![]() |
HUMER H 1 - RC - AMD Computer
10 Attachment(s)
Acum la cīteva luni dupa ce am finalizat proiectul Enzo Ferrari HTPC, īnsfīrsit reusesc sa ma apuc de proiectul HUMMER H 1.
Marimea masinii este de 1:6 Lungime = 67cm x Latime = 35cm x Īnaltime =30cm Pret de cumparare, 100 EURO Comparativ cu Ferrari-ul, acesta este nou- nout si functional. Aici am sa caut sa fac īn asa fel īncīt cu toate ca voi monta un computer īn el, acesta sa ramīna īn continuare functional, telecomandabil. Cu alte cuvinte un computer īn caroserie de Humer H1 ce se va deplasa pe rotile lui dintr-o camera īn alta. Cu toate ca am comandat o masina de culoare galbena, mi-a fost livrata una de culoare neagra dar nu-i problema. Si asa va fi revopsita dupa modificarile de rigoare. Iata īteva poze cu masina: |
Re: HUMER H 1 - RC - AMD Computer
4 Attachment(s)
La prima vedere masina pare deosebit de masiva dar īn realitate este plastic foarte subtire ce are abea 1,5 mm si necesita o serie de īntariri ale caroseriei. Si vopseaua este de mīntuiala cu calitate mediocra:
|
2 Attachment(s)
Īn partea din spate, exista un compartiment detasabil, prins īn 2 suruburi. Aici este loc suficient pt. partea de retea (sursa).
Si acest compartiment este vopsit de mīntuiala: |
1 Attachment(s)
Echipamentul de hardvare ce va fi montat, provine dintr-un PC care are abea un an de zile.
De aici va fi preluat totul īn afara de hard care va fi īnlocuit cu unul de 2,5" de notebook (Hitachi), doar un mecanism optic (DVD Burner) si fara mecanismul de discheta floppy deoarece īn zia de azi nu mai foloseste nimeni asa ceva: |
Vad ca ai inceput si Hummer project, arata interesant ce vrei sa faci, mai ales ca spre deosebire de Enzo, Hummer`ul va fi si functional. Dupa cum ai zis de la inceput, de cand ti-a venit ideea sa faci si un Hummer, ai zis ca nu va fi un pc super-performant, nu ? :-) Oricum ce mai conteaza performantele, la ce chestie misto vrei sa faci :-)
Bafta ! Si o sa urmaresc de la A la Z tot ce o sa faci, la fel ca si la Enzo ;) |
Nu numai ca va fi functional dar cīnd este gata, am de gīnd sa-i fac o remorca / platforma de dimensiunea Enzo-ului, s-o agat de el si s-al care.
Deci, un Hummer H1 PC functional RC trage dupa el pe platforma un Enzo Ferrari HTPC. :D Sa vezi ulterior video-ul facut jos īn strada pe trotuar si ... "sa te ti drace" ce s-or uita cascatii ca la urs, doua computere care pleaca la plimbare. :D (Poti sa-mi spui ca am dat īn mintea copiilor ca nu ma supar :D ) Īn ceea ce priveste partea de hard, asta este ceva mai slaba ca HTPC'ul deoarece este o placa de baza Asrock cu procesor Sempron de 3000 + single core. RAM'ul va fi upgradat de la 512 MB la 2 GB c mai mult nu suporta placa de baza. asta este din..... "epoca de piatra" a anului 2007. Deci e un office pc cu posibilitati multimediale medii ca orice pc de serie. Nu este o masinarie de jocuri de ultim racnet. |
Super tare vaca asta..tinand cont ca am urmarit si proiectul Ferrari sunt sigur ca va iesi ceva de toata frumusetea:!::!::!:
Tare faza cu platforma..aaa spor la treaba:!::!::!: |
Quote:
Humerul e deja demontat bucati. Oricum, jucarie chinezeasca de cea mai mare jena. Mīine si īn urmatoarele zile, ma apuc sa demontez PC-ul, urmeaza masuratori, īntarirea caroseriei, pozitionare etc. Clar. Urmeaza si poze. ;) |
Quote:
abia astept rezultatul final...:arrow::arrow: |
1 Attachment(s)
Da. Chinezarie facuta la RASTAR cu o calitate de-ti vine s-o iei la fuga si īntr-adevar, 100 EURO e cam mult.
Uite īn poza atasata, asa lipesc chinejii rezistentele si asa izoleaza :twisted: Cred ca daca un copil s-ar juca cu asta asa intensiv sa dea cu ea de-i sar dracii cum fac copii de regula, īn cel mult 2 saptamīni ar fi praf dar pt. a o folosi carcasa de PC cu deplasare din an īn paste e OK. Totusi trebuie verificat īntregul sistem RC ca e deplorabil. |
8 Attachment(s)
Dupa ce am decupat īn spate īn caroserie pt a īnlesni montarea mecanismului optic, l-am fixat sa vad cam cum apare.
El va sta perfect orizontal dupa montarea imitatiilor de geamuri care sīnt ca un fel de jgheab si vin fixate īn aceleasi puncte de prindere ca si mecanismul (īntr-e mecanism si caroserie), moment cīnd nu va ma sta strīmb asa cum se vede īn poze. Geamul din spate va mai trebui decupat. Īn ultima poza, se vede montata sina longitudinale pe care va fi montat suportul placii de baza, īn partea de jos, suportul sursei de care am prins capacul sursei pt. test, sa vad exact ce distante mai ramīn disponibile. Suportul sursei compus din doua profile "U" de aluminiu pe fiecare parte, mai trebuiesc finisate la capete, suruburi prea lungi, taiate etc + vopsit. |
6 Attachment(s)
Si placa de baza este acum la locul iei, fixata īn bucati de tabla de aluminiu, de 1,5 mm, usor flexibil īndoite pt a amortiza eventualele zdruncinaturi.
Cu caroseria pusa īn care este ascuns mecanismul optic, īncepe sa apara o problema la suspensia din spate unde mai sīnt numai 10 mm curs pīna la limita si asta fara sursa, fara acumulator RC si hard montat. Acum trebuie sa vad īn ce masura sa mai reduc din greutate pe axa din spate pt. a o nu comprima complect. Cred ca am sa mut cel putin hardul īn alta parte |
Foarte interesant :D Evident că o să fie ceva la fel de frumos ....din moment ce proiectul Ferrari a ieşit de ne-a lăsat fără cuvinte ...:D
|
Nu stiu ce culoare sa-l fac ca negru e imposibil.
Ce culoare sare la ochi la hummer mai tare? Alb? Rosu? Galben? Portocaliu?.......... Nu stiu! |
Quote:
Logic că galben ...dacă vrei " ţipător " ...acum īl faci cum vrei tu ( să-ţi placă ţie ) ...dar de ce este imposibil să rămānă negru ? |
Pt. ca negru nu īmi place. E groaznic.
Eu l-as fi cumparat īn alta culoare dar n-au fost. De la fabrica vin numai īn negru, rosu si galben. |
Quote:
Atunci ...fă-l un albastru sideral ( cum mi-am făcut eu Lambo acum ceva vreme ...vezi la Topicul meu de machete - tuning ) mie mi-a plăcut foarte mult culoarea ... :D |
Da-mi un link direkt ca nu-ti gasesc pozele.
Sincer sa fiu nu stiu īn ce masura se potriveste. Se pare ca singurele culori tipice la Hummer aplicate de GM sīnt rosu, negru, galben si alb. Restul sīnt exote care sincer sa fiu nu-i stau bine de loc. Orice alte culori ce deviaza de la cele patru, dau īn chici. |
Culorile vor fi pt. caroserie ALBASTTRU AZUR Metalizat de la Duplicolor, Hardtop-ul īn spate GRI METALIZAT - BMW, bara din fata si imitatul de troliu vor fi nichelate cu vopsea speciala de CROM / NICHEL iar īn fine toata povestea trasa cu lac transparent vreo 2 - 3 straturi.
Toata povestea cu vopsit-ul, inclusiv primer pt. plastc, ma costa vreo 100 EURO |
Hmmm ... eu n-as fi de acord cu azure blue, cred ca se potrivesc mult mai bine culorile pe care le pune GM pe Hummer`uri, asa negru n-arata rau, si galbenul l-ar fi prins bine, sau un portocaliu :-) Acuma faci cum vrei si conteaza sa-ti placa tie ;)
|
Cu diferenta Hart Topului din spate ce vine gri, albastru azur, e ceva mai deschis ca asta:
http://www.welt.de/multimedia/archiv...ge_559213a.jpg |
Daca ar fi fost culoarea asta era cat de cat ok (desi tot nu mi se pare potrivita:???:) , d`apoi mai deschis, in ochii mei n-ar arata bine ... scuza-ma ca-ti zic, dar fa cum vrei si cum iti place tie, oricum tot astept sa vad cu evolueaza proiektul indifent de ce culoare ar fi (dar ma rog era o parere in leg cu culoarea)
|
2 Attachment(s)
Albastru azur este de fapt cel marcat īn imaginea de mai jos cu sageatarosie. Difera īnnuanta fata de poza de sus care se pare ca am ales-o gresit.
alaturi gri metalic de BMW |
4 Attachment(s)
Īnca o hotarīre pe care am luato este, portbagajul de pe masina, scarita din spate si bara cu cele 4 faruri nu vor mai fi montate.
Toate gaurile existente īn tavanul masinii vor fi astupate, suportii pe portbagaj si scarita taiate, netezite, chituite si slefuite precum si unele puncte unde sīnt mici adīncituri īn caroserie - urme de presare di fabrica. Cele 4 faruri ce erau la original pe bara de sus vor fi montate īn alta parte. Īn pozele atasate se vede cam ce urmeaza a fi prelucrat. |
6 Attachment(s)
īntr-e timp m-am ocupat de sursa, am demontat-o si ia-m tras 5 straturi de acril negru lucios, in interior, tinūind cont ca sursa nu se mai afla īn interiorul unei carcase PC, ia-m pus plasa filtru de poliester dens ca sa nu se umple de praf:
|
7 Attachment(s)
Dupa vopsire, am montat sursa la locul iei pe sasiu īntr-e roti, hardul de 2,5" nu l-am mai pus īn spate sub DVD īn hardtop ci l-am fixat pe sasiu deasupra de blocul electronic RC īn 4 suruburi cu inele de cauciuc amortizoare intermediare.
Am montat si placa de baza + racorduri si īn cele din urma l-am pus īn functie. īn ultima poza, testul cu verificarea temperaturilor de lucru īn mod deschis cu doua softuri de citire temperaturi īn paralel. Īn continuare mai trebuie sa ma ocup de cablajul sursei care e aiurea, sa fac ordine cu el si bineīnteles pregatirea caroseriei pt. vopsire. |
Tinīnd cont de o serie de īntīmplari neplacute pe forumul asta de care am avut parte īn ultimul timp cu unii membrii cum ar fi KASSEL, GTR si īnca cītiva, membrii carora le sare mustarul la fiecare comentare a mea numai datorita faptului ca locatia mea nu este Romānia, īn ultimul timp am avut parte de o serie de jigniri fara nici un motiv, am hotarīt sa ma retrag definitiv de pe forum deoarece am ajuns la concluzia ca aici, cel putin īn ultimul timp, nu se mai poate discuta omeneste.
Pe viitor, cine este interesat de proiectele mele RC - Computers (Case Conversions), PC-uri montate īn modele auto 1:6, rog a vizita periodic acountul meu MrCybercsx pe YouTube unde voi publica un video demo de functionare pt. fiecare lucrare īncheiata. Aici pe forum nu voi mai posta nimic. Ramīneti cu bine si sper ca pe viitor la unii care nu-si mai īncap īn piele de invidie, cei ce urasc si nu suporta daca altul o duce mai bine sau locuieste īn alta tara unde are conditii de trai mult mai bune ca īn Romānia, sa le vina mintea la cap. |
Pacat ... din cauza altora, asta e, o sa vad pe youtube restul proiectelor, dar e nasol ca acolo nu vei putea pune pas-cu-pas ci doar cand e gata :sad: Asta e, bafta in continuare !
|
CyberCSX prietene , stai relax , ca asa am avut si eu destui "smecheri" de se lua de viata mea pe forum ca asa vroiau aea a lor... stii tu!
Nu trebuie niciodata sa te descurajezi din cauza unora! Mai dai in .... si nu mai baga la suflet! Continuati treaba ca faci ceva superb! Si ca nu stai in Romania... sunt multi in pielea ta , printre care si eu care le stau in gat la unii ca am "tradat" tarisoara mea ! Bafta si o sa iti urmaresc proiectul! |
Asta e, dar sincer nu cred ca o sa mai avem ce proiect sa urmarim:-|...asta e.
|
frumoase ambele poriecte, pacat ca te-ai retras " in glorie" si nu ai vrut sa ne arati pana la sfarsit.
Pune pe forum cine te-a suparat si cu ce, ca sa stim si noi de cine sa ne ferim, si poate un moderator va lua masurile necesare ca sa nu se piarda useri care merita sa fie prezenti in defavoarea unor ****.... toate bune si te asteptam, |
@ TZN 85 BUB
Am scris pe pagina anterioara numele a doi membri īn care se umfla "ovazul patriotico- mioritic" din moment ce scri ceva si se stie ca esti......."tradator de tara". Din pacate īn ultimul timp sīt tot mai multe "specimene" din astea pe aici si pur si simplu nu mai am chief. Incultii astia, īn afara ca debiteaza numai tīmpenii cum deschid gura, mai si sustin ca "ma laud" ca sīnt īn Germania. Pai fira-s al naibi, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar daca ar fi sa ma laud, ceea ce nu fac, cel putin am cu ce. Eu cel putin am avut curajul acum 20 de ani sa-mi iau copilul de 6 ani (fara mama) + 2 valize de trancote, sa las naibi totul (apartament proprietate īn Resita + 2 masini - o dacie si un oltcit) si sa plec de capul meu s-o iau de la zero īntr-o tara straina, si nu sa stau ca un las sa ma vait "sīnt sarac si n-am bani" jucīnd table toata ziua īn fata blocului asteptīnd "pica para malaiata" de la neamurile din vest. Īn afara de asta, numai niste dementi inculti pot crede ca aici umbla cīinii cu covrigi īn coada, ca statul german īmi baga totul pe de gratis īn fund si nu trebuie sa faci nimic. Chit ca sīnt neamt din categoria minoritatilor nationale romānesti, am trecut prin destule rahaturi pe aici pīna m-am pus pe picioare. Īn fine.................. Am sa fac o exceptie pīna termin proiectul asta, ulterior, cine-i curios sa vada ce fac īn domeniul asta, ori urmareste YouTube ori merge pe pagina de net unde-mi prezint proiectele, pe www.3xconect.home.ro momentan aici este doar o redirectionare la pagina germana dar am sa fac īn funcrtie de timpul care-mi sta la dispozitie o versiune romāna. Īn ceea ce priveste Humer-ul, asta ar fi trebuit sa fie gata deja dar am amīnat vopsit-ul pīna luna care vine deoarece am facut unele cumparaturi īn domeniu cu banii rezervati pt. proect. Printr-e altele, am luat si un BMW M3 GTR scara 1:6 :D E cam ramolit si mizerabil , dar īl pun pe picioare, va trebui si revopsit, reparat sistemul RC deoarece nu merge cum trebuie etc. Cīteva poze: http://i55.tinypic.com/289wsup.jpg http://i51.tinypic.com/2924l0o.jpg http://i54.tinypic.com/23rtthg.jpg http://i54.tinypic.com/eaiq78.jpg Oricum, despre proiectul BMW M3 GTR - Full Size Gaming PC n-am sa mai scriu. Cīnd voi īncepe lucrarea n-am sa mai fiu aici. Am mai pus ochii si pe un MAIBACH īn scara 1:6 aproape nou. Cel ce-l vinde e tot aici īn Duisburg si daca mai lasa din pret, īl umflu si pe asta :D |
Felicitari pentru ce faci si te rog sa ne incanti in continuare cu proiectele tale, unii din noi doar visam la ele:!::!::!:
|
Arata superb bmw-ul ! Felicitari ca te'ai intors!!!
|
2 Attachment(s)
Īn ceea ce priveste "īntrors-ul" cum am mai spus, pīna e gata Hummer-ul si de postat, postez numai aici. Restul forumului nu ma mai intereseaza.
Scuze dar BMW-ul arata bine cīnd sīnt eu popa, īn halul asta. L-am spalat ca sa apara cīt de cīt curat īn poze. Īn realitate, e penibil rau. īi lipsesc si sticlele galbene de la faruri. Astea-s īntr-o punga. Imitatia de luneta e sparta si lipita aiurea, īntr-un colt desprinsa. Oricum, cīnd va fi sa fie gata va arata ca cel din poza atasata dar fara sponzori si pe sticlele galbene de pe faruri va avea pleoape negre "Bad Boy" : |
bine ca v-ati intors.astept sa vad ce ne mai prezentati.spor la munca:!:
|
@ FED express
Conform user pic al tau vad ca esti fan BMW. Spune-mi M3-ul asta cum e al meu, cum e botezat īn RO? ursulet sau pisicuta? Te īntreb serios. Nu fac glume de prost gust. |
Quote:
|
Te-am īntrebat deoarece daca masina si asa va fi vopsita negru cu rosu, cred ca iar prinde bine un airbrush cu capul unei pisici negre pe capota de la motor, asa..... o privire din aia sireata de mītza fioroasa ce s-ar potrivi si cu farurile cu sticla galbena care primesc pleoape "Bad Boy".
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:46. |
- Copyright 2026 4Tuning