![]() |
raport compresie???
daca sunt off topic sorry, dar nu prea am gasit pe aici.
am citi pe undeva, nu mai tin minte unde, despre micsorarea raportului de compresie prin montarea unor garnituri de chiulasa suplimentare. care este scopul acestei modificari? |
Re: raport compresie???
pentru a se "imprieteni" mai usor cu presiunea din turbina.... la motoarele pe benzina desigur.
|
io am citit undeva ca poti sa cresti raportu de compresie si mai castigi catziva caluti si urca ff repede in ture:D
oare o fii adevarat |
da mai castigi
|
cam cat la%?? ;;) multumesc
|
Quote:
11,72% ;) ............. |
10x.un castig bun de putere si nici nu te costa mult ;;)
|
chiuloasa care o am pe masina omu o lauda ca e luat din ea insa nu a stiut sa imi zica cant anume...oricum eu o dau la "mester" peste vreo saptamana doua... vreau sa iau 1.5 mm din ea... mult??? putin???ce parere aveti? motor de 1.4
|
o sa masor si rap de compresia innainte sa fac treaba asta si dupa ce o fac
|
hmm cred ca dl 200sx ar putea sa-ti dea raspunsul:D
poti sa spui si ce masina ai(q m-ai facut curios) :D |
|
oricum eu o dau la "mester" peste vreo saptamana doua...
si cat o sa te coste treaba asta?:D |
eu cred ca e mult 1.5mm ..
|
sper sa ma coste 0 bani si 0 lei pt k am stabilit cu omu ca el ma ajuta pe mine si eu pe el...acuma oricum sunt dator fata de el k am mai avut nevoie de "indemanrea" lui pt o piesa la un scuter
o sa platesc cand imi vine "ziua" arzoiu....serviciu contra serviciu daca intelegi ce vreau sa zic dar sa nu te gandesti la prostii :peace: :peace: :peace: omu are un atelier unde face matrite si kestii dinastea ce tin de strungarie si prelucrare prin aschiere |
:) super tare ;)
am avut si eu ocazia sa fac practica intr-un atelier pt prelucrarea metalelor(in liceu-tehnician auto) dar nu s-a prins nimiq de min ;)) |
fara suparare "200SX" de unde ai scos acel magnific procent de 11.72%? :lol: :lol:
aicea ai un calculator introduci datele e simplu si daca dupa o planare (rabotare) a chiuloasei tu castigi 11.72% din puterea unui motor fara sa ii strambi supapele esti magnific! http://www.wallaceracing.com/hp-cr-chg.php EXEMPLU: pt un motor de 500 de cai - ca sa castigi 11.72% trebuie sa ajungi la o putere de 558.6 cai putere... folosind calculatorul din link de la o compresie (arbitrar aleasa de 9.0:1) am crescut la o compresie de 10:1 si mi-a dat 527.39 CP asta inseamna cam 50% din acei 11.72% cat ai zis tu - deci per total un castig de 6-6.5% Din puterea initiala a motorului! Dependent de motor se poate lua de la 0.1mm (adica o zecime de mm) pana la 2.5-3mm (cat erau la motoarele de Dacia 1310 - aicea la motoarele de Dacia 1310 vorbesc din auzite fiindca am intrebat un strungar el la Dacia lui cat si-a luat) |
ai observat ca ultimul post pe acest topic s-a facut acum 3 ani? :D iar ca fapt divers in afara de primele doua posturi restul sunt la misto...
|
julaikos nu am observat fiindca eu nu vad unde mama dreaq e data in care s-au postat aceste posturi!
|
deasupra fiecarui nume de user scrie data si ora ;)
|
Quote:
|
catalanu - mai sunt si nestiutori pe aicea - nu toti suntem nascuti invatati si chiar urasc exprimarea asta flegmatica "La ce intrebari cretine..." - haideti sa incercam sa ne schimbam si sa fim mai intelegatori si cu cei neinitiati!
|
n-ai citit atent primul post si al doilea!
prin montarea unor garnituri suplimentare la chiulase(sau cilindri,daca e vorba de motoare racite cu aer,cum e oltcitul,broasca etc)se mareste camera de ardere putin;in mod normal la un motor aspirat nu se face acest lucru,fiindca se pierde putina putere,in schimb la un motor turbo la care se cere un raport de compresie mai mic,fiind supraalimentat nu poate sa faca decat bine,mai documenteaza-te ca acum pe 4tuning chiar gasesti toate informatiile de care ai nevoie sa nu fie nevoie sa intrebi ceva cum a intrebat initiatorului topicului ;) cretine au fost raspunsurile dupa Yknot,fiindca unii nu "intelege" ce-i aia micsorare si cu ce se mananca,si au confundat-o cu o crestere a raportului de compresie prin alezarea chiulasei sau montarii unei garnituri de chiulasa mai mici ca grosime... deci,tot respectu pentru initiatorul topicului,a pus o intrebare foarte buna ;) |
eu stiu pt ce se folosesc garnituri de chiuloasa mai groase - merci inca odata ca ai scris pentru mine, nu ma mai chinui eu... insa eu m-am luat de NSX nicidecum de intrebarile puse de initiator - mai are vreun rost sa palavragim pe aceste teme?
julaikos - trage si tu un pm cu id-u tau sa mai vorbim ca-s curios ce i-ai facut la buburuza ta :D |
| All times are GMT +2. The time now is 08:01. |
- Copyright 2026 4Tuning