![]() |
Super amuzant...Renault 5 GTT vs Honda S2000
Probabil sunteti mirati...la fel am ramas si eu cand m-a sunat al meu amic Cortez sa ma cheme,ca mi-a gasit masina cu care sa ma dau.Ajung la fata locului,Hondita mica si nervoasa,decapotata.Doi baieti pe langa ea,mari,siguri pe ei.Eu,mic si inca nedumerit.Le zic in prima faza ca nu are sens.vorba aia: 115CP din 1986 versus 240CP din 2006.
Intreb de masa masinii si primesc ca raspuns ca are cca 1200 si ceva. Imi zic sa incerc. Scot cheia de 12,bag 135-ul in carburator,deschid boost controlerul la maxim si urc la 1.0 bar. Ajungem pe "scena".Baietii capoteaza masina si unul din ei coboara.Le explic ca intre reperul ala si ala sunt 400 metri,pot sa masoare daca nu ma cred.Este ok,ne indreptam catre start. Prima tura: R5GTT pleaca prost (lipsa de activitate din ultima vreme), Honda S2000 pleaca si mai prost, cursa se termina dezechilibrat rau de tot, Honda in spate la cel putin 2 masini (referinta dimensiune GTT). A 2-a tura: R5GTT pleaca binisor si isi ia din start avans de 2 masini, Honda S2000 pleaca satisfacator si vine cu a 3-a ca un fulger din urma.Cursa se termina cu botul Hondei in roata din fata a R5-ului.Din pacate ,cursa are doar 400 metri. A 3-a tura ( se schimba pilotul Hondei ): R5GTT pleaca exemplar, nu cunosc cum a plecat Honda pt ca m-am panicat deoarece s-a rupt spatarul scaunului meu cand am cuplat treapta a 2-a, propulsandu-ma la cca 2-3 masini in fata.Cursa se termina cu Honda in spate la cel putin 1 masina(referinta dimensiune GTT). Revenind la realitate.R5 GTT,"cotetul",asa cum il poreclesc unii,la setarile de aseara,nu ar avea nici o sansa in fata bolidului S2000 cu cineva priceput la volan.La inceputul cursei eram multumit daca terminam la cca 2-3 masini in urma. Inca o data se scrie inca o pagina in istoria curselor in care buturuga mica rastoarna carul mare.Imi pare rau de baieti ca au plecat super dezamagiti acasa,dar asta e.Degeaba este masina,daca nu este si cineva care sa stie ce sa faca cu ea.Next time imi voi monta T25-ul pe masina,si atunci,cu cineva priceput la volanul Hondei,va fi o cursa interesanta de vazut,daca va fi vreodata. PS: ma gandeam dimineata,trecand pe la reprezentanta Honda prin fata si vazand masina oponenta de aseara,sa parchez R5-ul inauntru cu un afis:DE VANZARE. |
Re: Super amuzant...Renault 5 GTT vs Honda S2000
Foarte tare............
|
Quote:
|
lol
Felicitari .... ce sa ii faci domne e mica e usoara are si ceva Cuplu ;)) ideaa e ca e masina ideeala pentru grupele mici mai ales pe 400M + ca vrb ta poate nu au stiu sa se dea cu ea ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Felicitari,oricum chiar daca ar fii fost cineva care stia la volanul Hondei nu cred ca era o garantie ca S2000 castiga.Totusi au fost 3 ture cu 2 piloti diferiti sa nu uitam asta :) later edit:sper sa nu vinzi masina asta ca e pacat,din ce vad tot ce faci la ea faci din pasiune.
|
Felicitari si la mai multe. Acum se vede clar ca soferul conteaza mai mult decat masina. Pe mine m-a impresionat S2000-ul cand l-am vazut acum cateva zile prin oras, pentru ca s-a lansat destul de frumos. Dar cine stie cunoaste si cine cunoaste face treaba. Felicitari inca o data. Chiar ma bucur ca nu ai vandut masina. P.S.: mi se pare mie sau Catalin are o slabiciune MAJORA pentur S2000 ?
|
Pai bre,tu vroiai sa imi vinzi masina ce imi rupe spinarea !? :lol:
1.4 Turbo RULLZ ! Ieri am victimizat si eu urat un HRV 4x4 1.6 vtec deci te inteleg ! Cred ca au un spazm Vtecuriile cand dau de motorashele astea turbate ! |
al meu nu are :P
|
Mda...am observat ca Civicuriile,in mare astea negre,au scapat ! :)
|
da da da... cre' ca e de la coloare :D
|
un golf 1 gti la 700 kile caroseria si la 112 hp are inseamna sanse la 400 m
:) ce sa zic de 16 valvele de 139 cp de pe golf 2(e drept putin mai grea masina) bravo omu! |
eu zic totusi ca nu... nu are acel cuplu...
|
Achim,nu fii asa sigur.
Intr-un episod Top-Gear a fost o liniuta intre MkI GTI,MkIV GTI,Punto HGT si Leon 1.8T Top Sport si....doar Leonu l-a ajuns pe MkI GTI pana la finish.Si am spus corect ca l-a ajuns,pt k pleaca primul... |
Tot Speedline-ul se mandreste cu Dragos . E cel care ridica numele nostru oriunde se duce . Din pacate acum are (iar) o problema . Poate daca incercati si voi sa-l convingeti ca la unele r-uri turbo garnitura de chiuloasa e precum benzina (le cam papa) si ca nu are rost sa se panicheze ci sa puna una mai buna ... poate mai salvam un coleg de "suferinta". Dragos - schimba garnitura si hai la Calarasi ! :twisted:
|
Renault-ul 5 doarme acum...cea de-a 4-a garnitura de chiulasa,care m-a purtat pe aripi la Suceava,a cedat in cele din urma...
Nu sunt panicat,ci sunt satul...pana nu gasesc o chiulasa de R5 la cota standard sau aproape,nu ma mai joc...e vorba de 1mm in minus,pe care nu-l pot compensa cu orice garnitura as pune... Plus ca am inceput un puzzle pentru adulti,prima piesa luand-o deja:un turbo mai mare...urmeaza o chiulasa la cota standard,o garnitura uprated,bolturi high-tensile,intercooler urias,radiator racire mai mare,aprindere cu senzor de detonatie,down-pipe mai mare,carburator grupa A,cateva ceasuri pentru monitorizarea functiilor...insa toate astea,usor-usor...reglaje la iarna la caldurica pe dyno,la primavara speram sa scoatem capul cu 1.5bar si poate >200CP...vom vedea...sper sa va distrati la Calarasi,cu sau fara mine...numai bine. |
Sper ca nu te superi daca te contrazic la un amanunt . Spui ca nu se poate compensa 1 mm din chiuloasa ? Pai ... garnit normal aparca are 1.9 nu ? hai sa spunem 2 mm . 2 + 1 (lipsa) = 3 NECESARI . Pai garnitura de la Brasov are 3.5 . Si tine la 1.5 bar . Nu e pacat sa nu incerci si asta ?
|
Da,corect,dar cine stie cat mai trebuie rectificata si acum chiulasa...sigur e bombata,altfel nu ceda...si nu inteleg de ce,la Suceava pe aeroport reusisem performanta ca,la cca 28-30 de grade afara,sa tin motorul la prima liniuta pe indicatorul de temperatura...deci mergea rece,chiar si in forja,visul oricarui proprietar de R5...ma gandesc zilele astea si vad ce decizie iau...
|
Eu zic sa dam comanda la Brasov si sa termini cu prostiile . Sau nu vrei sa te dai cu nova mea :P Ahaaaaa .
|
hmmm... a cedat si asta.... eu zis ca problema e la chiulasa daca a suflat-o si pe asta...
|
Nu garnitura este problema. Eu am mers cu 1.5 bar cu garnitura de dacie si nu am mai schimbato de cateva luni bune. Secretul este sa nu bata avansul ;) .
|
Quote:
|
Ori garnitura ori avansul . Eu am decomprimat motorul de nova destul de putin si totusi tine la 1.5 bar . O garnitura de 3.5 mm ar fi foarte indicata dar facuta cu simt de responsabilitate . Si vorba lui SGM ... sa nu cumva sa bata avansul .
|
stiti vechile mele probleme cu garniturile.... am incercat toate garniturile..... insa pana n-am schimbat chiulasa nu s-a lasat.
acum am facut anul de cand n-am mai umblat la ea ;) |
Quote:
(Stiu ca e off-topic, dar ma intereseaza ff mult cum se face un motor f comprimat sa functioneze fara probleme) ~Nautilus |
Primul pas a fost facut.Aprindere RE209,bolturi HIGH-Tensile si set garnituri chiulasa grupa A.Cumparate azi.
Turbina exista.Radiatorul de ulei la fel. Mai trebuie intercooler si carburator de grupa A,asta daca nu il pot face pe asta al meu.Si chiulasa,sa nu uitam. |
bravo :) sper sa itzi vad si eu jucarie intr`o zi prin iashi
|
Bravo... iti doresc sa iti mearga ca pe roate tot ce ti-ai propus si sa fi multumit de rezultate...[ms pt alea... vb pe mess caci am ceva de vb cu tine...]
|
am gasit cauza problemelor...las pozele sa vorbeasca...de unde sa mai fi avut autoreglare a avansului?
|
1 Attachment(s)
am uitat poza
|
dragos, nu am mai vorbit noi o data mai demult despre aceasta problema si cum sa o verifici?..... din poze nu reiese nimic in afara de faptul ca este inmuitata de hidrocarburi, insa cred ca vrei sa arati membrana dusa
|
Quote:
|
pe mine unul nu ma deranjeaza absolut deloc, dar ar fi pakt ca vreun moderator sa vina pe aici si sa stearga multe din posturile care probabil ca ar ajuta anumiti useri, si asta din cauza ca deja toata discutia e off-topic...
mai bine cereti un split ca sa nu pierdeti astea ;) |
Honda se intoarce inapoi revine din nou iarasi...episodul 2
Expozitie de masini la Iasi.Stand Honda.Exponate:Civic,Accord,S2000...ma duc acolo,toti masurau rotile S2000-ului...rog pe omul in cauza de la Honda sa ridice putin capota...incepe sa-si zica partea cu cel mai puternic motor aspirat,tot tacamul...suspin la uzina de sub capota si o inchid...il intreb daca celalalt S2000 din oras e luat tot de la ei...imi confirma ca e asa...ii spun ca masina alearga,insa soferul nu stie ce sa faca cu ea...el ma contrazice spunand ca soferul stie ce sa faca cu ea...il contrazic spunand ca si-a luat-o de la un renault5...in acel moment,sar cu gura inca vreo 4,printre care si unul din sefii de la Honda..citez:"Deci in primul rand Renault-ul ala e turbo,in al doilea rand ala e o ascutitoare si nimeni nu-l face pe ala..." ...ma simt magulit de afirmatiile facute si le spun ca e placut ca cineva sa-ti laude masina,dar nici in halul asta...le aduc aminte totusi ca e o masina de 20 de ani...seful lanseaza bomba:"pai masina aia Renault e preparata special si e foarte tare,avem si noi masini de 400 de cai putere,iti arat ca te facem?"...le urez o seara buna si parasesc perimetrul,oprindu-mi privirea asupra noului subaru impreza...inima era tot la rosiatica Honda pe care tocmai o vazusem... |
tot imi iau eu un S2000 si nu ma las pana nu scot untu' cum trebuie din el :p
pana atunci, mai am de lucru la Civicul meu ca sa bat "ascutitoarele" ;) pana acum am avut placerea sa ma "intrec" doar cu una, rosie, din Bucuresti si sunt multumit de rezultat... avand in vedere ca a mea e stock ;) |
Da de WRX de ce nu zici nika...:lol:
|
wrx-ul care a fost la buzau si n-a vrut sa se dea cu un r5 alb? :)
|
Quote:
|
Quote:
gabi,sper ca imi vei acorda sansa sa imi iau revansa... |
| All times are GMT +2. The time now is 23:11. |
- Copyright 2026 4Tuning