Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Sfat testare auto SH - service Satu Mare / Carei (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/212808-sfat-testare-auto-sh-service-satu-carei.html)

norbi_nw 06-10-10 21:23

Sfat testare auto SH - service Satu Mare / Carei

Saptamana asta as vrea sa cumpar si eu o masina SH (sau max sapt viitoare). Este vorba de un golf IV TDI. Stie cineva un service bun in Satu Mare sau Carei? M-ar interesa un test VAG si ridicare masina (sa vedem ce e sub). O persoana de incredere. Eu sunt din timisoara, si puteam sa rezolv cu ala sa merg pana la Oradea, si sa vina si el pan' acolo, ptr ca la Oradea stiu pe cineva de incredere.. Dar cum omul a refuzat (nu stiu din ce motiv) sa vina 80KM, ma duc eu pana la Satu Mare (vanzatorul e din Carei, vine pana la Satu Mare dar nu vine pana la Oradea :/ - ciudat... ptr 4000 euro+ as merge si pana la Sighisoara daca as avea masina de vanzare, mai ales ca platesc eu transportul ptr el).
Oricum. Stie cineva ceva bun prin zona? Am citit topicul achizitionare masina SH, am inteles ce trebe verificat, am si tester de vopsea, dar nu am laptop si VAG COM.
Cea mai mare problema e daca mananca ulei - se poate testa cumva sa se vada daca mananca ulei sau nu?
Astept raspunsuri eventual sugestii la ce sa fiu atent.
Oricum am deja un nr. de tel de al unui var de a lu prietena mea (care sta la SM), dar el e numa backup :) mai multa incredere am eu in 4tuning momentan.
Help

cca_golf 30-10-10 17:23

Re: Sfat testare auto SH - service Satu Mare / Carei

daca ai o poza..cu masina....poate incerc...sa ma interesez daca ascunde..ceva.....;)

demin2609 30-10-10 20:33

salut

dacă tot eşti din Tm de ce nu iei tu o Laguna, că sunt multe īn zonă (eu de acolo le iau), o pui pe gaz şi la 3000 eur ai o maşină calumea... nu cutia aia mică de vW!?

norbi_nw 30-10-10 22:36

Am luat deja gold 4 din Bucuresti (l-am convins sa vina pana la Timisoara ptr test). Man, nu poti compara laguna cu Golf 4.. Arata bine, nu zic, dar pretul la piese e mult mai ok la golf, consum mic (7 in oras e ok), + ca pe gaz pierd spatiu din masina. Cat despre spatiu, e exact ca la masini normale, incap 5 ca nu e ca matizul..

cca_golf 31-10-10 15:54

Re: salut

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 3770692)
dacă tot eşti din Tm de ce nu iei tu o Laguna, că sunt multe īn zonă (eu de acolo le iau), o pui pe gaz şi la 3000 eur ai o maşină calumea... nu cutia aia mică de vW!?

laguna vs golf :lol::lol::lol::lol: omg

demin2609 31-10-10 21:21

...

nevermind....

Spark 31-10-10 21:38

Quote:

Originally Posted by cca_golf (Post 3772641)
laguna vs golf :lol::lol::lol::lol: omg

si ce are ? sau ce-i asa nostim ?

considerand ca laguna e ca si clasa peste golf.
adica laguna e gin gama premium de masini cu mondeo, passat etc
golf ar fi din clasa cu megane, focus etc.

cca_golf 04-11-10 17:41

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 3773680)
si ce are ? sau ce-i asa nostim ?

considerand ca laguna e ca si clasa peste golf.
adica laguna e gin gama premium de masini cu mondeo, passat etc
golf ar fi din clasa cu megane, focus etc.

fara suparare......dar nu poti compara...fiabilitatea si aspectul ......intre golf si laguna.......volkswagen e peste renault......;):rolleyes2....acum fiecare cu gusturile lui ;)

ionut_cluj 05-11-10 16:56

Quote:

Originally Posted by cca_golf (Post 3784830)
fara suparare......dar nu poti compara...fiabilitatea si aspectul ......intre golf si laguna.......volkswagen e peste renault......;):rolleyes2....acum fiecare cu gusturile lui ;)

Cum e peste renault daca "fiecare cu gusturile lui" ?? Ce aspect nu poti compara? Laguna e mai masiva, mai confortabila si mai placuta ochiului. Golf e "bej".

cca_golf 05-11-10 17:05

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3787578)
Cum e peste renault daca "fiecare cu gusturile lui" ?? Ce aspect nu poti compara? Laguna e mai masiva, mai confortabila si mai placuta ochiului. Golf e "bej".

din "gusturile" mele....golf nu se compara..cu o laguna....mai ales...la 3000 euro......ce e de neīnțeles ?....ai avut....cumva o laguna......sau ai....sau dc o lauzi atata ?:???:

demin2609 06-11-10 11:42

Am transformat threadul omului īntr-un versus

Atunci cānd am achiziţionat meganul am mers şi cu Laguna 1 (exclus 2) şi cu Marele şi Sfāntul GOLF/Passat, cu Sfinţia Sa Ford şi Emblematicul Opel...

La 5500 eur cheltuiţi īmi permiteam şi un BMW (1994-2001).
Ideea e că NU se mai fac maşini cum se făceau īnainte de 2000!

De ce am ales Megane? de ce benzină? Pentru că este peste toate celelalte mărci enumerate!

După ce am cāntărit oferte peste oferte, le-am condus, pot spune că mi-am făcut o părere obiectivă despre fiecare īn parte... eu plecasem pe ideea de a achiziţiona un.. Golf!

Apoi am īnceput a demonta fiecare MIT īn parte, explic cāteva aspecte aici...

Mitul conform căruia Renault e scump... la reprezentanţă, că orice altă marcă este extraordinar de ieftină la reprezentanţă, toţi vă duceţi acolo, cănd trec pe lāngă un parc de dezmembrări auto pe toţi vă găsesc acolo! Apropos dacă firma Lemforder produce 2 piese pentru 2 maşini diferite (ex capete de bară), cum să fie mai scumpă o piesă ca alta? AU ACELAŞI PREŢ! (Diferenţe găseşti enorme īntre preţurile pieselor, mai ales dacă te duci de la reprezentanţă pānă la ultimul chioşc de piese auto), pentru ToATE mărcile!
Mai zic unii.. frate Opel e atāt de ieftin că īţi cumperi orice cu banii de buzunar, mai ales electromotoare şi alternatoare! Cam 2 pe săptămānă! Săptămāna asta un electromotor, cealaltă un alternator!

Mitul conform căruia dieselul e ieftin, īn visele unora, pānă pică un injector, apoi celelalte 3, sau poate pompa, sau ambreiajul cu masă dublă/ hidraulic, sau egr-ul ala ieftin, oricare din ele, etc.
Cine vrea ieftin şi fiabil... o benzină pe gaz, ieşi cu siguranţă mai ieftin decăt dieselul!

Apoi că Renault consumă mult, combustibil consumă mai puţin sau maxim la fel decāt celelalte mărci (vorbind de benzină), la aceeaşi capacitate cilindrică.

Alt mit, Reno nu trage, e puturos rău, dar motorul de 1.6 16v şi 107 cp "face" cam orice model, inclusiv golful de 131 cp, şi se apropie de Magnificul ARL, sau mai ştiu eu ce Bmw adormit de prin "94 cu 150 măgăruşi īmbătrāniţi.
Are cea mai mare putere scoasă din aceeaşi cilindree. Degeaba vă demonstrez, degeaba, punem maşinile cap la cap, le īntoarcem invers... tot GOLF e SUPREM!

Alte avantaje/dezavantaje diverse:

Renault are modele mai comfortabile, piesele se schimbă mai uşor.
NU o SĂ găsiţi niciodată Laguna de Franţa ruginită! Ce să zic de Ford, ce s-a fabricat după 2000 sunt o grămadă de modele cu rugină pe sub ele.
Un dezavantaj la Megane ar fi puntea spate cu bară de torsiune, dar asta numai pentru cine merge zilnic pe stradă ca pe circuit.
Nu am luat Bmw pentru simplul fapt că eu circul cu maşinile şi iarna destul de mult, am īn portbagaj īn permanenţă iarna un cablu de tractare, găleată cu nisip, lanţuri, lopată (şi mai este loc şi de altceva), Vă daţi seama pentru ce folosesc cablul!
Cāt de uşor schimbi o piesă la Bmw dacă se īntāmplă să īţi pice pe drum? Nu mai zic ce preţuri au anumite piese (nu toate)! Nu spun că bmw face maşini proaste, dimpotrivă este o maşină excelentă, dar la noi ajung de multe ori numai cojile altora. Mulţi īşi ia o astfel de maşină pentru suspensie sport, motor, consum (irelevant), dar ce te faci cānd o calci şi fuge spatele? Nu vreau să aud faze de gen NFS, drifturi şi cerculeţe, cele mai multe accidente se produc de şoferi ce conduc.. bmw-uri. Noi Nu avem străzi pentru astfel de maşini, eu am o vorbă: există cīte un copac pentru fiecare bmw...

O părere personală o maşină second īntotdeauna recomand benzină.

Aş mai spune cāte ceva dar oricum nu o să citiţi tot, sau ceea ce am spus din punctul vostru de vedere sunt simple fabule!
Mulţi o să rămānă la Golful 1.4 cu consum de 5 l/100km ce atinge 180 km/h cu 5 persoane şi bagaje dar mai avea pedala muuultă, dar i-a fost teamă că erau mulţi īn maşină... (fază reală!).

Pānă la urmă, fiecare īşi cumpără ce vrea, ce īi place şi ce poate! Dar NU mai lăudaţi frate anumite mărci că le lăudaţi degeaba! Īn ochii mei prostul nu e prost destul... continuarea o ştiţi, presupun.

cca_golf 06-11-10 12:03

treaba ta........:rolleyes2

ionut_cluj 08-11-10 15:16

Quote:

Originally Posted by cca_golf (Post 3787598)
din "gusturile" mele....golf nu se compara..cu o laguna....mai ales...la 3000 euro......ce e de neīnțeles ?....ai avut....cumva o laguna......sau ai....sau dc o lauzi atata ?:???:

Tu ce scrii asa cu "....", sufli greu??
Da..... am.....avut....laguna......de-aia.....

VirusicaX 08-11-10 16:55

Si nu-mi spune acum ca si tu suflii greu :))

ionut_cluj 08-11-10 18:30

Quote:

Originally Posted by VirusicaX (Post 3795388)
Si nu-mi spune acum ca si tu suflii greu :))

Se ia:))

VirusicaX 09-11-10 21:19

CCA_GOLF trebuie sa iti argumentezi parerea atunci cand sustii ceva.

De ex "laguna este peste golf". Demian2609 a argumentat foarte frumos iar daca ar fi sa imi cumpar acum o masina si as avea de ales....as alege laguna :P.Ce te face pe tine sa crezi ca Golf este peste laguna la fiabilitate? Au zis-o sutele de mii de posesori de golf? Deci golf 4 vezi pe strada mai des decat logan si la fiecare ba scoate fum la greu, ba are cate o problema la sistemul de iluminat sau mai stiu eu ce troncane la roti. Dar "in realitate" golf este suprematia.

Astept argumentul cum ca golf>laguna :D

Laptiucu 10-11-10 07:20

mh un plus pentru golf ar fi faptul ca gasesti piese la greu fie noi fie second, mesteri gasesti peste tot, o gramada de lume are habar de ce probleme ai putea avea la masina ... pe scurt e o masina populara si daca prinzi una neforjata/neumblata sute de mii de km atunci e o masina buna.

demin2609 10-11-10 09:56

Domnu Laptiucu aş dori să vă răspund niţel la răspunsul dvs...

Corect, piese se găsesc uşor, dar mai bine iei noi decīt second... nu stai să te caci pe tine pentru diferenţa de 10 lei dintre un far nou şi unul second! Am văzut cazuri īn care după ce şi-au lovit maşinile s-au dus direct la dezmembrări, cumpărānd piese second la acelaşi preţ ca cele noi, CULMEA puteai găsi piese mai scumpe la second: "deh domne, īţi dai seama cāt de scump e Renault dacă la second costă atāta!", şi asta e valabil pentru orice marcă a romānului!

Nu toţi meşterii se pricep, principiul de funcţionare este IDENTIC la toate maşinile, dp meu dv cred că cei specializaţi pe o anumită marcă nu prea le au cu mecanica! De obicei se īntreabă unu pe altu: ce crezi bă că are?
Apoi nu mai vorbim de piloşii de la reprezentanţe, rar găseşti unul bun care să facă īntr-adevăr treabă!

Uşor să spui că prinzi una neforjată, tre să ai noroc cu caru', ce te face să crezi de exemplu că eu mi-oi vinde maşina dacă nu are probleme şi/sau nu iau alta nouă īn schimb?

Laptiucu 10-11-10 11:26

uf sa incerc sa le iau pe rand:

treaba cu piese noi/second si pretul lor e relativa. evident mergi verifici preturile de noi si apoi cauti second iar la o cutie de viteze, caseta de directie, injectoare si alte piese "mari" sa le numesc asa nu stiu cat merita diferenta aia care te trezesti ca e destul de mare nu de 10 lei. doar nu mergi sa-ti iei capacel de la ventil din dezmembrari sau capacelul de pe bara spate unde vine inelul de tractare (bine nu e cazul la golf dar generalizam putin) ... sau un element de caroserie daca-l gasesti in culoarea masinii tale la pret bun de ce sa iei nou si apoi sa mai dai bani si pe vopsit etc?
iar in aceste cazuri personal prefer sa ma cac pe mine (vorba ta) pentru diferenta aia care la sfarsit e destul de consistenta si cum salariile sunt cum sunt fiecare leu conteaza.

dar sunt cazuri si cazuri evident.

alta treaba ... orice masina as avea (vorbesc strict din punctul meu de vedere) exceptand faptul ca e masina noua in garantie (ceea ce nu mi-as lua cred ca niciodata) nu as calca pragul reprezentantelor. prefer sa merg la "mesteri" care au lucrat la reprezentanta si si-au deschis ateliere private. in oradea cel putin majoritatea asa procedam poate in alta parte a tarii e altfel dar aici nu avem bani sa dam dublu pe aceeasi treaba la reprezentante.

treaba cu neforjata si cu km putini ce sa zic ... personal am o astfel de masina de 4 ani cu km putini (sub 200.000) cu cele mai multe dotari dintre sorele ei, fara nici o problema dar dupa 4 ani parca simt nevoia sa o schimb cu ceva mai nou. uite un exemplu de masina buna si neforjata de vanzare.

ideea e simpla: daca cauti gasesti. daca te grabesti iei ce prinzi daca iti propui sa gasesti o masina asa si asa stai mai mult dar tot ti-o gasesti (indiferent de marca si model).

iar treaba cu (luam exemplul asta acum) golfurile care se generalizeaza ca toate-s forjate cu km multi si dati inapoi etc etc nu e general valabila cum nici toate motoarele de 2.0 TDI de pe audi a4 astea noi nu toate-s cu bube.

cca_golf 10-11-10 20:12

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3795685)
Se ia:))

tu suferi de plictiseala acuta...sau ești obsedat sa iți faci posturi ? acum treci..de la golf la laguna după aceea la puncte de suspensie.....:lol: mai schimba și tu thread-u.....;).... :rolleyes2

P.S: ultimul meu post pe acest thread ;)

ionut_cluj 10-11-10 20:43

Quote:

Originally Posted by cca_golf (Post 3801912)
tu suferi de plictiseala acuta...sau ești obsedat sa iți faci posturi ? acum treci..de la golf la laguna după aceea la puncte de suspensie.....:lol: mai schimba și tu thread-u.....;).... :rolleyes2

P.S: ultimul meu post pe acest thread ;)

Eu sunt convins ca tu ai 2 personalitati:))

All times are GMT +2. The time now is 04:41.

- Copyright 2026 4Tuning