| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
13-10-06, 12:50
|
|
 Stage 5
|
Cum se vopsesc jantele de aliaj
As vrea sa stiu ce vopsea sa folosesc si eventual alte grunduri ca sa vopsesc mai inchis un pic interioarele jantelor, nu si fata.Primesc sfaturi de la toata lumea
|
|
|
20-10-06, 12:03
|
|
 Stage 5
|
Re: Cum se vopsesc jantele de aliaj
M-am lamurit cu voi
|
|
|
20-10-06, 15:42
|
|
 Stage 5
|
pai nu iti va raspunde nimeni din moment ce se vopsesc clasic ca orice alta tabla. Problema ar fi fost daca era plastic
|
|
|
20-10-06, 16:54
|
|
 Stage 5
|
Am inteles totusi ca nu e chiar asa banal, ca se da cu nu stiu ce solutie pt aderenta...
|
|
|
20-10-06, 23:20
|
|
  Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by bambu
Am inteles totusi ca nu e chiar asa banal, ca se da cu nu stiu ce solutie pt aderenta...
|
depinde de la ce culoare pleci.
Nu trebuie nici o vopsea intermediara "de aderenta".
Slefuit bine interiorul cu amirghel de 400-600 ,acoperite partile de pe partea opusa (nu va fi simplu) ,degresat bine si gata cu operatiunea de pregatire a vopsirii.
Cit despre vopsea,da amanunte ce culoare,metalizat/nemetalizat, vrei.
21-10-06, 00:07
|
|
 Stage 5
|
Metalizat , un negru perlat cel mai probabil sau un gri inchis
|
|
|
21-10-06, 00:43
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Metalizat , un negru perlat cel mai probabil sau un gri inchis
|
Atunci merge un negru metal, iar in lac pigment de gri metal granula mare .Folosesc in mod curent codul BC 180 si merge perfect peste negru.Cu cit aplici mai mult acel lac "imbunatatit", cu atit se va deschide negrul ,devenind mai gri.Se poate folosi chiar si negru nemetalizat.
|
|
|
24-10-06, 10:31
|
|
 Stage 5
|
OK turbojack mersi pt toate ponturile.Sper sa-mi iasa, o sa mai vb cu niste vopsitori si le fac.
|
|
|
02-11-06, 01:12
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by +rN4L1n_JuNky
pai nu iti va raspunde nimeni din moment ce se vopsesc clasic ca orice alta tabla. Problema ar fi fost daca era plastic
|
nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje,cel mai bine e sa intrebi la un magazin mai serios cum se procedeaza.eu am vopsit acu un an niste jate de alij si am procedat asa:
curatat,smirgheluit imperfectiunile,degresat,kituit unde era nevoie(am fol kit normal auto si se pare ca a prins) din nou slefuit,degresat,apoi aplicat spray pt jante (policolor) in vreo 2-3 straturi,apoi strat de lac tot pt jante(tot policolor).pana acum nu mi-a sarit vopseaua de pe ele,dar asta poate insemna si faptul ca am avut noroc ca a prins kit-ul si vopseaua.de grunduit nu am grunduit pt ca grundul vechi se tinea foarte bine.atasez niste poze,nu sunt extrem de clare dar iti faci o idee.
|
02-11-06, 13:34
|
|
 Stage 5
|
Arata ca noi in poze si daca a si tinut ai facut o treaba buna.Acum pot spune ca am mai mult curaj
|
|
|
02-11-06, 13:49
|
|
|
No Limits racing team Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [No Limits racing team] [VW]
|
te sfatuiesc si eu la fel k roptor doar k dupa c esti gata cu slefuitu poti sa aplici un strat de spritchit, matuiesti cu smirgel ff fin ,o vopsesti si p urma dai cu lac peste vopsea (mie vopsitul a iesit la geanta din poza destul de prost deoarece era ceva problema cu pistolu si ...)dak vrei gri iti sfatuiesc de le policolor-silverpol
|
|
|
03-11-06, 01:27
|
|
  Stage 5
|
[QUOTE=riptor;607819]nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje....
Orice janta de aliaj are un strat de lac sau uneori sint chiar plastifiate.Sprit se foloseste doar in caz de reparatii cu chit,altfel merge perfect direct cu vopsea dupa o "matuire" cu smirghel hidro de 400-600.
|
|
|
03-11-06, 15:20
|
|
 Stage 5
|
[QUOTE=turbojack;609086]
Quote:
Originally Posted by riptor
nu se vopsesc ca orice tabla..de aia sunt de aliaj si nu de tabla..nu? nu orice grund prinde pe aliaje....
Orice janta de aliaj are un strat de lac sau uneori sint chiar plastifiate.Sprit se foloseste doar in caz de reparatii cu chit,altfel merge perfect direct cu vopsea dupa o "matuire" cu smirghel hidro de 400-600.
|
atunci trebuia sa ii spui omului de la inceput asa,ca de aia a intrebat
|
|
|
17-12-06, 23:50
|
|
Stage 2
|
Quote:
As vrea sa stiu ce vopsea sa folosesc si eventual alte grunduri ca sa vopsesc mai inchis un pic interioarele jantelor, nu si fata.Primesc sfaturi de la toata lumea
|
eu sint pe punctul de a vopsi niste borbeturi.mi-am facut rost de niste grunduri si lacuri speciale pt aliaje usoare.acum urmeaza sa vad ce iese,si apoi pot sa-ti spun mai multe
|
|
|
18-12-06, 08:39
|
|
 Stage 5
|
OK man te astept cu rezultatele.Eu inca nu am indraznit sa incerc.Bafta
|
|