrome,pe IE merge search ul...dar chestia cu tabul e foarte enervanta.

kunwulf 29-10-11 08:10

Asa cum a spus si Radu mai sus, va rog sa actualizati fiecare lista cu ceea ce doriti. Nu pot calcula costurile de transport pentru fiecare in parte daca nu primesc o lista intreaga.

Deci, va treceti in lista si eu voi posta cand ne strangem mai multi care sunt preturile de transport pentru fiecare in parte. Daca va razganditi intre timp, nu e niciun bai. Comanda nu se face imediat pentru ca oricum nu suntem indeajuns.

@ lusian - merge functia de search si pe google chrome, trebuie doar sa apesi undeva deasupra search.

@ necrophorus - actualizeaza lista cu ceea ce doresti tu si voi anunta la final care sunt costurile de transport - data nu o stiu sigur, dar cred ca trece de 12 noiembrie.

@ Miria - exista posibilitatea sa trimita de pe numele unui angajat, eu la asta ma gandeam cand am zis de persoana fizica.

Ei oricum mi-au trimis mail inapoi si mi-au zis ca se poate sa treaca pe colet "gift - cadou", pot trimite de pe numele unei persoane fizice, fara factura in colet. Ramane doar sa fim indeajuns de multi incat sa suportam cat mai bine costurile de transport.

lusian 29-10-11 08:13

@kunwulf: da ai dreptate, merge, era doar decalata... poi daca trimit fara factura si e gift pe cadou, cum merge treaba la vama?

kunwulf 29-10-11 09:03

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 4676452)
@kunwulf: da ai dreptate, merge, era doar decalata... poi daca trimit fara factura si e gift pe cadou, cum merge treaba la vama?

Din cate am inteles, se pare ca la vama trece ca si cadou si nu se percep taxe.

Miria 29-10-11 10:07

Cred ca o sa dau si eu o comanda.Dar sa vad prima data cum evolueaza prima comanda.Nu prea am eu incredere in americani,prea binevoitori ,fara factura.Asa ar putea sa numai ajunga niciodata coletul.Voi ce dovada aveti ca ati platit acele machete?

florinvfd 29-10-11 16:39

Quote:

Originally Posted by kunwulf (Post 4676532)
Din cate am inteles, se pare ca la vama trece ca si cadou si nu se percep taxe.

Chiar daca se trece cadou pe pachet..nu trebuie sa fie trecuta valoarea!

Limita la valoarea trecuta pt colet pt a nu plati taxe este undeva la 50 usd, dar la noi in Romania te poti astepta sa platesti si daca e trecut maxim 50, iar tu ai in colet n machete.. Nenea postasul-vames cand verifica..vede ce ai in colet si cica are o lista cu produse si valori...conform carora platesti vama.

promo 29-10-11 17:03

Quote:

Originally Posted by florinvfd (Post 4677244)
Chiar daca se trece cadou pe pachet..nu trebuie sa fie trecuta valoarea!

Limita la valoarea trecuta pt colet pt a nu plati taxe este undeva la 50 usd, dar la noi in Romania te poti astepta sa platesti si daca e trecut maxim 50, iar tu ai in colet n machete.. Nenea postasul-vames cand verifica..vede ce ai in colet si cica are o lista cu produse si valori...conform carora platesti vama.

daca nu are factura, nu evalueaza el produsele, ca nu suntem la "pretul corect"
eu am cumparat o macheta si in total a costat 120 usd, s-a uitat tipa la ea, nu a stiut cu ce sa mananca si mi-a dat macheta si am plecat :))

florinvfd 29-10-11 17:09

asta cu evaluarea nu am patit-o, doar postasul respectiv a spus ca este posibil, dar cu valoarea am patit-o pe pielea mea. Pachetul era cadou, dar avea trecuta valoarea de 120 usd si am platit taxa ~80 de lei. Tot el m-a sfatuit sa nu mai treaca ala valoarea mai mare de 50.. Ori am nimerit eu unul dupa spaga..ori prea "muncitor".
(pt taxa platita mi-a dat chitanta..a scris nr colet, valoare..etc)

machete13 29-10-11 19:33

Suna a crima organizata ce faceti voi aici... plan de contrabanda cu machete in UE. Macar aveti bun simt si vorbiti pe privat de chestii d-astea.

florinvfd 29-10-11 21:58

Quote:

Originally Posted by machete13 (Post 4677577)
Suna a crima organizata ce faceti voi aici... plan de contrabanda cu machete in UE. Macar aveti bun simt si vorbiti pe privat de chestii d-astea.

Glumesti...nu? :rolleyes2

Infractorii adevarati nu se aduna pe forum pt o comanda de 4-5 machete in interes personal.
Si bun simt pt cine? pt postasii spagari? :)

All times are GMT +2. The time now is 15:43.

- Copyright 2026 4Tuning