Salutare tuturor celor de pe acest forum. Nu am mai postat de mult timp, dar iata ca apelez din nou la ajutorul vostru. Doresc sa achizitionez la inceputul anului viitor (ianuarie sau februarie) o masina second-hand inmatriculata la noi pentru ca nu am nici priceperea, nici timpul sa o iau de afara. Dupa cum am spus si in titlu masina dorita este un hatchback, iar bugetul este de cel mult 9000E.
Acestea fiind spuse iata cateva lucruri pe care probabil ar trebui sa le stiti pentru a imi da sfaturi pertinente in legatura cu alegerea viitoarei masini:
- modele agreate ca aspect: Seat Leon, Ford Focus, Opel Astra (nu clasic), VW Golf (chiar si Plus), Mazda 3, Audi A3, Kia C'eed, Citroen C4, Alfa Romeo 147
- rulajul meu total anual: ~20000km, din care urban: ~12000km (sunt din Bucuresti).
- masina sa fie produsa dupa 2006 si sa aiba sub 100000km
- consumul urban sa nu sara de 10-12% in conditii "normale" de trafic prin Bucuresti, iar cel extraurban sa se incadreze pe la 6-7%. (Aceste consumuri sunt pentru benzina, daca e motorina oricum consuma mai putin.)
- masina sa fie cat mai fiabila (cat mai rezistenta la drumurile de la noi) si costurile de intretinere/reparatie suportabile.
- dotari minime dorite: A/C, 4 airbag-uri, ABS, geamuri electrice, computer bord, radio CD, inchidere centralizata.
Cunoscand cele de mai sus sper sa ma indrumati catre anumite modele, motorizari si de ce nu link-uri cu anunturi. Va multumesc in avans.