![]() |
TDi, Hdi, kompressor...
Care e mai bun? Ce face una, ce face alta? Care-i diferentza? Cum lucreaza?
Ca de mult timp sunt curios... |
well , tdi , turbina , diesel ,- kompressor , un fel de turbina :D cam atat stiu eu , urmeaza sa-ti raspunda cineva care stie mai mult , adica 80% din forum :D succes
|
TDi - turbo diesel injection ... cred... :oops: daca am gresit nu-mi sariti in cap... abia invat :D
|
TDI-eu stiu ca este Turbo Direct Injection si se refera la Common-rail de generatia 1 :wink:
|
:D lol , ma simt si eu bine :D tdi e turbo diesel injection , hdi nush , si kompressor , e un fel de turbina , mai slaba , care intra si la turatii f mici , sau doar la turatii ff mari .. nush : :oops: :oops:
|
http://www.tdiclub.com/
Turbo Direct Injection Disel |
hmmm wtf , eu asa stiam , si nu numai eu , ... wtf. sunt shocat... alte pareri ?
|
Si eu stiam sigur ca este Turbo Disel Injection dar am citit un articol in Supercar despre treaba asta si atunci am aflat ce inseamna de fapt!
|
HDI=Haute pression Direct Injection
si TDI=Turbo diesel injection 8) :P |
la HDi sunt sigur si la TDi 99% :P :D
|
si cum sta treaba cu haute pression? k p mine nu ma interesa neaparat numele... ma intereseaza cum functioneaza (la turbo am vazut k este p sit undeva un reportaj, deci ala o sa-l citesc si o sa ma lamuresc)
Dar cum functioneaza Hdi-u'? Kompressoru'? ce sunt de fapt? Si intrebarea care ma macina... care e mai bun? |
din ce am citit pe aici pe site kompressor intra de la turatii mici si turbo parca peste 3000 ... tdi si hdi pauza :) le-am citit undeva da nu mi-au intrat in cap :oops:
|
haute pression este injectie directa multipunct la presiune inalta :D :D
|
Turbina este pusa in functiune de gazul rezultat din ardere...deci energia nu este risipita, ci folosita pt a trage aer mai mult...
Compresorul este pus in functiune de lucrul mecanic al arborelui cotit...de miscarea acestuia...practic are loc explozia, cilindrii imping, arborele e misca, si antreneaza, pe langa celelalte componente, si compresorul... Motoarele de pe Peugeot si Renault folosesc o rampa injectoare care pulverizeaza sub presiune mare amestecul carburant (aer-benzina) direct in injectoare...asta este rampa comuna (common rail)... TDI simplu - turbina fara common rail TDI - generatia 1 comkon rail TDI - \" ---------\" 2 TDI - generatia 3 Din ce am citit, ar fi aparut deja generatia 4 la Bosch... Daca gresesc undeva, sa ma corecteze cineva... |
http://auto.howstuffworks.com/turbo.htm
http://auto.howstuffworks.com/question122.htm http://auto.howstuffworks.com/diesel.htm n-am gasit decat o lamurire clara despre cum merge o turbina, poate reuseste altcineva sa faca mai multa lumina |
Quote:
|
Pardon, Peugeot si Citroen...grupul PSA... :wink: declarate ca cele mai bune motoare diesel(nu cele mai rapide masini diesel)...
|
deci domnilor...in primu si in primu rand...tdi si hdi sunr niste denumiri de mnotoare care la urma urmei cam toate is aceeasi treaba cu unele exceptii...deci
tdi -turbo diesel injection hdi- :oops: (nu mi-au placut niciodata peugeot-urile)nu stiu exact ce ii compresorul :este facut pentru marirea puterii motorului,el are nevoie de puterea motorului pentru a-l actiona ceea ce inseamna ca va creshte consumul...el lucreaza bine la turatii mici pana la 4.500 (aprox) turbo(turbina) : e un fel de compresor a carei roata de compresie e actionata de o turbina ce se roteste in gazele de eshapament,avantaju' este ca energia e moca(gratuita) iar dejavantaju' e ca mere mai mult pe diesel pusa...deoarece la benzinare nu dispune de o cantitate asas mare de gaze...daca nu este o cantitate mare de gaze in esapmanet apare turbo-gaura ceea ce face ca masina sa capete cu greu putere... presiunea de supraalimentare : introduce aer in camera de ardere ,cu cat mau mult aer (oxygen) intra in cilindru cu atat mai mult combustibil poate fi injectat in dar la motoarele pe benzina este riscul detonarii... A fost un proiect facut pe o SUpra cu compresor(care merge bine pana la aprox.4-5000 de ture)si cu turbo care si el intra fix cand se oprea compresoru...deci..nu mai zic nimic cum mergea... sper ca v-am lamurit cat de cat si ca n-am gresit |
Re:
Quote:
|
peugeot si renault--HDi ba bogdane aveam pretentii la tine!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
tineo tot asa!!!! :peace: :peace: |
Nu mai stie nimeni nimic?
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:33. |
- Copyright 2026 4Tuning