Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Logan 1.5d sau Fiat albea... (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/21141-dacia-logan-1-5d-fiat-albea.html)

ph87gms 27-07-06 15:38

Dacia Logan 1.5d sau Fiat albea...

ma ajuta si pe mine cineva? plz

ph87gms 27-07-06 15:42

Re: Dacia Logan 1.5d sau Fiat albea...

Dotari si preturi Dacia Logan DIESEL

Din 9 septembrie 2005, cei care doresc sa achizitioneze noua versiune Dacia Logan DIESEL, echipata cu motorul diesel 1.5 dCi 65 CP, o pot comanda la orice dealer din reteaua autorizata Dacia.
Avansul minim pentru lansarea unei comenzi este de 5.000 RON. Clientii care doresc, pot însoti comanda de o cerere de finantare (credit sau leasing) la sediul oricarui dealer. Vehiculele vor fi livrate incepand cu 4 octombrie 2005.
Dacia Logan DIESEL Ambiance

Dotari standard pentru Dacia Logan DIESEL Ambiance 1.5 dCi: airbag sofer, sistem de antidemaraj electronic, centuri de siguranta fata în 3 puncte, reglabile pe înaltime, închidere centralizata si geamuri colorate.
Dotari optionale pentru Dacia Logan DIESEL Ambiance 1.5 dCi: sistem de servodirectie si radiocasetofon codat 2X15W.
Pretul pentru o Dacia Logan DIESEL Ambiance 1.5 dCi este de 7.270 Euro.
Dacia Logan DIESEL Preferance

Ca dotari standard, Dacia Logan DIESEL Preference 1.5 dCi dispune, în plus fata de Dacia Logan DIESEL Ambiance 1.5 dCi, de: servodirectie, airbag pentru pasagerul din fata, geamuri fata electrice, radiocasetofon si sistem de închidere centralizata a portierelor cu telecomanda.
Pretul pentru Dacia Logan DIESEL Preferance 1.5 dCi este de 7.970 Euro.
Dacia Logan DIESEL Laureate

Dotari standard pentru Dacia Logan DIESEL Laureate 1.5 dCi: aer conditionat, proiectoare de ceata, retrovizoare exterioare cu reglaj electric si degivrante, computer de bord, radiocasetofon codat cu patru boxe de 15 W si sistem de reglare a scaunului soferului pe înaltime si lombar.
Pretul pentru Dacia Logan DIESEL Laureate 1.5 dCi este de 8.670 Euro. Data de deschidere a comenzilor pentru aceasta versiune va fi comunicata ulterior.
Finantare Dacia Logan DIESEL - leasing si credit

Clientii interesati de achizitionarea unui autovehicul Dacia vor beneficia de o oferta completa de produse financiare, din partea grupului RCI Romania, prin filialele sale RCI Finantare si RCI Leasing: credit în lei sau în euro pentru persoane fizice si leasing în euro pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate si persoane juridice.
In perioada 29 septembrie - 31 octombrie 2005, RCI vine cu oferte promotionale de credit (rata de 299 RON/luna) si leasing (rata echivalenta cu 299 RON/luna) pentru toate versiunile Logan.
Dacia va organiza în toata reteaua sa comerciala o ampla operatiune "Porti Deschise" între 29 septembrie si 3 octombrie 2005, pentru a permite publicului sa descopere în cele mai mici detalii noua gama Dacia Logan DIESEL 1.5 dCi, precum si oferta de servicii asociate (finantare si post-vânzare).

Cosmin255 27-07-06 15:43

Despre fiat nu stiu ce sa zic...nu am nu am condus nu am mers cu asa ceva , insa de logan 1.5 DCI sunt foarte multumit , masina merge bine , se aseaza bine pe drum , consum mic...raport calitate pret destul de bun...zic eu
Succes

ph87gms 27-07-06 15:44

Fiat Albea
Noul motor 1.4 Fire 77 CP este cea mai recenta inovatie tehnica a Grupului Fiat. Dispune de 4 cilindri in linie, o cilindree de 1.368 cm³, o putere maxima de 77CP (57KW) la 6000 de rpm si un cuplu maxim de 115Nm/3000rpm. Noul propulsor respecta standardele Euro 4 si asigura un consum redus, silentiozitate si emisii scazute.

AcSchnitzer 27-07-06 15:53

299 ron -rata la DACIA dar avans 50% nu?:x

ph87gms 27-07-06 15:55

Quote:

Originally Posted by AcSchnitzer
299 ron -rata la DACIA dar avans 50% nu?:x

da ...... si poti sa fc imprumut la un reprezentanta adik un credit bancar sa o achiti complet si itzi variezi rata dupa bunul plac...la albea este rata de 3.500.000 lei si platesti la 3 luni 750.000 lei casco si numai stiu ce..... adik ajungi cu rata in jur de 200 euro .... sau mai sus

George_P. 23-08-06 22:51

Eu am facut scoala pe un Logan diesel si pot sa spun ca pentru uz personal este f buna.

Pentru oras,nu mai zic,este perfecta....consum redus,motor bun,fiabil,cuplu nu mai zic:lol:

Alegerea iti apartine,nu sunt genul sa dau cu sutul la Logan,dar nici sa-l iau in brate ;)

Bylla 23-08-06 23:21

vrei neaparat dci ??? ... mai bun dupa parerea mea este 1.4 mpi .... cu un consum aproape la fel de mic .. :)

ph87gms 24-08-06 12:17

Quote:

Originally Posted by Bylla (Post 530072)
vrei neaparat dci ??? ... mai bun dupa parerea mea este 1.4 mpi .... cu un consum aproape la fel de mic .. :)

aici ai dreptate.... nu`i diferenta mare la cuplu...si la viteza acolo cativa caluti max 10

T.rac3Er 24-08-06 13:18

vrei masina sau logan? albea cu facelift arata mult mai bine...dar daca poti sa lungesti putin bugetul chevrolet aveo 4 usi 1.4 benzina...are un design interior/exterior net superior, si deja este despratit de vechile mosteniri daewoo..as putea sa compar cu fabia, sub grupul vw. sincer, acum cateva luni, cand am inceput cautarea unei masini noi, ma incadram undeva la bugetul respectiv. si in urma unor analize amanuntite am ajuns la concluzia ca aveo ar fi varianta castigatoare (vf de gama urmaream eu, cu aer conditionat automat). intre timp mi s-a marit bugetul si am ales ceva corespunzator...
bafta la alegere, si tine minte, cele mai importante sunt criteriile de alegere a masinii. la ce o vei folosi?, cat mergi lunar/anual?, reviziile sunt mai scumpe la diesel, plus ca la benzina poti monta mult mai convenabil gaz, reducand costul mediu la jumate. sa zicem ca iti consuma 10% pe gaz, ar insemna 5% pe benzina (exprimat in lei)...
bafta

Andrei7 24-08-06 20:16

Albea e in opinia mea cea mai oribila masina dupa misan micra. E mai frumos loganu decat albea.(wtf cum suna: logan mai frumos ca ceva) Oricum sustin parerea lui T.rac3Er. Mai bine te orientezi spre aveo. Arata mult mai bine si motorul de 1,4l e suficient pentru masina si e si destul de economic.

fuzzy 24-08-06 20:30

Quote:

Originally Posted by Bylla (Post 530072)

Quote:

Originally Posted by ph87gms (Post 530568)
aici ai dreptate.... nu`i diferenta mare la cuplu...si la viteza acolo cativa caluti max 10

?? stati amandoi linistiti ca e muuult mai bun dci decat mpi... si oricum daca vrea albea sa isi ia albea dar un dci zic eu ca e mult mai bun...
btw: un full option de la albea cam cat e in comparatie cu full dci??

sKyNeT 24-08-06 20:50

OFFTOPIC:topicul asta trebuia incadrat la "Consiliere achizitie auto"
ONTOPIC:mai bine i-ati logan ca parca e mai frumos decat fiat albea si parca fiaturile nu sunt asa de fiabile...corectati-ma daca gresesc

George_P. 24-08-06 22:56

Quote:

Originally Posted by ph87gms (Post 530568)

1.4 pe Logan,cea mai proasta alegere posibila !!

Alege dci-ul,nu se compara cu 1.4 la consum.

O sa mergi cu pompa dupa tine daca iei 1.4 mpi

:rolleyes2

ph87gms 24-08-06 23:04

ori cum fratilor va multumesc pt ajutorul pe care mi`l dati ....si m`am gandit mai bine. ....iau alceva in 7500 $cat am momentan....

opel astra tdci 1.7
sau
scoda fabia 1.4mpi sau ce`o fi

Bylla 25-08-06 01:09

Quote:

Originally Posted by george_smiley05 (Post 531330)
1.4 pe Logan,cea mai proasta alegere posibila !!

Alege dci-ul,nu se compara cu 1.4 la consum.

O sa mergi cu pompa dupa tine daca iei 1.4 mpi

:rolleyes2

esti sigur ?? .. eu unul nu sunt de parere cu tine ... cu un plin facut la 1.4 dus si intor de la mare plus mers la munca o saptamana ;) ... sincer partea proasta la dci este ca se aude motorul inauntru mult mai mult decat la mpi ... ceea ce nu prea imi place ... a .. si este putin mai lenesa ... fapt mormal pt un dci nu f performan ...

sil4tuning 25-08-06 05:44

daca 1.5 fata de 1.4 si 1.6 de la logan mpi este lenesa .................................................. .................................................. .......
fiatu are cuplu 115 .................................................. ...............................
........................voi va uitati ca melcii obositi ca are numai 65 de cai fata de 75 si 90 ........:lol:
logan 160 nm pe dci ...cunoscutorii stiu ....1.4 112 nm :lol: :lol:
si 1.6 incredibila cifra de 128 LOL :lol: deci ambele sunt laser ...si ''peste'' dci :lol: :lol: :lol: :lol:
nubira II 1.6 16 v 145 nm numai .....:lol:
aveo ...numai vb ...albea nici atat...clio pe benzina ...
orice pe benzina pana in 1.8 ....loganu dci este peste

T.rac3Er 25-08-06 07:21

vezi ca gresesti legat de cuplu...este toata ecuatia cuplu/putere care iti da zvac-ul...o sa caut niste link-uri utile explicative...imi aduc aminte pe undeva pe wikipedia e o data partea de fizica...deci degeaba are 160nm in linie dreapta...in skimb, in sarcina, la munte sa zicem, altfel sta situatia, cnd la aceasi turatie la benzina tre sa skimbi in tr inferioara. de fapt e sinormal ca plaja de turatii la benzina e mult mai mare, pe cand dieselul se plafoneaza rpd...in fine, sunt subiecte arhicunoscute...clar 1.4 mpi nu suporta comparatie cu dci, e inferior...de 1.6 nici nu mai vorbesc (legat de consum)...

fuzzy 25-08-06 08:12

Quote:

Originally Posted by T.rac3Er (Post 531512)
vezi ca gresesti legat de cuplu...este toata ecuatia cuplu/putere care iti da zvac-ul...o sa caut niste link-uri utile explicative...imi aduc aminte pe undeva pe wikipedia e o data partea de fizica...deci degeaba are 160nm in linie dreapta...in skimb, in sarcina, la munte sa zicem, altfel sta situatia, cnd la aceasi turatie la benzina tre sa skimbi in tr inferioara. de fapt e sinormal ca plaja de turatii la benzina e mult mai mare, pe cand dieselul se plafoneaza rpd...in fine, sunt subiecte arhicunoscute...clar 1.4 mpi nu suporta comparatie cu dci, e inferior...de 1.6 nici nu mai vorbesc (legat de consum)...

man eu am fost la munte si cu 1,4 mpi si cu 1,5 dci-ul.... amandoua au zvac-ul destul de bun stai u linistit... sunt masinute destul de bune... doar daca nu cumva te gandesti la vreun raliu cu traseu de munte :p

George_P. 26-08-06 11:07

Quote:

Originally Posted by Bylla (Post 531430)
esti sigur ?? .. eu unul nu sunt de parere cu tine ... cu un plin facut la 1.4 dus si intor de la mare plus mers la munca o saptamana ;) ... sincer partea proasta la dci este ca se aude motorul inauntru mult mai mult decat la mpi ... ceea ce nu prea imi place ... a .. si este putin mai lenesa ... fapt mormal pt un dci nu f performan ...

Uite o sa-l intreb pe instructor cat se plimba cu un plin facut.

;)

br01tim 13-10-06 10:51

dintre 2 rele o aleg pe cea mai putin rea:Albea chiar daca masinutza asta nu imi place de nici o culoare........

trafy-vr6 21-10-06 09:07

singurul minus la Fiat Albea e materialu din care e facut bordu..mi se pare infect..am mers cu unu cumparat recent si cand dadea drumu la aer cald in masina troznea tot bordu....parca ma incalzeste mai mult Loganu

AdriANNO 21-10-06 23:42

Quote:

Originally Posted by ph87gms (Post 499339)
ma ajuta si pe mine cineva? plz

n-as alege logan decat daca l-as compara cu un alt logan echipat mai prost...deci Albea!Am mers cu o Albea in jur de 500 de km si imi place tinuta de drum,iar la design pt mine nu se poate compara loganu cu Albea!

coco_caty 22-10-06 00:02

Am si eu niste puncte de vedere : 1)uitati-va si voi din spate mai de la departare asa la un logan si la un fiat albea si o sa vedeti diferenta (fiatul ala are niste roti asa subtiri de zici ca e bicicleta ) - asta referitor la design ; 2)referitor la motor eu aleg dci (consum mic si te mai lasa si pe spate cand pleci de la semafor-asta fata de benzina) ; 3)design interior + pentru logan ; 4)cand iei o masina te gandesti cat consuma si apoi intretinerea (faceti si voi comparatia intre o reparatie sau verificare la un logan si la un fiat )

T.rac3Er 22-10-06 18:14

mai intai invata cum sa pleci de pe loc cu o benzina (nu cu 1500rpm) si apoi mai vb de dat pe spate

RaZv 23-10-06 02:26

Si eu zic: orice in afara de Logan!!!!!!!

Eugen_TL 24-10-06 17:35

eu as alege logan ! fiatu' asta chiar nu-mi place DELOC ..e mult mai urat ...ca tinuta de drum n-am mers cu albea dar uc logan am mers si la munte si pe acolo si inapoi..sunt multumit

riptor 25-10-06 03:00

Quote:

Originally Posted by sil4tuning (Post 531484)
daca 1.5 fata de 1.4 si 1.6 de la logan mpi este lenesa .................................................. .................................................. .......
fiatu are cuplu 115 .................................................. ...............................
........................voi va uitati ca melcii obositi ca are numai 65 de cai fata de 75 si 90 ........:lol:
logan 160 nm pe dci ...cunoscutorii stiu ....1.4 112 nm :lol: :lol:
si 1.6 incredibila cifra de 128 LOL :lol: deci ambele sunt laser ...si ''peste'' dci :lol: :lol: :lol: :lol:
nubira II 1.6 16 v 145 nm numai .....:lol:
aveo ...numai vb ...albea nici atat...clio pe benzina ...
orice pe benzina pana in 1.8 ....loganu dci este peste

la cuplu da,la acceleratie..mai discutam

alin 26-10-06 13:35

1 Attachment(s)
eu am fiat albea de la firma, modelul vechi 1,2 16v 80cp.
am facut 80000km intr-un an jumate. daca mergi pana in 120km/h consuma in jur de 7%.
de tras trage mult mai bine decat 1,4, si 1,5dci, o fur de la 1,6.
modelul nou de albea are bordul mult mai reusit; motorul de 1,4 este mai economic dar trage mai prost decat cel de 1,2
nu am avut prob. pana acum...reviziile costa in medie cam 2,5mil din zece in zece mii de km, la 60000km a costat 12mil...s-a schimbat curea role intinzatori.

...si o poza cu vit maxima pe care am prins-o.

fuzzy 26-10-06 20:54

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 598004)
la cuplu da,la acceleratie..mai discutam

pai la acceleratie dci-ul o da grav la 1,4 si o da destul de bine si la 1,6

T.rac3Er 27-10-06 08:47

va rog eu mult NU mai aberati cu acceleratiile astea.
presupunand acelasi sofer ca testeaza cele 3 modele TREBUIE sa stie ca fiecare are un regim diferit deci sa STIE sa conduca adecvat fiecare morotizare (nu voi face atacuri la persoana, ci generaliste de intelegere a procesului)
daca pleci de pe loc cu 1500rpm normal ca dci e avantajat de caracteristicile motorului. un benzinar aspirat lucreaza in ture mai mari, si deci trebuie ca si plecarile de pe loc, sau depasirile, sau orice presupune acceleratie sa fie realizate mai sus. multi au condus dacii berline normal in stilul batranesc, cum au fost dresati de instructori la scoala. ajunsi pe logan ei tot asa o tin cu 2000rpm si se intreaba de ce merge asa de prost. {mai aud pe langa mine replici "ca moama merge cu 4000rpm vrea sa explodeze motorul" :rolleyes2 :lol: (la logan o fi posibil sa lezeze motorul datorita lipsei masilor la pistoane)}
deci un test concludent de acceleratie presupune un CUNOSCATOR al acondusului sportiv cu ambele motorizari. si din moment ce datele oficiale de la dacia prezinta aceeasi eroare la date tot dci e ultimul....
totusi are 65cp. cuplul are si el rolul lui, dar...

BASU 27-10-06 08:59

am auzit si eu de mitul asta cu logan DCI care mananca la dimineatza si la pranz alte loganuri de 1.4 si de 1.6
in cazul asta asteptam o confruntare intre 1.5dci si 1.6 16v? :D
totusi un logan 1.5dci cu softul schimbat face suta cam in cat o face si un clio 1.5dci 80cp :P
adica undeva pe la 12s... poate asa bate 1.4 si 1.6 ;)

br01tim 27-10-06 09:51

Quote:

Originally Posted by fuzzy (Post 600109)
pai la acceleratie dci-ul o da grav la 1,4 si o da destul de bine si la 1,6

Poftim?e vb de logan,nu?arata-mi si mie pls unde scrie asta sa ma lamuresc si eu :)astept cu nerabdare sa vad,ms.

fuzzy 27-10-06 17:02

pey in primul rand ma bazez pe faptul ca motorul de 1,5 este singurul motor din gama logan dotat cu turbina... dupa 2000 ture motorul trage sa moara (cam ca la solenza 1,9D) dar turbina ajuta la "revigorarea" motorului... si eu cel putin mi-am luat-o rau de la un dci... si ala de 1,6 nu zic ca si-o ia neaparat, cel mai mult depinde de sofer dar totusi dci este unul dintre cele mai puternice motoare... cuplul de 160 este titanic :D pe langa 112 si 128.... chiar daca 1,4 are 75 cai si 1,6 are 90...

a si sa nu uit: conform celor scrise de cei de la dacia lgn de 1,4 ar trebui sa bata solenza diesel dar practic am un prieten cu 1,9D si ma face la orice ora din zi si noapte :))

HOT 28-10-06 18:38

Chevrolet aveo,fara logan si fara albea:oops:

fuzzy 30-10-06 15:35

Quote:

Originally Posted by cojocariu cezar (Post 602185)
Chevrolet aveo,fara logan si fara albea:oops:

inca o prafaciune de la coreeni pe marca de americani :))

T.rac3Er 31-10-06 07:31

Quote:

Originally Posted by fuzzy (Post 604632)
inca o prafaciune de la coreeni pe marca de americani :))

io nu te inteleg, ca doar nu se gandeste cineva ca ar avea vreo asemanare cu marele chevrolet din USA. este fostul daewoo. dar arata bine, motoare bune. poate la crashtest e cu belele. dar daca e sa fie un accident urat nu conteaza ca e logan / aveo / albea
bordul de aveo este peste albea si logan adunate, ca design

WarlorD 31-10-06 20:57

Daca albea e pe benzina albea castiga. Daca nu si merge pe coca cola atunci dacia castiga. ;)

Dutor 08-11-06 18:20

Fiat albea, e mai bine construita si finisata! cu toate loganurile cu care am fost am observat ca se deformeaza plasticul de la torpedo!

Fi@tz3l 19-12-06 11:04

Si eo as cump albea..desi spatele mi se pare tare urata!da botui acceptabil...ah si nui dacie!orice numa logan nu!si fratilor...va rog..nu comparati benzina cu dieselu...mai ales la motorizarile de pe logan!in cel mai rau caz un logan dci!da doar pt motor:):D :D

All times are GMT +2. The time now is 22:47.

- Copyright 2026 4Tuning