![]() |
Tuning pe o Lada?
Salutare tuturor......vreau sa-mi cumpar o masina pe care s-o tunez.momentan ma gandeam sa-mi cumpar o Lada si s-o tunez(vopsita negru,flacari,bari,praguri,ceva pe la motor+interior) si sunt in dubii pt k nu stiu daca la anu` odata cu asa zisa U.E mai pot circula cu ea pe strada(fabricatie 83 sau 86-una din astea doua cumpar).Voi mai putea circula cu ea????care stiti va rog spuneti-mi.si a 2-a intrbare merita sa fac ce vreau eu adic a sa tunez o Lada(care vreti da-ti si mie niste idee si spuneti-mi va rog cam cat ma va costa) sa mai ine mai astept imi strang bani si imi iau alta masina la mana a 2-a?de ex un cielo sau o dacie!!!
Scuze k am pus atatea intrebari da sunt nou p`aci si vreau sa aflu parerea celor care stiu mult mai multe decat mine.va multumesc anticipat!!!! |
Re: Tuning pe o Lada?
salut, si eu m-am gandit la o masina ieftina si cu tractiune spate si singura varianta e Lada. Nu stiu daca de la anu mai poti merge cu ea :| (si eu sunt la fel de nou ca si tine pe forum) :rolleyes2 cine stie mai multe sa posteze si aici :-)
|
Ce ai spus tu mai sus" vopsit negru plus flacari" imi suna deja a kitch. Parerea mea e ca nu merita bagat bani intro masina veche. Dar se poate obtine ceva frumos cu munca si bun gust. Dar ai 16 ani..asteapta inca 2 si iti iei alta masina.
|
Da....e o idee care pare ciudata da daca pot sa mai merg la anu cu ea si o sa ma coste cat de cat ieftin..sa zicem moderat o voi face.acum astept parerile celor care stiu
|
Kitch:)) nu sti care e chestia imi place culoarea neagra si mi-a dat cineva o idee sa pun niste flacari pe lateral da nu e ceva neaparat.pe mine ma intereseaza mai mult motoru si interioru.nu prea le am si tocmai daia am cerut si niste idei de tunning.
|
Quote:
P.S. daca vrei sa incerci combinatii de tuning incearca in NFS ca nu te costa nimik :D |
In functie de ce aflu de aici imi voi cumpara in curand una din cele doua.(am vorbit si pot cumpara una din 83 sau din 86).deci masina e ca si cumparata.mersi pt ideea cu nfs da e cam greu ca acolo nu are lada:)
|
chiar daca intram in UE nu se vor trage pe dreapta masinile vechi si non-euro in schimb vor creste atat de mult taxele (rovigneta, asigurare si impozit) pentru o astfel de masina incat nu-ti mai permiti sa o tii. Ca sa nu mai vorbim de ITP-uri care daca pana acum se mai aranjau, vor fi din ce in ce mai aspre.
|
Quote:
|
7 Attachment(s)
Niste exemple:
|
Quote:
Foarte posibil sa se intimple ceea ce spui acoloo.Si asta se poate intimpla doar din cauza ca romanul e prost si plateste. Acum in Itala continua greva taximetristilor de mai bine de 2 saptamini doar pt. faptul ca guvernul a modificat legea licentelor de taxi.Nu exista taxi la aceasta ora pe strazi.Turistii circula cu autobuze,etc.E haos.Si nu se lasa pina ce guvernul nu retrage noile legiferari restrictive. La noi nu se intimpla nimic Acum citesc si fac niste calcule pt. o masina inmatriculata din UE in RO,iar taxele sint aberant de mari.Si nimeni nu merge sa-i ia pe aia de guler in guvern sau in parlament,sa-i scuture.Botu'-n pamint si toti sint mucles. La cite masini noneuro sint la aceasta ora inmatriculate in RO eu nu mi-as face probleme pt. taxele de la anu',deoarece se vor gasi destui cei ce vor protesta in forurile europene pt. taxe ce injosesc pur si simplu omul de rind.Iar comunitatea europeana vrea sa se scape de o parte din parcul sau auto...;) Sa nu disperam. |
si aici ai facut topic frate? :lol:
|
vd ca pe aici se tot abereaza de taxe mari pt masini vechi taxele vor mari pt masinile aduse in romania de la anu aflate la prima inmatriculare in tara si nici decum la cele inmatriculate deja ,asigyrarile vor fi la fel pt toate vechi sau noi doar dc vrei sa-i faci casco dar nu cred ca o sati fac vreo firma pt lada.DE tunat lada am vazut niste masini la unguri pe forum destul de misto facute taiasera din stilpi masini si aplecasera putin geamul din fata,modfificari la motor dc vrei poti sai pui motor de fiat 1600cmc dohc {regata105 cp,lancia prisma sau delta aspirat 105 cp sau turbo 125cp,ritmo abarth 145 cp sau orice motor de fiat lancia pina 1990an poti sai pui si de 2000cmc) asta ca sa nu te chinui cu motorul ei care este cam slab si nu prea ai ce scoate din el decit dc vrei sa munceti mult sa-i modifici axa cu came marit compresia schimbat carburatorul si marit cilindreea (trecut la 1600cmc)dc e 1200 si neagra e beton dc cine ti-o vopseste are grija sa nu aiba nici o indoitura sa fie linie sii cu niste jenti albe pe 13 de bmw bot de rechin (sint mai ieftine)sau de magneziu chiar si turcesti este un model pe 13 in stea intoarse belea cad nu are rost sa-i pui jenti pe 14 sau mai mari o sa vada ca dracu pt ca pasajele sant mici in circumferinta ,si lasata pe roti rau de tot si ii dai si barile jos arat belea chiar dc e un model de masina veche o safie un lup in piele rusoica asa ca dc o iei acum o inscri pe numele tau si o lasi inscrisa pana iti iei carnetlul in 2ani sa tot faci modificarile astea asa ca bafta si nu te mai lua dupa toate zvonurile aiurea cu taxele in romania oricum toate minunile tin 3 zile si nici macar nu avem certitudinea ca intram in ue cu m in fata eu unu nici nu as vrea pt ca e un fel de comunism cu fata umana ue asta nu face aia nu ai voie aia mai rau ca comunisti asa ca ue la ue cu m in fata SUCCES
|
Lada este o masina super pt tunat...am vrut sa fac un proiect lada, dar din pacate n-am gasit o lada ok...am pentru ea toata mecanica de fiat 131 mirafiori, se potriveste manusa! motor de 2000cmc, nou, trebuie doar asamblat, cutie, diferential..tot; motorul pus direct pe lada, fara modificari in transmisie..rupe, ati vazut in Constitutiei Lada alba cu motor de 1.6 de BMW, sau 1.8, ce naiba era?...ganditi-va la un 2.0 de 130cp stock.....io zic ca merge;)....by the way, mecanica este de vanzare...
|
Uite ce fac altii cu Lada: http://zsiguli.hu/english/english.html Inclusiv tutoriale de montat motoare de Fiat de 2000 cmc, cutii in 5 trepte sau injectie de benzina.
|
Lada ar putea fi facuta misto, in stil Gordini. Tin minte ca acum cativa ani am vazut un episod din Top Gear cu o lada tunata de cei de la Lotus...a iesit ceva demential.
|
Am si eu lada 1200 dar nu cred prostiile alea cum ca se vor scoate din uz.
:D Asa ceva nu se poate dintr-o data cine iti da bani sa-ti cumperi alta (fara oferta aia de 30 mil) sa-timai zic ceva Lada are motor f bun monobloc ilpoti aliza pana la 2000cm3 si la motoarele de 1.5 are75 cp fata de loganuri care nu au mai mult de 75 (dupa cate stiu eu) si o poti tuna ai vazut unguri si rusi ce fac din Lazi. Dak iti plac cumpara-ti cam la ce pret o iei aprox. Eu mi-am luato cu 2 mil da am facut-o.De la zero. Tabla tare motor nu e original am pus de 1.5(initial de 1.2 ) eu am fost la fiare vrechi si-am luat piese inca pt 10 ani . La treaba aia cu taxele nu m-am gandit va fi mai scump dar nu exagerat iti zic eu dak vrei sa vb da-mi adressa ta de mess si iti zic dak e ieftina cumpara-o a mea e din 82' |
Sunt curios cum faci cand iti ridica baietii de la RAR capota si vad motorul de Lancia...
Mai copii, nu traim in state! Pe aici nu poti sa-ti faci de cap cu fel si fel de combinatii cu motoare diferite, sau alte minuni care nu sunt trecute in cartea de identitate. Si daca te mai bazezi pe faza ca se mai aranjeaza unele treburi, e pe moarte si asta. Ca sa obtii o omologare individuala pentru o masina cu motor schimbat, diferit de cel original trebuie un dosar cat arhiva securitatii. Asa ca, mai bine te lipsesti. cu respect, unu care s-a ocupat cu dintr-astea de i s-a acrit! |
Blocul motor cam seamana pe afara, iar placuta cu seriile se poate transfera.
|
singurul lucru la care ma gandesc ar fi ca ar iesi un super sleeper surpriza...da pe urma imi imaginez ca nu ai unde sa bagi motorul mai mare...deci ce dreaq sa tunezi la o lada.......:???:
|
Quote:
Sub capota aia intra un V6 lejer, cu tot cu turbina.;) Un amic din Germania ,a cumparat un Moskvici din vechea DDR (modelul ala rotunjit,nu cel mai nou devenit doar colturi),a demontat tot si a lasat doar caroseria pe care a montat-o pe un sasiu tubular ,dupa modelul celor de la Nascar,a bagat un V8 Dodge supraalimentat,roti de 325 pe spate si 4000 W muzica,si le dadea cu tefla pe autobahn celor cu Porche.Am vazut un filmulet in care a ajuns la 315 km/h. |
19 Attachment(s)
Lada tuned by topgear
|
[QUOTE=Bytzu;497803]Lada este o masina super pt tunat...am vrut sa fac un proiect lada, dar din pacate n-am gasit o lada ok...am pentru ea toata mecanica de fiat 131 mirafiori, se potriveste manusa! motor de 2000cmc, nou, trebuie doar asamblat, cutie, diferential..tot; motorul pus direct pe lada, fara modificari in transmisie..rupe, ati vazut in Constitutiei Lada alba cu motor de 1.6 de BMW, sau 1.8, ce naiba era?...ganditi-va la un 2.0 de 130cp stock.....io zic ca merge;)....by the way, mecanica este de vanz
Lada din Constitutiei era visinie nu alba! |
deci engine master are dreptate,nu ai cum sa schimbi motor,si ce ti se scoala tie asa,aiurea,ca totusi...baietii de la RAR...alta posibilitate ar fi sa schimbi motorul cand te duci cu ea la RAR,da' si asta e cam desen animat...deci singura posibilitate ar fi sa iti iei o masina din era noastra...
P.S. turbojack,daca ziceai 215 te credeam,da' totusi cand te gandesti ca un BMW M6 cam ajunge la viteza maxima acolo...adica cat de suparat o fi Moskvici-ul ala,nu cred ca dadea 315,pt ca 1.Nu il ajuta aerodinamica si 2.aia 4.000 W care ziceai tu ca ii are la sunet atarnau ceva,deci nu cred...si ca tot veni vb,un porsche nelimitat prinde cam 330 km/h (in functie de model) |
Romania stroker kit
https://forum.4tuning.ro/679-racing-c...lada-1-7i.html
Acum se poate si la noi. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:39. |
- Copyright 2026 4Tuning