![]() |
alezare bloc ...
un amic intentioneaza sa caute un "atelier" unde ar putea mari cilindreea motorului sau M20B20 la 2500cc sau chiar 2,7...
care ar fi costurile operatiei ? a mai facut careva asa ceva ? merita efortul ? |
Re: alezare bloc ...
Cand ai de la acelasi producator motoare in gama de 2.5 / 2.8 nu merita niciodata.
Costul operatiunii va fi foarte mare in comparatie cu rezultatele. In cazul asta un swap de motor este mult mai indicat. |
In 2 ani faci economii de peste 2000 RON... din impozite si asigurari.
|
Quote:
|
parerea mea sincera e ca merita,si eu intentionez sa fac aceelasi lucru la un bloc de 3,5....numai sa gasesc sa iau un bloc :-)
|
intrucat nu gasim pe nimeni sa se incumete la o lucrare de felul asta , trecem la planul B :) , swap cu ceva mai nou , gen M50 , asa cum face mai toata lumea ;)
|
ati vorbit si la atelierul din baneasa in incinta la metav?
|
Quote:
|
eu unu parerea mea ar fii urmatoarea: mai bine te apuci si alezezi blocul motor si bagi interne de 2.5 cu axe de 2.3 si chiuloasa de 2.0 si daca tot o sa faci chestia asta automat segmenti ,cuzineti noi si cred ca ar merita mai mult decat sa faci un swap de motor si dupa 2 luni sa te lase ca nu stii ce cumperi in ziua de azi. daca te intereseaza avem unde sa alezam si blocul.daca pot sa te ajut vreodata cu ceva uite si nr meu 0764657902,spor la treaba
|
De ce sa puna ma chiulasa de 2.0? Ai fumat legale? :lol:
|
merge drace ;)
|
Din cate cunosc eu pentru motoarele M20 exista 3 tipuri de chiulase.
Cele de 2.0 ( # 200 ) sunt cam cele mai proaste. Mai sunt cele # 731 si si cele cu indicativul # 885, cele din urma fiind si cele mai noi. |
Prin "prost" ma refer la faptul ca au porturile A/E mici si camera de ardere mica.
|
nu se alezeaza blocul ca din 2.0 sa faci 2.5 sau 2.8... Blocul are aceleasi cote. Se schimba vibrochenul si bielele.... La 2.8 sau 3.0 se schimba si pistoanele.
Pe bloc de M50 se pot pune si interne de M52 sau M54 |
Quote:
M20B25 - 84 mm x 75 mm M20B27 - 84 mm x 81 mm M20 poti sa-l duci pana la aproape 3.2 cu pistoane s50b30 si arbore s52b32 sau M54B30. A, si legat de subiect, te duce cam la 700 ron. |
Pe mine m-ati pierdut pe drum :))
Sa inteleg ca dintr-un 2.5 vanos pot sa fac 3000 + cu 700 de lei? - Care sunt exact piesele ce trebuiesc schimbate? Ce cilindree si cam ce putere va avea dupa? |
Quote:
700 ron te costa doar sa alezezi blocul sa poti baga pistoane mai mari. Apoi adaugi la pret pistoane, segmenti, biele, arbore, cuzineti si afli pretul total. Putere cred ca ar ajunge undeva la 300 cp |
Quote:
|
Quote:
Si 2000 si 2300 si 2500 si 2700 impart acelasi bloc M20. Deci nu este nicio problema. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...0B25_block.jpg Asta e un bloc de 2.5. La un alezaj de 86 mm, ramane perete despartitor de 4.5 mm. Ca sa nu alezezi ai 2 variante. Ori pistoane M20B20 (80mm) cu arbore de M21D24 (81mm) si il faci 2.4 Ori pistoane M20B20 (80mm) cu arbore de M51D25 (82.8mm) si il faci 2.5 Ambii arbori sunt forjati si suporta turbo sau raport de compresie mare fara nicio problema. |
Quote:
cum a scris colegul: M20B20 - 80 mm x 66 mm M20B25 - 84 mm x 75 mm. de la 80 mm la 84 mm sunt 4 mm de scobit, adica 2 mm pe raza+ 2mm de la pistonul vecin, se ingusteaza semnificativ peretele despartitor. tu zici defapt ca poti mari capacitatea doar(exclusiv) prin marirea cursei pistonului? |
Quote:
Cum am spus blocul este acelasi si la 2.0 si la 2.3 si la 2.5 si la 2.7. Deci din start alezajul de 84 mm nu este o problema. La 84 mm alezaj ramane un perete de 6.5 mm. Nu peretii dintre cilindri este problema la M20 alezat, ci garnitura de chiulasa, pentru ca intre camere de ardere ramane doar un firicel de material. Si da, e logic ca poti mari capacitatea doar printr-o cursa mai lunga. M20, M21, M50, M51, M52, S50B30US, M54, S54 au acelasi palier, 60 mm si 45 mm cel de biela. Singura modificare e ca trebuie sa echilibrezi dinamic arborele (daca pui de diesel) pentru 6-7000 rpm cat face noul ansamblu. |
A masurat cineva cat de gros este un cilindru de m20b20? Majoritatea blocurilor de m20b20 au grosimea cilindrului de 4mm, la un alezaj de 80mm, si daca alezezi la 84mm, raman 2 milimetri in grosime, ceea ce ar creea probleme majore. Exista un singur bloc de b20 care poate fi alezat SAFE, cel care are cilindrul gros de 6mm, si se poate masura la nivelul pompei de apa. Este o ineptie sa spui ca distanta dintre cilindri devine prea mica, pt. ca teoretic este acelasi bloc ca si la 2.5, iar 2.5ul nu are probleme de genul asta. Chiar eu am un bloc de m20b20 (are tipul motor scris acolo unde este seria), este cel cu cilindrul gros, si acum are interne de 2.7.
Oricum ideea este excelenta, sa faci un 2.5, 2.7, 2.8 dintr-un bloc de 2.0. Faci lup in haine de oaie, este legal,si mai e si nou noutz. Daca vrei sa faci un motor durabil, te sfatuiesc sa faci un 2.5, pentru ca raportul biela-cursa este perfect, daca vrei sa faci un motor, sa traga, dar sa nu te gandesti prea mult la durata de viata, poti sa faci 2.7, sau 2.8, numai ca peste 5500rpm, motorul sufera din cauza incarcaturii unghiulare/laterale datorate de biela prea scurta (130mm), pe care trebuie sa o folosesti. Ar mai fi o optiune, inca neverificata de mine, dar faisabila, pt. 2.7, poti folosi biele si pistoane de m54b30, sau biele de 135 de la orice motor cu 135mm si pistoane de m54b30. |
in satul OZUN langa brasov puteti aleza cu doar 500 lei si fac oameni o treaba grozava eu acolo l-am alezat si merg cu 1.5 bar....... compresie 13 pe pistoanele 1,2,4 si 13,2 pe 3,5,6 recomand cu incredere acolo am facut si chiuloasa completa cu semeringuri,scaune si ghiduri
"succesuri" |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
dar totusi nu mi a raspuns nimeni la o intrebare. Ce biele merg impreuna cu vibrochenele de M50-M52-M54 si pistoanele de s50b30 si s50b32 ???? |
Folosesti ansamblul complet. Adica daca ai vibrochen de M54 pui si bielele si pistoanele... Adica Nu pui vibrochen de M50 si pistoane de M54...
|
Quote:
Confunzi ceva, M50 a avut pe toata perioada productiei aceleasi dimensiuni. Este blocul care a inlocuit M20 si este facut tot din fonta. Este acelasi bloc care a fost pus si pe M3 E36 (S50B30 si S50B32). Cel cu doua tipuri de cilindrii este M52-ul, succesorul lui M50. Un model era facut din Nikasil si putea fi alezat pana la 84.5 daca nu ma insel, si altul, facut pentru piata din America era din fonta, asemanator M50-ului si putea fi alezat pana la 86.4 mm Si aceeasi confuzie o faci si la M20. M20 a avut mereu aceeasi dimensiune a cilindrilor, M30-ul este cel cu grosime cilindrilor mai mare. |
Quote:
Despre blocul de M20 chiar am testat, iar despre cel de m50 doar am citit. Nu vorbesc de dimensiunile contructive ale blocului, ci strict de grosimea cilindrului brut.Am avut 3 blocuri de m20b20 din diferiti ani, si toti au cilindrul de 4mm grosime. Am gasit la cineva un bloc de m20b20 cu cilindrul gros de 6mm. La m50 din ce am citit, in primii ani inainte de introducerea VANOS-ului pe m50, blocul are aceiasi grosime la cilindri, din care sunt alezate variantele de 2.0 si 2.5, dupa introducerea Vanos-ului pt. 2.0 au fost turnate blocuri cu cilindri mai subtiri, si vorbim de m50 nu de m52. Stiu care sunt diferentele la m52. Pana la urma fiecare face ce vrea cu banii si timpul lui, important e sa vezi cat de gros e cilindrul inainte sa te apuci de alezat. Cheers! |
ciprian_the_1-recomand si eu Ozunul,calitate ieftina,greu de gasit in zilele noastre.
Daca vreti am nr de telefon de acolo. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:49. |
- Copyright 2026 4Tuning