Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Capri MK1 V6 2300 GT-The White Dream-69 GTO (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/162715-ford-capri-mk1-v6-2300-gt-the-white-dream-69-gto.html)

player77 10-01-10 11:19

Ford Capri MK1 V6 2300 GT-The White Dream-69 GTO

3 Attachment(s)
Va salut.
Dupa o posesie de 7 luni si o cautare de 15 ani:D in sfarsit vreau si eu sa imi prezint masina.Un ford capri mk1 cu motorizarea de 2,3 gt cu 125 cai din 1969,versiune de motorizare foarte rara si unica in romania.
O sa inceput si eu o mica poveste sfarsita cu un happy end.
Dupa 15 ani de cautari in sfarsit am gasit si eu ceea ce ma poate face fericit ,un mk1 care sa aiba linie,putere si un pic de istorie,toate astea gasindu se la aceasta masina.
Masina a stat timp de 20 de ani in fata unui bloc din Constanta ,parca rugandu se de cineva sa o gaseasca si sa o readuca la viata,fiind a unui mare stab pe timpul lui ceausescu dar in timp neinteresindu l de ea datorita varstei.
0 sa pun treptat saptaminal poze cu evolutia masinii ,multi dintre voi poate stiind finalul...
Multumesc
1 gasirea epavei.

NightClubRacer 10-01-10 12:15

re: Ford Capri MK1 V6 2300 GT-The White Dream-69 GTO

super tare modelul mk1, si vad ca nu arata asea rau la tabla, sau ma insel? spor la reconditionare! ;)

player77 10-01-10 15:11

re: Ford Capri MK1 V6 2300 GT-The White Dream-69 GTO

multumesc multumesc....am uitat sa precizez ca este un v6

NightClubRacer 10-01-10 20:02

Re: Ford Capri MK1 V6 2300 GT-The White Dream-69 GTO

cel de 108 cp sau 114cp?

player77 10-01-10 20:27

125 cp .

NightClubRacer 10-01-10 22:43

nu stiam ca a fost si de 125cp, eu l-am avut pe ala de 114cp si tragea destul de bine :D cutia e in 4 nu?

player77 10-01-10 22:48

da .a fost un lot mai restrans.in special pt piata din uk.

IonutzMFF 10-01-10 23:00

nu sunt fan ford , dar imi place . am inceput sa iubesc masinile vechi clasice

player77 11-01-10 08:19

Quote:

Originally Posted by NightClubRacer (Post 2964793)
nu stiam ca a fost si de 125cp, eu lam avut pe ala de 114cp si tragea destul de bine :D cutia e in 4 nu?

Da ,cutia este in 4,este o cutie specifica acelor ani ,singurul fapt misto este ca are rapoarte scurte,ar merge o cutie in 5 dar asta ar insemna modificari,schimburi,iar eu vreau ca aceasta masina sa fie in proportie de 95%originala.
Dupa 20 de ani a luat-o la a 5 cheie,asa mi a zis cel care a cumparat-o inaintea mea.Ma repet frumusetea acestei masini sta in faptul ce timp de 20 de ani ,efectiv a stat trasa pe dreapta necirculindu -se cu ea.Motorizarea de 2300 v6 125 cp o face si mai placuta:D,aceasta motorizare fiind singura din romania pusa pe un ford capri mk1,treaba cam ciudata pt acele vremuri in care si achizitia unei masini occidentale era destul de limitata de catre baietzii cu ochi albastri,mai ales cu asfel de motorizare capitalista.Numai vama pt aceasta masina pe timpul respectiv era cam 80 % din pretul masinii,iar cel care o cumpara de afara trebuia sa faca dovada de unde are valuta,dar in momentul in care am vazut nr cu 1 de cta mi am dat seama.
Motorizarea de 2300 v6 a fost o motorizarea de top pt ani 69 ,masina era un fel de st,intalnindu-se mai mult motorizari de 1.3 ,1.5 sau 1.7 iar accidental 2.0.
In momentul in care am vazut -o la vanzare ,am ramas blocat si efectiv l am bombardat cu telefoanele pe care care o cumparase de la domnul in varsta,efectul fiind unul bun pt el si prost pt mine dar cu o finalizare financiara proasta dar sufleteasa buna.
Intodeauna am considerat ca atunci cind itzi doresti ceva nu conteaza cat dai pe el,conteaza ceea ce itzi face placere.:D

NightClubRacer 11-01-10 10:40

bine spus omule! hai baga mare, s-o scoti pe strazi :D

IonutzMFF 11-01-10 15:34

mai vrem poze , adica mai vreau , banuiesc ca si restu ..hai hai :)

player77 11-01-10 19:38

18 Attachment(s)
salut..un set de poze de la ridicarea masinii si tractarea catre primul propietar,masina a vazut lumina zilei dupa 20 de ani...si culmea toate elementele sunt originale,masina are o linie formidabila,interiorul este ingrijit,sezutul scaunelor este cam rupt,dar in rest totul este ok....si plin de praffffff.
gata masina merita o casa un pic mai buna...

capricosti 11-01-10 19:45

Quote:

Originally Posted by player77 (Post 2965380)
...treaba cam ciudata pt acele vremuri in care si achizitia unei masini occidentale era destul de limitata de catre baietzii cu ochi albastri,mai ales cu asfel de motorizare capitalista.Numai vama pt aceasta masina pe timpul respectiv era cam 80 % din pretul masinii,iar cel care o cumpara de afara trebuia sa faca dovada de unde are valuta,...:D

Mai exista pe atunci posibilitatea procurarii unei masini occidentale cand se scoteau la licitatie masinile abandonate de studentii arabi care nu le mai luau cu ei in tara de bastina :D. Dar de obicei masinile respective erau cam "obosite", si din cauza ca nu se puteau procura piese de schimb pt ele, nu erau prea multi amatori ... :sad: Cei care le cumparau aveau pe cineva 'afara' care-i ajutau cu piesele necesare, sau lucrau la vreun AUTOSERVICE si se mai descurcau cu diverse adaptari si improviztii.

player77 11-01-10 20:06

:D
Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2967489)
Mai exista pe atunci posibilitatea procurarii unei masini occidentale cand se scoteau la licitatie masinile abandonate de studentii arabi care nu le mai luau cu ei in tara de bastina :D. Dar de obicei masinile respective erau cam "obosite", si din cauza ca nu se puteau procura piese de schimb pt ele, nu erau prea multi amatori ... :sad: Cei care le cumparau aveau pe cineva 'afara' care-i ajutau cu piesele necesare, sau lucrau la vreun AUTOSERVICE si se mai descurcau cu diverse adaptari si improviztii.

da da da ...asa e..ce amintiri...la noi in craiova veneau o gramada de greci,arabi,sirieni cu o carca de masini frumoase...erau in craiova cred ca vreo 5 sesaruri.......635...ne uitam totzi cu gurile cascate....tot atuncea incepuse mitul cu mertzanurile cu geamurile negre care erau sectantzi si cautau copii pt donatzii de organe...
am inteles ca exista in bucuresti un nene care are un mare parc auto cu o gramada de masini cu 12 B....luate de la studentzi straini...sunt si cateva mustanguri....dadusem intr un timp de el prin bantuilelile mele....dar nu avea acte pt ele...of..ce timpuri...frumoase dar nu prea...:D:D
cel care a avut aceasta masina era un vaporean putzin corcit cu securist,om de bani gata care pe timpul respectiv avea si functie si bani,si datorita statutului a luat acesta masina.
cred ca masini sport pe timpul ala exista maxim 3-4 intr un oras....

NWZeu 11-01-10 20:10

Este fosta masina a lui cristivw din pozele pe care le vad (mi se pareau cunoscute). Se pare ca a vandut-o pana la urma si a ajuns la tine, oricum e bine ca a ajuns pe mana unui pasionat, asteptam noutati :).

player77 11-01-10 20:16

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2967593)
Este fosta masina a lui cristivw din pozele pe care le vad (mi se pareau cunoscute). Se pare ca a vandut-o pana la urma si a ajuns la tine, oricum e bine ca a ajuns pe mana unui pasionat, asteptam noutati :).

Da...masina am luat o de la cristi,a tinut-o maxim o luna si ...sa zicem ca i-am facut o oferta de nerefuzat pt ea....masina in momentul de fata este, sa zicem intr-un stagiu de 8 din 10,in momentul in care pun fotografile acum fiind primul stagiu....
vreau sa pun foto succesiv cu evolutizia ei,ca la cata munca ma bagat....:D:D

NWZeu 11-01-10 20:19

SUPER in acest caz :) o foarte buna idee.
Am 2 intrebari: ce fac cu vechiul thread a lui cristi (il inchid, il las asa ...) si ce iti face capra galbena :) ?

bobby_gsi2 11-01-10 20:19

O sa urmaresc proiectul cu interes. Ai mare dreptate...cand iti doresti ceva faci tot posibilul sa il obtii.Bafta multa!

capricosti 11-01-10 20:29

Daca n-ar fi taxele astea de cacat in Romania si-ar permite mai multi masini 'old'...:D Dar a avut grija Basescu cand era ministru la Transporturi sa nu 'umple tara cu rable aduse din Germania' (asa zicea el) :evil:
Ma gandesc ce fain o fi in privinta old car in tarile unde nu sunt restrictiile astea imputite care sunt la noi :D
Da' principalul e sa fim noi sanatosi :D:D:D

Cum se prezinta carburatorul de la Capri tau ? Daca e uzat, dereglat sau 'obosit' nu prea mai duce 125 cp. Daca ai probleme cu el cred ca e cel mai important lucru sa-ti procuri unul reconditionat din Germania, chiar daca e scump, dar merita sa ai cu ce hrani caluti din motor. Investitia o recuperezi din economia de benzina (unul defect poate consuma de la 20l/100 in sus, pe cand nou sau reconditionat nu sare de 10,5-11l/100) si in plus ai si satisfactia unor performante peste ale multor masini actuale...

player77 11-01-10 20:56

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2967674)
Daca n-ar fi taxele astea de cacat in Romania si-ar permite mai multi masini 'old'...:D Dar a avut grija Basescu cand era ministru la Transporturi sa nu 'umple tara cu rable aduse din Germania' (asa zicea el) :evil:
Ma gandesc ce fain o fi in privinta old car in tarile unde nu sunt restrictiile astea imputite care sunt la noi :D
Da' principalul e sa fim noi sanatosi :D:D:D

Cum se prezinta carburatorul de la Capri tau ? Daca e uzat, dereglat sau 'obosit' nu prea mai duce 125 cp. Daca ai probleme cu el cred ca e cel mai important lucru sa-ti procuri unul reconditionat din Germania, chiar daca e scump, dar merita sa ai cu ce hrani caluti din motor. Investitia o recuperezi din economia de benzina (unul defect poate consuma de la 20l/100 in sus, pe cand nou sau reconditionat nu sare de 10,5-11l/100) si in plus ai si satisfactia unor performante peste ale multor masini actuale...

Am avut sansa in viata sa ma plimb in mai multe tari....un vis...ce misto e sa vezi in fiecare tara in zile ca simbata ,duminica si poate si in cursul saptaminii diversi tipi majoritatea poate trecutzi de adolescenta la volanul unui retro,conducand,parca tragand viatza in piept.....in anglia treaba asta cu retro este un adevarat mit,dragoste sau pasiune...oameni se cunosc prin excelenta ,prin gusturi ,prin pasiuni ,fac intalniri saptaminale unde impartasesc opinii,gusturi,se ajuta cu piese,sfaturi..
Cat despre partea de consum,sincer nu ma intereseaza ,este un dream car care este utilizata in mare parte simbata,duminica si numai atunci cand este timp frumos..in rest odihnindu-si batranetzea in garaj...
ps.ca idee...atunci cind o arzi cu un manechin nu te intereseaza costurile...:D:D:Dplacere sa fie...

capricosti 11-01-10 21:51

Quote:

Originally Posted by player77 (Post 2967764)
...
Cat despre partea de consum,sincer nu ma intereseaza...:D:D:Dplacere sa fie...

Ma gandeam ca fiind atat de 'in varsta' masinuta ta, este probabil sa fi aparut unele probleme la carburator.Este posibil sa ma insel...
La motorul ala consumul mediu era de 10,5-11 l/100 la traficul din vremea aia (tot pe atunci Lada sau Dacia aveau 8-8,5 consumul mediu).Un consum exagerat inseamna ca motorul are de suferit. Ideea este ca daca vrei sa te bucuri de toti cai putere disponibili de la V6-le tau, merita sa-ti procuri un carb cat mai ok. Bineinteles, numai daca sunt probleme cu asta actual.
Nu am intentia sa te irit cu subiectul asta, imi dadeam doar cu parerea, n-o sa mai insist...
Altfel, cat mai multa placere cu Forduletul in continuare !:D:D:D Si cat mai multe satisfactii !!!

player77 11-01-10 22:38

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2967996)
Ma gandeam ca fiind atat de 'in varsta' masinuta ta, este probabil sa fi aparut unele probleme la carburator.Este posibil sa ma insel...
La motorul ala consumul mediu era de 10,5-11 l/100 la traficul din vremea aia (tot pe atunci Lada sau Dacia aveau 8-8,5 consumul mediu).Un consum exagerat inseamna ca motorul are de suferit. Ideea este ca daca vrei sa te bucuri de toti cai putere disponibili de la V6-le tau, merita sa-ti procuri un carb cat mai ok. Bineinteles, numai daca sunt probleme cu asta actual.
Nu am intentia sa te irit cu subiectul asta, imi dadeam doar cu parerea, n-o sa mai insist...
Altfel, cat mai multa placere cu Forduletul in continuare !:D:D:D Si cat mai multe satisfactii !!!

heheh...ce naiba ..cum sa ma iritzi?suntem aicea pe forum sa ne ajutam cu probleme unii pe altii...e posibil ca datorita varstei carburatorul sa nu merga in parametri cat despre cai sunt constient ca nu sunt totzii..unii au mai plecat cu vremea...consumul nu l am facut niciodata ca idee am mers cu 5 litri aprox 40 km...in sticla ..ca era rezervorul la vopsit...eu zic ca este decent consumul..ma astept undeva la 15 ...cat despre putere..nu stiu ce sa zic..cu toate ca am citeva masini destul de puternice 300 cp.192 cp...nici nu as vrea sa folosesc masina asta la maxim de parametrii...de ...e batrana...

player77 11-01-10 22:43

7 Attachment(s)
prima spalare a masinii a arata exact starea in care se afla,ma refer la tabla,linie ...din nou vreau sa zic ce destul de incantat am fost la ceea ce am vazut....masina era ok per asamblu...sau poate ma insel?ramane de vazut...poze cu prima spalare....dupa 20 de ani....primul dush....

player77 12-01-10 21:15

7 Attachment(s)
MASINA INTRA INTR-UN NOU STAGIU!!!!
....gata...masina are un nou propietar care primite sa aiba grija de ea..,am perfectat actele ,si dupa o noapte de mers craiova-constanta in sfarsit pot spune ca masina a intrat pe miini bune....tractata....numai bine sa fac si o baie la mamaia.....si gata am botezat-o
THE WHITE DREAM
drumul constanta craiova a fost super ok,pe unde opream o pe acolo aveam intrebari despre masina...

Gabi 12-01-10 21:57

Īl invidiez pe Fuppy (sau Rică?) pentru că a avut onoarea să transporte, prima dată, Capriul galben pe platformă, iar acum, bijuteria asta.

Felicitări pentru achiziţie şi sper ca odată... cine ştie cānd, să am plăcerea s-o văd live (eventual şi pe aia galbenă, dacă n-ai vāndut-o īncă) !

Spor la treabă !

player77 12-01-10 22:07

3 Attachment(s)
:D:D....
sunt prieten cu ei inca de prima data cand am transportat o classica si cred ca pina acum am facut peste 10 drumuri cu ei....super baietzi si pasionati...orice tractare cu ei este vis....:D

player77 12-01-10 22:20

asa...ce o face speciala pe cea alba?
1 motorizarea 2300 cm v6 125 cp
2 evacuarile duble.
3 proictoarele de ceatza
4 lampile de marcharierre
5 radio din fabrica
6 consola gt cu ceasul mare
6 bordul cu 6 ceasuri specific rs-urilor
7 suspensia sport din fabrica
8 discuri fata ,spate
8 bancheta spate fractionata in 2
9 rezervorul dublu de 86 litri
10 carligul de tractare original din 69
11 nara pe capota specifica motoarelor in v
toate acestea o fac mai deosebita decat una normala ,varianta de 2300 v6 125 cp producandu -se in nr de 3898 de bucatzi ,fiind o motorizare si nivel de echipare f rara,dubla ca pret in momentul in care a iesit pe poarta fabricii decat una de 1300 linie,citind pe un forum in uk ca mai exista maxim 80 de bucati http://cgi.ebay.ie/ford-capri-2300-g...em3a55217e55in lume.ex

la RAR am vazut ca este singurul capri mk1 cu motorizarea asta inmatriiculat in tara si inainte de revolutie.
astea sunt specificatiile masinii..
http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=68013
enjoy..

capricosti 13-01-10 08:06

Quote:

Originally Posted by player77 (Post 2971467)

Ala de pe e-bay este pana la urma RS...:shock: I s-a pus injectie la GT si acum este RS.
Si look-ul este evident RS. Chiar ma gandeam sa-ti sugerez sa-i dai si tu la al tau aspectul de RS. Pe 'Club Ford Capri' am vorbit in vara de tuning 'Replica' sau 'Clona' cum se zice mai nou. Capri rosu cu alb din imagine este un bun exemplu la discutia de atunci...:D;)

Silencer Power 13-01-10 08:35

Intr-adevar, sunt foarte rare RS-urile, motiv pentru care sunt si cele mai scumpe.

player77 13-01-10 09:33

8 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2972161)
Intr-adevar, sunt foarte rare RS-urile, motiv pentru care sunt si cele mai scumpe.

daaaa...si cele mai scumpe si rare...CAPRI PERANA 5000 CM,V8-AFRICA SE SUD.si ceva specificatii..
Driver: David McDonough
Lyn Wilson
Capri Perana 2 Door Shell
16-Point, tower to tower, Chrome Moly Roll cage
Seam welded
1100 kg
ENGINE
5- Litre modified V8 Approx 380 - 400 BHP
4 Barrel Holley . K & N Filters
Hand built extractors, 3 inch stainless steel exhaust
CYLINDER HEADS
GT40 Cylinder Heads
High compression forged pistons
MODIFIED CAMSHAFT
Hand built extractors. Stainless steel 3 inch system.
GEAR BOX
Holinger 5 speed dog box:
DIFFERENTIAL
Ford 9 inch alloy differential with Detroit Locker centre
Fully floating axles:
Twin plate clutch/Hydraulic thrust bearing
BRAKES
Front
4 Spot Brembo Calipers. Ventilated discs
Rear
2 Spot Brembo Calipers. Ventilated discs

Pagid Competition Brake Pads
AP 600 Racing Brake Fluid

50 mm DMS Adjustable struts
5 link rear end
DMS adjustable rear shock absorbers.

Minilite 15x7" competition rims
Dunlop DO1J or Bridgestone 540 S

Silencer Power 13-01-10 10:05

Perana este cam singurul muscle car din seria Capri si cel mai misto din seria modelelor speciale MK I.

player77 13-01-10 10:20

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 2972379)
Perana este cam singurul muscle car din seria Capri si cel mai misto din seria modelelor speciale MK I.

te cred si eu..280 cp stock...nici nu cred ca mi as da seama cum ar trage ,cred ca destul de grav ..pt kg ei..in ani 70 rs concurau cu bri cu fererri..rtc.

aXelstorm 13-01-10 13:29

Am observat ca multe MK1 in afara incep sa fie dotate cu motorul V8 de 3.5 de pe Rover P6 sau SD1/Range Rover. V8, aluminiu atat blocul cat si chiulasele, 2 carburi sau injectie, puteri de la aprox 160cp la 190cp (SD1 Vitesse), cuplu de neam prost, sunet tipic de V8. Iar exterior - se merge pe o linie foarte misto - care apuca si-l doteaza cu "Cologne arches", un fel de bosaje ale naibii de rare dar superbe pt MK1, un eleron ce pare ulterior dintr-o bucata cu capacul portbagajului, si toti inlatura barele de protectie. Tari pana la D-zeu masinile - nu me refer neaparat pe performante, pt ca poate sunt alte masini care trag mai bine si au tinuta mai buna - dar aele se misca demential cu motorul ala, suna demential, arata de pici pe spate - un muscle car palpabil ca sa zic asa.

player77 13-01-10 14:29

Quote:

Originally Posted by aXelstorm (Post 2972967)
Am observat ca multe MK1 in afara incep sa fie dotate cu motorul V8 de 3.5 de pe Rover P6 sau SD1/Range Rover. V8, aluminiu atat blocul cat si chiulasele, 2 carburi sau injectie, puteri de la aprox 160cp la 190cp (SD1 Vitesse), cuplu de neam prost, sunet tipic de V8. Iar exterior - se merge pe o linie foarte misto - care apuca si-l doteaza cu "Cologne arches", un fel de bosaje ale naibii de rare dar superbe pt MK1, un eleron ce pare ulterior dintr-o bucata cu capacul portbagajului, si toti inlatura barele de protectie. Tari pana la D-zeu masinile - nu me refer neaparat pe performante, pt ca poate sunt alte masini care trag mai bine si au tinuta mai buna - dar aele se misca demential cu motorul ala, suna demential, arata de pici pe spate - un muscle car palpabil ca sa zic asa.

englezii sunt fanatici rau cu motoarele de rover,pun pe orice apuca...ac cobra replica,fiesta mk1...si in special baga motorul pe capri mk1 si mk3.
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

capricosti 13-01-10 16:01

2 Attachment(s)
Uite alte mk1 :D:
Pe cand niste roti late si o vopsea metalizata ? :D

NightClubRacer 13-01-10 16:15

am eu pe cineva cu jante gen capriul alb la o suma mica :D pe 13 sau 14 numai stiu exact

player77 13-01-10 16:27

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2973441)
Uite alte mk1 :D:
Pe cand niste roti late si o vopsea metalizata ? :D

:D:D:D:D maaaaaa nu strica topicul....:D:D
rotzi late de 185 ....in seara asta pun ..

Quote:

Originally Posted by NightClubRacer (Post 2973496)
am eu pe cineva cu jante gen capriul alb la o suma mica :D pe 13 sau 14 numai stiu exact

da ar fi o ideea buna..dau o bere....

player77 13-01-10 20:41

15 Attachment(s)
[FONT="Arial Black"]sSI INCEPE MAREA DEZMEMBRARE[/FONT
nici nu am ajuns bine acasa cu ea si gata incep sa o dezmembrez,sa evaluez situatia la rece .....
per asamblu este mai bine decat m am asteptat,inca are linie ,si ..rugina...nesemnificativa..pragurile sunt ok,lonjeroanele ok...treburi de finetze pe la pasajul rotzilor ,portiere etc....masina a fost desfacuta bucata cu bucata ,surub cu surub.....
intre timp din anglia trebuia sa imi ajunga noile ei rotzi...pe 13 super balon..rotzi de mustang super slot wheels ,cauciucuri cooper cobra.......

bobby_gsi2 13-01-10 21:31

Eu zic ca te lasa nevasta daca esti insurat :))

player77 13-01-10 21:41

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2974680)
Eu zic ca te lasa nevasta daca esti insurat :))

deh mah....sunt insurat si ma intelege...mai mult chiar ii place masinile retro..mai avem 3 ...mare lucru sa te intelega....
jantele noi......2 perechi....unele normale...si unele deep dish...8j pe spate....

All times are GMT +2. The time now is 14:15.

- Copyright 2026 4Tuning