![]() |
Ajutor! Sfat achizitie masina second-hand hatchback - buget 8000-9000E
Salutare tuturor celor de pe acest forum. Nu am mai postat de mult timp, dar iata ca apelez din nou la ajutorul vostru. Doresc sa achizitionez la inceputul anului viitor (ianuarie sau februarie) o masina second-hand inmatriculata la noi pentru ca nu am nici priceperea, nici timpul sa o iau de afara. Dupa cum am spus si in titlu masina dorita este un hatchback, iar bugetul este de cel mult 9000E.
Acestea fiind spuse iata cateva lucruri pe care probabil ar trebui sa le stiti pentru a imi da sfaturi pertinente in legatura cu alegerea viitoarei masini: - modele agreate ca aspect: Seat Leon, Ford Focus, Opel Astra (nu clasic), VW Golf (chiar si Plus), Mazda 3, Audi A3, Kia C'eed, Citroen C4, Alfa Romeo 147 - rulajul meu total anual: ~20000km, din care urban: ~12000km (sunt din Bucuresti). - masina sa fie produsa dupa 2006 si sa aiba sub 100000km - consumul urban sa nu sara de 10-12% in conditii "normale" de trafic prin Bucuresti, iar cel extraurban sa se incadreze pe la 6-7%. (Aceste consumuri sunt pentru benzina, daca e motorina oricum consuma mai putin.) - masina sa fie cat mai fiabila (cat mai rezistenta la drumurile de la noi) si costurile de intretinere/reparatie suportabile. - dotari minime dorite: A/C, 4 airbag-uri, ABS, geamuri electrice, computer bord, radio CD, inchidere centralizata. Cunoscand cele de mai sus sper sa ma indrumati catre anumite modele, motorizari si de ce nu link-uri cu anunturi. Va multumesc in avans. |
Re: Ajutor! Sfat achizitie masina second-hand hatchback - buget 8000-9000E
|
Ma intereseaza numai masini inmatriculate in Romania.
|
pai in 9.000 o ai inmatriculata:)
|
Nu ma duc sa cumpar masini de afara. Nu am cunostintele sau timpul. Te rog respecta subiectul. Ma intereseaza sfaturi despre modele hatchback cat mai fiabile, noi si usor de intretinut in banii aia.
|
Eu mi-as lua un Seat Leon in banii astia dar sa nu fiu subiectiv.
O alta idee ar fi un Ford Focus din 2008 facelift cu motor de 1.6.Vazusem mai multe care se incadrau in bugetul pe care il ai.Sunt masini aproape noi , cu maxim 30-40 k la bord si care in timp si-au dovedit fiabilitatea :) |
Imi place si mie Seat Leon, dar cum e cu costul pieselor, reparatii, intretinere. Cam cat consuma?
|
alfa care ti-a aratat-o ionut e cu o clasa peste seat leon.
daca nu alfa ... decat leon mai bine focus. o masina fiabila si frumusica. |
ceva mai iesit din comun, tot hatchback ... suzuki sx4
in pretul ala gasesti sigur, si aproape noua cu kilometrii putini. |
Pe mine ma intereseaza in momentul asta sa aflu in primul rand la masinile pe care mi le pot permite ca pret de achizitie, care dintre acestea sunt cele mai bune d.p.d.v. al costurilor ulterioare. Imi tot dati exemple de masini, dar nu spuneti nimic despre consum, costul reparatiilor sau intretinerii. Masina pe care o voi achizitiona o voi avea inca 3-4 ani de acum incolo. Un cumparator destept si informat gandeste in perspectiva. Masina viitoare va fi un compromis intre practic si estetic. Ajutati-ma sa aflu care dintre modele enumerate de voi este mai fiabila (rezistenta la drumurile noastre), mai eficienta d.p.d.v al costurilor (o masina la care o piesa e de 2 ori mai scumpa, dar pica de 3 ori mai rar e mai buna de exemplu). Va multumesc anticipat pentru bunavointa.
|
Zic si eu.......Citroen C4 1.6 HDI varianta aia cu "fundul" rotunjit nu patratos :).
http://www2.***********/vs2cautaauto...++++Cauta+!+++ Sper sa mearga link-ul :) |
Deci nu merge :(. Poti sa cauti pe autovit sa vezi cam cum arata. E vorba de modelul care s-a fabricat incepand cu 2008 (cred :) )
|
Quote:
|
Pentru asta recomand sa intri pe forumuri dedicate Citroen de ex. Zic eu, e o diferenta intre "am auzit ca..." si "din experienta mea pot spune ca". De ex eu am auzit ca motorul HDI este fiabil si esti si mai economicos cu 20% decat alte motoare diesel. :)
|
Nu vreau sa ma limitez la un singur model si sa postez pe forumuri dedicate fiecarui model mi se pare contraproductiv. Poate sunt pe aici unii care pot sa ma lamureasca.
|
Bine atunci poate e mai productiv sa stai si sa astepti raspunsuri !!!
|
Am crezut ca fiind un forum dedicat auto voi gasi persoane cu cunostinte in domeniu.
|
da , sunt persoane de acest fel aici, numai ca sunt putin rau-voitoare cateodata :)) o alegere buna in privinta consumului si intretinerii ar fi un astra h 1.7cdti. nu incanta la interior , dar e ok. Cred insa ca Astrele vor avea cel mai mare numar de km. Ford focus cu motorul de 1.6 iarasi ar fi o alegere foarte buna, la fel ca si kia ceed cu motorul de 1.4. avantajul la ceed ar fi garantia transmisibila si de durata mai mare. la 9000 iti poti lua lejer un ceed 1.4 best cu optionale, foarte bine dotat, sau un focus 1.6 dotat rezonabil. Eu as da cu banul intre astea doua mai ales. Desigur, si Golful este o alegere foarte buna, dar cred ca nu vei gasii la banii astia ceva rezonabil si va avea km multi.
eu unul as prefera ceva cu sub 40.000km, iar focusul si ceed'ul se incadreaza la banii astia. |
In sfarsit un raspuns productiv. Sper la mai multe de acest fel. Multumesc Lecca.
|
Deci ce iti pot spune eu din experienta proprie ar fi C4 si Focus. C4 are motoarele HDI care sunt extraordinare iar Focusul la fel cele de 1.6 sun facute de PSA si pt Ford si pt Citroen. In legatura cu Kia am o parere bunicica pentru ca au inceput sa fi mai bune, insa totusi nu a ajuns la nivelul unei masini europene asa cum isi doreste.
|
alfa romeo 147 1.9 jtd ... arata foarte bine si e o masina speciala care nu o gasesti pe fiecare gard sau la fiecare colt de strada, ca an de fabricatie gasesti 2005/2006 in banii tai (9000 inmatriculata), e foarte fiabila, consuma putin (mixt ~6.5-7), nu e stricacioasa, costuri de intretinere decente.
|
C4 am eu si pot sa iti spun ca este o masina extraordinara pentru drumuri bune, altfel apar probleme (bine, banuiesc ca nu vrei sa faci off-road, dar este bine sa stii). Altfel , confort, dotari, tinuta buna de drum dar si piese un pic mai scumpe.Insa este mai buna decat crede lumea care "nu vrea sa auda de frantuzesti".In mare asta este despre C4...daca vrei alte detalii, ma poti intreba.
La munca am un ford focus si cred ca intre cele 2 as alege totusi fordul. Imi place mai mult, dar asta este o parere subiectiva, avand in vede ca fordul pe care il conduc are abia 5000 km , este Ghia si a costat undeva in jur de 20000 euro. Succes ! |
O sa iau cea mai buna oferta calitate pret dintre modelele Opel Astra, Ford Focus, Seat Leon si VW Golf. Ca si motorizare nu m-am hotarat inca. Oricum ceva intre 1.6-1.8 daca este benzina si 1.6-1.9 daca e motorina.
|
Felicitari, esti pe cale sa-ti cumperi uniforma!
|
opel astra H 1.6-1.8 BENZINA sau 1.7 -1.9 cdti diesel
ford focus 1.6 benzina vw golf 1.6 benzina sau 1.9 tdi sunt masini care isi pastreaza pretu in rom si piesele nu sunt chiar asa scumpe eu unu as opta pt un opel astra h |
Quote:
|
fiecare cu uniforma care ii sta bine, nu poti judeca preferintele cuiva.
|
dar le poti comenta, altfel forumul nu si-ar justifica existenta.
|
Cine isi permite sa faca alegeri mai exotice foarte bine... eu aleg calea batatorita. Vreau un compromis intre estetic, functional, calitate si pret.
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:01. |
- Copyright 2026 4Tuning