Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/161217-masina-10-000-euro-masina-second-aceiasi-bani.html)

dreaq 29-12-09 23:46

Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?

Cine n-are posibilitatea a 8000 cash isi ia si logan in rate numai pentru a avea masina noua si CICA fara probleme. Pentru omul simplu care vrea o masina 'sa-si faca treaba' e ok . Apropo , cati saci de cartofi incap in portbagaj?

Laptiucu 31-12-09 09:36

Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?

stiti cum e ... acu vreo jumate de an un an ... plangeau unii "inteligenti" pe aici pe forum cat de "prosti" sunt nemtii care-si dau "bunatate" de masina la remat ca avans pentru logan. citez din amintiri: "cum sa dai frate bunatate de golf 3 la remat si sa-ti iei logan? trebuie sa fii de-a dreptul prost"

eu nu am logan dar ocazional conduc cate-un logan. am 4 amici cu loganuri luate de noi din 2005. pana acum in afara de reviziile programate nu au schimbat nimic (doar 2 dintre ei au schimbat bateriile). o fi asa masini rele cum ziceti voi dar decat un golf4 (il iau asta ca exemplu poate fi si bmw si opel etc) pe care schimbi una alta: telescoape, brate, placute frana, distributie ... daca ai norocul stai si plangi pe forumuri ca de ce-mi intra masina in limp-mode si alte bucurii si care in ~3 ani cat tii masina devii prieten apropiat cu mecanicii ... prefer un logan.
pe scurt: logan e o masina. masina e proiectata sa te duca din punctul A in punctul B. acuma ca cu loganul in 100 km parcursi ajungi cu 10 minute mai tarziu decat cu alta masina nu cred ca e capat de lume.

dotarile: o masina straina care are scaune de piele, mahon, navigatie, trapa ce face in plus fata de un logan? te teleporteaza?
masina tot asa merge pe drum ca si fara piele mahon si alte briz brizuri. (intamplarea face ca am o masina cu destule dotari si eu si vorbesc in cunostinta de cauza).

asta-i mentalitatea saracului din romania pe care o aveti multi ... am 10.000 euro ... imi iau masina de 12-13 mii ... dup-aia plang pe forumuri ca mi s-a stricat nu stiu ce si ce se poate face ajutor help bla bla bla ca nu mai sunt bani de reparatie.

va pup si nu va suparati voi, am vorbit la general nu despre cineva anume.

aleks 31-12-09 11:03

Re: DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?

Şi tu ai dreptate, şi teoria ta e corectă, însă ce te faci în cazul în care ai 10.000 (ipotetic vorbind) şi nu-ţi doreşti un autoturism care să te ducă din A în B, ci puţin mai mult, poate plăcere la volan, poate o imagine bună, poate nişte dotări folositoare (mahonul şi pielea nu sunt neapărat chestii folositoare, dar o navigatie sau ceva sisteme electronice inteligente sunt), aştepţi să te îmbogăţeşti sau să câştigi la LOTO şi până atunci conduci Logan nou sau rişti şi cumperi un second dintr-o clasă mai bună?

Dripci 31-12-09 11:14

Quote:

...însă ce te faci în cazul în care ai 10.000 (ipotetic vorbind) şi nu-ţi doreşti un autoturism care să te ducă din A în B, ci puţin mai mult...
Un raspuns ar fi : daca nu ai bani suficienti, stai in banca ta si renunti la fudulie (cam cum au facut nemtii cu programul Rabla)! Repet, e doar o varianta.

aleks 31-12-09 11:43

Corect, totuşi pasiunea (că de asta suntem toţi aici) nu poate fi satisfăcută fără câteva sacrificii. Eu cred că totul depinde de cât de mult înclini balanţa, cât de departe împingi "fudulia" cum spuneai tu :)

22VIN 31-12-09 12:20

Cand ai 10mii eur de cheltuit pe o masina e cam evident (in 90% dintre cazuri) ca nici nu ai bani de aruncat pe intretinerea unei masini de genul Audi, BMW. Sau daca vrei neaparat si esti hotarat sa-ti iei de la gura ca sa intretii o vechitura inseamna ca nu prea ai minte.
Asta nu se aplica in cazul in care vrei o masina veche pentru tuning, asta e alt lucru. Se aplica in cazul in care o iei de buna, de folosit ca o masina clasica, de familie sau de toate conditiile.

dolb 31-12-09 12:32

daca ai 10.000 euro nu inseamna ca iti iei o vechitura din 94 sau un logan nou!
La 10.000 de euro gasesti masini moderne (sh desigur ) , cu rulaj mic ( 10.000km, 25.000km etc ).
Spre ex: in 10.000 euro iti poti lua un Astra H sau un Golf 5 aproape noi.

Dar aici e vorba de LOGAN daca e masina buna sau proasta...nu "ce iti iei in 10.000 euro ".

EDIT: geniile gandesc la fel in acelasi timp :)))))))))

aleks 31-12-09 12:33

Da' nu o marcă premium neapărat, ci o maşină dintr-o clasă mai sus ca Loganul, şi poate cu alte caracteristici (poate vrei un Polo ca ţi-e suficient, sau poate vrei un Renault Trafic că e mai versatil, nu ştiu), ideea e că nu e obligatoriu că dacă nu e nou e deja prea mare riscul :)
later edit: nu l-am copiat pe dolb, am postat odata cu el :)

Dripci 31-12-09 12:39

Mda, si eu ma gandeam la acelasi lucru...numai ca nu scriam :)). Am mai patit pe alte threaduri la fel.
ON: ma gandeam la un astra H sau Focus sau Golf 5 (ca sunt cam in aceeasi clasa ca spatiu). Pai la 8000-10000 euro gasesti ceva cu km putini, dar ce faci dup-aia ca nu ai garantie !
Si revenind la topic: eu spun ca e o masina BUNA pentru banii pe care ii dai pe ea si o masina PROASTA cand o compari cu alte masini mai scumpe din aceeasi clasa, dar care totusi le poti cumpara la acelasi pret la SH..si daca ai norocu' sa te tina mai mult, bafta ta. Plus ca Loganul nu e asa ieftin la intretinere. Hai ca iar complicam threadul :))

dolb 31-12-09 12:43

Dripci:
In germania se vand Astra H si Golf 5 la rulaj mic ( 10.000 km ceva de genul..depinde cum gasesti ) direct de la reprezentante ! Si sunt f ieftine, si in plus AI GARANTIE care este recunoscuta si in Ro .Deci nu-ti fa griji de garantie.
Plus de asta..garantia aia nu-i sfanta! Nu cred ca are ce sa se intample cu o masina aproape noua.

22VIN 31-12-09 12:48

N-am incredere in masini SH, pot sa fie cu 5000km rulati, ca tot n-am incredere. Prin simplul fapt ca poate nu are rodajul facut pot aparea probleme ulterioare. Sau aia 20000km pe care ipotetic ii are sunt mersi cu shimbat numai la linia rosie, cu nivelul de ulei mult sub limita sau 1000 alte lucruri pe care le poti evita cumparand o masina noua.
Da, e cu noroc treaba asta, poate ai bafta sa nimeresti ceva cu adevarat bun, dar eu n-as pune 10000 eur la bataie ca poate am noroc. Sun totusi o suma pentru care unii isi fac rate cine stie pe cati ani la banca si prefera sa plateasca toti acei ani pentru o masina care nici macar nu-i noua.
Iti iei Astra H sau golf 5 - tot iesi mai prost la intretinere, mai ales la golf.

dolb 31-12-09 12:50

Amphe, masinile care se vand in reprezentante la rulaj mic , sunt circulate de angajati, directori ai firmei ! In germania, nu sunt oamenii nesimtiti ca la noi! Aia respecta cu sfintenie masina, si ii fac reviziile la zi..etc.

In legatura cu intretinerea.. la ce te referi cand zici intretinere? Eu am dat la revizia de alaltaieri 400ron cu tot cu manopera . Ti se pare mult ?

22VIN 31-12-09 12:55

Multi duc masinile la reprezentanta, unde stiu ca la vw revizia unui diesel sare de 700ron.

Eu cunosteam alt aspect despre germania, si asta si de la oameni care stau acolo: la ei masina este un obiect, e folosesc de ea si gata, nu au respect fata de ea, nu o indragesc, nici n-o menajeaza. In franta de exemplu, da, lume civilizata, dar la cum circula cu masinile ai zice ca-s de unica folosinta.

aleks 31-12-09 13:07

Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?

Am mutat aici discuţia de pe subiectul iniţial, so... enjoy :)

Dripci 31-12-09 13:12

@aleks. Pot sa iti spun de clio symbol ca e scump in draci, avem in familie asa ceva si e pacatoasa rau..si ca fiabilitate si ca intretinere. Unchi-meu care are grija de ea..e tipicar..si tot nu o "tine in frau"...in cateva luni..nu-i mai merge kilometrajul si bateria i-a murit singura. Chiar as scana niste facturi sa va cruciti cu totii.
@dolb & amphetamine: chiar daca nemtii sunt nesimtiti cand conduc o masina (desi nu cred, dar ipotetic vbind), tot au drumurile, uleiurile, benzina mai bune decat ce e la noi => o intretinere mai buna a masinii. Ah, si nu au nici praful de la noi si condusul bara la bara.
Daca s-ar face o intrunire d-asta mare a expertilor, sa faca o formula matematica super intortocheata...si din care sa rezulte ca la banii cutarica cel mai convenabil ar fi sa iti cumperi Octavia SH de la reprezentanta (e doar un ex), tot nu ai vedea numai Octavii pe strada pt ca exista si factorul uman ! E nea Gica, care spune .."nu dom'ne..eu iau Logan !!..ca asa vreau eu !"

22VIN 31-12-09 13:41

In cazul masinilor SH mi se pare corect ce se face in strainatate (asa fac niste prieteni din Italia) - se duc cu masin aactuala la un dealer de masini SH, ii spune diferenta de pret pe care trebuie sa o dea pe masina dorita, da acea diferenta, o tine 1-2 ani, nu mai mult, apoi se duce cu ea tot la dealer SH, si procesul se repeta, cumparand alta masina.

aleks 31-12-09 13:52

Asta în condiţiile în care funcţionezi ca o ţară normală: procentul celor care-şi zăpăcesc maşinile înainte să le ducă la dealer este mic, sistemul bancar şi creditarea uncţioneaza normal, veniturile sunt suficiente pentru achiziţia unei maşini noi, dealerul îţi evaluează corect masina adusă, piaţa auto e suficient de matura şi deschisă ca dealerul să poată vinde bine masina luată etc.
Mie asta în România mi se pare o utopie...

dolb 31-12-09 13:55

Referitor la sistemul buyback, dau un exemplu.
Un amic cu un alfa romeo 147 ( an fabr 2003 ), s-a dus ( in anul 2005 ) la dealerul Alfa pt buyback. Oferta care i-a fost facuta pt masina a fost de 3500-4000 de euro.
Masina era in stare impecabila, rulaj mic, n-avea probleme!
Cu siguranta si la alte "case" se ofera la fel ! Mi se pare execrabil ce se intampla !

3Xtreme 31-12-09 14:41

Parerea mea e ca nu poti face cu o masina noua ceea ce faci cu una SH. In primul rand la una noua nu poti modifica mare lucru ca iti pierzi garantia si nu iti permiti sa o fortezi. Asta e valabil doar in cazul in care vrei o masina pentru un stil de condus mai agresiv si pentru ca esti pasionat de viteza sau alte de astea. O masina SH e buna doar daca ai de gand sa o schimbi in viitorul apropiat, adica sa o tii maxim 2 ani. In acest caz iti permiti sa ii mai testezi putin limitele pentru ca la urma urmei o dai altuia si romanului nu ii pasa ca acel cumparator va avea masina in starea asta. Aici te poti intepa si tu, deoarece nu stii masina pe care o cumperi cum sta la capitolul asta.
La masina noua treaba se schimba pentru ca de multe ori iti iei una din cauza unei familii sau mai poate fi din cauza unui program incarcat in care nu ai timp sa tot cauti anual cate un cumparator pentru masina ta si imediat dupa sa iti cauti tu alta mai buna sau pur si simplu pentru ca ai multi bani si iti permiti (asta neincadrandu-se in chestia cu bugetul de 10.000 de euro).
Buyback in Romania nu cred ca se poate practica atata timp cat cunoastem foarte bine starea cetateanului de rand care cauta sa se imbogateasca foarte repede. In acest caz, oricine isi deschide un astfel de parc auto, cu mentalitatea asta, v-a cauta sa ofere cat mai putin pe masina ta si sa ii creasca pretul exagerat celei pe care o vrei la schimb, astfel incat sa ii iasa lui banii investiti inca de la primele masini, apoi mentinand asta pentru a se imbogati.
In concluzie, masina o alegi noua sau SH dupa cum e stilul tau de viata. Parerea mea asa ca nu dati in mine:lol:
P.S.: Vad ca aici s-au strans toti "PLMistii":D

beck 31-12-09 14:48

in 2008 am facut prostia sa iau o masina noua, (prima dupa 12 ani)

cel mai frustrant este servisul, unde te jefuiesc la revizii, e jaf pe fata(mi-au schimbat sabotii pe spate cu unii uzati),poate unora li se pare normal sa decarteze 7 milioane pentru un schimb de ulei+filtre, eu unu prefer sa le schimb singur (sunt 100% sigur ca au fost schimbate) si ma costa sub jumate , ca sa nu mai spun ca la un schimb de placute iesi pe la 10-20% daca le schimbi singur cu unele aftermarket.

cine spune ca iesi mai ieftin cu loganu nou la intretinere nu calculeaza deprecierea masinii care este mult mai mare , dupa 3 ani ai pierdut 5000 E la un logan de 10 mii, pe cand la un G5 de ex pierzi poate doar 3 mii E...

si daca vorbim de sh, avem multe masini pe la 5-6 mii E care sunt peste logan ( si cind spun logan ma refer si la celelalte masini noi pe care le gasesti in pretul asta)

alt lucru foarte important pe care nu il observa multi... calitatea per total al unei masini care a costat candva 20-30 mii euro,aceasta calitate nu se depreciaza in timp, optionale importante pe care nici nu le poti cumpara la o masina noua de 10k E...oglinzi incalzite, parbriz incalzit, oglinzi antiorbire( ABS de CALITATE , uitasem de asta, este o diferenta enorma intre absul pus pe masinile ieftine si cel pus pe modele mai scumpe) si alte "mici" lucruri care iti aduc o experienta mai placuta.

xxdadixx 31-12-09 16:00

De ce nu s-a facut poll topicul?
--
Eu sunt pentru o masina second la banii aia, una intretinuta, luata de la particular neamt ( nu rus, nu polonez sau alte natii din germania ) cu carte service.
La 10.000 as cauta ceva gen Avensis, Mazda 6, Accord toate diesel.
Eu nu as da banii pe un logan pentru ca merita mult mai putin decat cer francezii pe el.

aleks 31-12-09 16:01

Evit sa permit poll-ul pe versus ca să conving userii să-şi spună părerea, nu doar să dea o bifă şi să treacă mai departe...

Dripci 31-12-09 16:06

Auziti, dar voi nu aveti pareri diferite de la o zi la alta ? Eu azi imi spun ca una noua e noua, virgina, nemaiatinsa...doar a mea si maine salivez dupa un e46 coupe..

AR120CP 31-12-09 18:10

salut,

in primul rand in cazuri din astea este bine sa iti faci foarte bine lectiile cand pleci la cumparaturi...

O masina noua in jurul sumei de 10 mii este o masina low cost, fara prea multe dotari. Este masina care pur si simplu te duce din A in B. De altfel aceasta masina este si ceva mai usor de intretinut fata de masinile din categoria cealalta..Masina asta are garantie(2,3,...x ani)

Tot cu 10 mii poti cumpara o masina SH, dar care are cateva clase peste masina din prima categorie. Aici cumparatorul intra pe un teren alunecos, minat sau cum vreti sa-i spuneti. Chiar daca reuseste sa cumpere o masina foarte buna trebuie sa-si puna problema intretinerii unei astfel de masini...

Si la intretinere ma gandesc revizii la reprezentanta, asigurare RCA, casco, Impozit, etc.
Multi cumparatori de masini SH din aceasta categorie renunta la reviziile la reprezentante si la casco motivand ca schimbarea consumabilelor se poate face si in alt fel, sau casco nu ii intereseaza..ca daca se intampla ceva se gasesc piese second. Dupa parerea mea acesti cumparatori de fapt nu trebuiau sa-si cumpere masinile alea, pt ca nu au bani de intretinere...De fapt in dupa catva timp chiar si ei isi dau seama de gresala facuta si apar anunturile de genu: Schimb BMW 525i An 2002 cu masina mai ieftina plus diferenta de minim 3mii..:)

Oricum cel mai bun deal este sa iti cumperi o masina de max cateva luni vechime, dar pe care ITI PERMITI sa o intretii corespunzator. Chestia asta fiind valabila atat pentru masinile low cost cat si pentru celelalte.

LA MULTI ANI!!!

Sper ca nu v-am plictisit cu postul asta...

Dripci 31-12-09 18:14

Relevant postul, desi nu sunt de acord la partea cu
Quote:

De altfel aceasta masina este si ceva mai usor de intretinut fata de masinile din categoria cealalta..
Nu neaparat e mai usor de intretinut, sunt inca de parere ca, de ex, Dacia..Renault..sunt masini scumpe la intretinere.

ion_daniel 31-12-09 18:16

OFF. @ dreaq, Aloo nenea eu inteleg ca esti anti-Logan dar chiar asa?
Eu am in jur de 10.000-12.000 Euro si ma bate gandu' sa imi iau Logan Full ia-ti tu SECOND-HAND-uri ca sa arati prietenilor ce masina "smechera" ai !!!
ON. Eu am banii cash deci nu toata lumea isi ia Logan in rate.
Bafta achizitiei SH!

dolb 31-12-09 18:19

Ion..unii dintre noi nu luam masini ca sa aratam ce smecheri suntem!
Eu am preferat sa arunc 10.000 pe un harb din 2005, dar care a meritat si ultimu banut, in care ma simt bine, care imi ofera comfort, dotari , motorizare buna ! Nu am luat-o ca sa ma dau mare..am luat-o pt ca era best-buy in pretul acela !

Dripci 31-12-09 18:20

Quote:

ia-ti tu SECOND-HAND-uri ca sa arati prietenilor ce masina "smechera" ai
Presupun ca te-ai referit la BMW/AUDI/Mercedes cand ai spus "smechera". Pai asta e ideea, ca nu neaparat iti iei una din astea SH daca nu-ti iei Logan nou ! Un hyundai i30..sau un kia cee'd...sau golf/focus/astra.

ion_daniel 31-12-09 18:28

@ dolb, Sincer nu vreau sa intru in polemica, cu nimeni.
A fost preferinta ta. Eu prefer o masina noua, nu sa miros ba.n.ile altora.
P.S 1: Uita-te in primul post al initiatorului acestui thread, sa vezi ce a scris despre Logan.
P.S 2: In fine... Sa inteleg mai bine si tu esti "ANTI-LOGAN" mda putin imi pasa.........
Un an nou fericit tuturor !!!:)

Laptiucu 31-12-09 18:33

of s-a inteles gresit.
la modul general (ce-am zis cu 10.000 euro) e ca romanul are un anumit buget alocat pentru o masina si tot timpul isi va lua o masina mai scumpa decat are (treaba cu intinsul mai mult decat ti-e plapuma).

evident ca daca as avea 10.000 e alta discutie. aici ai o gramada de variante.

daca as avea pana in 5000 euro alocati pentru o masina fara doar si poate as alege logan. adica decat un bmw obosit din 94-95 la 3000 euro prefer logan din 2005 in aceeasi bani.
daca as avea pana in 10000 euro as lua altceva.

eu nu sunt adeptul masinilor noi din cauza garantiei si costurilor mari nejustificate (din punctul meu de vedere) ... si evident comoditatea ... prefer sa faca altul rodajul si platile usturatoare uneori la reprezentanta.

L.E. vad ca unii sustin ca e scumpa intretinerea la un logan. tin sa-i contrazic (vad ca sunt gica contra dar ma scuzati voi baieti). un logan nu e mai scump la intretinere decat un golf 4 deloc. si, teoretic (desi nu e) daca ar fi mai scump, pretul de achizitie mai mic al loganului (comparativ cu golf 4 - luam exemplul asta) amortizeaza o parte din piesele mai scumpe dar NICIODATA nu vei investi atatia bani (doar pentru a aduce masina pe linia de plutire ... si a o mentine acolo) intr-un logan cum bagi in golf. aproape toate masinile aduse de dincolo (daca vrei sa ai o masina pusa la punct nu o caruta cu sigla W) trebuie sa schimbi cate-un amortizor cate-un brat cate-un capat de bara ...

aleks doar pentru faptul ca in golf stai mai jos in scaun si e mai comod nu merita ;) ... navigatia ... pai te pierzi prin oras? iar la iesirile ocazionale iti iei un pocket pc daca e cazul.

oricum constructorii de masini (in special cei germani) fac masini optic placute mai putin mecanic bune ... pentru ca noi (cumparatorii) preferam masini frumoase optic neinteresandu-ne ca sunt proaste calitativ (ma refer in timp). aici imi vine in minte comparatia (total deplasata recunosc si-mi cer iertare) dintre un mercedes cobra si o masina actuala care inevitabil bagi schimbi inlocuiesti niste chestii :)

xxdadixx 31-12-09 18:37

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2937215)

Si ca sa fie totul perfect perferi doar femei virgine fara sa le bagi limba in gura :lol::lol:

dolb 31-12-09 18:39

Quote:

Eu prefer o masina noua, nu sa miros ba.n.ile altora.

tocmai asta'i faza ! ca daca iei o masina de 8000km, nu miroase nici o basina! Iar nemtii nu's ca noi romanii de mancana fasole , se ft si se bas in masini! Ei au grija de ele . Sunt chitrosi ;) daca ma intelegi.
Quote:

In fine... Sa inteleg mai bine si tu esti "ANTI-LOGAN" mda putin imi pasa.........

Cum ai ghicit!? Exact..sunt antilogan..urasc loganu..frate nu mai dorm noaptea daca nu stiu ca am spart un cauciuc logan! Eu mi-am facut casco special, si intru in toate loganurile care le vad... LE URASC ! Aaaaaaaaaargh...

Nu mai pot..ma duc sa dau cu bata intr-un logan ! .:lol:

_anaconda_ 31-12-09 18:46

Quote:

@ dolb, Sincer nu vreau sa intru in polemica, cu nimeni.
P.S 1: Uita-te in primul post al initiatorului acestui thread, sa vezi ce a scris despre Logan.
P.S 2: In fine... Sa inteleg mai bine si tu esti "ANTI-LOGAN" mda putin imi pasa.........

Doar ca nu prefera Loganul asta nu inseamna ca e anti-Logan.

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 2937184)
Relevant postul, desi nu sunt de acord la partea cu
Nu neaparat e mai usor de intretinut, sunt inca de parere ca, de ex, Dacia..Renault..sunt masini scumpe la intretinere.

La ce te referi cand spui asta ? Eu sunt de parere ca Dacia este un brand ieftin de intretinut, ba chiar printre cele mai ieftine de pe piata. Incepand de la costurile la manopera&stuff de la reprezentanta pana la costul pieselor. Faptul ca nu sunt atat de ieftne pe cat ar vrea unii (totusi nu mai suntem pe vremea daciei 1300, calitatea pieselor cat si a serviciilor a crescut deci e normal sa creasca si pretul) este un lucru dar comparativ cu alte brand-uri sta chiar bine.

Nici nu are rost o comparatie cu brand-uri premium (Audi/BMW/Mercedes si altele mai putin populare la noi gen Lexus, Saab, Volvo) deci trecem la altele mai "pamantene" gen Hyundai. Kia, VW, Toyota, Citroen, Peugeot, etc unde castiga atat la costul pieselor (in general) cat si la manopera. Cu 350-450 lei te poti duce la o revizie si te incadrezi cu manopera + filtru aer + filtru ulei + ulei (in special al alea pe benzina care sunt mai usor de intretinut). Aceeasi revizie la un Hyundai Accent 1.5 CRDI de exemplu costa cu 50-75% mai mult, am o ruda care a trecut de la Logan 1.4 MPI la un Accent 1.5 CRDI si costul intretinerii e mult mai mare, situatia se mentine si la piese. Deci, de ce e scumpa de intretinut ? Faptul ca e mai mult ca la un Daewoo Matiz de exemplu nu inseamna ca e scumpa, comparata cu concurenta castiga in majoritatea cazurilor.

Apoi, prin intretinere nu se refera doar la revizii / piese ci si la asigurare/impozit. Un casco la Logan e foarte ieftin cam la toate firmele, o asigurare pe alte masini gen Golf, Accent, Astra, Vectra, etc e mult mai scumpa. La fel si impozitul, in general masinile respective au motoare mai mari de 1.4 sau chiar 1.6 (ar fi si cazul, de obicei sunt mai grele si daca pui 80CP pe 1300 KG sunt lesinate rau) deci costul la impozite si alte chestii creste.

Comparatiile revizie Logan la reprezentanta vs Golf in spatele casei sunt aberante, trebuie comparate ambele in aceeasi situatie. De 400 lei cred ca ca nici nu te scuipa cei de la o reprezentanta VW-Audi deci clar nu intra o consumabile + manopera.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2936864)
Eu nu as da banii pe un logan pentru ca merita mult mai putin decat cer francezii pe el.

De ce ti se pare scump ? Mie raportul pret/calitate/dotari/motorizare mi se pare chiar bun la Logan, mai ales alea in jurul a 8000 euro. Ce alte masini similare la banii aia gasesti ? Pai nu prea gasesti deci cum e (mult) prea scump Loganul pentru ce ofera ? Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

================================================== ================================================== ==============

Eu sunt adeptul (destul de inrait) masinilor noi, cam asta a fost modul de operare in trecut atat in familie cat si la rude. Varianta SH as lua-o in calcul doar daca masina ar fi schimbata constant o data la 1-2 ani, perioada in care pierzi sume mari din valoarea unei masini noi deci nu merita, in rest - masini noi fara doar si poate.

dolb 31-12-09 18:56

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2937256)
Doar ca nu prefera Loganul asta nu inseamna ca e anti-Logan.

merci ! Nu prefer loganul, insa il consider bun(a) ca masina si ca pret. Doar ca nu sunt adeptul masinilor noi

Quote:

De ce ti se pare scump ? Mie raportul pret/calitate/dotari/motorizare mi se pare chiar bun la Logan, mai ales alea in jurul a 8000 euro. Ce alte masini similare la banii aia gasesti ? Pai nu prea gasesti deci cum e (mult) prea scump Loganul pentru ce ofera ? Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

mai sunt niste chevroleturi, fiat, kia..etc in jurul pretului ala! deci nu-i singurul loganul, insa este cel mai bun pt tara noastra de rahat.

Dripci 31-12-09 18:57

@_anaconda_
Injector VW Passat, Golf 4, Sharan Caddy, Audi A4 1.9 TDI
Bosch
650.00 RON
Injector Dacia Logan 1.5 Diesel
Delphi
850.00 RON

_anaconda_ 31-12-09 19:00

Esti sigur ca asta este pretul la reprezentanta ? Dar la variantele pe benzina ? La alte piese gen faruri/oglinzi/kit distribuitie/ambreiaj/placute de frana/vopsitorie/compresor ac/etc tot asa sta treaba ? Parca am o retinere sa cred asta :).

xxdadixx 31-12-09 19:01

Quote:

\Daca ar fi asa inseamna ca toti producatorii cer mult mai mult pe masinile lor decat merita ceea ce nu e adevarat, deci chestia cu Loganul e prea scump cam pica, doar nu vroiai varianta full option 1.6 16v/1.5 dCi 85 la 7000 euro si ala standard la 4000, nu ?

De ce nu? Pe tot ce pui mana in masina aia se simte nu iefin foarte ieftin, cand te urci in ea miroase a magazin de papuci chinezesti ( cauciuc si plastic ) motoare antice luate de la gunoi de la renault si vandute credulilor. Uita-te la usa, uita-te la garnituri, vezi si ditamai arcul din portbagaj. Normal ca pentru Tache care si-a dat 1310-le e o super masina la fel si pentru neamtu zgarcit in mare parte venitura dar totusi 8000 de euro sunt foarte multi bani pentru o masina ca Loganul.
Poate sa fie cel mai ieftin asta nu e o scuza sa-l cumperi daca ai alte alternative.

_anaconda_ 31-12-09 19:05

1.2 16V (75CP) , 1.6 16v (105-110CP), 1.5 dCi (85CP), 1.5 dCi (105CP) in niciun caz nu sunt gunoaie de motoare si nu sunt nici vechituri, sunt o gramada de masini cu motorizari similare sau chiar mai slabe.

1.4 8V si 1.6 8V se incadreaza la vechituri dar macar sunt fiabile si oricum ai alternative.

Bun, chestiile enumerate de tine sunt adevarate dar cum ai fi vrut sa ai o masina ca asta la 8000 euro (cu dotarile aferente) fara sa sacrifici unele lucruri (multe dintre ele nefiind esentiale) ? Din moment ce zici ca e prea scump inseamna ca sunt alte masini care ofera acelasi spatiu, aceeasi cp, aceleasi dotari ca Loganul dar la bani mai putini...care sunt alternativele mai bune (dpdvd calitativ, al dotarilor, motorizare, etc) la bani mai putini ? Mie imi scapa...

xxdadixx 31-12-09 19:12

Alte alternative adica "SECOND HAND"
Motorul de 1.6 16v are doar 15 anisori.

_anaconda_ 31-12-09 19:19

Evident ma refeream la masini noi, nu ti se pare normal ca la asta sa faci referire cand spui ca e mult 8000 euro pentru un Logan care e NOU ? Asa si mie mi se pare jaf la drumul mare un Seria 3 cu dotarile/motorizarea si calitatea respectiva la 30-35000 euro cand pot sa imi cumpar una SH la 50% din pret sau un seria 5 cu mult mai multe dotari si materiale mai de calitate so...RUSINE BMW !!! Comparatiile se fac nou-nou daca vrei sa evidentiezi ca o masina e prea scumpa pentru ce ofera. Asa pot sa imi cumpar un Rolls Royce/Bentley de 30 de ani cu o suma nu prea mare si am anumite chestii care nu exista la masini medii fie ele si premium (vopsit manual & co).

Motorul ala o avea cati ani o avea (dar nu cred ca 15) dar a fost "updatat" la EURO4 si posibil sa mai fi suferit anumite interventii. In plus asta este valabil la ORICE constructor, pastrezi un motor (cu interventii minore) multi ani, sau chiar crezi ca aia mai cunoscuti fac ceva complet nou la fiecare 3-5 ani ?! Si BMW a folosit anumite motoare mult si bine, si BMW are 116i cu 120 CP (fata de 110CP la renault...wow ce diferenta colosala), si 3.0 biturbo de la BMW este practic un motor aspirat mai vechi cu anumite modificari. Deci se intampla la case mai mari asa ca nu e ceva alarmant, mai ales in sectorul low cost.

110 CP din 1600 CMC benzina sau 1500 cmc - 105CP (116d are 2000cmc si 115CP dar taxele tot de 2000 cmc sunt) e cat se poate de rezonabil (mai ales in segmentul asta de pret) asa ca nu e o problema la motorizari. Daca ai fi avut un 1.6 140-150CP (aspirat evident) la un pret bun mai ziceam...sau cine stie ce 316i (200 CP) care rupe asfaltul :lol:.

All times are GMT +2. The time now is 12:06.

- Copyright 2026 4Tuning