![]() |
BMW e30s50 turbo by EPS
1 Attachment(s)
Este vorba de masina lui Bobi mom pentru cei care o stiu.
Motorul este S50B30 reconditionat complet cu urmatoarele modificari: Pistoane JE Biele Pauter Garnitura MLS Cometic Prezoane chilasa ARP Vanos anulat by EPS Ambreaj Clutchmasters FX400 Volanta usoara Injectoare 630cmc Pompa benzina Walbro Kit turbo custom cu o turbina T4 60-1 Ecu remap by EPS Presiune era de 0.9bar cu turbina t4 cand a fost facut testul dyno, masina in prezent are o turbina Garrett GT40 si merge pe 1.2bar. |
Re: BMW e30s50 turbo by EPS
Sunt surprins, tragea extraordinar de bine pentru caii astia, comparativ cu mine as fi zis cel putin 600 cp la motor.
Am vazut masini de 500 cp, care nu aveau nici pe jumatate nervul ei. La mai mare cu turbina asta noua. |
Frumos...presupun ca asta era facu pe dyno cu intertie, daca asa e aici avem rapsunsul de ce merge atat de bine...cuplu de la turatii medii pana la limitare!
Cred ca pe strada in a 2. de la 3000 are presiune si de la 3400-3500 full boost. |
Quote:
Cu gt40 a urcat si zona de intrare cu aproximativ 500 de ture in plus pentru full boost 1.2bar. Fiind o masina pentru drag race cred ca este importanta puterea la turele mari in cazul asta dupa 6000.... |
Ce A/R are turbina, galeria e divided sau cele 6 tevi sunt impreuna inante de turbo?
|
Quote:
Galeria este 6 in 1, din ce am studiat nu cred ca este o diferenta mai mare de ~200 ture din asta. Nici pe afara nu se agita lumea sa faca asta pentru ca nu se merita. Ai tu experiente cu si fara split pulse??? |
Pe motoare de 6 cilindri trebue neaparat split pulse. Asta din cazua ca daca nu pui in fiecare 120 de grade primeste un puls. Care ciscula cu viteza sunetului cu o presiune mare, cam 4 bari. daca nu e split pulse avecreaza evacaurea la un alt cilindru unde chiar incepe sa inchida supapele de evacuare si forteaza o oarecare cantitate de gaze inapoi.
Asta daca nu ai presiune mai mare la admisie decat inainte de turbo. Diferenta mare consta in temperaturi mai mici la supape, golire mai efficienta a cilindreei si prin asta avans mai mare, toate astea iti da putere mai mare, si din cauza ca pulsurile respective sunt mai comparce (jumatete de volum) dau un spull up mai rapid. Eu si la motoare de 4 cilindrii asi folosi split pule. Experienta, acum vine la mine un bmw cu galerie 6 in 1 si imi plateste 800e fasa fac una 6 in 2, si am citit o groaza de carti despte diesel turbo (doar acolo aparuse turbinele) unde de 40 de ani absolut toti constructorii folosesc split pulse...wander why. Toate literatura ce am citit spune ca la 4 cilindre inca nu e motivatie mare, dar merita pus. Ex e caterpillar |
E criminala masina lu bobi am vazut-o la tulcea pe a3a te speriai cum tragea.Mai greu cu plecarea speram ca o sa se rezolve si problema asta.Felicitari wpp si catalin pt munca.
|
Quote:
|
Quote:
Maaaaaamaaaaaaaa Hexer fa ceva cu tastatura aia ....ca mai ametit!!!! Daca nu spune-mi adresa si iti trimit eu una qwerty normala!!!!! |
Quote:
Multumim pt orice interventie...probabil nu esti singurul care stii sa si explici altora ,insa cred ca esti unul dintre putinii care o faci de fiece data cu bunavointa, fara a avea mania secretelor ,precum unii dintre noi din pacate:( (nu e vb musai de interlocutor ,ci de toti ceilalti vizitatori ai topicului unde postezi) |
1 Attachment(s)
Ce sa mai zic...bravo voua (EPS)...mashina trage spectaculos...s-a vazut si aseara!
Atasez si ultimul grafic de Dyno! |
Pfuuu :) No comment :) Felicitiari :) 27 martie Ungaria?
|
Quote:
felicitari si la mai multe victime :) |
felicitari pentru cifrele obtinute :shock::shock:
|
draceasca! ce sa mai zic.. cifrele alea snt cel putin spectaculoase. unde putem vedea clipuri cu masina la treaba?
|
https://www.youtube.com/watch?v=ax_Sg8rqScA
sunt mai multe.... |
Quote:
Cate kg ai ? nu tu , mai exact masina :))) :D!! Ultimul dyno e puterea care o ai pe masina acum ? |
Quote:
|
Felicitari pentru herghelie. Cat mai multe victime pe viitor sa ai.
|
Quote:
|
Quote:
|
Interesant cu o turbina mai mare si presiune cu 30% mai mare face motorul 20% mai multi cai...Probleme la admisie?
tevarie, intercooler sau axele ? |
mi se pare cam putin evolutia dupa ce ai pus turbina mai mare si presiune mai mare...trebuia sa treci de 600 cai usor
|
Quote:
frane mai mari, roti mai mari, motorul de m3 care este mai greu fata de un m20 si kitul turbo.... P.S. un urs 2.5 stock are ~1150kg |
Quote:
intercooler, admisie, axe sunt identice...mici modificari la traseul de admisie pentru a cupla noua turbina.. |
Quote:
Vezi ca la calculele 30% presiune si doar 20% putere te-ai cam incurcat :P Trebuie sa ai in vedere ca 30% presiune in plus ii compari cu 30% putere in plus fara ce ar avea motorul aspirat :D |
Indiferente de calcule, e o masina care se misca foarte bine in REAL LIFE, si cred ca pana la urma asta zice mai multe decat o fisa :D . Mai ales ca probabil turbina, este foarte menajata la presiune aia. Felicitari :D
|
asta e si parerea mea...masina merge mult mai tare decat ce arata graficele
|
Quote:
Multumesc, |
Quote:
|
nu stiu cum au facut optimizarea, dar iti spun comparativ cu masina mea masurata la vremea respectiva cu 400 awhp (4x4) la roata (STI, avand pierderi teoretice pe transmisie de 25%), el avand 450 la motor....si m-a invins cu toate ca teoretic nu era posibil.
sunt intr-adevar multe elemente de luat in calcul, au fost si alte mici probleme la mine, dar rezultatul nu poate contestat :). |
Parerea mea, am mai zis si pe alte threduri masina, se misca foarte bine datorita faptului ca este o masina foarte echilibrata. Nu stiu cum e etajarea cutiei de viteze, dar nu cred ca scade sub 5000rpm, si din grafice se vede ca practic el are puterea respectiva pe TOATA plaja de turatie folosita la drag , si nu doar un peakpower mare. Ar fi usor de comparat daca si Elspa ar avea un grafic dyno din perioada respectiva, sa vedem daca teorie = real life :D
|
3 Attachment(s)
graficul meu din perioada aia e distrugator :), practic masina tinea puterea cu o diferenta de 3-6 cai toata plaja pana la 8000 ture....si cu toate astea :)....
|
Quote:
|
pai nu-i chiar asa, cifrele mele sunt la roata, si generic pentru 4x4 inmultesti cu 1.25...
|
Quote:
oricum ca putere la roata el vad ca are ~430whp. ps: la tine daca ziceai ca ai pierderi de 25%, ar trebui sa inmultesti whp cu 1.33. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:43. |
- Copyright 2026 4Tuning