Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   serie motor stearsa (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/248873-serie-motor-stearsa.html)

lopezz 24-03-11 02:22

serie motor stearsa

salutare.am si eu o intrebare ..imi cer scuze daca a mai fost aceasta discutie pe alte thread-uri dar nu le-am gasit ..

In caz ca eu am o masina cu motoru din acte .si ii sterg seria de pe motor.. ce se intampla cand ajung la autentificare si baietii nu o sa imi gaseasca seria pe motor?..motoru e acelasi original de fabrica ..dar de data asta cu seria stearsa..or sa imi scrie motor fara serie?

Marius_asy 24-03-11 08:11

Re: serie motor stearsa

NU CRED CA O SA FIE O PROBLEMA ASA DE MARE.O SA TI TREACA MOTORUL FARA SERIE CAND TE DUCI LA AUTENTIFICARE.
UN PRIETEN A PATIT LA UN LOGAN CARE L A CUMPARAT DE NOU.A FOST SA FACA ITP LA O STATIE ITP SI CEL DE LA STATIE I A SPUS SA MEARGA LA RAR SA I TREACA MOTOR FARA SERIE, A FOST SI I AU TRECUT MOTOR FARA SERIE SI NU A FOST NICI O PROBLEMA,ASA CA MERGI FARA PROBLEME:-)
BAFTA

B 58 MAL 24-03-11 10:33

nu este nici o problema , mai ales la masini asa de vechi , mergi la rar si o sa iti scrie , seria motor nu poate fi pansonata.

lopezz 24-03-11 12:46

eu am serie la motor dar vreau sa o dau jos ..ca pe viitor sa pot urca alt motor mai mare fara probleme...si ce le zic la oamenii de la rar? mi-a crapat motoru .l-am schimbat cu altu aceeasi capacitate cilindrica etc..dar nu are serie ..dau declaratie ca nu este furat si imi modifica talonu si cartea?

myky99 26-03-11 17:17

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4196640)
eu am serie la motor dar vreau sa o dau jos ..ca pe viitor sa pot urca alt motor mai mare fara probleme...si ce le zic la oamenii de la rar? mi-a crapat motoru .l-am schimbat cu altu aceeasi capacitate cilindrica etc..dar nu are serie ..dau declaratie ca nu este furat si imi modifica talonu si cartea?

si crezi ca poti sa pui alt motor mai mare ,daca actualul nu are serie?:)) si sa nu fie nici o problema?:lol::lol:

rdy4ever 26-03-11 19:53

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4196640)

N-o avea el serie, dar in cartea masinii tot e trecut codul motor. deci... nu are rost sa te chinui daca asta e scopul.
Seria e **** si codul motor e prefectura.
Daca ai motor fara serie, singurul avantaj e ca il poti schimba cu altul de aceeasi capacitate (acelasi cod) fara sa mai trebuiasca sa treci pe la rar.
Daca vrei sa-l schimbi si sa fie in regula, poti sa il schimbi cu un motor a carui putere sa nu depaseasca cu 40% puterea motorului original, te duci atunci la rar cu el cu seria data jos ai abia atunci ti-l trece fara serie. De ce sa alergi de mai multe ori?pt ca oricum daca il schimbi cu unul cu alt cod trebuie sa treci pe la rar fie ca ai serie, fie ca nu.

lopezz 28-03-11 13:26

pai codul de la motor ei de unde il vad? de exemplu eu am 2.3 150 cai ..pot pune maxim 25.24v ..dar eu ziceam .ca daca am 2.3 si de ex pun 3.0 v8 ..fara serie .si in talon sa scrie motor fara serie chiar daca e 2.3 in acte .. sunt sanse mari in caz ca ma opreste raru sa isi dea seama ca nu mai este motoru de 2.3 ? sau daca am 2.5 24 v si ma prinde raru ..e vreo problema? ca 2.5 nu depaseste 40 la suta din puterea fostului motor..adica 2.3.

Cipilica 28-03-11 13:53

Amice, crezi ca inventezi tu apa rece? Astia de la ARR stiu mai bine ce ai tu pe masina decat tine:idea:. Vad ca tu incurci grav merele cu perele:!: Una este seria motorului si altceva este tipul motorului. Deci, daca iti trece RAR-ul motor fara serie, LEGAL poti circula doar cu oricare alt motor DOAR acelasi tiP, fara sa poata comenta ceva cei de la ARR. Pentru orice alt tip de motor vei pune, in cazul in care ai "norocul" sa dai peste ARR, vei avea probleme.

Recitind ce ai scris tu, faptul ca ii poti "pacali" cu un v8 in loc de 6l, m-a amuzat copios :lol:

In alta ordine de idei, daca vrei sa-ti treci motorul fara serie in speranta ca vei putea merge legal cu orice alt motor, nu merge.

L.E. 40% conteaza doar in cazul in care vrei sa omologhezi un motor mai mare/puternic. Altminteri si cu un motor mai mic/mai putin puternic tot ilegal esti. Poti omologa si un motor cu peste 40% mai puternic, dar implica mult prea multe...

lopezz 28-03-11 13:56

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 4206526)
Amice, crezi ca inventezi tu apa rece? Astia de la ARR stiu mai bine ce ai tu pe masina decat tine:idea:. Vad ca tu incurci grav merele cu perele:!: Una este seria motorului si altceva este tipul motorului. Deci, daca iti trece RAR-ul motor fara serie, LEGAL poti circula doar cu oricare alt motor DOAR acelasi tiP, fara sa poata comenta ceva cei de la ARR. Pentru orice alt tip de motor vei pune, in cazul in care ai "norocul" sa dai peste ARR, vei avea probleme.

Recitind ce ai scris tu, faptul ca ii poti "pacali" cu un v8 in loc de 6l, m-a amuzat copios :lol:

In alta ordine de idei, daca vrei sa-ti treci motorul fara serie in speranta ca vei putea merge legal cu orice alt motor, nu merge.

oke .asta vroiam sa aud .merci frumos:*

lopezz 28-03-11 13:56

se paote inchide topicul .multumesc

Maniak22 04-06-11 21:54

Bun Bun.... dar daca te opresc cei de la ARR si tu ai in talon motor de 1800 cmc fara serie motor si pe masina ai motor 2500 cmc tot fara serie ce poate sa iti faca daca le spui ca asa ai cumparato ??? Din punct de vedere legal nu au ce si mi-ai mai spus multi.....voi ce ziceti ??

Cipilica 05-06-11 20:11

Pai ce sa -ti faca, daca zici ca legal nu au ce... Probabil ca o sa te felicite ca ai fost vigilent si ti-ai dat seama ca ai alt motor pe masina, mult mai mare si diferit. Si mai ales ca nu tu l-ai schimbat. Cu siguranta te vor lasa sa pleci linistit si-ti vor ura drum bun.

Ia zi sincer, cam ce varsta ai?

Maniak22 06-06-11 01:46

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 4376202)
Pai ce sa -ti faca, daca zici ca legal nu au ce... Probabil ca o sa te felicite ca ai fost vigilent si ti-ai dat seama ca ai alt motor pe masina, mult mai mare si diferit. Si mai ales ca nu tu l-ai schimbat. Cu siguranta te vor lasa sa pleci linistit si-ti vor ura drum bun.

Ia zi sincer, cam ce varsta ai?

Arata-mi articol in lege ca te poate pedepsi pentru asa ceva... ca nu ai serie in talon si nu ai nici pe motor. Ei bine ei stiu ca nu ai 4 cilindrii si ca ai 6 logic. Multi altii care au schimbat in felul asta motoare pe masini de pe forum crezi ca au omologat motoare sau au primit amenzi si dosare penale pentru asa ceva ?
App daca tot esti curios.... nu vrei sa iti spun si unde locuiesc? Hai sa nu fim offtopic

Cipilica 06-06-11 07:50

"Prietene", o dai in diverse si te afunzi singur in penibil. Eu doar am vrut sa te trag de maneca sa-ti spun ca nu e bine ce zici. Punct.

jakal 06-06-11 13:56

in ploiesti au fost 2 razii cu ARR ...aveai 1,8 in acte....si 6 purcei sub capota ....plecai linistit fara numere....fara talon..

a mai fost o razie intre campina si floresti si multi au plecat fara nr, taloane ...etc...

stiu si ei sa faca diferenta intre 4 pistoane si 6 pistoane...s-au haladit nu ii mai pacalesti asa usor...
daca ai 2000 in acte poti sa mai ai o portita de scapare pt ca motorul arata ca un 2,5...

sa sari la un 4000 v8 e un pic risant...
pe aici nu prea scriem ce e sub capota.....din sursa sigura , garda intra pe forum si urmaresc posturile...ma refer la cele de PH......

sper sa nu aveti parte de ARR cei care ati mai adaugat 2 sau mai multe bujii in plus...

sal.....

Maniak22 06-06-11 14:09

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 4377861)
in ploiesti au fost 2 razii cu ARR ...aveai 1,8 in acte....si 6 purcei sub capota ....plecai linistit fara numere....fara talon..

a mai fost o razie intre campina si floresti si multi au plecat fara nr, taloane ...etc...

stiu si ei sa faca diferenta intre 4 pistoane si 6 pistoane...s-au haladit nu ii mai pacalesti asa usor...
daca ai 2000 in acte poti sa mai ai o portita de scapare pt ca motorul arata ca un 2,5...

sa sari la un 4000 v8 e un pic risant...
pe aici nu prea scriem ce e sub capota.....din sursa sigura , garda intra pe forum si urmaresc posturile...ma refer la cele de PH......

sper sa nu aveti parte de ARR cei care ati mai adaugat 2 sau mai multe bujii in plus...

sal.....

Inseamna ca vorba ta.... s-au haladit si ei
Presupun ca daca ai ramas fara numere talon etc esti nevoit sa pui inapoi un motor de cati cmc ai in acte ca sa le recuperezi si un drum la RAR.Am inteles si ca va trebui sa pltesti omologarea vreo 4100 Ron + amenda. Amenzile cat sunt ? Care stie...?

jakal 06-06-11 14:17

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4377895)
Inseamna ca vorba ta.... s-au haladit si ei
Presupun ca daca ai ramas fara numere talon etc esti nevoit sa pui inapoi un motor de cati cmc ai in acte ca sa le recuperezi si un drum la RAR. Amenzile cat sunt ? Care stie...?

in primul rand daca nu esti propietar sau nu mai sti nimic despre el...situatia e cam grava....risti sa te uiti la masina....sau apelezi la o recarosare cu flexul....

dar fiecare se risca pe "sabia" lui...:)

Maniak22 06-06-11 14:34

Quote:

Originally Posted by jakal (Post 4377910)
in primul rand daca nu esti propietar sau nu mai sti nimic despre el...situatia e cam grava....risti sa te uiti la masina....sau apelezi la o recarosare cu flexul....

dar fiecare se risca pe "sabia" lui...:)

Nu e roz deloc.....daca nu vrei belele n-ai ce face atunci si platesti o groaza de bani impozite daca vrei motor mare.

AsToR 07-06-11 10:17

Si mie mi-e blocul motor fara serie la 318i. Dupa un accident a fost necesara recarosarea, iar inspectia si verificarea ca motorul sa fie exact acelasi a fost foarte minutios facuta de catre cei de la RaR, care pe langa ca au verificat tipul motorului(trecut in carte) au facut si poze ale motorului care le-au trimis la Bucuresti pentru a fi re-verificate. Cu chestiile astea nu e de joaca, daca vrei un motor mai puternic, fa-l pe mod legal din cate se poate. Legal se poate pune orice motor cu unele conditii: sa fie facut la un service autorizat RaR, etc.
Insa e bine de stiut ca daca pui un motor cu pana la 40% cilindree mai mare, taxa de omologare e suportabila(pana in 2000 Ron) dar daca treci de 40%, taxa devine foarte aberanta, la ordinul miilor de euro.

Lipsa seriei pe blocul motor nu te ajuta cu nimic la schimbarea cu un alt motor de alta cilindree, pentru ca tipul motor e trecut pe cartea masinii si e foarte usor de identificat. Poti doar sa schimbi cu alte motoare de acelasi tip fara sa mai ai treaba cu omologarea RaR daca si acestea duc lipsa de serie.

Maniak22 07-06-11 13:31

Citez "ma fratele meu masina mea are pe carte si pe talon urmatoarele :" seria motor nu poate fi poansonata" adica imi pot pune orice motor vreau eu si sigur nu voi avea niciodata probleme cu ei pentru ca e de la rar toata treaba:D daca ai cunostinte ti-o poti face cu 100 de euro...!!! in talon este 325 i:D dar numai conteaza asta atatat imp cat imi scrie ca seria motor nu poate fii poansonata"
Mentionez ca are motor de 2000 pe masina.....

Dar de asta ce parere aveti ???????

lopezz 07-06-11 17:27

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4380298)
Citez "ma fratele meu masina mea are pe carte si pe talon urmatoarele :" seria motor nu poate fi poansonata" adica imi pot pune orice motor vreau eu si sigur nu voi avea niciodata probleme cu ei pentru ca e de la rar toata treaba:D daca ai cunostinte ti-o poti face cu 100 de euro...!!! in talon este 325 i:D dar numai conteaza asta atatat imp cat imi scrie ca seria motor nu poate fii poansonata"

crezi ca cei de la RAR cand te opresc . nu isi dau seama sau ei nu stiu ca 325i are 6 cilindri? si nu stiu ei cum arata un motor 12 v?

a poti sa ii pacalesti daca ai 2.0 m50 sau m52 .. omologat ..si pui 25 sau 2.8 . ca nu difera ca forma

AsToR 07-06-11 17:45

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4380298)

Sa te uiti pe carte, ca scrie si tipul motor!!! Si acela e inconfundabil. Chiar daca nu ai serie motor(cum nu am nici eu) tipul motor tot e trecut.

Maniak22 07-06-11 18:04

Quote:

Originally Posted by AsToR (Post 4380822)
Sa te uiti pe carte, ca scrie si tipul motor!!! Si acela e inconfundabil. Chiar daca nu ai serie motor(cum nu am nici eu) tipul motor tot e trecut.

Asta intre ghilimele nu eu am spus-o.

@AsToR spuneai ca daca pui motor cu capacitatea cilindrica mai mare de 40% omologarea e pe la 2000 RON.... inseamna ca daca te incadrezi in cei 40% si pui motor de 3200 in loc de 2500 te costa in jur de 2000 Ron omologarea doar ??
Spuneai ca se poate face swapu la orice service autorizat Rar...

AsToR 07-06-11 18:07

Sincer nu stiu cazuri aparte, singurul care il stiu: un var de-al meu de la 1600cmc a trecut la 2000cmc si a platit 1200 ron. Dar puteti trece pe la Rar sa intrebati, pentru a fi mai siguri.

lopezz 08-06-11 11:27

si eu daca trec de la 2.3 12 v 6 cilindri 150 cai la 2.0 m52 6 cilindri 150 de cai .. tre sa platesc la omologare de imi sar ochii? ca nu depasesc puterea ..dimpotriva scad din capacitatea cilindrica ..tot 6 pistoane am...

Maniak22 08-06-11 17:17

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4382631)
si eu daca trec de la 2.3 12 v 6 cilindri 150 cai la 2.0 m52 6 cilindri 150 de cai .. tre sa platesc la omologare de imi sar ochii? ca nu depasesc puterea ..dimpotriva scad din capacitatea cilindrica ..tot 6 pistoane am...

Platesti putin probabil............. dar nu asta e stresul.
Stresul e ca nu prea sunt metode sa scapi de impozit mare daca ai motor mare in ciuda faptului ca unii zic ca se poate.

lopezz 08-06-11 19:22

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4383440)
Platesti putin probabil............. dar nu asta e stresul.
Stresul e ca nu prea sunt metode sa scapi de impozit mare daca ai motor mare in ciuda faptului ca unii zic ca se poate.

Da se poate face contract de v c cu un tovaras si scoti fiscal ...dp Tovarasu iti vinde masina inapoi si ramai cu fiscal scos si nu ila Mai bagi la fisc..si merge numerele care le ai pe masina ..knd o sa te duci sa o treci pe numele tau o sa iti dea o amend a de 30 de lei pentru nerespectarea termenlui de 30de zile..a si iti expira contract d v c daca nu o abagi la fisc ..da e Frectie ca faci altu size pt greseli de octografie dar scrim dp tablet

SiloS@1300 08-06-11 19:29

Daca te prinde cu 2.5 sub capota si 1.8 in acte ar trebui sa iti faca dosar penal pentru evaziune fiscala. :lol:

Maniak22 08-06-11 20:02

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4383718)
Da se poate face contract de v c cu un tovaras si scoti fiscal ...dp Tovarasu iti vinde masina inapoi si ramai cu fiscal scos si nu ila Mai bagi la fisc..si merge numerele care le ai pe masina ..knd o sa te duci sa o treci pe numele tau o sa iti dea o amend a de 30 de lei pentru nerespectarea termenlui de 30de zile..a si iti expira contract d v c daca nu o abagi la fisc ..da e Frectie ca faci altu size pt greseli de octografie dar scrim dp tablet

Treaba asta spunea si Hondarul...... si imi vine sa ii dau dreptate cu totul ca multi il contrazic :D:D

Maniak22 08-06-11 20:10

Quote:

Originally Posted by SiloS@1300 (Post 4383732)
Daca te prinde cu 2.5 sub capota si 1.8 in acte ar trebui sa iti faca dosar penal pentru evaziune fiscala. :lol:

Zicea unu de pe forum ca are trecut in talon "serie motor nu poate fi poansonata" si isi poate pune ce motor vrea sufletelul lui..... dar eu zic ca tot are trecut tipul motorului si cmc in talon si chiar si un necunoscator isi da seama daca e motor de 6 sau 4 cilindrii daca se uita la el.

Nu stiu daca iti face dosar penal... poate iti da timp sa pui inapoi motor de capacitatea ce ai in talon inapoi sau te obliga sa il omologhezi pe cel ce il ai + o amenda.
Tin minte acum vreo 15 ani si-a schimbat bunicumeo motorul la masina cu unul identic si nu s-a jucat chiar l-a omologat.
Acum nu stiu.... va trebui sa dau o fuga la RAR sa vad ce zic aia ce poti pati mai rau:lol::lol:

lopezz 08-06-11 22:07

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4383806)
Treaba asta spunea si Hondarul...... si imi vine sa ii dau dreptate cu totul ca multi il contrazic :D:D

E bun a trb si se practical de vrei 2 ani si nu a prone nimeni pnimeni ca politia nu are trb cu fiscu

Tudy 16-06-11 16:54

Baieti, am si eu o intrebare.
Am un focus mk1. Oare ce parere aveti ca in cartea masinii, la tip motor e liniuta si la serie scrie "FARA"?

As putea face vreun swap fara probleme, nu? Normal ca nu un 2.5 de BMW... dar ceva asemanator ca forma :lol:

jaku 16-06-11 21:30

esti sigur ca la "tip motor" e trecut "-" ?

Maniak22 17-06-11 02:47

Quote:

Originally Posted by Tudy (Post 4401975)
Baieti, am si eu o intrebare.
Am un focus mk1. Oare ce parere aveti ca in cartea masinii, la tip motor e liniuta si la serie scrie "FARA"?

As putea face vreun swap fara probleme, nu? Normal ca nu un 2.5 de BMW... dar ceva asemanator ca forma :lol:

Haahahaha...:D
Eu zic si repet au spus si altii ca poti avea talon fara serii motor dar vei avea mereu trecut tipul motorului. Asa ca daca vor pot sa isi de-a seama dintr-o privire ca ai alt motor fara sa se uite pe serii. \nu sunt nici ei asa prosti cum crezi.

Maniak22 17-06-11 02:48

Quote:

Originally Posted by jaku (Post 4402593)
esti sigur ca la "tip motor" e trecut "-" ?

Eu zic ca da.... mai intreaba si la altii si posteaza aici. Dar nu cred ca vei primi alt raspuns.

Tudy 18-06-11 13:52

Da da, nu e nimic nici la tip, nici la serie.
Am sa va fac o poza :P

sharkylete 19-06-11 03:44

WTF

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4384136)
E bun a trb si se practical de vrei 2 ani si nu a prone nimeni pnimeni ca politia nu are trb cu fiscu

DA!
:paper:

Maniak22 19-06-11 10:43

Quote:

Originally Posted by Tudy (Post 4405979)
Da da, nu e nimic nici la tip, nici la serie.
Am sa va fac o poza :P

Si photoshop-ul spune ca nu e trecut nici cati cmc are motorul nu?

jakal 19-06-11 13:56

Quote:

Originally Posted by lopezz (Post 4384136)

din pacate garda o sa se "imprieteneasca cu fiscu" cat de curand....
or sa isi faca baza de date comuna....

spun si eu ce am auzit de la un prieten "rutierist"....

Tudy 19-06-11 20:05

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4407309)
Si photoshop-ul spune ca nu e trecut nici cati cmc are motorul nu?

Nu photoshopul spune. Cmc are.

http://www.netsight.ro/recn/2011-06/19/Thumb_203.JPG

All times are GMT +2. The time now is 22:43.

- Copyright 2026 4Tuning