![]() |
Atentie soferi! Asiguratorii nu mai au chef sa plateasca daunele!
In cazul unui accident, polita RCA are scopul de a acoperi daunele cauzate din vina altuia. Se pare insa ca firmele de asigurari nu prea mai au bani si incearca sa acopere foarte putin sau deloc din dauna initiala. Asa ca, aveti grija unde va faceti asigurarea!
Problema este ca nu vei sti niciodata ce asigurare are cel care te-a lovit, asa ca e un joc de noroc. Pe internet exista topuri ale firmelor de asigurari si care sunt cele mai bune platnice. Printre acestea, conform unui site de specialitate, se numara: Euroins, Astra, Carpatica, Uniqa si Omniasig. In Romania, 99% din cei care au asigurare RCA la masina apeleaza la cea mai ieftina varianta, stiind ca de ea "se vor bucura" numai cei care vor fi tamponati de asigurat. Din pacate, ceea ce nu stie multa lume, este faptul ca daca in instanta se hotaraste ca firma de asigurari sa nu plateasca dauna sau o parte din ea, soferul care a facut accidentul poate fi dat in judecata si poate plati el dauna integral. Asadar, e bine de stiut unde faci RCA-ul! <embed src="http://www.4tuning.tv/embedded/EAaC69I3hmx" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="450" height="366"> Atentie soferi! Firmele de asigurari nu mai au chef sa plateasca daunele! Filmele din 4TuningTV doar pe 4Tuning.ro |
Re: Atentie soferi! Asiguratorii nu mai au chef sa plateasca daunele!
Dupa mine, cea mai buna solutie ar fi reparatia prin regres la casco. Nu e aplicabila la toate masinile si nici la toata lumea, dar nah, sa se judece intre ei ( firmele de asigurare) daca au chef. ;)
|
Pai de ce ***** sa ma dea in judecata sa platesc eu? A fost vina mea, platesc prin faptul ca stau cu masina MEA lovita, iar cel care e victima accidentului, isi repara masina pe baza asigurarii platita de MINE. Unii nu fac accident ani de zile, si cand e vorba ca l-a atins pe unu in parcare, si atunci sa platesca in plus? Ce nesimtiti!!!!
|
Daca nu platesc firmele de asiurari atunci de ce sa ne mai facem asigurare obliatorie,daca eu lovesc pe cineva si firma de asigurari nu despagubeste eu o sa trebuiasca sa scot bani sau ce draq,asa ii cum ziceti Capatica se situeaza pe primul loc ca rau platnici,a patit-o un prieten de-al si nu a vrut sa-l despagubeasca,la lovit cu o duba in spate si la bagat la frauda,ce magarie,cica el vrut sa-si loveasca masina sa si-o faca pe banii asiurarii,sa nu uitam si de BCR Asigurarii care nu a fost mentionat care nu dau nici accept de plata si te poarta dintr-o parte in alta,eu lucrez la un service auto de trei ani deja da ce am vazut ii foarte nasol,hai sa zic ca Uniqua ii ok,te mai suna directorul si mai negociezi la deviz un 5-10% depinde in cat timp zice ca plateste dosrul respectiv,dar de restul firmelor sa nici nu mai vorbim,pacalici...
|
Nu mă miră să văd că este vorba de Carpatica!
Chiar nu ştiu de ce mai există pe piaţă?! |
si eu m-am lovit de probleme de genul asta..... la omniasig
initial cica accidentul nu s-a produs cum s-a declarat dupa cica au pierduc documnetu cu intelegerea amiabila...... dupa 3 luni am facut plangere la csa ; le-am lasat un msg asiguratorului ca nu ma mai intereseaza ce probleme sunt cu dosarul si ca csa o sa rezolve totul ... si in 3 zile ma chemau sa fac cererea de ridicaere a banilor :)))))))))))) |
Quote:
In alta ordine de idei si eu as face la fel. Asiguratorul nu imi plateste daunele, il dau in judecata pe cel ce mi-a facut dauna iar el mai departe poate sa dea in judecata firma de asigurari pentru ca nu respecta contractele. Cred ca se poate rezolva si mai simplu printr-o plangere la CSA sau ANPC. :) |
Numai in tara sulii se pot intampla astfel de aberatii. Adica ai RCA si te trezesti dat in judecata. Dar autoritatile ce pana mea pazesc? De ce nu pun societatile de asigurari sa prezinte garantii? De ce nu li se ridica dreptul de a mai emite RCA-uri daca umbla cu cioara vopsita?
PS. Scuzati limbajul, dar chiar m-am enervat. |
mai nou sunt politele de Bulgaria acum care nu se platesc si anume imediat dupa accident Bulgarul da polita Carte Verde-Rca anulata, deci atentie mare daca nu este insotita de un proces verbal de la politie si stampila politiei romane pe cartea verde in casuta anume de pe ea.marea majoritate a masinilor de Bulgaria care circula pe aici sunt date din mana in mana si amiabilul nu valideaza pentru ele fiind documente externe.politia romana ca sa scape de dureri de cap sfatuiesc oamenii sa faca amiabil de lene si plictiseala iar asiguratorul acum cheama ambele masini sa le vada, de aici apare si interpretarea culpa comuna/inversiune de fapte/respingere.
Dar inca odata daca va loveste o masina de Bulgaria mare atentie si de mers la Politie, oricum Bulgarii au datorii prin UE cam de 4miliarde de Euro pentru daune neplatite. mai nou acum la Greci ii lasa sa intre fara probleme si sa treaca de granita pe cei cu masini inmatriculate cu numere Bulgaria dar ii asteapta pe la Salonic sau Atena cu Politia si Platforma de tractare, le baga o amenda de 700-800Euro ca nu au Cartea Verde de Bulstrad valabila, le pun masina pe platforma si inapoi cu ea la Promahonas la vama.Cine nu a patit-o inca sa nu zica hop si nici sa nu faca pe eroul.explicatia este foarte simpla le-au produs grecilor aceste masini neasigurate in realitate si cu soferi care nu au avut intotdeauna legatura cu proprietarul bulgar, deci si prin urmare pagube de 4000000euro.Biroul Asiguratorilor Bulgari nu doreste sa gestioneze aceste pagube deoarece sustine ca nu pot fi trasi la raspundere proprietarii bulgari PF/PJ de fapte produse fara acordul si stiinta lor.asa inteleg ei partea de asigurare.aici intervenim si noi cu intrebarea:Daca omul are libera circulatie in spatiul UE si Chiar aceste masini inmatriculate in Bulgaria au toate actele in regula atunci de ce altii nu vor sa le plateasca daunele. trebuie sa recunoastem ca foarte multi conducatori de astfel de masini inmatriculate in Bulgaria au facut acest lucru de a-si achizitiona masinile din cauza taxelor foarte mari de la noi si aici nu-i contrazic, pentru ca fiecare se uita in buzunar cand cumpara ceva si de cati bani are. |
eu am patito cu o firma euroins,ma lovit unu si mau pus sa le aduc niste documente care erau imposibile de luat!si am renuntat in final,nu era o paguba enorma(450 de ron)firma era la vreo 50 de km de mine,ma duceam cu un act imi cereau altu si asa miam bagat **** in ei !
|
acum nici la unguri nu mai vor sa lase masinile cu numere de bulgaria, le asteapta sa faca cea mai mica greseala si daca nu le inventeaza, ca i-au capacit si pe astia cu pagube de 9000000euro neplatite de Bulstrad, politistii ungari au target de retinut taloane de masini inmatriculate in BG in medie 12pe saptamina de echipaj.
eu nu sunt de acord cu aceste solutii extreme pentru ca saracia a impins bietii oameni sa ia masini inmatriculate pe la bulgari. |
Quote:
|
Quote:
nu inteleg ce cauta Carpatica si Euroins in topul asta... unde lucrez eu nu se pune problema de neplata a dosarelor, insa le analizam mai mult pentru ca sunt sute de facaturi.eu de exemplu am avut un touareg "lovit" de un camion.am investigat si surpriza: camionul era in garaj la momentul evenimentului. l |
Quote:
|
true!
|
Problemele sunt urmatoarele: sa nu ne pierdem cu firea la accident sa nu ne alegem si cu vatamari corporale aiurea, mergem obligatoriu la politie ca sa nu incheiem un Amiabil-Pagubos care nu va fi validat apoi de echipa vesela: bulstrad-asirom-omniasig-bcr-euroins-carpatica-tiriac-etc si apoi rapid apelam la un avocat daca societatea de asigurari ne da refuz de neplata sau orice document scris cu ajutorul caruia sa-i agatam pe motiv de neplata si-l chemam in solidar ca garant pe soferul vinovat deoarece vom recupera de la acesta apoi cu un executor silit in 20zile de la sentinta paguba.totul presupune timp si un avocat pe profil de asigurari.
executorul judecatoresc nu il poate priva de libertate pe vinovat daca va decide ca prejudiciul nu se poate recupera din bunurile vinovatului dar ii va da consemn pe frontiera ca la infractorii internationali si cesiune pe Administratia Financiara deci implicit orice cont deschis pe CNP-ul vinovatului va genera o creanta cesionata ca fiind debitoare. |
@nicu_rares, aceeasi mentalitate ca si tine o au cei care isi permit sa nu plateasca despagubirile obligatorii. Asa ca si tine a procedat si un domn "respectabil" pe care eu din vina mea l-am lovit, nu a vrut sa incheiem amiabil, a plecat in ideea sa se duca singur la politie, eventual sa ma arda si de permis, din pacate pentru el, am ajuns la politie inaintea lui, am facut procesul verbal inaintea lui, drept urmare, nu isi va mai primi asigurarea RCA de la mine, acest fapt este notat si pe procesul verbal de la politie. Daca nu incercam sa ne civilizam odata pentru totdeauna, o sa stam in rahat pana la cot pana cand ne-om vedea ceafa. Fix mentalitatea oamenilor ca tine ne trag inapoi de la orice fel de progres. Exista si alte cai, mai ales ca nu e in nici un fel vinovat cel a carui asigurare nu plateste. Nu cred ca stii, dar in momentul in care achiti un RCA, societatea de la care l-ai cumparat devine SINGURA obligata sa despagubeasca in caz de accident. Nu inteleg de ce sa il dai in judecata pe unul care si-a facut datoria, si-a cumparat un RCA, a gresit, te-a lovit, iar societatea de asigurari nu doreste sa te despagubeasca. Nu e vina lui ca unii sunt prea doritori de bani si nu ii intereseaza de despagubirea. Ei bine, pe aia trebuie sa ii obligi sa plateasca, pe aia trebuie sa ii dai in consemn la frontiera. Ti-am zis, cu oameni ca tine, nu o sa ajungem nicaieri prea curand.
|
animalutz...
Nu cred că trebuie să stau să îţi iau pas cu pas ceea ce ai scris, dar nu ai dreptate cam în nimic din ceea ce ai spus! Tare sunt curios, cum ăla a rămas păgubit, după ce, din vina ta, el a rămas cu maşina avariată! Vrei să-mi spui că ţine de tine dacă doreşti sau nu să beneficieze de banii asiguratorului tău? Am provocat un accident, vina a fost a mea şi faptul că eram asigurat la o societate în regulă, care nu tărăgănează lucrurile, am putut face amiabila, altfel, omul dorea să rezolvăm cu poliţia. I-aş fi dat dreptate, dacă se întâmpla şi altfel. Este bunul său, greşeala mea şi se plăteşte. Cu ce este el vinovat pentru că eu m-am dus la un asigurator cu mari probleme în ceea ce priveşte despăgubirea? |
pai atunci ce sens mai are sa iti faci asigurare, daca asiguratorul, cand i se nazareste lui, nu are chef sa plateasca ? merg fara asigurare si in caz de accident platesc. asa, platesc si asigurare, si in caz de accident ii platesc si masina aluia, ca firma nu are chef de despagubire.
|
Andi, ideea e urmatoarea, poti mentiona pe procesul verbal de la Politie asa: doresc sa inmanez asigurarea personal. In acel caz, pagubitul trebuie sa te caute. Cum respectivul m-a jignit si nu a dorit sa discutam absolut deloc la fata locului, desi eu l-am asteptat, nici eu nu am dorit ulterior sa ii dau frau cererii lui foarte urgenta de a-i da asigurarea. Am incercat ulterior sa iau de la el datele de contact, ca sa ii dau asigurarea, nu a vrut sa imi raspunda, drept urmare, drum bun, la revedere. Si-a reparat masina, si o parcheaza in acelasi loc, adica intre o trecere de pietoni si coltul strazii. Adica ilegal. Deduceti voi de aici. Dupa cum spuneam, daca nu ne vom civiliza urgent, nu vom ajunge nicaieri. Mai e o idee, sunt unii care spun ca domnle, imi fac asigurarea la X, ca stiu ca aia nu despagubesc si da-l dracu pe ala ca n-am chef sa ii repare nimeni masina, chiar daca sunt eu vinovat.
|
În fond, singurul vinovat ar fi CSA-ul, pentru că ei permit unor mizerabili să se numească încă societate de asigurare şi reasigurare şi să facă în continuare bani, când ei se află în grave ilegalităţi!
Sincer, mie mi s-ar părea normal ca fiecare accident, din care n-au ieşit victime, sa fie solutionat amiabil, dar dacă dau peste unul cu asigurare la Carpatica, sau mai ştiu eu ce minunăţie de asigurator, ce mă fac? Stau să-l înţeleg pe ăla de două ori? Odată că a fost vina lui şi m-a lovit şi a doua oară că şi-a făcut asigurare la nişte nemernici?... Nu-i vorba că nu suntem înţelegători...dar există o limită...şi dacă mai ţii şi la maşina pe care o conduci, chiar este greu... Repet... De cele mai multe ori, faptul că ţi-ai ales un asigurator de încredere, îţi lasă permisul în buzunar, în caz că tu calci în străchini şi îl loveşti pe vreunu... Recomandare: Search pe internet înainte de a încheia o nouă poliţă! Nu vă încântaţi de micile discount-uri! |
suntem civilizati dar in acelasi timp putem fi si necivilizati si toate aceste probleme apar dupa un RCA platit la o firma cu probleme.nu doresc cuiva sa depaseasca modul de civilizatie in exprimarea si comportarea din trafic.trebuie fiecare sa-si recunoasca vina si greseala si atit.ambitiile si supararile personale sa le lase pentru alta ocazie, in caz contrar sa se gandeasca ca faptele sale pot avea consecinte nedorite cu repercusiuni variate.
|
Atentie mare la asigurarile masinilor din Anglia deoarece va treziti ca incheiati un amiabil pe o asigurare de 120lire pentru partbrize si nu mai aveti ce face apoi.trebuie mers la Politie, notat numarul corect al masinii vinovate si poate o fotografie a masinii cu numarul de inmatriculare deoarece in ultima perioada s-au intors in Romania zeci de mii de persoane cu astfel de masini date din mana in mana si cu numere furate sau acte de provenienta falsificate sau mai rau substituite unor furturi din locuinte in Marea Britanie.daca vedeti pe strada astfel de masini sa va feriti de a intra in coliziune cu ele deoarece nu au actele in regula.
din statistica Politiei se constata ca 7 din 9 autoturisme ce au fost implicate in diverse infractiuni aveau volanul pe dreapta si prezentau placute de inmatriculare false fiind conduse de persoane ce nu au legatura de nici un fel cu presupusul proprietar inscris sau banuit a fi inscrisa masina in realitate in Marea Britanie. |
Am patit`o si eu cu cei de la Astra....o tipa m-a lovit..am mers la amiabila...ea si-a recunoscut vina iar agentul tot ii spunea ca nu are cum.....dupa care din paguba de zeci de milioane m-am ales cu o bara vopsita(ce mai ramasese din ea) si repozitionare......am mers la OPC....care cum spuneai ei ca voi fi sunat de inspectorul ce se va ocupa de dosar......nu s-a intamplat asta...mi-a venit un raspuns dupa 1 luna ca nu s-a rezolvat nimic...am apelat la CSA.....acelasi raspuns ca masina vinovata nu imi putea provoca mie pagubele reclamate.....adica un stop fisurat,luneta fisurata...bara sparta.....desi masina ce era asigurata la astra era praf....faruri,bara,radiatoare,capota...etc....
asa ca traim in romania....toti sunt o apa si un pamant...mana in mana unii cu altii......sfatul meu...mers frumos la daune la politie....si in service.....nu merita amiabila.....chiar daca zici sa faci un bine ramai ca prostul cu paguba.... |
Lovit de alta masina , soferul a recunoscut ... s a trimis dosarul la Bucuresti de unde a venit marele raspuns ca eu sunt de vina , ca masinile erau in alta pozitie si eu am accidentat ! Nu imi vine sa cred ce penibili sunt , s au efectuat masuratori , poze ,ala da cu semnatura ca este vinovat ... totul perfect si ei o plesnesc la marea nesimtire !!! Ce sa mai fac ???... CSA nu face mare lucru se pare , judecata dureaza ... stau cu buza umflata !
|
in cazul in care ai fost lovit..ai facut amiabil, agentul constatator ti-a dat lista cu ce trebuie schimbat la masina ta, te-ai dus cu masina intrunu din serviceurile agreate de respectiva firma de asigurari inca de pe data de 17 aprilie si nici pana azi 8 mai cei de la service nu s-au apucat de treaba pt ca dupa ce au facut ei reconstatarea, desfacand masina si vazand ca mai sunt piese de schimbat,reparat..au trimis pozele la firma de asigurari si cei de acolo nu s-au sinchisit sa vina sa vada masina sau sa raspunda la mailurile si telefoanele celor de la service.......ce e de facut? raspunsul il stiu...intrebarea e retorica...nu e nimic de facut. chestiunea la care vroiam sa ajung este ca cel care e de vina intr-un accident nu ar trebui sa dea asigurarea si gata indiferent de gravitatea accidentului ar trebui sa i se suspende si lui dreptul de a conduce pe macar 6 luni...eu mi-am pierdut pastele si 1 mai din cauza celui care mi-a lovit masina, neavand mijloc de transport personal.
|
Si eu sunt patit cu cei de la asirom .Din decembrie de cand sa intamplat accidentul fiind dauna totala tocmai la sfarsitul lunii aprilie mi-am primit banii.Sunt niste nesimtiti.deci toata schema a durat 4 luni......de asteptare
|
Felicitari ca ti-ai primit banii. Eu am fost de vina intr-un accident in 11.02.12, i-am dat omului RCA-ul, doar ii indoisem carligul,masina lui s-a rezolvat. Eu am avut si casco si urma sa-mi repar masina. Am dus masina intr-un service agreat de firma de asigurari, si in data de 09.03 am fost sunat de inspectorul de dauna ca masina este dauna totala. Mi-a mai spus ca pot opta sa primesc 60% din valoarea asigurata+ epava sau le pot lasa lor epava si sa primesc 100% suma asigurata- fransiza si ratele restante la casco. Chiar gasisem cumparator pt masina, dar am optat sa le las lor masina sa o scoata la licitatie. Am fost la inspector, i-am comunicat lucrul acesta, am dat o hartie in scris ca masina nu se misca din service si ca o mentin in starea de dupa accident. Dupa 2 luni de zile, pt ca ei nu au gasit cumparator la epava sau ce stii ce calcule au facut ei ca ies mai ieftin sa-mi repare masina decat sa o despagubeasca, m-au sunat si mi-au spus ca masina nu mai este dauna totala, ca se repara. Le-am facut plangera la CSA, o sa-mi vina raspunsul in 15 zile dar nu ma astept la mare lucru, ei se ocupa mai mult de RCA si au rol de arbitraj. Voi merge si la OPC si daca nici atunci nu fac nimic, nu stiu ce sa fac, le dau acceptul sa repare masina si ii dau in judecata pt daune morale sau nu accept sa o repare si ii dau direct in judecata.
Bineinteles ca aveam si RCA si CASCO la ASTRA, o firma de tot rahatul daca imi permiteti.Am avut la Astra datorita situatiei economice nu foarte roz din ultima perioada. Pana acum doi ani casco am avut doar la Tiriac, BCR,etc. Niciodata n-am avut nici macar un dosar de dauna. Cred ca daca aveam la Euroins sau Carpatica imi blestemam zilele. Nici nu stiu ce sa mai fac...Ca la noi la nimeni |
Dupa uniunea BCR-Omniasig-Asirom, feriti-va sa va loveasca cineva pe ASIROM deoarece este Insolventa Financiara de circa 8luni de zile fiind oaia neagra a acestui Holding. Viena Insurance care are sediul intr-o casuta postala din Austria in fapt.
sunt asa de insolventi incat fac platile numai la cine cotizeaza la managerii lor de daune si la superiorii acestuia cu circa 10% din valoarea devizului. sunt dezgustat de aceasta abordare a problemei. |
este timpul sa facem o lista a problemelor intampinate la constatarea daunelor auto si-n special cu o lista sa cuprinda nominal numele inspectorilor de daune CORUPTI care intr-un fel sau altul ne-au conditionat amploarea pagubei implicit despagubirea sugerind si pretinzand un bonus material sa ne dea intr-un final ceea ce ni se justifica in mod normal.
|
Quote:
|
pana la urma Asirom a platit, iar serviceul unde mi-am dus masina a reparat ce era de reparat, a schimbat ce era de schimbat insa masina nu mai e cum era inainte....curios nu? poate aspectul ei e asemanator cu cel de dinainte de accident, dar totusi una e sa conduci o masina lovita si reparata si alta e sa conduci o masina neatinsa. Cel care mi-a lovit masina si mi-a dat asigurarea a dormit linistit in timp ce eu m-am chinuit 2 luni fara masina iar acum trebuie sa o vand si sa ma imprumut alte mii de euro ca sa imi iau alta noua, pt ca asta nu o pot conduce gandiduma la accident.
|
Quote:
De calitatea mesajului nu mai vorbesc, pentru că este de tot rahatul! N-ai venit cu nimic constructiv, ci doar ai făcut aluzii grosolane cu privire la calităţile colegului! Jalnic... |
in cazul in care cel vinovat refuza sa plateasca reparatia fie personal fie prin societatea lui fantoma de rca trebuie apelat cu incredere la instanta, depuse drept probe toate actele intocmite de politie si asiguratori, te prezinti la fiecare termen, daca se va cere expertiza platesti avansul si pana la urma instanta va stabili obligatia celui vinovat la despagubire, asa ca, chiar daca mai dureaza ceva timp trebuie sa scoatem rapid taranilor din cap ideea ca daca am rca ma doare la basca, trebuie sa conduci prudent si atent si cu rca/casco beton.
atentie mare ca si daca despagubeste pagubitul firma unde ai rca se poate intoarce cu actiune in regres impotriva ta daca esti vinovat de accident, deci rca nu inseamna ca poti conduce cu ochii inchisi, nu asta a fost scopul lui. dupa mine daca incalci regulile de circulatie si produci acident rca nu trebuie sa despagubeasca decat in caz exceptional, direct cel vinovat. asa nu mai avea nevoie nici de corupta CSA care numai toaca niste bani publici degeaba si nici nu ne-am mai stresa sa le scriem ca sa primim niste raspunsuri de oameni cretini. :) |
eu sunt patit rau de tot cu ASIROMUL pe CASCO, am avut un accident anul trecut si mi-au platit dosarul de dauna dupa 6luni de zile, timp in care nu mi-am putut folosi masina, dupa intregi discutii, dupa un refuz scris initial la plata, dupa o actiune derulata pe ultima solutie in instanta dar oprita dupa o conciliere finala si multe probleme generate de un manager de daune pe nume Dane Robert care nu dorea el sa mi se plateasca dosarul am reusit sa-mi vad masina reparata ca asta era si scopul, masina sa fie ca inainte de accident, nu altfel.
|
Quote:
|
salutare.ma alatur si eu voua.am patito acum 3 saptamani intr-un sens giratoriu,eram pe banda 2 circuland in sens si vine una din spate pe banda 3 care vroia sa iasa din sens si sa mearga inainte si ma lovente in unghi in spate (roata) si lateral.ea cu gura mare ca sunt de vina ca iam taiat calea.am mers la politie mia dat dreptate,a facut proces verbal puncte de penalizare...apoi la inspectorul de daune,la CARPATICA.sa facut dosar,poze,declaratii tot.astept 3 saptamani si primesc scrisoare acasa ca refuza sa imi plateasca dauna afirmand:ei apreciaza ca e vina mea ca eu trebuia sa dau prioritate nu ea. cum e posibil asa ceva?din moment ce exista si proces verbal,nu pe amiabil,legea imi da dreptate si scrie clar circulatia in sens giratoriu.nu stiu ce sa mai fac.oare se castiga daca ii dau in judecata?ar trebui sa castig dar la noi in tara ma astept la orice.paguba nu e atat de 'mare' la ochi cat e 'groasa' pe interior.am roata stramba,axu,bascula si suportul de la punte,plus aripa infundata un pic.
astept un raspuns sau ceva sfaturi de la cei care au mai trecut prin asa ceva sau au habar. |
numai cu proces si inainte o plangere la csa, insa nu stiu ce sanse are asta ca sunt cam toti pe o mana.
|
Quote:
|
e incredibil.nu credeam ca se poate asa ceva.in lege scrie clar in articolul 58 despre circulatia in sens giratoriu.ei imi da argument text cu art 107 si 109 dar astea nu se refera la sens giratoriu,mama lor de sensuri.acuma sa vad de unde pot face rost de o copie a procesului verbal ca al meu lau oprit cretinii la dosaru de dauna.daca dauna era doar de caroserie mio faceam eu cu un spray si ceva kit,dar e mult mai rau ca nici nu prea pot merge mult cu ea,merge stramb e axu cu puntea cu bascula cu tot.acuma daca ii dau in judecata trebe sa stau cu ea pe dreapta 5-7-8 luni pana se termina.cum sa fac sa scot banii mai repede de la ei!?! o sa iau legatura cu un avocat.ideea este ca astept si 1 an numai sa castig,si banuiesc ca si ceva daune,altfel nu se poate,desii nu vreau nimik decat masina reparata,dar daca ei sunt jegosi si nu dau de buna voie sa dea atunci cu dobanda si daune materiale.of doamne.
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:49. |
- Copyright 2026 4Tuning