![]() |
cursa 400 de metri la Buzau
1 Attachment(s)
29 aprilie 2006, între orele 12.00-18.00, pe Şoseaua Brăilei, cursă de viteză 400 de metri; 3 ore pentru concursul pe clase, 3 ore pentru „libere”;
Fără taxă de participare sau taxă de acces spectatori, fără premii în bani sau bunuri; cei înscrişi vor primi liber acces în seara respectivă la unul din cele trei cluburi No Limit din Buzău şi o bautură în perioada concursului; Participanţii din judeţul şi municipiul Buzău se vor putea înscrie până la ora 10,00, diferenţa de timp până la ora 11,45 fiind rezervată înscrierilor participanţilor veniţi din alte judeţe. Înscrierea se va face doar de către participant, prin prezentarea acestuia în locul dinainte indicat şi special amenajat, unde se va afla un membru al personalului tehnic. Fiecare participant este obligat să prezinte, în momentul înscrierii, următoarele: copie act de identitate, copie talon autoturism, copie permis de conducere. • Clasa A – între 75 cp şi 100 cp • Clasa B – între 101 cp şi 130 cp • Clasa C – între 131 cp şi 165 cp • Clasa D – între 166 cp şi 200 cp • Clasa E – între 201 cp şi 250 cp • Clasa F – între 251 cp şi 300 cp • Clasa G – între 301 cp şi 350 cp • Clasa H – peste 350 cp Încadrarea în grupe se face raportat la puterea motorului înscrisă în talon, putere la care, de la caz la caz, se adaugă următoarele procente, în funcţie de prezenţa suplimentară a următoarelor echipamente (neprevăzute în talon), această stare de fapt fiind numită în continuare „putere recalculată”: • NOS + 200% • Turbo + 50% • Compresor + 35% • 16 valve + 30% • CIP + 25% • Admisie plus evacuare (A plus E) + 15% În cazul în care se constată că participantul nu a anunţat în fişa de înscriere prezenţa unuia din echipamentele suplimentare, acesta va fi descalificat, sau oprit de la a concura; În situaţia în care participantul refuză verificarea de către organizatori a prezenţei unuia din echipamentele suplimentare, acesta va fi descalificat şi/sau oprit de la a concura; Verificarea va fi făcută de către membrii personalului tehnic în urma unei contestaţii venite din partea unui participant sau din oficiu, prin auto-sesizare; În situaţia în care participantul nu respectă indicaţiile organizatorilor şi efectuează manevre suplimentare sau inutile, punând astfel în pericol integritatea fizică a spectatorilor, celorlalţi participanţi sau a altor autoturisme Multumesc! Detalii? |
Re: cursa 400 de metri la Buzau
Regulamentul e o gluma ? Nu se accepta masini sub 75 cai ? • NOS + 200% - gluma proasta ! • CIP + 25% - visezi ! Nu exista sa dai 25 % unei masini aspirate numai din chip . • Admisie plus evacuare (A plus E) + 15% - Yeah right - in your dreams . Pai ia spune-mi tu la ce grupa intru cu o masina de 65 cai la care am adaugat turbo + nos + cip la electronica (doar acolo ea e carburatie) + admisie + evacuare . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Vise umede .
|
regulamentul nu este gluma. daca ai studiat prin zona este practicat si de LR. cei care nu sunt de acord cu el pot participa lejer la libere, dupa alea organizate. e timp ptr toti. incadrarea in grupe in fct de puterea din talon mi se pare mie o gluma, nu asta, cu procentele adaugate. fa-ti un calcul simplu si vezi cat rezulta, si daca vrei sa crezi bine, daca nu, esti invitatul meu la o cursa la liber, unde din acelasi calcul ar rezulta ca am 92 de cai, de la 80, doar din filtru si evacuare directa. la 9,4 sec suta tind sa ma incred in sifra de mai sus.
|
Quote:
|
Interesant !
Cati km sunt de la Craiova la Buzau ? |
Quote:
|
325 de km. se merita?
|
Quote:
|
Craiova-Buzau 325 km
Brasov-Buzau 158 km Bucuresti-Buzau 110 km Ploiesti-Buzau 60 km Braila-Buzau 108 km Focsani-Buzau 60 km |
Quote:
" În situaţia în care participantul nu respectă indicaţiile organizatorilor şi efectuează manevre suplimentare sau inutile, punând astfel în pericol integritatea fizică a spectatorilor, celorlalţi participanţi sau a altor autoturisme Multumesc! Detalii? " |
pai asta mai era de adaugat mai Cool. mi-a jucat feste copy paste-ul. in rest, daca e cazul si termina baietii de facut comentarii dintr-o pur si simplu proasta intelegre, si anume ca nu rog pe nimeni in mod special ci, mai mult, invit pe toata lumea sa vina, in conditiile amintite de mine, o sa mai pun la cerere anumite chestii gen cum sa ajungi in zona de inscriere, cum se desfasoara cursele din concurs, chestii d-astea. si poate ajunge si Gratzian pe aici si-si aminteste de promisiune (pe aici prin forum).
|
Quote:
Nu o sa ai niciodata un plus de 12 cai de la evacuare si filtru plecand de la 80. Iar NOS + 200% ... sunteti departe rau . Nu poti sa spui ca la o masina de 120 cai daca ai pus NOS are 300 . E o gluma proasta . |
gluma sau nu, cursele d-aici sunt reale. banuiesc ca vorbesti din proprie experienta despre treaba cu nos. daca ai dorinta si placere, noi te asteptam pe 29 aici, ca sa te distrezi, iar pe viitor o sa tinem cont de propunerile tale legate de procente, ca daca ne luam dupa producatori vad ca nu-i bine. bafta!
|
Quote:
|
Daca vine vorba de producatori ... vei afla ca exista anumite jetari ... de 50 .. 100 ... etc cai .
|
hai ca incet incet o dam off topic. ia-te la contrazis si cu cei de la LR ca sa fii pe deplin multumit, dar poate postezi altundeva si ce procente consideri tu ca ar fi ajutatoare la incadrarea cat mai bine intr-o clasa. aici nu cer pareri ci instiintez de anumite reguli. cine doreste sa ia parte la treaba asta, in concurs sau la libere, bine, cine nu, are si alte optiuni, daca nu ma insel, pe la constanta sau prin ardeal.
si ca o concesie, ptr tine, scot regula cu nos-u, dar te intreb: vrei sa te dai ca sa castigi sigur sau sa te dai de placerea de a te da si sa vezi la final ce masini sau soferi sunt mai buni sau mai putin buni ca tine? |
De acord cu ce a zis Lucian despre regulamentul de "recalculare"...
- 200% pt nitro?? :)) adica la o masina de 100 de cai pun nitro si ma considerati cu 300 de cai.... :)) si daca ii pun turbo la doar 150... desi din turbo scot mai mult.... - 25% din "chip"?? :)) la o aspirata???? si in plus... cum se "constanta" cine are "chip" - daca am motor cu 16v 30%? asta ca ce chestie??? :D - admisie + evacuare 15% :)) |
bine, vad ca voi nu intelegeti un lucru si anume ca la doua masini cu aceleasi modificari procentele alea nu au nici o relevanta.
urmatorul lucru care nu va este clar e faptul ca de 1 MAI sunteti cam saraci in curse. urmatorul, v-as intelege daca ati avea NOS sau alte cele cu procente adaugate mari. nu stiu cate post-uri am vazut ca omu cu R5 rosu la galati ar fi facut fata cu brio si la urmatoarele doua clase, ptr simplu fapt ca umblase la turbina, din acest motiv cursele unde a concurat au fost de caterinca, facandu-si adversarii-n sange. urmatorul lucru, ar fi ca nu vad decat critici la ceva care incearca, si care este promovat si de LR (macar astia au experienta), sa aseze cat mai bine masinile in clase, asta ca sa nu mai fie "discoteca" in concurs. despre cip, ce pot sa zic, mergem pe incredere, pana la prima contestatie, desi nu vad rostul la a minti cand de fapt la fel de bine puteai sa te dai la libere unde fiecare se sparge-n figuri cu ce are pe masina si "varsa" tot ce poseda la motor. spiritul e de "fun". urmatorul, ca startul si finishul va fi uman, masinile, de strada, adica cu nr de inmatriculare pe ele, valabile la ITP, asta ptr a mentine spiritul acestui gen de competitii: curse de strada. nu e raliu, nu e vtm, nu e drift. urmatorul lucru, ptr cei care nu sunt de acord cu modul de calcul propus, ii invit, daca doresc bineanteles sa participe, sa prezinte "fluturasul" de la dyno test, si automat ca nu-si mai au rost umilele noastre procente. Merci! |
Daca faci un regulament... nu-i justifici relevanta prin replici de genul "oricum nu e nici o cursa atunci"...
Incep sa cred ca acele puncte au fost adaugate de cineva care n-a avut de a face cu modificarea unei masini in viata lui! si sa mai si compari cu ce e la LR. de ex: prin regulamentul LR se adauga 40% pt nitro (care si asa e considerat uneori mult fata de realitate).... aici dati 200% adica la masina de 300 de cai... o considerati de 900 de cai!!!!! nu te supara, dar procentele alea parca sunt date de firmele de tuning care exagereaza cu puterile pe care le dau produsele lor!!! partea cu fisa de pe dyno?? nu are nici o valoare daca nu e facuta la fata locului... cred ca n-are rost sa mai explic de ce... Sa nu fiu inteles gresit... nu am nimic impotriva cursei... dar incercati sa o faceti sa para ceva serios cand o prezentati! |
Chiar nu prea conteaza kestia cu regulamentul! sa fim seriosi, cati au Nos pe masina? Incadrarea se face dupa talon oricum! e bine ca oricum avem si noi la buzau o cursa d'asta! Am si eu o intrebare Saintdick, unde vine soseaua asta? eu's la vreo 50km de oras,da'l cunosc destul de bine...Bafta!
|
daca se prezinta cineva cu NOS nu cred ca se incadreaza cu masina la mai putin de clasa 350 la mai mult, deci nu vor fi probleme. LR are dat in cifre, nu in procente, ceea ce ma face sa cred ca nu ai citit problema si vad ca iar ne departam de subiect. nemultumirea voastra este ca sunt aceste adaugari sau ca nu intreb ca prin alte parti daca vreti la liber sau cincurs? dyno il vad ca relevant ptr oricine care doreste sa participe la un concurs cu incadrari si vrea sa se dea cu masini potrivite, nu sa fure doar de dragul de a castiga aiurea. procentele alea sunt facute dupa multe calcule, dar daca nu esti de acord cu ele, poti participa linistit la libere, nu te opreste nimeni. nu e mai simplu asa? poate ca si un sportiv dopat nu e de acord cu regula care-i interzice lucrul asta, dar uita faptul ca nu este sportivitate. asa si aici. degeaba declari ca ai ceva pe masina si ca vrei sa te dai cu adversari nu mascote daca nu ai o incadrare. ma gandesc ca ai un turbo ceva in plus sau un cip. calculeaza-ti sg si vezi cu ce masini te-ai putea da. apoi imi comunici daca e realista treaba sau nu.
|
intre podul marghiloman si podul bariera brailei
|
Ce te face sa crezi ca daca vreau sa vad cine e mai bun ca mine trebuie sa vin acolo ? Nimeni nu vine undeva sa piarda ci in speranta ca va castiga . La injectie de apa in admisie cat se adauga in procente ? Daca cineva modifica o masina tu il pui in grupa unde nu are nici o sansa prin procentele tale. Sunt curios cati vor veni la cursa asta . Se pare ca nu prea le ai cu mecanica daca spui ca la un motor turbo urci presiunea si gata vin hergheliile de cai.
|
In Romania problema e pus agresit. Cum face cineva TUNING la motor hop se gaseste cineva sa-i dea in cap si sa-l urce fortat la o grupa prea mare pt el . In loc sa incurajam asta noi o blamam . Daca tot dai exemplu LR cauta si vezi cat de disputata a fost grupa B . R5 rosu a iesit pe 2 la B acum . Deci nu sunt marionete acolo. Daca altul nu a fost in stare sa impinga masina cand R5 batea tot la Galati ... e vina lui KWX ? GRESIT - E MERITUL LUI !
|
Apropo ... daca am jiglere mai mari cu cat % inmultesti puterea ?
|
Quote:
ps: putere talon*1,4 (cum e la lr) = putere talon + 40% (asta asa pt cultura generala...) |
multzumesc tuturor Guru care mi-au acordat atentia de pana acum si ii rog sa considere acest topic inchis ptr ei, la o eventuala initiativa legata de imbunatatirea curselor fiind asteptati cu bratele deschise, tot aici. si o intrebare retorica totodata: de ce oare de la incadrare in clase s-a ajuns iarasi la libere?
cei care sunt interesati, din afara buzaului ma refer, pot sa intrebe despre orice nelamuriri au in continuare cu privire la locatie. despre incadrare si desfasurare cred ca am fost destul de clar. |
Va dati seama la cati cai intra subarul lui Andrei.. :)) :)) :)) :))
|
subaru lui andrei intra la peste 350 de cai ;).
|
o intrebare, tot retorica: oare cati din voi cei care nu sunteti de acord cu procentele respective aveti si modificarile vizate si va simtiti atat de dezavantajati de modul lor de calcul, calcul despre care eu unul (necunoscator) nu am cunostinta sa fi fost aplicate pana acum la vreo cursa organizata?!
|
Iti dau un simplu exemplu.. Toyota lui zetemte are 110cp dak nu ma insel +NOS.. deci ar intra la grupa 330cp (asta dak nu punem si evacuarea de il ducem in grupa cu Andrei :)) ).. Nu e cam aberant? Avand in vedere ca a participat la o legala LR la grupa D 160-200cp si nu a miscat nimic. Dar cu siguranta la grupa de 330CP va rupe tot :). Pazea domnilor cu subaru stock ca vine Toyota si va indoaie :D
|
cand nu o sa te mai inseli, or sa ia seama la ce ai spus tu.
si cum repetitia, chiar daca se face intr-o mare eroare, este considerata mama invataturii, blamati orice incercare de a face un pas, macar in stanga sau in dreapta daca nu inainte in privinta modului de organizare. m-am cam saturat, sincer, ca dupa 2 luni de pus la punct o chestie, de unul singur in mare parte, de la implicare de trusturi de presa la oficialitati si sponsori, sa vad cum un om imi da indicatii sau incearca mistouri. nu te ia nimeni cu japca frate. vrei sa vii, foarte bine, nu vrei, bravo tie si la cat mai multe curse legale, organizate de tine, pe placul tau! mai mult chiar nu am ce sa mai spun. |
Nu m-am inselat.. 110 are + NOS :) Mai departe fa tu calculul.. la ce grupa o incadrezi.. si ia in considerare si faptul ca a participat la grupa D 160-200cp si nu a facut nimic in fata masinilor stock de la grupa respectiva. Imagineaza-ti daca se da cu una stock de 330cp.. Hai multa bafta.. ca n-am cu cine sa discut..
Dar ca o curiozitate de-a mea.. cum o sa stii dak o masina are sau nu chip? Si.. o masina care vine cu X cai din fabrica si e 16 valve.. tu ii mai adaugi cai de la tine ca s-o incadrezi in alta grupa? cam aiurea Eu cu 12 Valve unde ma incadrez? cat la suta imi mai adaug.. sa stiu si eu caii astia reali domne.. ca astia de la VW m-au pacalit in talon se pare.. |
Treaba cu 16 valve cred ca e vorba - motor din fabrica cu 8 valve si pusa chiulasa cu 16 valve. In rest CIP, admisie, evacuare => 84CP fac din ei 120CP. Posibil teoretic, dupa calcule de producator sa am 117CP, dar in realitate nu trec de 110CP nici daca umplu rezervoru' cu octan booster. Filtru sport = +xx%; daca vin fara filtru? Astea-s chestii de facut in garaj. Daca pun volanta usurata, supape, pistoane, mai tai ceva din blocul motor? - acolo se castiga. Astea cum se pot depista? Decat sa bag banii in motoru' meu de 1.3L, mai bine arunc un motor de 2.000cmc la maxim un sfert din cheltuiala, si merg la aceeasi clasa. Asta-i tuning? Poate la americani - motoare cu un hectar de pistoane si o cisterna de cmc si mama ce merge, mersi... De tractiune integrala nimic - ca si acolo castigi ceva pe prima suta de metrii. Daca am pozitii albastre si eleron de Impreza cat urc la clasa?
|
Bina ca n-am filtru si evacuare ca am trecea in alta grupa, si bine ca nu e vreo regula pt intercooler si bujii.
am si eu o intrebare : s-a desfintzat cumva sectiunea katerinka si au ajuns ceva topicuri si pe aicea Quote:
scuzati katerinka, dar e in spiritul regulamentului, dar la urma urmei nu e nimeni obligatsa participe si cui nu-i place se da la libere. PS: scuzati postul da n-am putut sa ma abtin cand am vazut regulamentul |
bine mai baeti. eu unul nu renunt la incadrarile respective, pentru ca mi se par un pas inainte. cum nu va recunosc drept somitati in domeniu, am sa-l rog pe sebastian sa dea el procente, exact doar ptr lucrurile pomenite si alea vor fi folosite. si sa nu vad dupa aia ca mutati discutia de oameni nemultumiti ca ar fi mai bine libere sau eu stiu ce. e bine asa, oamenilor de tuning ce sunteti? :)
|
Quote:
|
Ceva acte ai ? Nu de alta dar as vrea sa nu vin pana acolo pentru o ilegala . Salvarea va fi acolo ? Pompierii ? Asteptam niste acte .
|
cam usor arunci cu vorbele
ce te intereseaza? de la politie, de la primarie? ambulanta si pompierii vin pe contract. in deschidere se va da viceprimarul. va fi o terasa amplasata acolo cu ce trebuie sa nu moara nimeni de sete sau foame. agenti de circulatie, un echipaj de politie, politisti comunitari si noi. 6 ore in total de dat lumea, printre care si motoare, cati or veni. fara inscriere, fara premii. alte chestii? vrei scanate documentele? https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1143062410 uite aici gasesti ceva (pdf), ca sa te asiguri ca nu-mi permit sa glumesc. semnatarul sunt eu. |
Exemple de mod de calcul :
Pt montare suplimentara de turbo: (puterea de fabrica) x 1,6 = puterea de clasa Pt compresor : (puterea de fabrica) x 1,3 = puterea de clasa Pentru nitro, nos: (puterea de fabrica) x 2,0 = puterea de clasa Pentru schimbat chiulasa: Motor opel 115cp 8valve-se schimba chiulasa se monteaza de 16v rezulta motor de 136 sau 150cp , la motor de Vw 1,8 8v de 90cp se aplica 16v rezulta clasa pt motorul 1,8 de 16v adica 130cp. se pare ca singura neantelegere este la NOS (in nici un caz nu este cum ai spus tu, draga ROSonic), iar la CIP si A+E astept parerea lui seby |
| All times are GMT +2. The time now is 23:02. |
- Copyright 2026 4Tuning