Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUDIO (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio.html)
-   -   infinity sau kicker ? ..sau altceva (https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio/22448-infinity-kicker.html)

faraonu 24-08-06 15:03

infinity sau kicker ? ..sau altceva

this is going to be my first post on this forum

sunt f curios de parerile celor cu mai multa experienta in domeniu.
eu m-am gandit( pentru un portbagaj de 500L) la un sistem in care partea de amplificare e JBL si in care am nevoie de 2 cutii...ori reflex ori un push-pull...sau poate comprimate( daca vreau sq).
vreau 2 woofere pe 4 ohmi pt ca vreau sa le leg in paralel. vreau ca jbl-ul sa debiteze pe 2 ohmi( sperand ca nu a mintit nimeni in legatura cu stabilitatea)

problema se pune asa...

ce woofere sa iau?

aveam de gand sa iau 2 kicker de 12(S12L72 Solo-Baric) sau 2 infinity(Infinity Kappa Perfect 12.1)

din experientele voastre cu jucariile astea...sau altele...ce recomandari ati putea sa imi faceti?

ps: stiu ca la clasa profi nu se folosesc nici kicker nici infinity...dar accept sugestii in aceeasi gama de pret. (6 mil per difuzor)

multumesc...si bine v-am gasit:)

steaua23 24-08-06 16:09

Re: infinity sau kicker ? ..sau altceva

kicker-ul are nevoie de incite destul de mari ...

vpower16v 24-08-06 17:05

si de ffff multa putere ......=consum mare=upgrade pe partea electrica = mult de munca.....dar merita ......apropo kicker nu e de sq ,suna binisor daca il pui in sealed.....si e peste 10mil un 12L7

cls21b_EVO 24-08-06 17:40

Eu recomand clar Kicker...lasa SQ ...si incearca un compromis SQL ..si crede ma ca se va auzi ...incredibil ...
Iar in leg. cu consumul mare si incinte mari ...e asa si asa...incinte mari nu trebuie decat la modele mai mari (ex. L7 sau solo X ) dar la tine ...nu ar fii asa de mare incinta ...si cu consumul , sunt sigur ca dak iti pui un deep-cycle mai marisor asa...si niste fire "babane" o sa fie ok.
In concluzie ...go with KICKER !

cls21b_EVO 24-08-06 17:49

Scuze...acum am vazut ca ai zis L7 acolo ...
Si totusi si asa...eu zic sa stai p Kicker...munca in plus care o vei depune pt. amplificarea lor ...va merita intru totul.
Iar incintele sunt sigur ca le poti "smecherii" un pic astfel incat sa nu fie extraordinar de mari.
Dar dak iei L7 ...fii sigur ca ai statii pt. ele...acele modele chiar cer putere destul de mare.

faraonu 24-08-06 17:58

extras din lista de preturi a importatorului

04S12L725 Subwoofer Solo-Baric de 12" - 1500/750 W 179
04S10L72 Subwoofer Solo-Baric de 10" - 1200/600 W 155
04S8L72 Subwoofer Solo-Baric de 8" - 900/450 W 119
05S15L52 Subwoofer Solo-Baric de 15" - 1500/750 W 179
05S10L52 Subwoofer Solo-Baric de 10" - 900/450 W 113

ultima coloana sunt preturile( in $)

multumesc celor ce-au postat...
altii...ce pareri mai sunt?:)

vpower16v 24-08-06 18:53

daca ai $$$ si dorinta de a face ceva interesant.....kicker rules !

saxo 24-08-06 21:05

Mai oameni buni, nu ati priceput ( inca..) ca la presiune importanta e in ordinea urmatoare : incinta-amplificare-difuzor ?
Difuzorul e important dar e ultimul din lant ....

cls21b_EVO 25-08-06 12:41

Eu zic p bune...iarasi , ce a zis si colegu' ...dak te simiti stapan pe buzunarul tau ...fa o investitie pe Kicker si gata...sa cam terminat ....Dar fa o cu cap...gandeste te bine...mergi la oameni care au mai lucrat cu aceste dif. si stiu ce pretentii au.
Nu te baga la orice service "de bloc", si nu te baga sa faci tu ...

Si dak esti in dubii mai e varianta care te ar ajuta foarte mult pe partea de SQ .Un subwoofer extraordinar din pct. meu de vedere ...Hertz ML5400D

Size 21"
Sensitivity 101db/SPL
P.Handling 2000W Peak 1000W continous
Frequency Range 16Hz-150kHz
Impedance 4 ohm

Deci eu zic clar ...vrei SQL ...iei Kicker in combinatie cu statii puternice si boxe de calitate .Vrei SQ ...te bagi la Hertz ul asta.
Si din pct. meu de vedere nu esti dezavantajat de nici una dintre conf. acum ...ramane sa le asculti pe toate, vezi care iti plac ..si actionezi in consecinta.
Spor la treaba!

faraonu 25-08-06 13:07

sincer cred ca raman pe spl, chiar daca inseamna mai mult loc ocupat de incinte....
poate dupa ce ma voi juca putin cu kicker-urile o sa vad daca le fac pe amandoua ported sau fac unul ported si unu sealed cu wooferul in afara( pt racire).
nu cred ca are rost sa pierd atata putere pt un push-pull.

tot ce inseamna cablaraie si electrica o sa fie facut de mine( nu-s noob deloc). momentan n-am bani de dynamat dar o sa vedem pe viitor.

pt incinte voi apela la cineva. o sa incerc un mdf mai gros de 2cm. specificatiile pe care o sa le urmeze sunt cele oferite cu atata generozitate de kicker.

o sa fac update pe masura ce achizitionez:)

steaua23 25-08-06 14:35

si intra 2 kickere pe reflex in portbagaju ala ?

faraonu 25-08-06 14:36

e un clio. are 500L portbagajul. tu ce crezi?:) intra?:)

steaua23 25-08-06 14:53

sincer nu ...

vpower16v 25-08-06 16:47

hmm..tu zici ca vrei sa faci o incinta bassreflex...si una sealed? si sa le pui in portbagaj? am inteles bine? daca e asa ...vezi ca nu o sa mearga.....sunt diferente intre cele 2 incinte si o sa se anuleze.....cat despre amplificator....jbl ul ala o sa se duca la balamuc cu cele 2 incinte pe el......impedantele lor o sa fie diferite ....deci nu merge asa ceva ...nici din punct de vedere acustic si nici electric...cat despre incinte...decat sa le faci din mdf de 4 cm ....mai bine din 2 cm ....si fff bine ramforsate pe din interior...cum zice si colegu'.....fa cu cap ;)

faraonu 25-08-06 18:42

as vrea mdf de 2, nu de 4:)
cele 2 infasurari ale fiecaruia vor fi legate in serie( impedanta rezultata o sa fie 4ohmi)

cele 2 difuzoare astfel configurate vor avea fiecare o impedanta de 4 ohmi si se vor monta in paralel( impedanta rezultata fiind 2 ohmi), astfel incat vor avea aceeasi tensiune de atac dar fiecare isi va trage curentul care ii este necesar.
cum adica nu or sa aibe aceeasi impedanta? eu nu am auzit de impedanta dinamica.

incintele cred ca mai mult se vor completa decat anula, ported-ul va cobori mai mult in frecventa iar sealed-ul va reda mai bine gama superioara de frecvente.

jbl-ul ala are sigurante ce totalizeaza 90A. daca 90Ax12v=1080w, 1080w*(4/5)= vreo 860w pe care i-ar scuipa la maxim in difuzoare, daca ar debita pe 4ohmi, dar debiteaza pe 2ohmi...

asadar cred ca putere e suficienta sa le hraneasca, oricum e bine ca puterea difuzoarelor sa o depaseasca pe cea a amplificatoarelor.

sper sa nu va suparati pe mine pt raspunsuri..dar incerc sa decid cum e mai bine sa procedez.
merci pt ajutor.

vpower. s-ar putea sa te derajez pe tine pt o incinta. stiu de ocupatia ta de ceva mai mult timp, poate ma ajuti cand o sa fie timpul:)

vpower16v 25-08-06 20:00

ok..deci pe scurt :)

eu posed un kicker 12l7 .....deci nu vorbesc din auzite....;)

impedanta unui difuzor variaza in functie de frecventa de rezonanta ,FS ul incintei ....si chiar de gama de frecvente redate.....adica la 23,9 hz =x,3 ohm.....la 42,7hz=x,9 ohm ...unele firme prezinta pe langa graficul de raspuns al unui difuzor si un grafic cu impedanta lui in functie de frecventa...ceea ce prezinta producatorul 2,4,8ohm este o valoare medie....

bass reflexul va avea un alt time delay fata de sealed d asta am zis k se vor "anula" din punct de vedere acustic...

nu este deloc putere suficienta.......si este gresit....un amplificator la peste 75% (asta daca este de calitate) deja poate intra in clipping (distorsiuni) si arzi difurile ff usor....un12l7 il poti tine lejer pe un 1k w rms...reglat la 75-80%...adica 750 rms curati...

daca faci cu pasi mici o sa iasa bine.,...pana atunci forumul este plin de sfaturi ff utile :) ..

vpower16v 25-08-06 20:13

1 Attachment(s)
uite un exemplu...

am facut o greseala.....impedanta variaza in functie de FS( free air resonance ) si FC?FB rezonanta incintelor sealed/bass reflex...

poza este la un graf pt un woofer hertz ..in aer liber....unde este varful, este Fs ul difului...

cls21b_EVO 26-08-06 02:07

Foarte buna obs. cu variatia de impedanta ...ma mir ca stii , pt. ca putina lume stie de treaba asta (cel putin asa am vazut eu )
La ce conf. vei avea tu acolo nu va fii sub nici o forma SPL ...ti am zis bate spre SQL clar.In fine nu asta conteaza...foarte buna decizia,dar iti spun sincer ca nu vei da nici pe aproape cat crezi tu in ele...si chiar si dak vei da ...tot nu va fii suficient .
Dak L5 de 10" a fost declarat pe niste site uri din US o mica bestie...imagineaza ti ce poate sa faca un L7 de 12" ...think about it, nu te arunca asa...vei pierde ffff. multe.

faraonu 29-08-06 15:20

pana la urma nu voi mai apela la nimeni:)
voi achizitiona pe rand tot ce-mi trebuie si voi face toate lucrarile singurel:)
e mai bine si material si ajuta si la increderea in sine:)

tatae 04-09-06 08:24

DECI
dak vrei ceva extrem at. kicker RULLZZZ
dak vrei ceva mai normal infinity e destul!
bafta!

tico_rs 04-09-06 20:02

pentru kicker te sfatuiesc sa asculti lacineva inainte sa cumperi, kicker are un sound particular gen megane2 bicorp, ori iti place ori ba, nu prea e cale de mijloc...

Swat-Cat 13-09-06 14:02

parerea mea e ca infinity o sa se auda mai tare decat kicker....

vezi sesibilitatea la fiecare.... si bine bagi 4 infinity-uri decat 2 kickere

blak 03-10-06 16:47

Nu se stie... se minte mult la parametrii.... pana nu le auzi pe amandoua pe acelas sistem ..doar subwooferele schimbate...nu iti poti face o parere....
Oricum kicker suna de obicei super bine... dar daca ai probat un singur difuzor probabil nu poti spune ca tot ce comercializeaza firma kicker este bun... Va asigur ca exista si difuzoare slabute de la ei...daca ar fi sa ne jucam un pic cu toate produsele lor...
Infinity parerea mea... e mai acceptabil la bani...
Restul ramane doar o chestiune de gust....

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning