Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   TOT TiCO... (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/18984-tico.html)

Dirty Pusherman 15-06-06 23:38

TOT TiCO...

stiu ca e cam penibil...dar cati cai se pot scoate cel mai mult dintr-un motor de tico??
nu conteaza banii, mijloacele...sau ca nu o sa mai fie fiabil motorul...
sunt curios...se poate ajunge la 100 de cai?

dat-va si voi cu parerea...deci nu doar un filtru si o toba, ORICE! :twisted: :twisted: :twisted:

Dirty Pusherman 15-06-06 23:40

Re: TOT TiCO...

sunt nebun...lasand la o parte ca e prea "handicapat" sasiul...sau ca o sa zboare de pe sosea...sau ca o sa se rastoane in curba...

merge pus vreun fel de turbo...sau supercharger??? :rolleyes2

Detman 16-06-06 00:07

eventual merge schimbat motorul ... pus ceva mai mare.. + turbo .... cred.
se pot face multe lucruri chiar si la motorul stock ... daca te gandesti ca motorul de 1.400 cmc de Dacie se poate ridica in 200 CP ... daca nu conteaza fiabilitatea...

Dirty Pusherman 16-06-06 00:18

cu motorul stock ma intereseaza ce se poate face... :D

TopArt 16-06-06 08:24

Quote:

Originally Posted by Dirty Pusherman
cu motorul stock ma intereseaza ce se poate face... :D

...nimic ! nimic daca sunt doar vise imposibile si sadomasochiste ! ;)

nu se poate sa te gandesti doar ca ai un motor de 100 CP pe ticozaur DAR sa nu iti inchipui macar ca e necesar sa umbli si la stabilitate si siguranta (greu, dificil, destul de imposibil)

hai sa incercam sa evoluam un pic de la discutii tampe si sa incercam sa tratam toate aspectele legate de tuning. stiu, traim in romanica, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim sadomasochisti, inculti, balcanici si aerieni.

Dirty Pusherman 16-06-06 13:31

deci nu se poate stoarce atat de mult....
ok, am inteles! ;)
eram doar curios...

Leutzu_ 21-06-06 15:18

Se poate..dar vei schimba "motorul" odata cu uleiul. Poti incerca sa il mai comprimi sau i se poate pune o turbina...nu exista nu se poate...se paote dar pentrua cest lucru este necesara o suma destul de mare de bani si sa intelegi ca motorul ala nu te va mai tine.

bluey 21-06-06 15:45

Eu m-as combina cu un motor de motocicleta pe Tico.
Si treaba cu stabilitatea e relativa.
Nu te trimite nimeni sa faci drifturi cu el sau sa ii dai talpa in curbe mai mici de 90.
Daca motorul de 700 in 3cil de pe Smart se poate duce in 130Cp de ce nu s-ar duce si cel de pe Tico?Cu modificari bineinteles.

Leutzu_ 21-06-06 15:50

Tico-ul nu este atat de instabil pe cat cred unii. Eu sunt posesor de o astfel de "bicileta" si ii stiu foarte bine limitele. Daca ii pui amortizoare tari nu e problema...intrebati-l pe pesteimputit ca a tras frana de mana la 100 la ora...dar avea niste amortizoare de fiesta...

Dirty Pusherman 21-06-06 16:32

aa...pai ii pun motor de smart in cazul asta :D

bluey 21-06-06 17:20

Quote:

Originally Posted by Dirty Pusherman
aa...pai ii pun motor de smart in cazul asta :D

Costa un motor de Smart cat un Tico in stare buna.
Cred ca ai avea mai mult succes cu unul de motocicleta (si performante mai bune).

pesteimputit 22-06-06 14:31

sincer motorului de tico CRED ca i se poate adapta o turbina + carburator +intercooler + restu de acareturi de la un reno5 turbo.
eventual turbina ar merge inlocuita cu un garrett gt4

Leutzu_ 22-06-06 16:37

I se poate...dar cum ziceam va merge 10-20mii km si va trebuii sa schimbe motorul...vorbeste cu SGM si daca te hotarasti te ajuta el.

bluey 22-06-06 17:28

As face si eu un Tico cu 200Cp si sa mearga doar 1000Km.
Nu credeti ca si-ar scoate banii???

topser 22-06-06 18:44

si mergi cu el doar la curse nu ? bati aproape orice pe 400 m ...

topser 22-06-06 18:45

la tico merge motoru de daihatsu sirion , cel turbo , are 103 cai ..problema e daca o sa-l mai poti oprii....franele sunt slabute la tico ..

bluey 22-06-06 20:13

Quote:

Originally Posted by topser
si mergi cu el doar la curse nu ? bati aproape orice pe 400 m ...

Klarr
Si pe bani.
Cati nu ar face pariu ca bat un Tico???

Dirty Pusherman 23-06-06 02:43

Quote:

Originally Posted by topser
la tico merge motoru de daihatsu sirion , cel turbo , are 103 cai ..problema e daca o sa-l mai poti oprii....franele sunt slabute la tico ..

aha...mersi pt info...
franele o sa le schimb daca e...:-)

Leutzu_ 23-06-06 02:50

Cu ce? Mor de curiozitate...singurul lucru pe care il poti face este sa faci cum am facut eu si sa iti pui niste discuri ATE si placute ferodo.

Dirty Pusherman 23-06-06 15:43

niste poze ai? sa vad si eu...
sau vreun link...poate pun ca tine...;)

Leutzu_ 23-06-06 17:04

Ce poze mann, la niste discuri si placute? Te duci la un magazin de piese auto care sa aiba marcile astea si le ceri...crede-ma e o diferenta enorma...
Eu le-am luat de la Pit Stop...singurul inconvenient este acela ca placutele le schimb odata cu uleiul sau la 2 schimburi (~10k km).

Kent8 24-07-06 08:49

de ce nu vb cu istvan din cluj, va poate da el mai multe detalii cum sa-l duce-ti pana-0n 80 de cai garantat
si el vrea sa-l urce...mai mult...
de pe daihatsu cuore de 113 cai merge motoru la fix
are 3cilindrii turbo
etc etc

eu n-as paria impotriva unui tico, sau dacii cand le-as vedea la liniute , eventual as porostii pe altii sa parieze impotriva lor, sa scot profit :P

TM32CIP 13-06-07 01:56

un sistem turbo pe motorul stock de tico a insemnat pt "unii" set nou ..... dupa doar 5 km ...... deci IDEE MOARTA. Lag'ul prea mare, compresie prea mica ..... etc. Variante ? transplant: Daihatsu cuore turbo, suzuki swift Gti. Nu inteleg de ce va ganditi la un motor de motocicleta, mareste puterea,e drept, dar cuplu 0 !! despre stabilitate, suntem in romania, se poate tzigani ... trantit serios de tot, suspensie pe gaz si puntile latite, garantez eu ca nu se rastoarna in curbe. Oricum ideea "atarna" din moment ce incep sa apara tot mai multe Tico cu GPL ......:rolleyes2

Nemilosu 13-06-07 08:25

Quote:

Originally Posted by TM32CIP (Post 946362)
un sistem turbo pe motorul stock de tico a insemnat pt "unii" set nou ..... dupa doar 5 km ...... deci IDEE MOARTA. Lag'ul prea mare, compresie prea mica ..... etc. Variante ? transplant: Daihatsu cuore turbo, suzuki swift Gti. Nu inteleg de ce va ganditi la un motor de motocicleta, mareste puterea,e drept, dar cuplu 0 !! despre stabilitate, suntem in romania, se poate tzigani ... trantit serios de tot, suspensie pe gaz si puntile latite, garantez eu ca nu se rastoarna in curbe. Oricum ideea "atarna" din moment ce incep sa apara tot mai multe Tico cu GPL ......:rolleyes2

cauta pe youtobe smart hayabusa sau golf 1 hayabusa si o sa vezi spectacol acolo.

Nemilosu 13-06-07 08:29

https://www.youtube.com/watch?v=oPQIizRp9ck

Nemilosu 13-06-07 08:30

https://www.youtube.com/watch?v=bXp8TF2546o

Nemilosu 13-06-07 08:30

incredibil nu ?

TM32CIP 13-06-07 09:30

am vazut Smartul mai demult si da-mi voie sa-ti spun ceva : 1) Nu cred ca un om sanatos s-ar pune la drum lung cu motoru' ala langa ureche :lol: 2) Gandeste-te cum tii masina aia in linie dreapta, fie la o liniutza, fie pe sosea :D ......... iar pt Youtube .... https://www.youtube.com/watch?v=57170kI_5Z8 ce inseamna sa fii nebun :lol:

Nemilosu 13-06-07 14:26

Quote:

Originally Posted by TM32CIP (Post 946531)
am vazut Smartul mai demult si da-mi voie sa-ti spun ceva : 1) Nu cred ca un om sanatos s-ar pune la drum lung cu motoru' ala langa ureche :lol: 2) Gandeste-te cum tii masina aia in linie dreapta, fie la o liniutza, fie pe sosea :D ......... iar pt Youtube .... https://www.youtube.com/watch?v=57170kI_5Z8 ce inseamna sa fii nebun :lol:

nu cred ca intelegi scopul topic-ului.
omu' vrea sa isi puna mot de racheta pe masina.
fiecare isi da cu parerea si il sfatuieste in consecinta.
ce isi va pune si cat va mai trai dupa aceea este exclusiv problema lui.

B-13-FFA 19-06-07 01:15

era de curand p 4 tuning un suzuki swift parca de 1000cmc turbo ...... cred k se preta la un transplant p tico motorul + cutia...........in rest suspensii frane nush ce sa zic........ s-a gandit cineva daca intra un motor de opel 1.2 sau ceva de genu? 1.2 16v ar avea 75 de caluti care ar putea fi inmultiti putin.

All times are GMT +2. The time now is 18:12.

- Copyright 2026 4Tuning