![]() |
SUV big boys: Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
Un film interesant facut de cei de la Top Gear: https://www.youtube.com/watch?v=X_w6a5O1dtY
|
Re: SUV big boys : Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
6 Attachment(s)
Porsche Cayenne Turbo S
Engine Engine type Otto, Front longitudinal Number of cylinders 8, V Engine capacity 4511 cm3 Number of valves 32 DOHC Fuel Petrol, Injection by cylinder Supercharging Turbo + Intercooler Bore 93.0 mm Stroke 83.0 mm Compression ratio 9.5 Max Power 383 kW (ECE) 5500 rpm Max torque 720 Nm (rpm) 2750-3750 rpm Transmission & Drive Drive all-wheel drive GearBox 6 Auto Steering type Electric power Brakes & Tyres Wheels 8Jx18 - 9Jx20 Front tyres 275/40R20 Rear tyres 275/40R20 Front brakes Ventillated disc Rear brakes Ventillated disc Curb weight 2355 kg Max. weight 3080 kg Trunk 540 l - 1770 l Fuel tank 100 liter Performance Top speed 270 km/h Acceleration 0-100 km/h 5.2 s Consumption In the city 21.9 l/100 km Out of city 11.9 l/100 km Average consumption 15.7 l/100 km (EU) Mercedes-Benz ML63 AMG Engine Engine type Otto, Front longitudinal Number of cylinders 8, V Engine capacity 6208 cm3 Number of valves 32 DOHC Fuel Petrol, Injection by cylinder Supercharging None Bore 102.2 mm Stroke 94.6 mm Compression ratio 11.3 Max Power 375 kW (ECE) 6800 rpm Max torque 630 Nm (rpm) 5200 rpm Transmission & Drive Drive all-wheel drive GearBox 7 Auto Steering type Hydraulic power Brakes & Tyres Wheels 9.5Jx19 Front tyres 295/45R19 Rear tyres 295/45R19 Front brakes Ventillated disc Rear brakes Ventillated disc Curb weight 2310 kg Max. weight 2880 kg Trunk 551 l - 2050 l Max. payload 570 kg Fuel tank 95+13 liter Performance Top speed 250 (governed) km/h Acceleration 0-100 km/h 5.0 s Consumption Average consumption 16.2 l/100 km (EU) |
aleg Porsche Cayenne Turbo S pentru ca imi place mai mult designul exterior si interior
din ce am vazut in filmuletz Cayenne are un comportamnet mai bun atat offroad cat si onroad :) o singura chestie m-ar face sa ma gandesc la ML pretul mai mic si performantele asemanatoare :P |
inafara de faptu' ca e PORSCHE nu prea ma incanta acest SUV..o fi avand mai multe plusuri ca ML-ul dar cel din urma mi se pare ca design mai reusit ! daca ar fi sa vreau o masina pt mine as alege ML daca vreasa ma arate lumea cu degetu " uite are porsche" as alege porsche !
|
nu e prea grea alegerea pt mine..AMG-ul pt ca e mult mai frumos decat porschele, asta ramane criteriul decisiv pt k ambele au pret si performante similare :rolleyes2
|
cayenne!e mult mai exclusivist si imi place mai mult designul!e totusi in porsche asa ca fuge de rupe pamantul!cu un cayenne TURBO faci de ras o multime de asa-zise "sportive"
|
daca luxul nu conteaza si off-roadul conteaza putin - Chevrolet Trailblazer SS + modificari
daca luxul conteaza putin, off-roadul f putin - Jeep Grand Cherokee SRT-8 + modificari daca luxul conteaza, off-roadul conteaza, performantele generale conteaza - Caddilac Escalade + modificari (ceva mai putine ca la celelalte 2 de mai sus) Daca luxul conteaza mult, off-roadul conteaza - ML63AMG + f putin modificari Daca luxul conteaza, off-roadul conteaza mult si performantele pe circuit conteaza mult - Cayenne Turbo S my choice - 1 dintre primele 3 (depinzand pt ce iau masina), preturile la AMG si Turbo S mi se par mult prea mari in comparatie |
Sa fie ML-ul pentru mine ;)
|
aleg AMG, mult mai frumos si e si mai ,,proaspat'' decat Porscheul
|
wow, cel mai bun poll pe care l-am vazut aici in ultima vreme. congrats!
nu stiu ce sa aleg, amandoua ma innebunesc, am admirat ambele modele pe viu, am auzit ambele modele, sunt extraordinar de impresionante. daca ma voi decide ma voi intoarce cu un raspuns. |
platforma de touareg si motor de porsche...ce iti mai poti dori?cand spui porsche spui multe
|
Daca ar lua cineva oricare din cele doua motoare si le-ar conecta la o pompa care sa sufle aer prin cea mai mare sirena de vapor din lume ar fi o risipa de tehnologie si materiale mai mica decat motarea lor pe camioanele astea.
De banii de ML63,un Patrol pentru offroad si un un C55 in rest sunt o combinatie ideala.De banii de Cayenne,acelasi Patrol si un 911 Carrera S.In ambele cazuri,ai o masina capabila in offroad si una rapida,nu una singura care nu e in stare de nimic. Evident,ce am scris mai sus se bazeaza pe logica,ceva ce potentialii cumparatori ai acestor masini nu au niciodata.Cel mai bun inlocuitor pentru ei este un Hyndai Coupe 2.0 cu spinnere cromate si neoane dedesubt,un lant de aur de 5 kg la gat,dinti cu diamante si o operatie de marire a penisului.Combinatia de mai sus costa mai putin,si are acelasi efect:distrage atentia de la faptul ca proprietarul e un idiot care are nevoie de obiecte scumpe si inutile ca sa distraga atentia de la acest fapt. |
cred ca ai uitat un aspect despre genul asta de oamenii
sunt de acord cu Patrol si un 911 Carrera S nu poti compara confotul dintr-un Patrol cu cel din Cayenne sau ML nici despre Carrera nu poti spune ca este o masian foarte confortabil si de drum lung si chiar daca ar fii confortabila atunci nu poti merge cu ea offroad vrei sa merg acum offroad si te sui in patrol... dar nu ai confort si nu iti convine ai bani=vrei confort / offroad / performanta -Atunci zici "Range Rover Sport" ma scuzati am vrut sa zic Porsche Cayenne Turbo S :D |
Sincer cred k ML. am vazut cum se coporta 350 cdi si nu numai atat dar mai e borba si de traditie si experienta.
iata si alta parere : http://www.autoconsulting.ro/compare...d1=175&id2=276 |
porsche normal..am mers cu ambele masini....porschele este mult mai agresiv...nu este nici o diferenta intre ml 500 amg paket..prea mica diferenta...are o forma..cam urat ml ul..nu este asa sport k aspect
|
Quote:
Quote:
Quote:
@Race. Te intaleg ca aceste doua masini nu o sa le inpace niciodata pe amandoua, dar de ce un posesor de ML63 AMG , E55 AMG , SL500 etc e un incult ? |
ati stircat frumusete de topic cu offtopicuri ca parca cineva care isi permite sa dea 100k+ pe o misina mai se uita la consum :|
ONTOPIC aleg ml pt ca sunt fascinat de ce pot sa faca oamenii de la amg |
Reveniti cu detali pro sau contra sau cu o alta masina care merita sa fie concurent intre cele doua.
|
ca performante ar fii doar Grand Cherokee SRT-8
dar asta e mai putin luxos si mai slab off-road (si MULT mai ieftin bineinteles) |
topicul se refera la Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
stick on it ;) |
Quote:
Alte filme , teste etc nu ati gasit cu cele doua ? |
Porsche e urat cu spume si are performante mai slabe atat onroad cat si offroad! Cel mai misto SUV la ora actuala e ML! Cred ca porsche si-au stricat un pic din reputatie cu modelul Cayenne!
PS. Era interesant si un poll! |
Quote:
edit: avem acum si poll votati si argumentati ;) |
Am votat Mercedesul! Porsche pur si simplu e o masina de prost gust, foarte urata! Plus ca am vazut ceva burtosi cheliosi cu lanturi de aur masiv la gat conducand aceasta masina f. opulenta dar urata (e adevarat ca am vazut si o gagica misto odata la volanul masinii)! Insa fenomenul lanturilor se poate extinde foarte usor si la ML!
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
La ce pret se invart? Ca mi-as lua mercedes, cred ca e mai ieftin si in orice caz mai aratos! :D
|
Quote:
Cred ca o mai mare problema de personalitate au cei isi cumpara un Patrol/Land Cruiser etc si circula toata ziua prin oras. In fine , sa revenim la subiect... |
Porsche clar
|
Imi dau si eu cu parerea si pe aici, amandoua masinile mi se par absolut inutile si exagerat de scumpe, atata timp cat exista masini ca Subaru forester XT, ce costa la o treime din pretul celor de mai sus, si este aproape la fel de rapid in varianta cu transmisie manuala, are o tinuta de drum buna, este bine echipat...iar cu un chip tunning si alte eventuale modificari la motor...probabil ca le poate face de ras.
|
AMG arata mai bine...in interior nu cunosc dar exterior e mai frumos si proportional!
|
Quote:
Atasez poze si ca las sa va dati cu parerea... inca ceva: Ml vine cu bord de plastic, nici nu are optiune de bord in piele( oribil), cayennul vine stoc cu piele pe bord ... in afara de bord ml-ul are inca multe elemente plastic... ml-ul este motor aspirat, ceea ce mie mi se pare un mare lips, fata de motor biturbo cum e cel de pe cayenne... 3. cand compari un ml facut la brabus, sau orice alt tuer cu un pachet optic magnum techart mi se pare o mare diferenta... asta e parerea mea, asa ca votez pe porsche!!! 4. porsche e porsche!! |
2 Attachment(s)
Quote:
|
votat porscheul.............
|
Alegerea mea....Porsche-ul!
|
Am ales Cayene,pentru ca in primul rand,am unul in firma la mine,si stiu ce poate,l-am simtit,si l-am condus,si am simtit forta celor doua turbine...pe linga faptul ca e mult mai bine echipat decat Ml-ul cu gageturi care fac deliciul `gastelor`,si`ti fac croaziera mai placuta,are si un surplus de putere cu care,oricand,poti sa ati batzi joc de orice `superspostiva` cupe,sau cabrio` la un semafor.....Lipsuri?Pretul mare....consumul IMENS,la talpa ia 35-chiar 40,daca o duci pe zona rosie,desii,nu ati permite cutia aia idioata,schimba singura!!!........Ps:Cei din Caransebes,sau Resita,cunosc B-13292/06...Cayenne Turbo S:)......
http://www.racelook.de/images/Porsche/HP-13090135.jpg ceva tunning ptr el:) |
pt maff...uitate pe linku asta http://www.porsche.com/usa/models/ca...yenne-turbo-s/ si o sa gasesti mai multe despre cayenne turbo s...parerea mea este k ml-u arata mai bine la exterior dar diferentza aia de 90 Nm dintre cele doua ma face sa aleg porsche-u. am avut ocazia sa vad pe viu cum arata un cayenne turbo s.....exact ala care l-a pus maff n poza...cel albastru si am o prietena care a si fost cu el.....in dreapta binentzeles. mi-a zis k la cea mai mica atingere de acceleratzie nu te mai ridicai din scaun...pe mine unu m-a impresionat
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
M-am uitat, f misto... Vreau sa spun ceva, pt ca ma pricep f bine si cunosc ambele masini f bine... La motor, stoc, cayennul este un pic , f putin mai slab, dar chiar si asa nu as da niciodata motorul turbo pe unul aspirat, exact cum am mai scris si mai sus... Frumusetea e o chestie de gust... In rest, o sa vedeti in curand, in ro, cel mai rapid suv de pe planeta... Si nu va fi ML... ci cayenne turbo... Toate cele bune... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:47. |
- Copyright 2026 4Tuning