Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Cum se vopsesc jantele de aliaj (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/25190-vopsesc-jantele-aliaj.html)

bambu 13-10-06 12:50

Cum se vopsesc jantele de aliaj

As vrea sa stiu ce vopsea sa folosesc si eventual alte grunduri ca sa vopsesc mai inchis un pic interioarele jantelor, nu si fata.Primesc sfaturi de la toata lumea

bambu 20-10-06 12:03

Re: Cum se vopsesc jantele de aliaj

M-am lamurit cu voi

B-83-DAC 20-10-06 15:42

pai nu iti va raspunde nimeni din moment ce se vopsesc clasic ca orice alta tabla. Problema ar fi fost daca era plastic

bambu 20-10-06 16:54

Am inteles totusi ca nu e chiar asa banal, ca se da cu nu stiu ce solutie pt aderenta...

turbojack 20-10-06 23:20

Quote:

Originally Posted by bambu (Post 592438)
Am inteles totusi ca nu e chiar asa banal, ca se da cu nu stiu ce solutie pt aderenta...

depinde de la ce culoare pleci.
Nu trebuie nici o vopsea intermediara "de aderenta".
Slefuit bine interiorul cu amirghel de 400-600 ,acoperite partile de pe partea opusa (nu va fi simplu) ,degresat bine si gata cu operatiunea de pregatire a vopsirii.

Cit despre vopsea,da amanunte ce culoare,metalizat/nemetalizat, vrei.

bambu 21-10-06 00:07

Metalizat , un negru perlat cel mai probabil sau un gri inchis

turbojack 21-10-06 00:43

Quote:

Originally Posted by bambu (Post 592919)
Metalizat , un negru perlat cel mai probabil sau un gri inchis

Atunci merge un negru metal, iar in lac pigment de gri metal granula mare .Folosesc in mod curent codul BC 180 si merge perfect peste negru.Cu cit aplici mai mult acel lac "imbunatatit", cu atit se va deschide negrul ,devenind mai gri.Se poate folosi chiar si negru nemetalizat.

bambu 24-10-06 10:31

OK turbojack mersi pt toate ponturile.Sper sa-mi iasa, o sa mai vb cu niste vopsitori si le fac.

riptor 02-11-06 01:12

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by +rN4L1n_JuNky (Post 592350)
pai nu iti va raspunde nimeni din moment ce se vopsesc clasic ca orice alta tabla. Problema ar fi fost daca era plastic

nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje,cel mai bine e sa intrebi la un magazin mai serios cum se procedeaza.eu am vopsit acu un an niste jate de alij si am procedat asa:

curatat,smirgheluit imperfectiunile,degresat,kituit unde era nevoie(am fol kit normal auto si se pare ca a prins) din nou slefuit,degresat,apoi aplicat spray pt jante (policolor) in vreo 2-3 straturi,apoi strat de lac tot pt jante(tot policolor).pana acum nu mi-a sarit vopseaua de pe ele,dar asta poate insemna si faptul ca am avut noroc ca a prins kit-ul si vopseaua.de grunduit nu am grunduit pt ca grundul vechi se tinea foarte bine.atasez niste poze,nu sunt extrem de clare dar iti faci o idee.

bambu 02-11-06 13:34

Arata ca noi in poze si daca a si tinut ai facut o treaba buna.Acum pot spune ca am mai mult curaj

juana_man 02-11-06 13:49

3 Attachment(s)
te sfatuiesc si eu la fel k roptor doar k dupa c esti gata cu slefuitu poti sa aplici un strat de spritchit, matuiesti cu smirgel ff fin ,o vopsesti si p urma dai cu lac peste vopsea (mie vopsitul a iesit la geanta din poza destul de prost deoarece era ceva problema cu pistolu si ...)dak vrei gri iti sfatuiesc de le policolor-silverpol

turbojack 03-11-06 01:27

[QUOTE=riptor;607819]nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje....

Orice janta de aliaj are un strat de lac sau uneori sint chiar plastifiate.Sprit se foloseste doar in caz de reparatii cu chit,altfel merge perfect direct cu vopsea dupa o "matuire" cu smirghel hidro de 400-600.

riptor 03-11-06 15:20

[QUOTE=turbojack;609086]
Quote:

Originally Posted by riptor (Post 607819)
nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje....

Orice janta de aliaj are un strat de lac sau uneori sint chiar plastifiate.Sprit se foloseste doar in caz de reparatii cu chit,altfel merge perfect direct cu vopsea dupa o "matuire" cu smirghel hidro de 400-600.

atunci trebuia sa ii spui omului de la inceput asa,ca de aia a intrebat

ffwd 17-12-06 23:50

Quote:

Originally Posted by bambu (Post 584642)
As vrea sa stiu ce vopsea sa folosesc si eventual alte grunduri ca sa vopsesc mai inchis un pic interioarele jantelor, nu si fata.Primesc sfaturi de la toata lumea

eu sint pe punctul de a vopsi niste borbeturi.mi-am facut rost de niste grunduri si lacuri speciale pt aliaje usoare.acum urmeaza sa vad ce iese,si apoi pot sa-ti spun mai multe

bambu 18-12-06 08:39

OK man te astept cu rezultatele.Eu inca nu am indraznit sa incerc.Bafta

florinBravo 23-03-07 20:46

Buna turbojack! as avea nevoie de un sfat despre fetele de usi interior mai exact cum sa le pregatesc sau ce sa le fac sa arate bine... eu am incercat sa le vopsesc si a iesit un cacat... le-am stricat, acum as vrea sa incerc altceva dar nu stiu ce daca ai timp da un sfat
multumesc:-)

attilaboot 24-03-07 22:56

S.O.S
Ma intereseaza urgent piese (sau chiar o masina) ptr Toyota Celica 1980. 1588 cm3. 2 TB. Mersi inainte..... :!:

All times are GMT +2. The time now is 22:33.

- Copyright 2026 4Tuning