Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   CAR STYLING (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling.html)
-   -   styling cu elemente de la alt model-kitch sau nu? (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling/16040-styling-elemente-model-kitch.html)

aleks 17-04-06 13:07

styling cu elemente de la alt model-kitch sau nu?

e o disputa care a aparut in multe topicuri, si vreau sa va spuneti parerea, este sau nu un kitch o masina cu elemente de la alt model, mai nou in general sau cu elemente de la alta marca de masina( faruri, spoilere,capota,stopuri etc )?

Psycho 17-04-06 13:10

Re: styling cu elemente de la alt model-kitch sau nu?

pfff greu de spus .. ptr k asa cum ati vazut bara de M arata bine si pe opel .. si pe peugeot .. pana si p dacie .. deci nu raspund ;)

andr3y-TAM 17-04-06 13:11

nush ce sa zic... in cazu farurilor nu cred ca ar fi kitch... dar in rest spoilere de mertz pe bmw sau vice versa... mi se pare o prostie... sau embleme sau capote... etc:P

mertan 17-04-06 13:11

eu spre exemplu
am pe spate bara de renault 21. puteti sa radeti cat vreti voi. puteti sa ma puneti pe kich pe ce vreti voi ca nu ma intereseaza.dar mie imi place cm arata.

Piry 17-04-06 13:11

parerea mea proprie si personala este ca da. nu-mi plac aceste "hibride" chiar daca e vorba de nu stiu ce piese mult mai scumpe ca si cele personalizate special pentru masina ta.

oricum majoritatea sunt de acord cu genu asta de modificat si unele lucrari chiar arata bine. (nuiu8))

Al3xxx 17-04-06 13:12

lucrul acesta e variabil
deoarece fiecare are o parere in leg cu lucrul asta
unuia i se pare ca este kitch iar altuia nu
oricum opinia mea referitor la afirmatia de mai sus este una negativa

EvLSant0S 17-04-06 13:12

as sta sa caut niste modele din spania ,faruri de a3 pe citroen saxo si tot asa, banuiesc ca voi cand puneti intrebarea asta singurele chestii care va apar in fatza ochilor... sunt olciturile cu farurile de logan si spoileru fatza de logan, si solentele cu fatza de logan si alte cacaturi din astea, in spania, se practica, si .. ies chiar foarte tari, eu consider ca NU e kitch .. atata timp cat discutam despre MASINI , adevarate, nu despre ce fac handicapatii astia de pun pe olcit fatza de logan si alte ***uri de genu .. ala DA , e kitch , deci .. depinde ...

Vladutzzz_sv 17-04-06 13:13

De cele mai multe ori iese un kitch....insa mai sunt si cazuri in care masina iese super misto cu piese si accesorii de la alta marca.....asa ca nu votez.....il consider un subiect destul de delicatt

Brian 17-04-06 13:26

DA! asta e parerea mea.. fiecare masina ar trebuii sa stea cu kit-ul ei..nu kadett cu bot de logan, acura cu , componente pe spate de mercedes, etc!
Dar adevaru este ca majoritatea ies frumoase desi mi se pare neobisnuit asa ca...

Zerofast 17-04-06 13:28

unele pot fi kitch altele nu de exemplu RINSPEED ia elemente de Porsche si creeaza cu totul alta masina ;)
In general majoritatea sunt kitch

Spawnr7 17-04-06 14:05

Nu prea poti sa ai o opinie bine definita. Unele mashini arata super bine cu elemente de la alte modele, dar sa fim seriosi cand te uiti la o mashina "hibrid", respectiva nu mai lasa aceeasi amprenta unica, nu are personalitate proprie, te duce cu gandu la mashina de la care s`au "furat" componentele.
:arrow: Eu optez pt o personalitate distincta a fiecarei marci.
Parerea mea.

quick_5hifter 17-04-06 16:22

-cum a zis cineva mai sus, e destul de delicata abordarea temei....eu unul nu prea inghit faruri de golf pe berlina CN4 si alte chestii de-astea..oricat de bine ar fi imbinate si ajustate (desi majoritatea nu sunt) tot nu-mi plac si cu asta basta
-pe de alta parte, sa iei o trapa dubla de pe un polo hatchback si sa o pui pe alta masina inferioara, asta nu incadrez la kitch...sau scaune de m3 pe o masina mai slaba...aici e vorba de confort, iar daca treaba e bine facuta, poate sa arate si bine cu modificarile de mai sus (de exemplu)
-DAR cand vorbim de preluarea de elemente exterioare, adica bara de logan pe opel kadett, chiar si bara de bmw m3 pe dacie, prize de evo pe peugeot 307 sau espero...astea mi se par un kitch fantastic de tzipator si evident...aproape ca stema de renault pe dacia nova
-va dau un sfat si cu ocazia asta va cer si parerea celor care au curiozitatea sa caute sau care au vazut deja: cautati pe forum sau pe google acura aceea transformata in ferrari la exterior, uitati-va cata munca a fost acolo (metri cubi intregi de celuloza, multa, multa fibra de sticla si mai ales multa frecangeala pentru finisaj....daca ar fi fost mai original omul si ar fi creat ceva nesimilar cu alta marca, ar fi fost o capodopera...in cazul asta, unii pot pune botul ca ala intr-adevar ar fi ferrari, dar ce se face proprietarul cand o honda mai supercharged decat a lui il face varza la semafor?)
-hai ca am deviat de la subiect (eu, nu voi :-) ) - ca sa trag o concluzie, tot ce e copiat aluneca mai mult sau mai putin spre kitch, daca scopul este schimbarea designului unei masini (si cu asta am exclus varianta transplantului de motor sau alte elemente tehnice)

quick_5hifter 17-04-06 16:27

aleks, sper ca nu ai facut topicul asta pentru tine, adica sper ca nu te bate vreun gand cu masina ta :shrug_no: :blink:

Robertjoy 17-04-06 18:31

astea care sant la noi,oltcit cu faruri de logan si toate astea,mi se par kitch.in schimb sant in anglia,opel corsa cu faruri,capota si aripi de golf 5 si nu arata rau si mai sant multe modele modificate asa,la ei sant vazute bine masinile astea...mie sincer nu mi se par asa interesante,dar fiecare e liber sa`si faca masina asa cum vrea.eu zic ca in general sant kitch,dar sant si cateva modele care nu arata rau,asa ca nu pot vota...in schimb e de apreciat munca care o depune,va dati seama ca sa faci dintr`un opel corsa un golf 5,sau asa ceva,e multa,multa munca.......

D_M_X 17-04-06 19:19

una e sa iei faruri de g4 si sa le pui pe oltcit si sa nu se pupe si alta e sa iei scaune sau elemente de interior si sa le montezi ...si daca tot se preiau elemente de la omasina si se pun pe un alt tip macar sa se imbine si sa cada frumos...

ascoman 17-04-06 19:30

Kitch-urile sunt masininile prost tunarite dar daca ai un pic de bun gust si un meserias clasa I poti sa scoti o frumusete ......parerea mea:-)

cristivw 18-04-06 16:45

eu votez un "da", desi in cateva cazuri chiar nu se aplica. gen faruri mk4 style pe golful mk3, sau alte balarii de genul. prostii in exces ca botul de logan pe kadett-ul din '80 sunt cam strigatoare la cer.
pana una alta am o sugestie 8) la poll trebuiau puse variantele:
- nu
- da
- nu prea :D

blowwind 18-04-06 21:43

Quote:

Originally Posted by cata_tm
uite un exemplu concret. asta e masina cu ceva piese de la alte modele... vi se pare kitch?

cand o sa pui poze cu masini NEMODIFICATE pe calculator poate n`o sa`ti mai sterg posturile ;) ... si cauta si tu ceva la o rezolutie mai MARE :) pls

Eugen_TL 18-04-06 21:58

atata timp cat totul e facut misto nu mi se pare kitch! pt mine kitchul e o chestie care nu se pupa pe masina gen: abtipilde,lumini de ***,semnul nike,vopsea data cu pensula... ceva care atunci cand vezi spui" doamne ce si-a batut joc de masina" ! imprumutarea elementelor de la un model,tip la altu nu mi se pare kitch! dar cum unii zic ca o dacie cu bari de M si angel e kitch inseamna ca si un golf cu aceste modificari e tot kitch! total fals! faptul ca e dacie pe multi ii motiveaza sa spuna ca e kitch ! deci cat timp da bine ochiului,confortului,.... nu mi se pare kitch :D

blowwind 18-04-06 22:07

4 Attachment(s)
daca voi imi spunetzi ca in pozele puse de mine este un KITCH ... yo va jur ca ma arunc pe geam... :)

Accord cu eleron de M3 .... yo zic ca e combinatia perfecta ;) voi ?

KITCH E ALA CAND PUI FARURI DE BMW PE DACIE...SAU PUI TOT BOTUL DE URSULETZ PE O DACIE...SI MAI SUNT MII SI MII DE EXEMPLE PT CUV KITCH (AUTOCOLANT NIKE...COADA DE RECHIN...SI ALTELE) :)

Andr3i 18-04-06 22:12

Bun, eu de exemple am Angel-Eyes, un element adus de BMW.
Il considerati kitch? :rolleyes2

Eugen_TL 18-04-06 22:13

hmmm da! intradevar da f bine pe masina eleronul! :) e aceeasi chestie daca pui coada de rechin pe dacie,seat,cielo,etc etc! un element de la o masina pusa pe alta masina! important e sa dea bine atata tot! :)

Eugen_TL 18-04-06 22:15

Quote:

Originally Posted by Andr3i

eu unu nu-l consider kitch pt ca arata bine pe masina! dar eu nu-i inteleg pe unii care spun ca asa ceva pe o dacie e kitch, dar sunt multi care pun pe alte masini si in cazul asta nu-l mai considera kitch! deci e clar ca toti au ceva cu DACIA :) daca s-ar fi numit altfel si era facuta in alta parte nu mai era kitch daca avea angel! :)

oricum sunt multe de pus in discutie aici... unii pro altii contra, NOI SA FIM SANATOSI! :)

Eugen_TL 19-04-06 11:14

2 Attachment(s)
am gasit si eu o bijuterie! :) are bot de alta masina si dupa spusele unora e kitch o astfel de masina! vi se pare kitch? mie NU, deoarece da bine cu tot ce are pe ea!

aleks 20-04-06 15:27

Quote:

Originally Posted by Andr3i

da... stiu k te superi p mine, pt k tie iti plac, dar... eu unul nu mi-as fi pus, sincer...
sunt imagine distincta a marcii bmw, e ca si cum ti-ai pune spoiler de m...
nu-mi purta pica, asta e parerea mea...
@tuningboy.. ce-i frumos la sorcova asta?
e un exemplu de cum poti face un pom de craciun tipic americanilor, cu o multime de bani aruncti pe geam...

Eugen_TL 21-04-06 09:37

am vazut altele intradevar sorcove...asta mi se pare chiar misto.. ! nu ma intreba dc dar place ochiului atata tot! :) la faza ca sunt f multi bani bagati ai mare dreptate... eu unul as fi bagat bani intr-o masina adevarata pt a o face ceva... nu show! :)

D_M_X 21-04-06 11:33

2 Attachment(s)
un espero cu faruri de galant , si stopuri de neoplan...si motor turbo cam 230 de cp...

Eugen_TL 21-04-06 12:50

de exemplu mie imi place.... mai putin eleronul! :)

aleks 21-04-06 14:01

e... ciudat cel putin...ca sa nu zic urat...
e multa munca in schimb, dar... rezultatul.. .tinde sper kitch bine...

AleXXL 21-04-06 23:50

nu este kitch...de exemplu accord`u de mai sus :P
exceptand stema ferrari pe dacie sau de bmw,mertz etc....sau coada de rechin etc etc :D:D ....

quick_5hifter 22-04-06 01:56

da, aleks, dar tinde spre kitch din cauza prizei de pe capota, nu din cauza farurilor...eu unul cel putin, necunoscand cele 2 masini de la care s-au imprumutat blocurile optice, nu l-am considerat kitch, si nici acum nu-l consider...este bine lucrat, mai ales farurile de mitsu...stopurile se puteau confectiona de la zero insa. iar eleronul...sa se ia de mana cu priza aia de neam prost

D_M_X 22-04-06 07:49

intotdeauna e loc de mai bine la o masina....iar pana acum este singurul espero care este facut mai cu bun gust...cel putin fatza este f reusita....eleronul nici pe mine nu ma atrage(mie personal nici nu-mi plac tipul asta de eleroane) iar priza de pe capota nu este pusa la oha....v-am spus...este turbo

MKE 24-04-06 13:52

cum au spus mai totzi dp aici depinde de ce elemente si despre ce masina e vb...

bodyspeed 24-04-06 20:22

depinde de ce vrea romanu inventiv sa puna pe masina si nu numai romanu.....etc
daca cum s-a mai pus pe oltcit spoilar de logan sau... pe dacie faruri de ursulet, sau..... cate si mai cate le trece prin minte

RCarlos 25-04-06 10:51

b_22_mke cum au spus mai totzi dp aici depinde de ce elemente si despre ce masina e vb...

ai dreptate

cristivw 30-04-06 00:59

singura chestie draguta pe care o vad ar fi farurile :-P
treaba cu stopurile alea de neoplan e chiar culmea... funny totusi

aleks 02-05-06 00:44

funny... si stupida...cat de redus poti fi sa-ti "infrumusetezi" masina cu stopuri de autocar oare?

[-O-] 02-05-06 08:29

Styling cu elemente de la alt model = kitch, sau nu? Hmmm...depinde - vorbim de piese/componente facute pentru o anumita marca de masina, dar montate pe alta, sau de piese inspirate de o anumita marca, dar construite special pentru fiecare masina in parte (gen Angel Eyes?). In primul caz, dap, cam e kitch, desi pana la urma depinde si de rezultat - daca arata bine, de ce nu? Important este ca acea piesa sa se potriveasca, sa arate natural, ca si cand ar fi fost pusa pe masina din fabrica. Sunt designeri care "imprumuta" un far, un spoiler, sau o grila, daca ajuta la aspect. In opinia mea ar trebui in acest caz sa fie indeplinite 2 conditii: a. caracterul practic/functional; b. cel estetic.
In al 2-lea caz, nu consider ca este kitch, pentru ca desi componenta respectiva a fost initial inspirata de o anumita marca, ea este facuta special pentru fiecare tip de masina in parte. Angel Eyes-urile, de exemplu, arata diferit de la o marca la alta, respecta in linii mari aspectul initial al farului de fabrica, si in majoritatea cazurilor, schimba aspectul masinii in bine. La fel si spoilerele, sau grilele, atat timp cat nu strica linia masinii.

quick_5hifter 02-05-06 15:19

daca am noroc zilele astea, o sa va dau un exemplu cu un "imprumut" de la alta masina, dar nu in sensul de mai sus...

aleks 06-05-06 03:24

hmmm... eu am ce am cu angel eyesurile... nu-s decat kitch pe orice alta marca decat bmw... e ca sigla de m power pe dacia... autocolantul ala e tiparit special pentru a fi lipita pe portbagajul de berlina :twisted::twisted::twisted: dar....

All times are GMT +2. The time now is 20:50.

- Copyright 2026 4Tuning