![]() |
probleme 1.8is m44 limitare la 5000rpm
va salut..am un 1.8is coupe m44 din 96..si am o mica problema la masina.. daca m-ati putea ajuta as fi fericit... problema este ca atuncia cand este cald...de ex peste 5 grade se limiteaza turatia ..in a 1-a la 5000 de ture deja limiteaza..si in a 2a si in a 3a..
insa daca las si dau in continuare si nu schimb..la 5000.urca in ture dar fff sacadat chinuit si dupa ce depaseste cu greu 6000 de ture merge normal pana la 7000...oare care ar fi problema? mentionez ca seara cand este mai frig urca fara nicio problema pana in 7000..... si inca ceva.. de la ceva timp masina nu mai trage cum trebuie.. urca mai greoi in ture ...asa brusc din senin parca i-a supt cineva vlaga din motor:|:|.. chiar as fi recunoscator daca imi puteti da cateva ideii de la ce ar veni problema.. va multumesc |
Re: probleme 1.8is m44 limitare la 5000rpm
Cum de iti ajunge in 7000 ? Din fabrica merge pana in 6500... E remapata ? Poate e de la soft...
Stai ca vine acum JustinCase si-ti zice " Verifica compresia "... :D |
am mai auzit la cineva o problema asemanatoare tot pe un M44, la el s-a dovedit a fi senzorul "pulse generator crankshaft" (cod 12141247622)
de asemenea nu strica sa-i verifici catalizatorul daca nu cumva este infundat inca ceva, motorul tau este ODB2 si deci ai sanse mai bune sa aflii ceva util dintr-o diagnoza computerizata, cred ca asta ar fi cel mai bun prim pas pentru tine scuza-l pe the_rifle, rolul lui este sa se bage in seama la misto si sa fie inutil :lol: |
Si al meu are chestia asta cu caderea de putere dupa 5500 rpm....adica avea.
La diagnoza mi-a iesit camshaft sensor phase fault...:) Am schimbat senzorul de camshaft si nu mai face.....asa tare. Inainte se taia la 5500....nu trecea nicicum de valoarea asta. Acum trece de 5500 dar tot da niste rateuri...slabute, dar sunt acolo. Din cate am auzit, la o diagnoza fault-ul de crank e ascuns de cel de camshaft...deci...... La relanti cum se comporta motorul? |
pai nush daca are sau nu soft ca inainte mergea bine si pe caldura pana in 7000 ..si catalizator nu am.. facea asa si cu catalizator si acuma am scos..si mai da si ceva rateuri pe la toba parca este masina de raliu.. scoate niste bubuituri cand ma duc in frana de motor... la relanti sta bine nu are probleme:)..oare are ceva daca am si evacuare fortata de gaze?:-S
|
ai reusit sa rezolvi problema?
|
nu din pacate.. cineva daca im poate da un ajutor..de la ce vine problema.. am dus o la tester si pe tester nu a dat eroarea de la camshaft sensor..mio dat la sombda landa vreo 6 erori.. ceva la cilynder1.si 2 nush ce igniton..si unit control ce nush ce este...erorile astea l-ea sters au disparut dar masina tot face figuri cu limitarea aia:( 100% este de la sensorul acela ? pt ca cineva are 2 sensori de camshaft ce este pe bloc motor si 1 sub..dar numa imi vinde nu imi da sa il probez daca de la aia este problema.. daca sunteti 100% siguri ca aia ii buba astept un raspuns..va multumesc
|
Din moment ce testerul ti-a zis unde sunt problemele,ce mai vrei sa stii?inlocuiesti piesele cu bube ,pui altele noi si abia dupa aia stergi erorile.Crezi ca prin stergerea erorilor se repara ceva fizic?
|
Quote:
|
Quote:
unde ai auzit asta? M42 e30 - 6500 M42 36 - 6300 M44 - 6500 |
Quote:
acum am cip tuning pe el si urca peste 8000rpm baiatul cu probleme a-r trebui sa verifice bujiile in primul rand apoi bobinele, posibil sa aiba ceva probleme la ele fisele sa nu fie impuscate filtrul de aer imbacsit |
Quote:
|
Quote:
cand o sa modifici si tu cipul de la un m42 cu imobilizer asta daca are cine sa faca asa ceva posibil sa observi cam ce poate face un 318is am uitat sa spun ca cipul e facut de o firma din germania, de un tip f cunoscut pe forumurile bmw de acolo, de niste baieti care participa si la dtm din cand in cand, asa ca lasa mangla si nu polua topicurile |
Quote:
|
Daca ala scoate 8000 de ture dintr-un 318is imi dau seama cat ar scoate dintr-un M... Presupun ca vreo 17 mii de ture...
Poate atinge 8000 de ture nu zic nu, dar cred ca sunt ultimele 8000 de ture ale motorului inainte sa-si dea sfarshitul... Lasand gluma la o parte un motor cu soft de Race tine 5 mii de km... |
|
am peste 25mii cu cipul montat si masina merge impecabil
si mai pot spune ca masina are motorul tun pe ea, este impecabil, dar fara remapare e o frectie de masina, are o tresarire pe la 4500rpm, si mananca de rupe... setari de genul tunerilor din romania nu se fac in germania, nu se fac tunari de o ia motorul inapoi, si nici nu prea poti sa modifici la aspirate mai mult de 15-18% din putere deci nu cred ca se va strica niciodata, si da am 8000rpm,si nici nu mi se pare mult 8000 ptr un 16 valve si da nu sa stricat pana acuma, si nici nu o trag de mustati asa tare decat din cand in cand cand, si nu are probleme, si nu e prima masina cipuita pe care am avut-o, si am mai vazut pisici cipuite care mergeau foarte bine, si sunt multi si in romania care ti le remapeaza daca ai 200e in buzunar |
... si mai trage si aer in piept cand scrii sa nu te sufoci.
|
Quote:
:tetter::lol::lol::lol: |
lasa mangla....ca nu mai fumez dastea damult.....
de fapt un moderator a-r tb sa stearga toate posturile astea inutile,si fara subiect |
resoftat sau cu chip, da poate sari redline-ul 500rpm, sa ajunga la 7000.
o avea is-ul internele forjate, dar la 8ooo nu cred ca ar rezista. si pana la urma nu inteleg de ce te lauzi atat ca ii dai pana in 7000, atat timp cat cuplu maxim il ai pe la 4500 iar puterea max la 6000...dupa astea, e fix p.... iar cu o resoftare, cuplu maxim cred ca scade si mai jos. dar cand vezi ca se duce acul ala pe rosu.......parca prinzi aripi nu?! |
Asta cu "internele forjate " la 318is e FIX UN MIT... N-are 328-ul dar are 318-le... La ce i-ar trebui interne forjate pt 140 de martzoage obosite ?
|
Quote:
asta are un 325 si se crede regele muc:lol: atata timp cat un audi 1,8 20v are abia 125 si asta de bmw are 140 banuiesc ca este ceva prin el intarit, si daca la aproape 400mii merge impecabil si arata ca si nou pai tot respectul ptr el si eu doar am spus ca urca pana la 8000 dar nu ca il folosesc la asa turatii ptr ca nu este nevoie e doar un moft am spus doara ca un 16v urca la 8000rpm lejer si atat poti sa pui si compresor pe el din cate am citit si ajunge aproape la 200cai cu interne stock, etc ce nu inteleg eu este ca unii care nici nu au macar un 318is vb despre ele |
Quote:
|
Bah rahat pansat am avut si 318is si 3 motoare de 2,5... Si alte cutii sparte si motoare sparte si diferentiale sparte dar nu asta conteaza. Mai du-te-n port la constanta si minte-i pe altii ca aici nu e loc...
Ai si tu un 318 obosit si ne dai lectii de motoare. Baga-ti si cipul in cur si vezi dupa cat timp te inrosesti la fatza. Mai lasa-ne cu "M-ul" tau de 1.8 care se duce lejer in 8000 de ture... |
Quote:
De la prea mult cuplu mah... |
mah eu zic sa nu va mai certati:P mai bine veniti cu ceva ideie sau rezolvare:P
|
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Boaska pune un filmulet in mers cand ajungi la 8000Rpm sa vedem si noi minunea... altfel suna a poveste pescareasca (de la constanta)
|
Am reusit sa rezolv problema.... Senzorul de turatie era defect, am inlocuit-o si acuma merge bine... problema este ca cand am strans suruburile inapoi pe admisie un surub acela lung ce vine din partea de jos a motorului s-a rupt:|:|
oare are ceva daca ii stransa admisia cu un surub mai putin? ca nu am vazut sa traga aer fals.. atat tot ca bate surubul de innebunesc cand sta la relantiu:rolleyes2 |
ffrumos, bine a ai rezolvat-o si poti sa si spui la baieti cat urca acuma in ture?
|
msi, acuma urca pana in 6900 aproape 7000 mi.. calculatorul a fost resoftat de " WPP" putea sa scoata limitarea si ajungea pana in 7200 dar era deja riscant fara modificari facute la motor.
|
revin cu o veste rea..sa nu induc oamenii in eroare, problema iarasi a reaparut si akuma face fiugra asta dupa 1 ora de mers , motorul iara a inceput sa o deie in limitare pe la 5000 de ture. deci nu senzorul de turatie a fost....ramane sa schimb calculatorul daca nu tot motorul si ii dau foc:rolleyes2
|
nasol. lasa ca o rezolvi tu pana la urma.
|
pai nush ce sa fac...am noroc ca mai am exact un motor ca acesta l-am luat special sa schimb toate piesele ca sa rezolv problema...acuma urmeaza sa schimb calculatorul numa ca nu am imobilizatorul de la motorul respectiv . si imi este si un pic ciuda sa nu fie din ecu .pt ca este resoftat si ar fii banii aruncati pe fereastra daca va trebuii sa il schimb:x
|
Quote:
Mai omule, eu nu te inteleg pe tine... Ti-a aratat erorile si tu le-ai sters... iar acum intrebi pe unu' si pe altu' de la ce sa fie... E de la ce ti-a zis diagnoza si tu ai sters... Ce vrei sa-ti zicem noi mai mult decat ti-a zis diagnoza ? Ce te-ai gandit tu... io's mai destept ca diagnoza da-o dracu ca eu sterg erorile... Ehhh n-a belea ca n-a fost asa... Dar oare de la ce o fi ? Dar daca prin absurd diagnoza iti spunea ca ai o aripa stramba tu te asteptai ca daca stergi eroarea sa ti se indrepte aripa ??? Esti bun de luat la misto nu de ajutat... Du-te mai fa o data diagnoza , scoate erorile pe o foaie , du-te si tradu foaia daca nu intelegi ce scrie si rezolva dracu' problema ca nici tu nici eu nici toti la un loc nu suntem mai destepti ca diagnoza.... INTELEGI ??? Ce e asa greu de priceput ? Tot te vaiti ca o baba ca nu-ti merge masina dar nu repari ce ti-a zis diagnoza... Esti ciudat sincer... CE VREI SA-TI MAI SPUNEM NOI ? Mai posteaza pe forum , mai intreaba , ca poate se repara singura... |
sal
nu stiu daca te-am intrebat pana acum...bujiile schimbate,fise in ordine,ai verificat bobinele,debitmetrul de aer e bun,sonda lambda e ok?, ptr ca oricare din astea pot sa duca la simptomele tale, in afara de asta ai verificat furtunul de la admisie sa nu fie crapat? motorul poti sa il schimbi fara probleme asta nu inseamna ca tb sa ii schimbi si calculatorul mare atentie la sonda lambda si la debitmetru poti incerca sa probezi altele garnitura de etansare dintre admisie si chiuloasa tb sa fie perfect etansa!! |
nu ma vait.. nu eu am sters erorile ci omul care a facut diagnoza si dupa ce a sters erorile au reparut 2 erori-. senzorul de turatie pe care l-am schimbat si sombda landa , si aia a fost schimbata. am schimbat si bobinele . si fisele . si debitmetrul si senzorii de pe clapeta de acceleratie. si tot nu merge. ce nu am schimbat este calculatorul pentru ca nu am imobilizatorul. in rest tot ce s-a putut am schimbat...furtunele nu sunt crapate le am verificat.. eu doar am intrebat ce probleme mai pot fii.. ca diagnoza degeaba iti zice aia aia si aia ca nu intodeauna iti arat tot...nu de putine ori a aratat anumite erori si problema era cu totul si cu totul altceva...
|
supapa de presiune de pe rampa de injectoare, pompa benzina st bune?
motorul merge rotund sau se balbaie, la limitarea de 5000 da rateuri? stai linistit ca nu-i bai cu calculatorul, il dai jos il desfaci scoti cipul tau si il pui in celalalt,nu tb sa schimbi imobilizatorul, codul se afla scris pe cipul tau doar tb sa-l montezi in celalat calculator atat |
| All times are GMT +2. The time now is 20:02. |
- Copyright 2026 4Tuning