Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   alegere incinta (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/26239-alegere-incinta.html)

Gabriel_xenon 29-10-06 23:46

alegere incinta

De cateva zile ma tot gandesc cum sa fac incinta pt subwoofer
am 2 difuzoare jensen SX1212 si nu stiu cum sa fac incinta bass reflex
in prima faza vroiam sa fac(precum am aratat p forum mai demult) o incinta trapez kre sa aibe 2 camere separate...
acum stau si ma intreb... nu mai bine s-ar auzi in 2 incinte, separate pt fiecare difuzor cate o incinta?(tot forma trapez)
nu vreau sa ma grabesc si de aceea cer si io cateva opinii de la voi

bulu 29-10-06 23:55

Re: alegere incinta

pentru o maximizare a output-ului e bine ca cele 2 dif sa fie in aceeasi directie si pe placa lor reflexele ... daca pui 2 nu stiu daca le vei indrepta perfect.
http://mobile.jlaudio.com/products_e...php?page_id=12
uitete aici un model cu Bass reflex si un tub f lung pentru o tunare joasa a frecventei .... oricum JL sunt super tari si ai putea sa incerci ceva de genu .... mai au si alte incinte daca te uiti pe site dar mi se par prea complicate

Gabriel_xenon 30-10-06 00:09

2 Attachment(s)
io vroiam sa zic ceva de genu k in poza de jos
adica o singura incinta separata de un perete
sau 2 incinte separate exact k in poza aceea
scz k am folosit poza cuiva de pe site

Bigu 30-10-06 00:13

ai folosito pe a mea, da nu ma supar :)
difurile au incinte separate in forma cubica

Gabriel_xenon 30-10-06 00:16

crede-ma k imi place la nebunie cum ai u sistemu in masina
si io am tot nova si de aceea acm ma intreb cum sa fac incinta(sau incintele)

bulu 30-10-06 00:50

Scuze ca te intreb tu vrei un sis sa arate bine sau sa sune bine.
Ce vad eu un poza vad sub de 2x400 rms pe un amp de vreo 350rms ... daca mai are altu scuzele mele ca nu l-am vazut.

Gabriel_xenon 30-10-06 01:11

man nush daq m-am facut intzeles
pe me ma intereseaza daq are acelasi sunet k si intr-o singura incinta si daca este recomandat sa fac 2 incinte k in poza lui bigu
eu am alta configuratzie(mai slaba)
asta vreau s stiu
cum e mai bine
cu o singura cutie pt ambele difuzoare
sau cu 2 cum are bigu

bulu 30-10-06 01:47

Daca te uitai cu atentie la ce am scris iti dadeai seama .. bine acum diferenta e destul de mica de obicei sesizabila doar pe aparatele SPL nu si pe urechile si plamanii tai.Eu ti-as recomanda ceva care intra cat mai bine in portbagajul tau daca mai vrei si spatiu pentru altceva.
Oricum cum e facuta incinta la JL ... pe site-ul care l-am pus suna ar trebui sa sune destul de bine .... portul slot e destul de recomandat.

Bigu 31-10-06 00:15

daca intereseaza p cineva, sunt de vanzare, sculele nu mai sunt ale mele, sint ale unui prieten, vrea 19 mil p ele, le vinde pt ca si-a dat masina si isi ia duba si nare ce sa mai faca cu ele

o_kh3 11-11-06 20:58

gabi... iti recomand fiecare difuzor cu camera lui.... daca incerci sa faci cu o singura camera... vei avea mult de lucru la calcul.... si daca nu iti iese din prima poti sa iti iei adio ca o sa se auda ca un C**.... este foarte greu cu acordarea frecventelor....

blak 11-11-06 21:43

@o_kh3 nu stiu cate incinte ai construit , dar se pare ca nu prea stii cu ce se mananca ...
Nu mai da sfaturi proaste ....

o_kh3 11-11-06 21:47

daca nu stii atunci de ce vb???

blak 11-11-06 21:48

Pai ai demonstrat ca esti pe total paralel ;)

o_kh3 11-11-06 21:52

te-ar interesa o persoana de contact cu care sa vb sa aflii cate incinte am facut eu si cum se aud??? daca da da-mi un pm ;)

a si spune-mi prin ce am gresit dandu-mi cu parerea pt om...

blak 11-11-06 22:00

Nu ma intereseaza sa aud o incinta... aud destule zilnic si am facut destule pentru diferite masini...
Daca ai face o incinta dupa regulile acusticii ai observa ca daca difuzoarele sunt la fel nu este nici o greutate sa faci 2 difuzoare sa functioneze in aceeasi incinta.....este exact la fel ca si cum ai face unul intr-o incinta ;).
Iar legat de acordajul frecventei nu cred ca este asa greu ;)

o_kh3 11-11-06 22:09

5 Attachment(s)
nu am zis nimic de auzit incinte... probabil esti prea interesat sa raspunzi la ce vrei tu.... uite niste poze cu ceea ce am facut eu ... probabil ca nu or sa fie pe PLACUL tau dar asta este :)

in ultima poza nu erau bornele puse pt ca eram curios cum se aude ;)

vpower16v 11-11-06 23:01

nu este fff greu sa faci o incinta..si nici sa o acordezi....dar...este ff greu sa o faci sa sune.....bine ;).....uneori este aproape o arta sa faci o incinta buna kre sa sune bine ......blak cred k tu stii....
o_kh3....porturile bass reflex de la incinta cu woofere pioneer.....sunt cele din piata?? diametru 7,5 cm cu 15cm? k dak sunt.....clar...incinta nu este acordata cum trebuie...adik nu suna bine..

bulu 13-11-06 01:31

Orice incinta faci tre sa sune ca doar nu-s difuzoare free air ... dar acum conteaza cat de bine.Difuzorul este un element care creaza presiune si atata timp cat nu le legi pe unu normal si unul invers sa se anuleze si nu exista diferente de faza merg si mai multe in aaceeasi incinta nu doar 2.
Cat despre tubuletzele de plastic puse de tine eu te cred ca se aude bass dar nu stiu cat de bine coboara in frecventa.
Te intereseaza ca iti zangane urechile sau sa-ti miste plamanii fara sa ai dureri de cap.Un subwoofer e bine facut cand nu-l auzi.Eu am pioneer 3004 SPL si am ajuns cu un port slot de 73cm lungime si acum intradevar coboara jos de tot (simt mai mult scaunele vibrand decat sa aud subu).
Smecheria e sa scoata mult aer iar viteza aerului pe port sa fie mica.
Bine acum una peste alta mai exista si compromisuri gen nu vreau sa folosesc tot portbagajul pt sub sau lucruri de genu dar atunci pretentiile trebuie sa scada.

pesteimputit 13-11-06 02:06

@blak
nu iti mai bate gura de pomana, oricum nu ajungi nicaieri....
@o_kh3
foarte frumoasa lada de zestre!

blak 13-11-06 07:24

@bulu un subwoofer nu inseamna ca e bine facut cand nu se aude ;)
Pot sa il fac sa nu se auda din statie,sau pur si simplu din alte artificii....
Asta e o chestiune de gust ;). Exista subwoofere care le acordezi si la62hz, 51hz,....care dau sus cum se folosesc in db drag ;)....Ce inseamna ca nu sunt facute bine incintele?
Ce vorbesti tu acolo de un subwoofer care sa nu se auda ... nici la SQ nu intalnesti.
Legat de smecheria care o zici pot sa iti zic ca pica din start... am n exemple...

bulu 13-11-06 12:06

Eu am zis sa nu se auda ca ar fi ideal nu ca-l si realizeri.Si vorbesc de un subwoofer care suna bine ca de asta vorbim nu de dB.Nu am avut niciodata intentia de a spune ceva de un sub de dB care vii o data cu el la concurs si gata.Am o intrebare blak : tu asculti in mod normal (zi cu zi) sub de dB tunat special la o anumita frecventa sau un sub care suna bine?
Mie mi se pare foarte suparator sa auzi frecvente gen 100Hz intr-un sub (bine ca in toate le auzi dar conteaza cu ce atenuare)
Eu am masina cu haion si pre deosebire de 3 volume care poate sa gajaie subu-n spate ca tu tot bass vei auzi cu f putin gajait ... la mine gajaitu e suparator.
Ti-am trimis un PM cu incinta mea acum o sapt dar nu ai raspuns.

blak 13-11-06 12:55

Deci eu am ascultat zi de zi pe tico cu o incinta de 59hz acordaj si 2 hertz de 1000W RMS (bucata) si crede-ma ca dadea mai jos ca multe sisteme care se apropie de 1000 W RMS.... Chiar daca e acordata sus incinta... subwooferul tot coboara.... dar problema e ca nu va avea un randament foarte bun ....
In legatura cu pm-ul chiar nu am avut cand sa raspund abia de curand am reintrat pe forum,....

blak 13-11-06 12:57

Sa nu uitam ca in produsele profesionale de sonorizari discoteci si baruri acordajul lor s einvarte la 45-50 hz.... de obicei difuzoarele profesionale nu prea coboara sub 40hz... foarte rar vezi unul sa fie capabil... Si totusi te supara sunetu dintr-o discoteca?

bulu 13-11-06 13:57

Da nu am zisca frecventele inalte supara :). Ele ma enerveaza int-o masina ca in discoteca seamana mai mult cu niste midbasi enormi care e cu totul altceva. Iar atata timp cat nu au distorsiuni sau sunt f mici(nu dalea care prin lipsa de putere le blanaresc) nu ma deranjeaza.
Intr-un spatiu mic ma deranjeaza.Eu am pioneer dar nu as fi de acord sa ascult la frecventa pe care au scos ei recorduri ca se aude f urat.50-60 e binisor dar multi dai au di distorsiuni si stii si tu ca parca intra vocea in sub cand distorsioneaza.Mie imi place curat si jos dar acum depinde de muzica.Parca iti trebuie un anumit timp de incinta pt fiecare tip de muzica care asculti.Un mille de 54 parca nu e suficient de agresiv daca asculti muzica mai dinamica.

Bigu 15-11-06 20:23

1 Attachment(s)
e de vanzare cutia ce a atasat-o gabriel...400roni, prv me!

Swat-Cat 15-11-06 20:34

eu pesona m-am cam saturat de bass reflex.... daia americani folosesc seald-ul .... se aude mai frumos si nu e o stiinta de construit....

Swat-Cat 15-11-06 20:37

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 619202)
nu am zis nimic de auzit incinte... probabil esti prea interesat sa raspunzi la ce vrei tu.... uite niste poze cu ceea ce am facut eu ... probabil ca nu or sa fie pe PLACUL tau dar asta este :)

in ultima poza nu erau bornele puse pt ca eram curios cum se aude ;)

apropo...anlea nu sunt cumva TS-W306....ca daca da... vaiii...

bulu 16-11-06 01:28

@swat-cat Daia ai tu port de 60 cm :) ca te-ai saturat de reflex.Bine americanii cred ca vor sa scape de dureri de cap de la prea mult SPL ... si au ajuns si la o faza in care stiu ce si cum si isi permit si financiar ca pt sealed iti trebuie amp si dif serios nu ca in romania in care bagam amp de 100rms si dif de 300 asa de capu nostru si vrem sa se auda cat mai tare si cumparam tub :).
E bine ca vad ca se misca lucrurile incet incet si invatam si noi repede dar tre sa trecem si noi prin ce au trecut ei la inceput ca sa spunem "nu asa"' se poate si altfel mult mai bine :).

o_kh3 16-11-06 06:15

Quote:

Originally Posted by Swat-Cat (Post 624180)
apropo...anlea nu sunt cumva TS-W306....ca daca da... vaiii...

sunt 306dvc.... nici dvs nu sunteti multumit de cum a iesit????:rolleyes2 macar cel care l-a comandat e foarte multumit ....

tico_rs 16-11-06 08:20

Nu are nimic cu incinta ta, stai linistit... nici eu nu pot sa iti judec incinta dupa poza, mai ales ca e reflex, dar am mai auzit 306, chiar am avut unu pana ieri si nu e cel mai sq sub nici cel mai bun de spl, e un compromis care nu prea multumeste nicio parte, ca doar asta e compromisul, nu?

Swat-Cat 16-11-06 14:08

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 624669)
sunt 306dvc.... nici dvs nu sunteti multumit de cum a iesit????:rolleyes2 macar cel care l-a comandat e foarte multumit ....

daca citesti pe site-uri..... astea merg doar pe seald.... posibil sa le belesti pe bass refelex....

o_kh3 16-11-06 14:30

eu am facut ce a vrut omul... a fost alegerea lui BR... deci am mers pe BR :)

ReLLaXX 16-11-06 14:54

Clientul care este in stare sa isi aleaga o configuratie optima nu are nevoie de ajutor in constructia unei incinte sau apeleaza la solutii complete de servicii. De unde pana unde un montator sau un executant de car-audio FACE ce crede CLIENTUL ca e bine, atata timp cat mai mult ca sigur ca acel client nici macar nu stie ce vrea sa auda? Sau daca e bine ceea ce aude?

Proasta solutia cu "clientul nostru, stapanul nostru" in cazul de fata.

bulu 17-11-06 03:36

@Swat-cat ... da sigur le belesti pe BR pe 306DVC ... mai ales cand producatorul iti spune ca se poate folosi in 3 tipuri de incinte Sealed,BR si BP iar la fiecare tip da 3 incinte(min,max,recomandat)cu spec volumul si portul.
Banuiesc ca a fost o gluma din partea ta ceea ce ai scris mai devreme.

o_kh3 17-11-06 05:09

si eu ma intrebam de ce mi-au mai recomandat producatorii 3 cutii de fiecare tip????

Swat-Cat 17-11-06 10:37

Quote:

Originally Posted by bulu (Post 625975)
@Swat-cat ... da sigur le belesti pe BR pe 306DVC ... mai ales cand producatorul iti spune ca se poate folosi in 3 tipuri de incinte Sealed,BR si BP iar la fiecare tip da 3 incinte(min,max,recomandat)cu spec volumul si portul.
Banuiesc ca a fost o gluma din partea ta ceea ce ai scris mai devreme.

care gluma ??? eu stiam ca asta merge doar pe seald... (sau derivate din seald...br....) nu stiu exact ce se intampla...dar cred ca o sa ajunga peste aplitudinea maxima si o sa se loveasca de magnect

bulu 17-11-06 11:32

@swat-ccat 306c/dvc spunt alea mai mici de la 3004 spl ... ca parametrii si incinte sunt f asemanatoare.
Eu am dus in capat un 306DVC dar am dat cu statia mea pio d510m care are 630WRMS diful avand doar 400W.
Doar stii diful cu care am scos 138dB la teste la wizards si dupa am pus UR15 al tau si nu suna din cauza incintei tale de atunci.

Swat-Cat 17-11-06 13:12

1 Attachment(s)
eu vb de astaaaaa....

la teste tu aveai altceva in tub....

bulu 17-11-06 14:03

Da ma eu aveam in tub TS306DVC ... diful pe care il arati tu in poza

tico_rs 18-11-06 10:09

Asta e 306C :D Petardel, king of SPL... Fara sa vreau sa te jignesc, cel mai lipsit dif de SQ pe care l-am avut vreodata, dupa kicker, bineinteles...

All times are GMT +2. The time now is 10:02.

- Copyright 2026 4Tuning