![]() |
724.000 de Euro amenda pentru 290 km/h in Elvetia!
Poate nu ar fi rau sa luam si noi cateva legi si obiceiuri de la ceilalti. De exemplu, amenzile pentru excesul de viteza. In Elvetia, un sofer grabit care vroia sa-si testeze supercarul pe autostrada va fi mai sarac cu... 724.000 de Euro!
In Elvetia, in plina zi, un sofer in varsta de 37 de ani conducea un Mercedes Benz SLS AMG, o masina "de familie si de mers la cumparaturi" de 570 de cai putere si care poate atinge viteza de 317 km/h. Vitezomanul a fost retinut de politisti la scurt timp dupa ce a fost surprins de radar si a ramas fara permisul de conducere, dar si fara masina, care i-a fost confiscata. Daca va fi gasit vinovat, suedezul ar putea primi o amenda de un milion de franci elvetieni, adica aproximativ 724.000 de euro. Se pare ca distractia il va costa pe elvetian nici mai mult nici mai putin de... 1 milion de Euro (amenda + masina). In plus, acesta banuim ca va trebui sa-si cumpere alta super-masina. Alti bani, alta distractie. Si, de ce nu, alt top-speed! |
Re: 724.000 de Euro amenda pentru 290 km/h in Elvetia!
Mi se pare ca in Elvetia, amenzile se dau si in functie de starea economica a celui prins cu "matza-n sac". Deci... Mi-ar placea sa vad si la noi asta. Sa fie pe categorii, dupa marca, model, motorizare si mai ales, HARFE!:)
|
Quote:
Mie unul, la momentul ăsta, îmi convine! |
sincer sa fiu , nu imi prea vine a crede :rolleyes2 724.000 E + una bucata SLS ///AMG e exagerat de mult chiar si pentru unu care nu are ce face cu banii ...
|
Daca e miliardar nu e chiar atat de exagerat. Cred ca si in Finlanda este un sistem similar, se da amenda in functie de fisa fiscala a celui in cauza. Stati linistiti ca la noi chiar daca ar incerca asa ceva vom constata ca soferul e de fapt sarac lipit, masina (si conturile) fiind ale vreunei matusi batrane...
|
Asa ar trebui sa faca si la noi. Daca ai super-car, inseamna ca ai bani sa platesti si amenzi de sute de mii de euro. Nu zic sa-l ierte pe taranu` de la cucuiata din vale care abea si-a segmentat coaja de dacie si vrea sa prinda 120 prin oras cu ea, dar nici aceeasi mustrare ptr cei cu chiusapte, icsshase si altele care incurca pedalele.;)
|
Chiar daca Elvetia e o tara bogata, poti sa fii tampit sa pui o astfel de amenda, chiar daca mergea si cu 800 km/h. Parca ar fi la misto totul facut. Bataie de joc.
|
Quote:
asa le trebuie frate,ai bani si vrei sa alergi masina te duci pe circuit si te alergi pana prinzi viteza sunetului nu pe strada,sau daca totusi risti,suporti consecintele... |
Asta da exemplu de abuz . Părerea mea e ca confiscatul mașinii e mai mult decât de ajuns . Pai dacă as ști ca ma așteaptă o asemenea amenda mi-as lua un antiradar custom made si ar fi game over . Cu asemenea măsuri incurajezi abuzul .
|
Oricat ai fi de bogat tot simti 724.000 E si mai ales alaturi de confiscarea unui supercar.Oricum , statul elvetian precis va investi in mod eficient banii , pe cand statul roman ar investi doar in deplasarile si vacantele parlamentarilor...
Vad ca multi sustineti sistemul amenzilor calculate dupa venitul persoanei in cauza , lucru care ar transforma amenzile actuale in unele si mai mari.Din cate stiu nu avem niciun track veritabil , deci pe la noi e "dai unde poti" si ma indoiesc ca va lipsesc momentele de nonconformare la regulile de circulatie. |
Quote:
oxide,de ce nu crezi ca amenzile date in functie de venit nu reprezinta o idee buna?ar transforma amenzile date persoanelor cu venit mare destul de bine ca sa-i domoleasca in a mai face anumite contraventii |
Quote:
|
prea dur, inteleg sa nu se faca prostii, da nici chiar asa, cat sa fie o libertate, nu sa te gandesti ca daca depasesti 50 la ora intri in cacat rau tare
|
Quote:
|
Nu am spus ca e un abuz al legii . E un abuz de putere după părerea mea . E absurd sa dai o asemenea amenda unui om fie el și Bill Gates . Pai gândește-te ca de 100.000 poți sa pui pe cineva sa-ți facă un sistem antiradar care sa afișeze MUI* când cineva îți scanează viteza . Sincer cred ca cu 100.000 de EUR găsești ușor niște indivizi sa omoare echipajul ala care a dat asemenea amenda .
Confiscarea mașinii este deja o pedeapsa proporționala cu venitul . |
unde-i lege nu-i tocmeala(mai putin in romania stiu :evil: )
de ce nu sar ei de gatul autoritatilor sa scoata/schimbe legea respectiva?pentru ca majoritatea este de acord cu astfel de masuri drastice,care ii protejeaza pe ei,majoritatea, de astia care se cred in nfs,sau la monte carlo atunci cand merg pe drumurile publice si cum majoritatea merg legal,ii doare pe dansii la basca daca un individ are de platit 3 sferturi de milion de euro pentru o amenda,si in prealabil masina individului confiscata...si eu vreau sa cred ca e normal sa fie asa desigur mai avem mult pana sa ajungem la nivelul lor de infrastructura,dar cu atat mai mult ar trebui sa intelegem ca pe gropile astea cu portiuni de drum intre ele nu se merge tare... |
Nu sar la gatul autorităților pentru ca legea afectează doa un 0.001% din populație . Măsura e un fel de șmecherie a guvernului astfel încât ei sa poată fura o geanta de bani .
Cât despre vitezomani asta e o alta discuție . Una pe care v-as ruga sa nu o deschidem în topicul acesta . |
Quote:
Nu e aceeasi lucru pentru un om care castiga 2500 ron intr-o luna sa plateasca o amenda de 500 ron cum ar fi pentru un om care castiga 10000ron. Astfel pe cei mai bogati ajunge sa ii doara undeva de amenzi. |
Problema ar putea fir rezolvata simplu cu un minim de amenda și cu o evoluție graduala pana la un 500% maxim (poate mai puțin poate mai mult) . Numai ca amenzile nostre nu sunt făcute sa descurajeze infracțiunile . Sunt făcute sa jupoaie șoferul de rând și sa-l tine sub stres continu . Nu cunosc pe nimeni care se gândește "sunt corect pe drum deoarece nu vreau sa iau amenda" , gândim mai de graba ceva de genu "iar au ieșit la vânătoare mu*** aia de gab** f**le familia si mo*** lor ast si mâine" .
În Romanica noastră cea iubita nu exista interesul de a rezolva o problema prin lege . Exista interesul "cum sa furam ca chiorii cât mai mult" , legile sunt date pe sistemul "după noi potopul" . Sincera si trista mea parare este ca nici nu are rost sa ne stresam încercând sa găsim soluții care nu vor fi aplicate . |
Quote:
|
Quote:
Bineinteles ca si acolo ar trebui sa existe limitari de viteza in majoritatea zonelor, dar nu vad de ce sa nu existe si zone de "no speed limit" , defapt nici nu as acorda statului de autostrada la o sosea pe care sa nu fie macar 50% din lungimea ei zona fara limita de viteza; si astfel daca exista limitari, nu cred ca un astfel de om o sa fie atat de dobitoc sa isi incerce top-speed-ul tocmai in zona de limitare(care de obicei corespunde intrarilor si iesirilor de pe autostrada) si sa nu incerce unde e voie. Ca sa poti limita ceva undeva, eu zic ca, trebuie lasat si o zona de refulare.....de aceea iubesc eu Autobahn-ul, si culmea? e cea mai safe autostrada din lume!!! Si mai nou e si logic, ca daca mergi cu plictisitoarea viteza de 120-130kmph timp de 3-4 ore numai, risti sa atipesti si sa adormi. Tot aud de cum de frumos se merge dincolo, toti in rand cu 120kmph......mie imi suna a dictatura comunista treaba asta, si nu era vb de tari comuniste! Sper ca, peste cativa ani sa se implementeze un sistem de monitorizare a traficului care sa determine viteza maxima de circulatie macar pe autostrazi....asa de greu ar fi ca, sa te citeasca din satelit daca esti singur pe autostrada si sa te lase sa-i dai si 500kmph, sau daca e un ambuteiaj la 2-3km in fatza sa te reduca la 50kmph si in final sa te opreasca?!! Problema e ca nu se vrea, si chiar ar fi profitabila, pt ca nunumai eu, dar cred ca si multa alta lume ar plati 20-30E pe luna pt un astfel de sistem GPS.....macar pe autostrazi si drumuri europene zic! Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:33. |
- Copyright 2026 4Tuning