![]() |
Ford Mondeo versus Vw Passat
Sal
Am de ales intre un Mondeo combi 2002 2.0TDcI full option si un Passat Variant 1.9 TDI 2002 cu dotari slabute , preturile sunt aceleasi pentru amundoua modele . Astept pareri. |
Re: Ford Mondeo versus Vw Passat
Quote:
motive: design mai pe placul meu; cam cu 1000 eu mai ieftin ca un passat cu acealeasi dotari(pentru simplul motiv ca passatul este mai cautat); nu il intalnesiti chiar la fiecare pas si altele acuma la fiabilitate si calitate nu prea pot sa ma pronunt.... dar ori cum nu cred ca sunt diferente intre cele 2 modele.... al nostru cel putin deja are 15 000 km facut de cand l-am luat si nu am avut nici cea mai mica problema :) acuma e si o faza de noroc ce fel de masina prinzi :) bafta ;) |
in urma a multor cautari si intrebari adresate atat mecanicilor de la ambele firme dar si celor care aduc masini in tara o sa iti zic niste lucruri:
-la Passat este cunoscuta problema suspensiei fata si lipsa de fiabilitate a diverselor componente din acest ansamblu; multe masini au fost aduse in service cu chiuloase sparte ele neavand nici macar 100.000km - acestea sunt probleme specifice modelului fabricat 2002-2005. - un motiv pro FORD = este ca motorul Duratorq este mai fiabil decat cel de la VW si mai economic din punct de vedere al consumabilelor (distributie, etc). sfatul meu - daca vei gasi motorul de 2l TDCI de 130 de cai nu vei fi dezamagit. |
VW passat
no comment ..... passatu nu mai are nevoie de nici o prezentare..... fordu e o masina doar sa iti faci traba cu ea vw e aceiasi chestie numai ca e mai frumos , mai luxos, mai confortabil ;) astia care alegeti fordu- mergeti 1000 de km cu ford si dupa 1000 km cu pasaatu sa vedeti cand va dati jos din care ati coborat mai relaxati;) |
si eu am auzit despre acest motor 2.0 TDCI ca este foarte fiabil..
mi-a spus cineva care a avut intai un Ford Mondeo 1.8 , benzina si a avut o gramada de probleme, iar acum si-a luat Ford Mondeo 2.0 TDCI si il are si in prezent , are vreo 180.000 km si nu a avut probleme cu el. (nu a schimbat nimic la motor, daca nu ma insel) Si cik la passat tre sa schimbi si distributia.. |
Quote:
Daca vrei sa stii.. passatul asta nou are probleme, cik motorul de 2l diesel consuma si ulei.. |
Alexutzzz - eu cred ca respectivul nu se refera la design si la confort ca asta poate sa vada si el , cred mai repede este interesat de tehnic, consumabile, fiabiliate.
|
mondeo... defapt stii ce? urca-te in amandoua, condu-le pe amandoua si alegerea va veni de la sine. o sa ai un ford.
|
Alexutzz nu inteleg cum faci afirmatiile astea. am avut din ambele iar acum am un mondeo 1.8i... tu cum stii cum e dupa 1000 km cu orice masina, daca e s-o luam asa... ca doar ai 16 ani.
|
mondeo.
motorul este common rail. masina este misto. |
am avut passat 1.9 tdi 2002 si acuma am passat 2.0 tdi...si nici una nu a avut vreo problema din cele amintite mai sus..........raman la impresia ca fordu e masina pt angajatii unei firme
|
Multumesc pentru pareri.
Am facut niste teste cu diagnosticuri .... si a iesit Fordul mai bun , acum nu stiu pe care dintre ele sa le iau (ma refer la Forduri , unul din zona cu dotari asa si asa sau unul de la 700 Km Ghia ) , am renuntat la variantele combi deoarece sunt mai zgomotoase in interior datorita puntii spate. Am sa va anunt referitor la ceea ce voi lua referitor la parerile personale despre masina. |
eu as zice sa iti alegi un passat 1.9 tdi 4motion :) full daca se poate, gasesti cam in 10.000 Euro, numai ca poate gasesti din 2001 la pretul asta.
bafta :) . la faza cu motoru : eu am Opel Astra F din 1993 si are 250.000 km si nu am schimbat nimik la el .... lasati faza ca motoru a facut 180.000 km si mai merge. sau dealea... |
Quote:
****** OT : Fa test drive cu ambele si in care te simti mai bine , pe aceea trebuie sa o alegi , acum tot ce spunem noi e subiectiv.... Multa bafta |
Quote:
Vreau sa zic ca am mers de f multe ori cu Passat - ul 2.0 TDI si trage de rupe are niste reprize f tari. Nu poti sa il compari cu un Mondeo de 115 CP (da am mers si cu asta ). Are un prieten Passat 2.0 TDI , flash 180 CP si vreau sa zic ca trage mult mai bine decat a mea si eu am 225 CP (bine , si greutatea mult mai mare) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
@Gemballa - tu cu tuningul tau de 180 de cai nu faci subiectul discutiei, aici e vorba de o masina STOCK, daca chiar vrei sa iti raspund o sa o fac , incearca un 2,2 TDCI de 150 de cai si cuplu 400nm (prima oara fara si apoi cu ciptuning si mai vorbim) |
as alege fordul desi nu ma incanta nici una.passat chiar toata lumea are mai ales in Romania si mai ales Tdi.Cati cai are Ford-ul? 115 sau 130?am vazut saptamana asta un mondeo cu jante de 17 si arata chiar bine
|
frate pana la urma i ati ce vrei si lasa pererile de pe forum unde sunt zeci de cocalari si f putini cunoscatori( sa vedem care se simte) mergi cu ambele masini si o sa vezi ca o sa alegi passatu;) la toate capitolele
|
Quote:
90cp motor 2L TDDI 116cp motor 2L 16V TDCI 130cp motor 2L 16V TDCI 150cp motor 2,2L 16V TDCI |
Quote:
Quote:
a da si inca un + pentru mondeo... sistemul audio (cel putin cel de pe ghia) e mortal... deci daca ii mai pui si un wofer (la volume mai mari nu scaote asa frumos basii.. nimic anormal in asta ;) ) atuncea e excelent ;) |
felicitari pentru alegere... nu o sa regreti niciodata ca nu ai mers pe varianta poporului, lol.
|
Gata s-a facut tranzactia.
Am luat un Mondeo din 2001 (cam veche dar cu 96.000 km) , super intretinuta , 2.0 TDcI , 116 Cp , masina arata ca noua , fara evenimente .... pana acum am facut destuli km cu ea si sunt super multumit , bdw din 2000 rot/min nu prea mai stai bine in scaun , se simte turbina cu geometrie variabila mult peste ce are passatul iar stabilitatea si ea are mult peste. Multumesc pentru sfaturi si sa traiasca Fordul si posesorii de Forduri. |
1 Attachment(s)
Sincer Mondeo mi se pare ok din punct de vedere al pretului si al performantelor.
Insa, VW beneficiaza de o imagine mai buna pe piata in momentul de fata. E destul de aiurea sa le comparam, tinand cont ca sunt tehnologic diferite.Eu zic sa asteptam Mondeo nou si atunci sa mai stam odata de vorba. |
Quote:
rectificare - motorul de 2,2 TDCi are 155CP @MMOISI = sa o stapanesti sanatos si multi kilometrii fara probleme :) |
bravo! s-o stapanesti sanatos. pai nu ai treaba cu mondeo la stabilitate si handling... uite-te la testul ala top gear cand mondeo 2.0 a facut lap mai rapid ca serie 3, c klasse, accord, laguna 2, jaguar x-type etc. banuiesc ca totul a inceput de la focus 1 :)
|
Quote:
|
Quote:
@MMOISI felicitari si din partea mea pentru alegere si sa o stapanesti sanatos ;) ... question: e ghia? |
Quote:
OT : VW beneficiaza de o imagine mai buna DOAR IN PARTEA DE EST A EUROPEI , doar la noi mai exista acest cult ... ca VW is cele mai bune masini. |
felicitari pt alegere...nu o sa-ti para rau...
|
Quote:
Priveste partea buna : Mondeo e mai exclusivist :) |
Quote:
|
asta obraznicu nu crezi ca ti prea mult cu ford? iti da cumva el de mancare? iti plateste el datoriile? te intretine? laso in masa de treaba;)
yo acu am 2 forduri si mi se par masini ...... sincer sub opel... nu merita comparatia cu vw;) la ford este cu adevarat o divize pe care o ador.... ST bestiale singuru lucru.....aaa si fordurile facute pentru america e alta mancare de peste;) acolo fordul fusion e o super masina nu mini suv sau mpv cum vreti sa ii ziceti, de la noi , mustang si multe altele mda .... poate ca ford are fabrica si in germania....dar....... totusi nu este originala nemtzeasca |
ford sub opel, geez :lol:
|
deci asta e parerea mea:) nu poti sa mi o schimbi............. am mers in mondeo si vectra.... astra si focus ... si mi s a parut mult mia misto opel..... parerea mea yo nu ma iau dupa teste din reviste si articiole de pe net
|
Quote:
|
Quote:
GabiByte VW un isi face masinile?Astept sa imi dai o lista cu fiecare model si locul in care e produs , si apoi cu modelul concurent de la Ford si fabrica ce il produce |
Fordul Mondeo este masina conceputa 100% in Germania, se fabrica in Germania si ca sa fiu mai precis in Koln, a existat si o fabrica in UK dar nu stiu daca mai face acest model ....
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:59. |
- Copyright 2026 4Tuning