Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Capitol Audio (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/176613-capitol-audio.html)

Luc1fer 15-03-10 21:35

Capitol Audio

Detin un golf 3 ( Specific masina ca sa stie baietii ca nu am portbagajul foarte mare )
Si a venit vremea sa pun ceva audio pe el . Acum am doar un casetofon alpine si 2 boxe pioneer in spate , dintre care merge doar una )

As vrea niste sfaturi in legatura cu o statie si un subwoofer . Nu prea ma pricep la capitolul asta.Am vazut ca multi baieti au pe aici statii , cu condensatoare , amplificatoare , dar nu stiu exact ce mi-ar trebui.
Doresc SPL , si am vazut ca vand baietii pe la bazar cate ceva. Dar nu stiu care e bun si care nu.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ? Un casetofon mai bunicel , o statie , si un subwoofer ( cred ca astea 3 ar face muzica mai puternica )

Stage2 16-03-10 00:52

Re: Capitol Audio

Quote:

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ? Un casetofon mai bunicel , o statie , si un subwoofer ( cred ca astea 3 ar face muzica mai puternica )
Buget ? pentru cele 3, vorbim 1000 lei in sus, sa ne spui te rog limita.
P.S modelul ,,casului" sa-l spui te rog ca poate-l poti pastra

Luc1fer 16-03-10 10:57

Pai ce sa zic
Casetofon am vazut un alpine la vreo 4 milioane ( care cred ca e bun , are iesire de statie )
Si subwoofer + statie am vazut ca vand baietii , pe la 5-6 milioane , si mai ieftine dar si mai scumpe
Nu stiu insa ce e bun si ce nu . Am primit sfaturi gen "asculta-le ", pai doar nu ma duc dintr-o parte in alta a bucurestiului ca sa ascult fiecare sistem sa vad care e mai bun ..

saxo 16-03-10 12:35

Cele "trei" nu fac altceva decit sa-ti rezolve problema de "bum-bum". Vrei sa ai muzica in masina, sau o faci de SPL ?

Luc1fer 16-03-10 13:49

Vreau sa am muzica dar putere
Sa se auda tare :)
ASta am inteles ca e SPL-ul

saxo 16-03-10 14:25

Daca vrei muzica, va trebui sa-ti pui intii niste difuzoare care sa "cinte". Subul face doar bum-bum !
Masini de SPL poti vedea si pe forum in rubrica dedicata.

animalutz 16-03-10 15:19

Pentru "SPL", bugetul tau este cam ... microscopic. Nu 5-6 milioane, cu alea nu rezolvi nimic. Si pe langa statie si submufar, iti mai trebuie si difuzoare, head-unit, insonorizare, cablaraie, curent destul. Deci, concluzia trebuie s-o tragi singurel.

Luc1fer 16-03-10 16:18

Atunci sa va intreb altceva, ca sincer nu am acum 20-30 de milioane sa bag doar in audio
Daca imi cumpar o statie , un subwoofer , difuzoare am 2 si un casetofon fac treaba ?
Adica rezolv ceva , am muzica mai tare pe masina ?
Mai exact ce face statia, la ce ma ajuta ? Da putere ? Amplifica ? Ce face

ceachi 16-03-10 17:38

Lucrurile nu sunt forte complicate :
- semnalul audio (muzica) iese din player (casetofon , head-unit) amplificat pe la 10-15 w (chiar daca pe playere scrie 4*45 )
- intra in statie si este amplificat (crescuta puterea)
- dupa care se duce in difuzoare , rezultind un sunet mai tare dar si mai curat (in sensul ca atunci cind dai volumul mai tare vei avea mai putine distorsiuni folosind o statie de amplificare ,daca instalarea este corect facuta)
Asta e o prezentare simpla fara pretentii (pentru necunoscatori) a modului cum functioneaza un sistem audio in masina (si nu numai).
Sigur ca sunt mai multe detalii despre care nu e cazul acum sa vorbim.
Din intrebarea ta inteleg ca vrei sa stii daca punand o statie si un subwofer se va auzi muzica mai tare .
Subwoferul nu reproduce decit fregventele joase (basul) in consecinta daca pui o statie si un subwofer , cum ti-a spus si saxo vei rezolva dor problema "bum-bum-ului"
Pentru inceput ai putea lua o statie in mono ,un subwofer mic o statie in 2 canale si niste difuzoare pentru usi , acum de care statie , subwofer si difuzoare e alta discutie .

Luc1fer 16-03-10 18:29

AM inteles , deci mi-ar trebui o statie si niste difuzoare
Daca as stii care sunt mai bune....am vazut pe la bazar dar nu stiu care sunt mai bune . am inteles ca jvc si pionner sunt bune .
Casetofon imi voi lua un Alpine la vreo 4 milioane , si niste difuzoare pentru usi
Statia....nu ma pricep la ce sa ma uit...deci mai asteapta

ceachi 16-03-10 19:55

Pai din cite vad eu nu prea ai inteles , mergi si tu pe la citeva ateliere si mai discuta cu cei de acolo , poate o sa-ti faci o ideee despre ce anume vrei + ca eu nu te sfatuiesc sa montezi singur sistemul avind in vedere ca esti incepator !
Ai fost la 4tunigdays ?
Daca da ai fi putut sa-ti faci o idee .

Luc1fer 11-05-10 13:21

Si revin aici , sa numai deschid alt topic
Vreau si eu mai multe pareri in legatura cu niste difuzoare pentru masina mea , statie si amplificator
Atat vreau , am discutat cu ceva lume , dar vreau pareri bune , de la oameni care se pricep foarte bine
Dati-mi si mie PM cu id-urile voastre , sa discutam mai multe acolo

AlexBanu 11-05-10 14:42

Quote:

Originally Posted by Luc1fer (Post 3351466)
Si revin aici , sa numai deschid alt topic
Vreau si eu mai multe pareri in legatura cu niste difuzoare pentru masina mea , statie si amplificator
Atat vreau , am discutat cu ceva lume , dar vreau pareri bune , de la oameni care se pricep foarte bine
Dati-mi si mie PM cu id-urile voastre , sa discutam mai multe acolo

Ce masina?

Luc1fer 11-05-10 15:34

Un golf 3 frumusel foc parerea mea :))))

AlexBanu 11-05-10 15:42

Si cam ce buget ai alocat pentru el si ce urmaresti de la sistem?
SPL sau calitate ?

Luc1fer 11-05-10 18:43

Sincer eu doresc sa se auda muzica mai tare
SI inainte o sa caut niste difuzoare . Nu am bani multi acum
Dupa o statie si un amplificator

alin_82 11-05-10 20:55

[QUOTE=ceachi;3190578]Lucrurile nu sunt forte complicate :
- semnalul audio (muzica) iese din player (casetofon , head-unit) amplificat pe la 10-15 w (chiar daca pe playere scrie 4*45 )
-eu am un player jvs pe care scrie 4x50w ,in concluzie tot 10 wat scoate???

Loop 11-05-10 23:24

Da. Ce scrie pe el sunt puterile maxime. Puterea RMS nu sare de 17W

Luc1fer 12-05-10 10:10

Deocamdata m-am decis la niste difuzoare Helix , pentru inceput
Si dupa , in functie de buget voi cauta si un sub + amplificator
Ceva alpine bun , sau jbl chiar

AlexBanu 12-05-10 10:38

[QUOTE=alin_82;3352564]
Quote:

Originally Posted by ceachi (Post 3190578)
Lucrurile nu sunt forte complicate :
-eu am un player jvs pe care scrie 4x50w ,in concluzie tot 10 wat scoate???

cam da

WooKezZ 19-05-10 21:04

scuzatima ca ma bag peste thereadul omului,am si eu o problema cu un CD player auto Tevion-MD9060,Pe display apare TELL CALL si nu stiu cum sa scot Ps:nu merge nimic pe el din cauza prostiei aleia help me pls

saxo 19-05-10 21:18

Ti s-a raspuns deja

https://forum.4tuning.ro/392-discutii...on-md9060.html

All times are GMT +2. The time now is 23:26.

- Copyright 2026 4Tuning