![]() |
Masina mea: Opel Astra F 2.0 16v TURBO
1 Attachment(s)
Initial a fost un Opel Astra amarat cu un motor de 1.6 8v simplu, tot timpul plin de ulei ...
Dupa 3 ani de forja motorul a cedat ... si a trebuit sa fac ceva in priviinta asta ... Si i-a facut un transplant de la o Calibra de 2.0 16v SFI. Acest transplant a necesitat schimbarea urmatoarelor piese : TOT CADRUL DE FATA DE LA CALIBRA ADICA :Motor C20XE, Cutie F20, Instalatie electrica, Calculator ( avea Chip din Germania), Planetare, Fuzete, Discuri, Etrieri, Telescoape,Radiator, Schimbarea pozitiei vaselor de apa ( motor si stergatoare) intre ele , Galeria de evacuare. Totodata a trebuit sa schimb si rezervorul ( am pus de Astra GSI ) ptr ca pompa de benzina este in afara rezervorului nu inauntrul acestuia. La toate acestea am mai inlocuit filtrul de aer cu unul RT Vortex pentru Mitsubishi si Honda, Am taiat galeriile ducand 2 tevi ( 1 si 3 -=- 2 si 4 ) pana in spate si terminandu-se cu 2 Powerfull. In tottal masina are acum peste150 de cai ( cca 190 ) si viteza maxima este in jurul la 245-250Km/h ( Nu are limitator electronic !!!) Investitia s-a ridicat in jurul la 1000 Euro ... Dar va zic ca a meritat , ptr ca 100km/h = 6,5 sec , 1km = 29,5 sec si 200 km/h in 23 sec. Si cand stai si te gandesti ca majoritatea masinilor sunt limitate la sub 230 ... :lol: :lol: :lol: Voi ce spunetzi ? A meritat ? |
sti ca sa inteleg si eu.......
deci: Motor C20XE + Cutie F20 + Instalatie electrica + Calculator + Planetare + Fuzete + Discuri + Etrieri + Telescoape + Radiator + relocazizare vase de apa + rezervor Astra GSI + galeria de evacuare + filtru aer RT Vortex + evacuare directe + 2 finale \"powerfull\" + toata manopera pt a face toate astea = 1000 Euro? nu stiam ca piesele la Opel sunt asa de ieftine, chiar pe gratis as putea spune ! alta intrebare: cum ai masurat puterea, aceleratia si viteza maxima? |
Lamurire ...
Deci ...eu pe toate piesele inlocuite la partea mecanica am dat 600 euro.
Montajul m-a costat 100 ( Mi le-a adus cineva in care am avut incredere si la afacerea asta nu si-a bagat nici un leu in plus ... Cu cat le-a cumparat cu atat mi le-a dat ! ). Deci pana acum 700 de euro. Filtrul m-a costat 125 euro. Tobele cate 125 euro bucata iar manopera ptr galerie vreo 30 euro. deci : 700 cu 250 cu 150 ... cam 1100 Euro ... Cum am masurat toate chestiile alea ? Pai 100 de Km si distanta cu un cronometru ... Puterea ... pur si simplu am vazut cam in cat tp prinde suta ...tot cu un cronometru , cu un tovarash care a stat in spate si s-a uitat la kilometraj.Apoi am luat timpul facut de o masina de 250 de cai si una de 150 de cai ... adica in cat prinde suta una si in cat prinde suta cealalta ... ( Subaru impreza 235 cai - 5.5 sec si kadett GSi 150 cai 7.5 sec ... eu am prins 6.5 sec deci 192 ... 190 am zis ... E corect ? |
Re: Lamurire ...
Quote:
cat despre masuratori....pai nu-i chiar asa, sunt si alti factori care tre sa intre in calcule care-s foarte importanti......cel mai bine ar fii sa faci niste teste cu aparatura profesionala(daca ai undeva) ca sa stii exact..... |
M-am facut cu un ursulet 325 6 in linie de 170 de cai si in 500 de metri i-am dat fum la un tir jumate distanta.... ( am filmuletzul pe cd )
Pe 1 km , o astra modificata ptr raliu de 200 de cai GARANTAT m-a facut cu o masina jumate - 2 in fata. Mercedes C240 V6 am impachetat cu 3-4 masini si are 196 de cai ... Seat Toledo cu morot de 2000 16v GTi ( VW) i-am dat fum , Hyundai Coupe 2000 16v 142 Hp la fel ... VW GTi 1.8 Compresor de 160 cai - temelie ... Seat Leon 1.9 TDi ridicat la 180 de cai -> cand am bagat a 3-a l-am lasat in spate ... Deci daca astra de 200 nu a putut sa se distanteze de mine in 1 KM decat la 2 masini cred ca sunt 190 Hp garantat. Dar o sa pot sa iti demonstrez cel mai bine daca esti impatimit al curselor legale atunci cand o sa fie linute pe timp frumos si asfalt curat. Si 250 km/h am prins pe autostrada Cernavoda cu masinutza din poza de mai sus ! Si aparat de masurare a puterii etc unei masini nu prea stiu eu prin Romania... Mai vb pana atunci. Bafta man ! |
frate ... tu zici ca prinzi 200k/h in 23 de secunde si faci 1 KM in 29,5 secunde ??? Cam la ce viteza ajungi tu cand faci 1KM??
Ca sa intelegi de sunt asa de ... mirat ... de ce ai scris tu mai sus ... eu fac 1 KM in sa zicem 30s ... sa zicem ... si ajung la 1 KM la viteza de 190 km/h ... Deci .... eu fac 200 in 30+ sec si fac 1KM in 30 ... iar tu faci 200 in 23 si 1KM in 29,5 ? ... ceva nu prea se leaga ... |
Dar de consum ce putem zice??? Totu e fain si frumos dar cata benzina mananca ? A meritat modificarea din punctul asta de vedere?
|
Quote:
Si inca ceva ... eu schimb a 5-a la 200 ... Nu or fi 23 de secunde da peste 25 nu este in nici un caz ... Iar 29,5 secunde /KM l-am cronometrat de vreo 6-7 ori si am obtinut rezultatue de la 29:14 pana la 29:76 maxim. Camd fac 1 km la ce viteza ajung ... la peste 200 cred ...nu ma uit la kilometraj ...prefer sa ma uit in fata ... am sa incerc sa ma uit si la kilometraj... Subaru Impreza de 265 de cai face 1 km in 26-27 secunde ... Acum se leaga ? Ptr Amytal ... De la Constanta pana la Bucuresti in regim de forja a consumat 35 de litri de benzina ... adica un consum de 14 L / 100 ... la intoarcere am mers frumos si usor si in 250 de km a papat 20-23 de litri ! Dar nu am depasit 100 ! Ma cam rupe la consum atunci cand o calc dar si mai mare este satisfactia cand ii dai temelie unei masini suparate ... Dar daca merg frumos in oras sau afara mai mult de 8 -9 nu mananca ... |
Si eu schimb a 5-a la 200 dar acest lucru se intampla exact la 1Km deci pe la 29~30~ sec. Sincer nu cred ca iei 200 sub 27~28. Desigur s-ar putea sa ma insel sau sa fi masurat tu gresit 1Km.
'spekt! |
Quote:
Si scot 200 sub 27 de secunde ... Singura data cand am scos vreo 29 a fost cand eram in rampa ...deci urcam ... La drum drept scot cam 25 in medie. Eu cred ca cal mai corect ar fi sa imi zici ce masina ai .. ce numar ai la masina .. catzi cai ai si la urmatoarele liniutze ne bagam la una mica ... si vedem clar ce diferetnte sunt ... Ce zici ? |
chiar daca te rupe la consum... eu zic ca a meritat sa faci modificariel... exteriorul inca mai trebuie lucrat... din ce se vede in poze ai grila de vauxhall (bineintzles pot sa ma inshel)... e cam nasoala... arata mai mishto una de astra gsi fara sigla...
PS aia 14 litri la suta e pretzul care i-l plateshti ca i-ai facut de kk pe aia cu mashini mai tari :D bafta! |
Quote:
Sigla nu e de Vauxhall ... am sa o modific ( o sa ii scot \"V\" -ul ala care de fapt e X) Si in legatura cu cei 14 litri la suta ( Care ajung de cele mai multe ori la 16-17 ) ai f.mare dreptate ... PS> In drum spre Cta dupa LR prisma 2 , pe pod la Giurgiu am umilit un GR Cheroke Laredo V8 ... :P |
daca ar fi al meu l-as face cat mai normal la exterior ....imi plac fazele
astea cu surpriza..cum e si al tau,sedanuŽ bafta! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pe aici asha se numesc masinutzele astea. Ratz = rapid ca un sobolan. Sau ceva de genul. I-a da un click pe linku' asta sa vezi cevqa simpatic si sa te uiti cum se numeste masinutza aia : http://jethead.net/indexdrag.html 8) |
Quote:
|
:wink: heh nu e nici un secret ... (am mai zis pe forum de cateva ori)
Am un Renault Megane' Coupe 2l 16v 148cai. Cred ca sunt si niscaiva poze pe-aici pe forum pe undeva. Daca vi la urmatoarele liniutze din Buc. ne intalnim sigur desi din cate spui nu prea inteleg care ar fi sensul sa ne dam pentru ca o sa ma faci destul de urat. :P . Oricum astept cu nerabdare sa vad ce poate masinuta ta... poate intr-o cursa cu un anume \"Cielo\" :twisted: . |
DADADA! Sa-l iei pe Cielo! Te rog :twisted: Sau mai bine nu. K sa-mi fac eu masina si sa-l fac :twisted:
|
:lol: hai mey lasati cielo sa traiasca... ce aveti toti cu el ah? :)
|
Quote:
Oricum pana la urmatoarele LR toata suspensia o sa fie schimbata ( KW - 4+4 arcuri ,amortizoare) si altele or sa fie conditiile ( plecare de pe loc , demaraj , stabilitate etc.) P.S. : O sa urle si mai rau decat pe 30 Noiembrie 2003 !!! :twisted: Mult mai rau !!! :twisted: Dar .... cred ca o sa ne intalnim mai devreme ...la MITINGUL DIN BUCURESTI ORGANIZAT DE NSL ... Eu unul am sa vin ... Si cred ca ar fi super sa mergem cat mai multi din cat mai multe orase. |
marfa setup-uyp pe opel , cam asa se face treaba si pe aici o mashina ushoara cu motoru cel mai bun de pe linia marcii respective, baravo :shock:
|
Masina e beton am vazuto in constanta la niste ilegale pe varianta la metro ,la globus si in mamaia cand a impachetat un v6 de vreo 190 de cai dupa cate am inteles.la globus a facut un hyundai coupe cu 2 tevi de esapament pe spate,un opel vectra v6 si 2 sau 3 bmwuri de 2000 si 2500.
Tine-o tot asa sadule ! Un amic. |
Eu sunt nedumerit in legatura cu ceva si anume: prima data ai zis ca iei 200 in 23 de secunde , apoi in 25 ca apoi varianta finala sa fie 27 de secunde.Ce ar trebui sa intelegem noi din asta?Care e varianta corecta daca tot zici ca ai facut masuratori?
|
Stai mai, nu sari asa k e frig afara si mai cedeaza si cronometrele astea...
Oricum, cred k ne demonstreza la etapa urmatoare ce si cum, nu? |
Quote:
Am zis ca prinde 200 in 25 secunde si ca face 1000 in 29 secunde si un pic ... Chestia e ca tre sa gasesti teren drept ... sosea dreapta fara panta sau rampa ... Pe Cernavoda am prins 200 in 23 de secunde ... Pe Harsova - Constantza am prins 200 in 27 de secunde , am ajuns la 250 si 1000m in 29 secunde ... deci conteaza si strada si daca e panta sau rampa ... Dar cel mai corect o sa fie la LR ( cred eu ) unde e distanta de 1000 m fara pante sau rampe Si conteaza si cum pleci de pe loc , cum schimbi vitezele , suspensia ... etc. Oricum ... Si eu vreau sa stiu cu exactitate performantele ...dar Dyno nu am unde sa gasesc in Romania ... deci ...mai ramane doar sa vedem la Legale. |
un lucru e sigur ... vitezometrul tau e cam error ... la 250/h nu scoti 1km in 29sec.
|
Quote:
Si daca esti impatimit la LR ai sa ma vezi la liniutze cand o sa se faca acum in 2004 ... si poate o sa se afiseze pe site timpii obtinuti ... cum s-a facut la Timisoara ... Om trai si om vedea ... Gandeste-te ca nu are 150 de cai ! |
suspensie
Felicitari pentru noua motorizare.
Eu am tot un Opel Astra (dar 1,6 8v). Eram curios de unde ai facut rost de motor, cutie, frane etc. Ai pe cineva prin C-ta la dezmembrari, sau ti le-a adus de pe afara de undeva? Te intreb pentru ca si eu sunt interesat in viitorul apropiat sa fac o schimbare de motorizare. Cu actele (RAR) ai rezolvat? Si inca o intrebare: cat te costa suspensia ? Numai bine. |
Re: suspensie
Quote:
|
WOW, da, chiar asa, pe 1ooom n-ai cum sa iei 25okm/h. Adik e greu-cred k trebuie totusi sa ai ceva mai mult...
(eu am la 1ooom - 18okm/h si am rapot greutate (89okg) - putere (137cai) 6,5kg/cal) p.s. Hehehe! Dacia \"normala\" are 85okg parca si 55cai -> 15,45kg/cal - adik la un calcul \"grosier\" dak eu fac 3osec la 1ooom, atunci ea ar trebui sa ia...de 2 ori mai mult, adik 6osec. Hahaha, da', stiu k aberez... |
Quote:
LoL ... In 1000 de m nu stiu care e viteza pe care o atinge ... Oricum .. sper sa am noroc sa va fac o surpriza \" de proportii \" cand o sa fie legalele la Bucuresti ... :twisted: |
Quote:
oricum problema o sa se rezolve in cursa cu Cielo pt el mi se pare ca termina cursa pe la 215-220 (repet mi se pare pentru ca am auzit parca ceva in sensul asta) ... deci ar trebui sa il depasesti dar sincer ma indoiesc ca o vei face(no offence dar a facut masini mai puternice decat a ta) |
X-Ray, baga si tu raportul putere/greutate si vedem noi. Morro, in functie de raportul asta cine stie...poate ce a facut Sebi a avut caroseria prea grea :roll:
|
Am fost la RAR cu masina sa omologhez motorul ...
La testele de franare mi-a iesit 99% pe fata si 97% pe spate ... Asta dupa ce i-am schimbat puntea si i-am bagat pe discuri pe spate ... Si tot aici mi-a calculat greutatea masinii ..1131 de KG cu tot cu o ala de la RAR inauntru .. deci cam 1045 de kile ... plus ca aveam portbagajul plin de scule + 1 cutie de bass de vreo 40 de kile ... :lol: Puterea ... Mie la testul ala mi-a iesit 196 Cp ... dar asta se va schimba cat de curand ... adica ... lasa ca o sa fie surpriza ( sper) ... :twisted: :twisted: :twisted: Oare ce se poate face sa ridici puterea motorului de la 150 Stock la 240 ? Fara Power Chip .. ! :lol: :twisted: :lol: |
5,3kg/cal...ce cai fericiti ai :D
|
Quote:
S-a terminat cu vrajeala ... :lol: :twisted: :lol: |
la 290 de cai te asteptam cu nerabdare sa te faci cu Astra Coupe Turbo de pe la noi ...
Pace. |
Quote:
|
3 Attachment(s)
ALTA VIATA ....
:peace: :peace: :peace: |
| All times are GMT +2. The time now is 19:30. |
- Copyright 2026 4Tuning