![]() |
CP fara a creste consumul de carburant
Exista vreo metoda de a mari CP la o masina fara a mari consumul de carburant?
Daca da, care ar fi acele metode? Rog neseriosii sa isi pastreze comentariile pentru colegii lor de joaca... Thx :D |
Re: CP fara a creste consumul de carburant
Quote:
|
evident ca se poate . . .problema e ca daca duci motoru x la 150 cp din 120 stock o sa-i dai si atunci o sa creasca consumu . . . daca mentii acelasi stil de mers nu ar trebui sa sara consumu in cazul unui tuning moderat.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
parerea mea e ca cresterea puterii fara sa cresca consumul scade foarte mult fiabilitatea motorului
1. marirea avansului 2. daca e motor turbo doar presiunea la modificari mici ale acestor valori fara a modifica si cantitatea de combustibil este cat de cat ok dar cand avansul sau presiunea sunt modificate nitel mai mult fara a umbla si al cantitatea de combustibil, cred ca scade foarte mult fiabilitatea |
dupa parerea mea asa ceva nu exista!
ori ai bani sa te alergi ori stai in banca ta ! am avut o gramada de ocazii cand omu te intreba frate adu-mi axe cu came, carburatoare, galerii si la final sa te intrebe auzi... da consumu creste ?? iti vine sa dai cu telefonu de pamant. ford_V6 stie ce zic foarte bine :) |
Quote:
" Auzi ... dar daca ii pun jante mai mari .... creste consumul ? Dar filtru de aer ? Dar daca ii scot catalizatorul am auzit ca creste consumul cu 1% ! " Cea mai buna afacere din care o sa se scoata sute de milioane daca nu miliarde de Euro o sa aiba loc atunci cand o sa descopere o persoana sau o firma o metoda care creste puterea motorului de "N" ori si consumul o sa scada ... Pana acum eu nu am auzit asha ceva ... de cand au aparut primele modele de masini si primele curse consumul a crescut , nu a scazut ... Deci, valabil ptr cei care intreaba : NU VA MODIFICATI MOTOARELE CA O SA VA CREASCA CONSUMUL !!! LASATI-NE PE NOI SA FACEM LUCRUL ASTA ... CA SA AVEM DE CE SI DE CINE RADE !!! PUTERE FARA CONSUM NU EXISTA . SI CUM A ZIS SI DN1 :" NU AI BANI ... STAI IN BANCA TA " ... SAU UITA-TE CUM SE TRAG ALTII . AUTOMOBILISMUL ESTE UN SPORT SCUMP , NU TI-L PERMITI = NU TE BAGI ! |
inca o data au dreptate oamenii mai sus: vrei putere, bagi mana in buzunar - nu numai pt consum, ci si pt masina, componente, etc, etc...
si mai e ceva, care eu cred ca e destul de important: cand vine vorba de performanta, marimea conteaza . |
Injectia directa : putere mai mare, consum un pic mai mic...dar asta nu e metoda de tuning...
|
Quote:
tu te referi la alt`ceva cred... |
Cea mai buna afacere din care o sa se scoata sute de milioane daca nu miliarde de Euro o sa aiba loc atunci cand o sa descopere o persoana sau o firma o metoda care creste puterea motorului de "N" ori si consumul o sa scada ... Pana acum eu nu am auzit asha ceva ... de cand au aparut primele modele de masini si primele curse consumul a crescut , nu a scazut ...
Deci, valabil ptr cei care intreaba : NU VA MODIFICATI MOTOARELE CA O SA VA CREASCA CONSUMUL !!! LASATI-NE PE NOI SA FACEM LUCRUL ASTA ... CA SA AVEM DE CE SI DE CINE RADE !!! PUTERE FARA CONSUM NU EXISTA . SI CUM A ZIS SI DN1 :" NU AI BANI ... STAI IN BANCA TA " ... SAU UITA-TE CUM SE TRAG ALTII . AUTOMOBILISMUL ESTE UN SPORT SCUMP , NU TI-L PERMITI = NU TE BAGI ![/QUOTE] ztin sa te cointrazic...sa stii ca se poate...vezi ca se fac chiptuing la tiruri pt ce crezi pt putere? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
din cate stiu eu, chiptuning itzi mareste consum de combustibil, ca in asta consta toata modificarea... itzi setezi tu cantitatea de combustibil si de aer care intra in carburator.. (CEL PUTIN ASHA STIU EU... sar putea sa ma inshel) |
Quote:
si cum se face chestia asta? |
Quote:
ztin sa te cointrazic...sa stii ca se poate...vezi ca se fac chiptuing la tiruri pt ce crezi pt putere?[/QUOTE] Cred ca te abati de la intrebare.. normal ca se poate face chip pt consum.. dar nicicum nu-ti va creste puterea motorului... |
Quote:
pai un cip pt carburator au la metro militari ai putea pune si un nos ca in fast si furios sigur treci de 100 de cai |
Hai ma ca omul nu prea se pricepe, nu mai sariti sa-i dati in cap.Daca nu vreti sa-l ajutati, macar nu faceti misto de el, ca nu toti se nasc invatati.
|
pai ajuta-l tu ca eu nu stiu cum sa creasca puterea de la 50 la 85-100 si sa ii mai scada si consumu.
|
Frate, eu nu stiu, asa ca ma abtin.
|
Quote:
ia si citeste mai bine care era intrebarea nu te kk pe tine degeaba, ok? vam rugat sa pastratzi comentariile pentru colegii vostri de joaca, nu sa postati aiurea ca va plictisiti, clar? |
asta e inevitabil
|
Ai motor prea mic!!! Asta`i baiu cel mai mare!ia`ti un motor mai mare ca nu faci nimik cu ala!!! Si pune`ti un chip la masina sau fa`ti un flah pe la unguri . . am auzit ca fac cativa si prin bucuresti!!! Orikum nu`i skump!!!si`ti da 25% putere si mai putin consum! Am probat pe a mea masina nu vorbesc prostii!! Dar sa stii si ce Cip ii montezi!!! SI cauta si termenul de turbo pe evacuare!! Sunt posibilitati!!! Cauta pe net! vezi reviste!!!
Spre ex. Golf 4 90 Cp + "chip" fac un passat de 130 CP la sprint pana`n 150 km/h si consumu` mi`i mai mik!!! nu cu mult dar nu creste asta conteaza! |
Quote:
Dami un id de mess sa vb pe mess sa imi dai mai multe detalii te rog Merci |
Quote:
|
in bihor grasilor . .. si mai e si o bora . . . akuma facem un A4 dar audiu` merge in ungaria la flahs!!!sunt mai destule! Interesati`va si voi! Mecanicu` meu pune cip pe motor pompe-duse cu 90 de euro! sau 8o cam asa ceva!!
|
In revista CHIP cred ca nr. 2 sau 3 acolo explica detailat ce`i chip tuningu si flash tuningu si ce optiuni mai ai si arata cu dyno test un Seat leon cum ii face flash . . . si explica ce`i mai bine si mai sanatos` pt motor !!!
|
Domnilor, SE POATE PUTERE MAI MARE SI CONSUM MAI MIC IN ACELASI TIMP. Dar doar in cazul motoarelor aspirate benzina. In cazul lor fabricantul face la sarcina max amestecul mai bogat decat cel care da puterea maxima. Tunerul de fapt face amestecul mai sarac verificand care este cel care da puterea maxima de fapt. Optimizand avansul se mai scoate ceva putere din aceeasi cantitate de benzina. Deci cu pedala la maxim un motor aspirat bine tunat va injecta mai putina benzina si totusi va avea o putere mai mare, deci un randament mai mare. Deci pentru aceeasi putere data constanta(ca sa nu comparam cai cu magari) un motor cu un rndament mai mare va consuma mai putin.
Evident ca la motoarele turbo prin tuning se mareste presiunea de supraalimentare si apoi trebuie amestecul readus la normal, rezultand o crestere de putere procentual mai mare ca la aspirat. Dar asta inseamna ca cu pedala la max vom avea timp de injectie mai mare si un randament mai scazut energetic(mai sunt si alte aspecte). Toate premizele teoriei de mai sus au presupus consum pentru sarcina maxima, dar evident ca consumul minim vine in zona sarcinilor partiale. Aici (aproape) toate masinile merg cu lamda 1 deci prin tuning poti doar sa modifici avansul si practic neumbland la benzina pe dyno modifici ca sa obtii puterea max in fct de avans. Din nou un tuning de calitate scade consumul. |
Negrutzu .... Dj_Sotty am id de mess . . . hai sa vorbim!
|
da exista.. si nu faci nimic la masina....sa-ti explic:dupa cum spun baietii de la auto motor si sport care au masurat cp de la 4 modele de masini cu kilometraje intre 60-80.000 si au aratat ca motoarele care au fost intretinute asa cum trebuie adica ulei si filtre...etc au cu 7-8 cp mai mult decat a spus initial constructorul . adica un focus de 90 cp initial are acum 98cp fara tobe, filtre sport si alte vrajeli . dar asta nu este tunnig . deci asa cum spun mereu daca vrei tunning trebuie sa mergi la BAIETII AUTORIZATI si sa te scarpini in buzunare adanc pt ca tunning inseamna multi bani de bagat in kituri ..etc iar apoi te scarpini la fel de adanc pt carburant........si in scurt timp de o masina noua! o zi buna iti doresc si daca ai timp citeste reviste de specialitate
|
n`ai zis multe noutati dar ai zis si tu . . .:)
|
din mom ce creste puterea...CRESTE SI CONSUMUL,NU?
nu cred ca exista asa ceva!am discutat cu multi si toti spun ca este imposibil ca dupa marirea puterii consumul sa ramna la fel! |
Quote:
Citeste textul de mai jos + gandeste-te la randament Quote:
|
pe scurt !! la un diesel cu turbo se poate printr`un chip sau flash cativa cai in plus (20-25%) si un consum de motorina cam acelasi!! foarte putin peste sau sub!! Nu`i nimik batut in cuie!
|
Da vrajala!!!! cum draq sa ai cai putere in plus si consumul acelasi!! acest lucru nu se poate va spun pe piele mea ca doar nu alti imi baga benzina in masina!!! Daca tu vrei putere si motorul vrea benzina asa ca sunteti la egal :D
|
Se poate fara sa creasca consumul foarte mult, mi-a zis cineva din Franta ca ia pus un chip (Brabus) pe un CLS 320 CDI cu o crestere de 48 cai si consumul a crescut cu 0,5 - 1 % . Eu zic ca se renteaza.
|
Cosnusmul creste daca nu folosesti caii aia. Dar in regim de sarcina maxima, motorul ala cu cai mai multi va cere mai mult carvurant decat cel cu cai mai putini. Sau ca varianata, o sa ai mai multi cai, dar masina o sa ceara numai benzina de 98 sau 99 RON.
|
Quote:
gandeste-te la urmatoarea modificare : ai un motor de 2l cu raport de comprimare de 10.5:1, fara sa-i faci absolut nimic altceva ii cresti raportul de comprimare la 11:1 studiaza si spune-mi si mie ce se intampla? sau la urmatoarea: luam o masina cu un motor turbo ce merge pe circuit cu un AFR (raporul aer/benzina) de 11:1 si o presiune de 1.4 bari, brusc nu ne mai plac cursele pe circuit si ne decidem sa ne indreptam catre cursele de drag, nu modificam nimic altceva decat AFR-ul la 12:1 apuca-te si studiaza calculeaza si vezi care masina in ambele cazuri e mai puternica si care are un consum mai mic |
| All times are GMT +2. The time now is 12:47. |
- Copyright 2026 4Tuning