Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Opel Ascona B - 1979 - By Numele.meu (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/18272-opel-ascona-1979-by-numele-meu.html)

numele.meu 01-06-06 10:49

Opel Ascona B - 1979 - By Numele.meu

6 Attachment(s)
Toamna 2005 am achiziţionat o maşina mai bătrană decat mine. Voiam una sport, clasică şi cu spatele alungit , aşa cum este Ford Capri sau Opel Manta. Visam de ceva vreme la ea. După ce am văzut toata parcarea de vechituri a judetzului Timis m-am hotărat, nu o să fie cu spatele alungit, dar sport si clasică rămane. M-am oprit la un Opel Ascona B din 1979. Un motor de 2000 si cam 65 cp, tractiune spate, cutie de viteză cu patru trepte, total păstrat într-o stare destul de bună.

Masina este incă in procesul de transformare, pana in prezent s-au produs următoarele modificări: telescoape de gaz si arcuri OZ , cutie de viteze Alpina, jantele originalde erau de 13 zoli, cele de acum sunt Mangels de 15 zoli si crom, gume late de 205 si inalte de 50, tapiseria reconditionată, muzică pe placul proprietarului si dublă evacuare, alte mici retusuri sunt evidente dar nu merită mentionate pentru a nu va plictisi.

Urmează : .... hm, să vă spun sau să fie surpriză?

In linii mari scaune sport , filtru sport, capota comfectionata din fibră de carbon si normal că vor aparea niste nări pentru filtrul ce o să vina, turometru. Deja achizitoanate si urmează să fie puse la locul lor: volan nou piele Mountney, oglinzi crom de la Alfa Romeo Spider (Oldtimer), pedale sport, cap schimbator de viteze (surpriza), faruri ceată cromate.

Procesul este destul de sinuos si dificil, costisitor si plin de satisfactii, probabil aici este diferentza de la om la om. Cand am anuntzat apropiatii de intentia mea de a-mi cumpăra o masină care pentru ei suna cam asa: veche, in primul rand, nesigură, cu probleme, consumatoare sau mai bine spus dependentă de benzină, am sesizat că majoritatea părerilor erau contra, dar nu au făcut decat să mă ambitioneze să redau viată acestei masini. As putea spune ca fiind prima mea masina nu stiam să schimb nici o roata, deci nu eram omul potrivit, dar asta nu m-a oprit sa invăt.

numele.meu 01-06-06 10:56

Re: Opel Ascona B - 1979 - By Numele.meu

2 Attachment(s)
:arrow: mai cateva pozne

trafy-vr6 01-06-06 12:19

belea...da pune si niste poze din fata te rog

numele.meu 01-06-06 13:16

2 Attachment(s)
:arrow: fatza este in lucru acum , dar uiite niste imagini de acum cateva luni ....

giubau_v8 01-06-06 15:53

frumoasa masina dar la un motor de 2000 cam putini caluti..ai facut ceva si la motor sau e stock?

numele.meu 02-06-06 10:41

Motorul in momentul de fatza este doar intretzinut. O sa il schimb in timp probabil,.... mie mi-ar parea rau sa o las asa, dar ma omoara si astia cu RAR-ul si problemele cu omologarea ..... acum chiar am nevoie de o pauza financiara cu masina asta. Cam totzi banii se duc in ea si din cauza asta am probleme cu totzi oamenii care ma iubesc si nu pot intzelege de ce bag bani in masina asta.

topser 09-06-06 22:26

super masinutza ,succes cu reconditionarea !

B-83-DAC 12-06-06 02:09

terbuie sa recunosc ca masina arata foarte bine si dpdv al aspectului exterior poate iesi o masina foarte agresiva si foarte frumoasa.Tot ce iti pot spune este ca nu trebuie sa te lasi influentat de ceilalti care nu te inteleg.Nu are rost sa pui la suflet tot ce zic ceilalti pentru ca mai tarziu ai sa vezi ca vor fi mai multi cei care te apreciaza decat cei care sunt impotriva ta.Gandeste-te ca masina cu cat o sa iti placa mai mult cu atat o sa vrei sa o aranjezi mai tare si asta iti va aduce numai satisfactie.Eu am o dacie si nimeni nu intelege de ce bag bani in ea, poate au dreptate poate nu, dar satisfactia de a vedea masina aia ca nu sta terminata sau ruginita imi da puterea de a continua.Asa ca spor la treaba si sa te ajute "sponsorii" sa duci proiectul inceput la bun sfarsit.Personal cred ca va iesi ceva foarte frumos si daca o sa am cum poate trec sa o vad pe acolo, desi esti cam departe de mine (Buc).

numele.meu 12-06-06 16:12

Eu dorec sa "construiesc" o masina sanatoasa din toate punctele de vedere. Sa stea cu succes pe shosele, sa sprinteze sa aibe comforul unei masini care raspunde la toate incercarile si sa fie departe de orice inseamna prost gust.
Toate ma costa enorm pentru ca nu imi plac improivizatiile nesigure.
Masina asta ma scoleste din multe puncate de vedere si veu sa o fac asa cum trebuie.

NightClubRacer 12-06-06 16:36

arata super tare si sigur o sa reusesti so finalizezi cu succes. Bafta in continuare! ;)

B-69-TAU 13-06-06 01:42

iti urez succes, si nu te grabi! cauta si tu o pila buna la rar, sigur vei reusi!
a si bun venit in lumea noastra, cea de a fi maniac, nebun, pasionat de masini etc....welcome:lol:

numele.meu 13-06-06 10:19

Multzumesc pentru incurajari , sper ca sa vain cat de curand cu imagini noi legate de continuitatea proictului meu.
Si ....... B-69-TAU foarte frumoasa masina. Deosebita. Felicitari

codrin44 18-06-06 12:27

te rog spune-mi de pe ce ai luat jantele! am un capri si cam asa ceva as vrea sa-i pun

numele.meu 26-06-06 09:57

Pai depinde la care jante te referi.
Cele care apar in majoritatea pozelor sunt cele vechi si sunt de vanzare. Foarte usoare , de aluminiu. Vreau sa la dau cu 80 Oiro.
Cele mari sunt Mangels si de obicei sunt puse pe masini de teren. Au fost modificate sa mearga in 4 prezoane. Astea insa nu le vand. Dar astia de la Mangels fac si variante de 13 inch destul de faine, Poate mai faine. Daca vrei iti pot trimite poze cu mangels o groaza.

trafy-vr6 27-06-06 09:14

vad ca te tzi de treaba..bv tie..multa bafta in continuare...masina arata super...ce an e ?

numele.meu 27-06-06 09:43

NU vreau sa te cert, dar daca citeai titlul topicului sau primul articol din topic apare acolo. Dar forumul asta este gigantic si stiu si eu cum este sa alergi.

codrin44 29-06-06 13:56

intr-adevar,am observat ca jantele de pe jeep-uri sunt old style. spune-mi te rog cum le-ai adaptat ptr. 4 prezoane. as vrea jante noi dar nu -mi permit asa ca tot la mana2 ma gandesc

numele.meu 30-06-06 10:43

pai ce sa iti spun? mi-au facut alte placutze. Au decupat discul din centru si au facut altul pe care l-au centrat si sudat. Capacele sunt de la alt model de mangels ( modelul de 13 zoli)

codrin44 01-07-06 18:29

merci! e buna varianta cu sudura dar merge doar pe jantele din tabla.

Corbu` 03-07-06 15:16

am vazut mashina intr'o zi....era parcata in complex apoi ai venit shi ai plecat cu ea......chiar e frumoasa....am ramas impresionat.....s'o stapaneshti sanatos

numele.meu 04-07-06 11:21

Multzumesc frumos de iuncurajari.
Masina este extraordinara ma lasa sa fac ce vreau cu ea si apoi imi spune destul de discret ce mai vrea si ea. In mare parte a timpului ne cam certam care din dorintzle noastre este prioritara. :D
Singura mea problema in relatza asta este ca numai eu castig bani si ea este nevasta care consuma, o iubesc insa si chiar si atunci cand ea nu cere eu tot ma gandesc cu ce sa o mai cadorisesc.
Astazi, chiar inainte sa merga la Job a mai bagat "mana" in buzunarul meu si mi-a mai cerut neste bani cica sa isi cumpere ceva mocheta pentru boxele boi de pe spate si niste suruburi autoinfiletante. .....
Cand mai innaintez cu ea o supun la o sedintza foto si o sa o scot la interval.

Apropos :D cred ca am nevoie de domn generos pentru sponsorizare.

numele.meu 06-07-06 13:29

5 Attachment(s)
:arrow:
ceva nou
:arrow:

AK-ZER 09-07-06 19:20

super tare ...unu dintre cele mai faine Ascona B d p la noi... Keep on working

numele.meu 10-07-06 15:26

Nu iti imaginezi cat poate sa ma ajute cuvintele astea.
Ma tem ca in fiecare zi ma intreb daca realizarea unui vis de genul asta este o treba pe care poate sa o faca o persoana in situatzia mea.
Daca o singura data ma loveste unul mai sanatos, tot ce am cladit timp de mai bine de un an o sa se piarda. Toate resursele mele sunt duse. Cu tot cu energia mea. :)
Culmea este ca am cumparat masina asta de la un tip care a lucrat si el la ea si a trebuit sa renuntze din cauza nevestei cu care se certa zilnic pe tema asta. Am luat eu masina si credeti-ma ca intre mine si prietena mea nu se poarta discutzii pe tema masinii ca sa evuitam scandalurile.

Mihaitza_tdi 18-07-06 10:22

Nice car...arata bine!!!:)

maxblack 18-07-06 10:34

Felicitari!
Masina arata super bine, dar sunt convins ca ai muncit "suficient" la ea. Intrebare: de unde ai luat arcurile sport si cam la ce bani?
A mea e din 78:)
Multam anticipat

numele.meu 18-07-06 10:39

Aici in Timisoara este un magazin unde mergi si comanzi ce piese vrei tu si iti aducve din Ungaria, Austria sau Germania. Daca stii modelul pot sa merg acolo si sa intreb. Sau fac rost de numarul de telefon daca ai nevoie si suni tu. Eu de la ei am luat numai telescoapele pe fatza si m-au costat 250 ron ambele pe gaz.
Cauta-ma pe privat daca tu crezi ca te pot ajuta cumva.

Mendex 18-07-06 14:33

ti-am dat si eu un prv, dar inca nu mi-ai raspuns :(, daca nu sunt indiscret cam cat te-a costat pana acum reconditionarea masinii. Si pe mine ma tenteaza sa imi iau o ascona sau un rekord si sa il reconditionez si vreau sa stiu cam la ce costuri sa ma astept, astept raspuns aici sau prv, mersi

numele.meu 19-07-06 10:58

scuze ca nu ti-am raspuns pana acum. Ma asteptam ca forumul asta sa ma anuntze cu un mail cand primesc PM. Nu am primit asa ceva.
Itzi raspund si aici.
Eu nu am calculat pana acum nimic dar pot sa te asigur ca am trecut de 2500. Nu stiu cu cat nu vreau sa calculez ca ma cam sperie gandul. Ceea ce este mai nasol e ca sta cam mult timp pe loc cand ma pun sa lucrez la ea ca nu am bani sa schimb imediat ce imi trebuie.
Nu stiu ce sfat sa iti dau .

Mendex 19-07-06 11:13

cred ca las gandul asta pentru ca am fost sfatuit sa nu :)

numele.meu 11-08-06 10:36

7 Attachment(s)
Ceva poze noi si anuntzul ca:
incepand de acum masina este de vanzare

florin_cars 11-08-06 23:49

se duce Ascona :(
oricum o mica corectura(in BINE), motorul e de 1.9 si avea 90CP originali..acuma au mai crescut nitel nu se stie cu cat, dar merge binisor roseata :)

Bafta man..desi pacat k o vinzi ...:(

Codrine, pai jantele sunt din tabla(Cromate :twisted: ) din acest motiv a reusit sa le sudeze alt "centru"/butuc cu alte gauri :)

atb99 17-08-06 11:56

andru

am si o o intrebare ....stii cum se regleaza culbutorii la opel ascona 20 d???????
am si eu 1 alba si nu stiu cum sa-i reglez nu stiu la ce distanta se regleaza....cu lera... dc stii scriemi si mie 1 mail pe [email protected]i

numele.meu 12-02-07 22:10

1 Attachment(s)
Si m-am razgandit asa ca acum intra in modificarile finale. asta este fatza ce o sa o primeasca

florin_cars 13-02-07 02:39

HMM, HAAMMMMM, Camaro grille :D:D
bafta..trage tare...k apar si eu..cu ceva..Opiel..dk mai am noroc la unul :oops: cu 20 ani mai vechi :lol:

AK-ZER 13-05-07 20:56

frumos, frumos.. in ce stadiu e operatiunea? .. de abea astept sa vad produsul finit.. ;)

florin_cars 14-05-07 12:08

e de vanzare...sariti cu banu' :D:D

AK-ZER 28-06-07 14:55

eu ash sarii dk i-as avea .. mai ales dupa ce am vzt pe bazar cat vrea pe ea(chiar merita).. dar sti cum e: cand ai anii nu ai banii.. cand ai banii..deja nu mai ai timp de ea shi apar alte comlicatii.. sper sa-si gasesasca un stapan la fel de pasionat ca actualul;) .. asta dk nu se razgandeste shi o tine pana la urma:-) ... oricum frumoasa masina.. asa se face o masina idividualizata..
numai respect,
AK-ZER

Spark 01-07-07 15:17

si cam la ce pretz se invarte ?
ca si eu vreau sa imi iau unde de la mine din oras
doar ca pe aia e ceva de lucru`

florin_cars 07-09-12 12:21

s-a lovit, s-a vandut, s-a refacut cat de cat asa sa fie, iara s-a vandut si in final..de cativa ani a disparut :???:

All times are GMT +2. The time now is 22:01.

- Copyright 2026 4Tuning