Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   Oare cum e corect ? (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/1557-oare-corect.html)

Lucian 18-07-04 09:10

Oare cum e corect ?

La legale am vazut ca grupele se fac in functie de cai putere ... Nu am vazut sa se mai ridice capota , dar din cate stiu e posibil sa se faca. Oare unde mai este meritul meu daca in talon am 1.6 , 97 cai si de fapt motorul meu a ajuns la 150 cai prin diverse \"artificii\" ? Treaba asta inca nu imi este clara. Poate ma ajuta cineva .. Tare as vrea sa stiu daca are rost sa scot mai multi cai din bietul meu motor . Ce castig ? Urc in clasa sau am mai multe sanse de a castiga la clasa la care ma incadrez cu datele din talon ?

BogdanCMS 18-07-04 12:54

Oficial, ai avea mai multe sanse sa castigi grupa din care faci parte, se tine cont de datele din talon...Se mai fac din cand in cand anumite derogari, pt ca masinile mai puternice cu doar cativa cai decat min clasei sa intre in clasa inferioara ei...mie mi se pare f subiectiva treaba. De ex unii cu \"ursuletzi\" se mai baga si la grupa C, desi locul lor ar fi la D. Oricum, vad ca nu mai da nimeni pe aici de la NSL/LR sa ne mai spuna si noua cum sta treaba... :evil: :?
PS: ce masina ai?

Lucian 18-07-04 14:20

Masina ... o sa razi dar e un Fiat 132 din ... 1978. M-a costat tuningul 20 mil . si nu e facut la C&C . Motorul e refacut total si asteapta sa fie pus pe masina. Intrebarea am lansat-o pt ca am set de 2 carb dublucorp si o turbina . Asteapta sa fie puse dar stau si ma intreb daca are vreun rost.

Al3xius 18-07-04 14:46

are rost... nomal ai sanse mai mari sa castigi la grupa ta...pentru ca inscrierile se fac dupa ce ai tu trecut in talon ...eu asa stiam :roll:

Lucian 18-07-04 17:18

Atunci e bine. Totusi ... turbina are un sunet aparte si ma gandeam ca va tipa lumea ca nu e corect. Intr-un fel nu e corect , dar pe de alta parte daca am participa la liniute cu masinile la setarile si dotarile de fabrica parca ar fi doar meritul masinii cand am castiga . Nu ?

BogdanCMS 18-07-04 18:09

Mi se pare ca exista un coeficient in functie de modificarile la motor...si daca cumva iese cum ca tb sa participi la grupa urmatoare, asa o sa fie...cred...

RoSonic 18-07-04 18:15

eh.. lasa k daca pui turbina... se aplica un coeficient de 1,6..... si nu mai intri la grupa din talon...

Lucian 19-07-04 20:09

Si daca nu pun turbina dar pun 2 carb dublucorp , fiecare cu cate un filtru aer ?

RoSonic 19-07-04 20:22

1 Attachment(s)
Lucian, uite aici:

Lucian 20-07-04 14:21

Am inteles . Daca acesta este regulamentul oficial e OK. Nu se specifica nimic de un carb in plus. Si apoi cine mi-ar putea spune cu siguranta cati cai am castigat eu prin adaugarea acelui carburator ?

ZoliaT 23-07-04 16:55

Nu se specifica nimic despre carburator.

In principal se tine cont de \"sunetul\" masinii

sau mai pe romaneste : atunci cand masina pare a avea motoru schimbat i se ridica capota si se verifica ce se afla pe acolo.

restul modificarilor mici si invizibile atata timp cat nu vbim de schimbare de motor sunt un avantaj al celui care are acest tuning.

Asta e si atractia pana la urma nu ?

EvLSant0S 23-07-04 17:28

dar normal ma frate... eu chiar nu inteleg.... daca tu ai 90 de cai si stii ca ala are 100 sau nush adica daca stii cati cai are... e... ***zel ca stii cam ce-o sa se intample asa... avetzi amandoi 90 de cai sa zicem ... numai ca el mai are cateva pe sub capota spre deosebire de tine.. si te omoara... dar na... asa e frumos

Lucian 23-07-04 20:50

Serios , cred ca foarte putini din cei care participa la legale au caii trecuti in talon. Poate doar cei care nu vin acolo decat pt a fi si ei acolo. Drept pentru care consider ca e mult mai incitant sa nu se stie ce e sub capota ( in limite de bun simt - fara turbo , compresoare , nos , etc.). Eu unul daca pierd la o masina din aceeasi clasa parca ma ambitioneaza sa fac ceva pentru a nu mai pierde pe viitor . Poate altii gandesc altfel . Nu ar strica si o parere a organizatorilor .

Ova 24-07-04 01:36

Daca crezi ca e mai incitant sa nu stii ce e sub capota,uite aici un exemplu:
La prima etapa LR din Timisoara am participat cu o masina la care i-am schimbat motorul dar nu l-am omologat si am pastrat talonul vechi.
Datele de pe talon 2300 cmc/136 cp.
Datele reale 2800 cmc/185 cp.
Masina era un Mercedes W123(\"Cobra\") cu 2 usi.
Ce zici,aveam sanse la grupa C ?
Eu mi-am declarat puterea reala si cred ca fiecare ar trebui sa si-o declare deoarece nu cred ca are farmec ca unul ca mine spre ex. sa se fi dat cu un participant de la grupa C care sa aiba spre ex. 136 cp sau chiar si 160 ca sa se inscrie pe bune la gr. C.
Eu consider ca diferenta ar trebui sa o faca totusi soferul si nu o masina net superioara celeilalte cu care concureaza.
Asa fiecare tantalau ar putea doar sa-i dea gaz si sa castige.
Unde-i farmecu' curselor fiindca presupun ca nu merge nimeni sa castige premiile alea simbolice.
Atat am avut de spus.

Sc0OTeR 24-07-04 03:51

Eu cred ca are dreptate OVA. Cred ca ar fi bine ca fiecare sa spuna puterea reala, daca cineva vrea sa participe la o grupa mai mare decat cea dupa care se incadreaza talonul, sa participe si daca pierde, treaba lui, dar nu la o grupa mai mica. Sunt cazuri in care puterea in talon e de 150 de cai si masina are 250 si atunci ce face :?: :!: ii rupe de aia de la grupa C sau la care e 150 :?: sau mai bine e lasat la o grupa mai mare si se trage de le egal la egal cu unu cu o masina de aceeasi putere :?: :!: :idea: Eu cred ca ar fi mai bine asa :roll:

Lucian 24-07-04 07:52

Ok ! Atunci poate imi spui tu cat sa declar daca in loc de 1 carb dublucorp acum am 2 ? Daca in loc de un filtru de aer normal acum am 2 K&N ? Eu nu vorbeam de schimbat motoare ci de imbunatatiri aduse celui trecut in talon ! Asa pot pune pe un golf ce in talon e 1.4 un VR6 sau poate un G60 . Sa pui alt motor (mult mai mare) si sa nu declari e nesimtire (parerea mea). Dar a mai scoate ceva putere din cel pe care-l ai .. nu e. Exemplu - la mare m-am dat cu o Dacia. Cei de langa mine avea pe masini carb dublucorp , filtre sport ... iar cel cu care m-am dat chiar a scos filtrul de aer cu totul . Deci toata lumea incearca sa mai castige ceva . Cat despre sofer ... Daca-l pui pe Titi Aur pe o Dacie cu setari de fabrica si vin cu una cu aprindere , admisie si evacuare mai buna (eventual si mai usoara cu ceva kg) e posibil ca Titi sa piarda . Si nu ma consider mai bun ca el.

Ova 25-07-04 02:27

De declarat,declara cat vrei,e treaba ta.
Daca nu stii ce putere are masina du-o la un DYNO Test. :?

BoSsuL3TZ 25-07-04 08:40

frate catzi nu participa cu marsavii.. stai tu linistit.. la putzina lume le-a mai ramas ceea ce se numeste bun simtz.. acu totu depinde de tine cum gandesti si cat de corect ejti.. dar oare catzi isi fac problemele pe care tzi le faci tu?.. mai putzini cu unu itzi spun eu..

Al3xius 25-07-04 15:51

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Ova\"
Eu consider ca diferenta ar trebui sa o faca totusi soferul si nu o masina net superioara celeilalte cu care concureaza.
Asa fiecare tantalau ar putea doar sa-i dea gaz si sa castige.
Unde-i farmecu' curselor fiindca presupun ca nu merge nimeni sa castige premiile alea simbolice.
Atat am avut de spus.

:peace: :peace:
CORECT!! :peace: :peace:

respect !

BogdanCMS 25-07-04 17:27

Exact, de aia am si zis ca tb cu sfertul de mila e mai relevanta...

Lucian 25-07-04 19:23

De acord si eu cu sfertul de mila .... Si in alta ordine de idei ... daca nu am posibilitatea de a duce masina la un test Dyno (care nici nu stiu unde se poate face) cum declar eu 2 carb + 2 filtre aer sport la capitolul cai putere ?

Ova 26-07-04 00:44

Daca nu montezi turbina intra la grupa B pentru ca si asa nu cred ca ai mai mult de 115 CP(Din cate mai stiu eu asta e limita pt. grupa B,nu?) si eu zic ca e ok din toate pct. de vedere.
Daca montezi turbina corect ar fi sa intri la grupa C;oricum or sa te inscrie organizatorii la grupa C datorita sunetului turbinei zic eu.
Faci cum crezi.

X-Ray-Eyes 26-07-04 01:48

Si eu am in talon 1.6i 55Kw , deci 75 Cp , dar sub capota am 2.0 16v SFI de 150 Cp + alte mici artificii care mai cresc \" un pic \" puterea motorului ( fara Turbo sau NOS care m-ar arunca la grupa D ) si nu sunt nesimtzit si particip la B ... M-am bagat la C direct ...
Si la Indemanare , si la liniutze ...
Dar cunosc persoane care au motoare de grupa D care se baga la C sau de C si se baga la B ... asta nu mai este jmekerie .. e frica sa nu o i-a in freza ... le e frica sa nu piarda ... si prefera sa se dea cu o masina mai slaba ca sa aiba satisfactia ca l-a facut ...
Ce satisfactie e asta nu inteleg ..

Lucian 26-07-04 06:58

Mda ... E tentant acel turbo . Dar cu el pus nu am nici o sansa la C. Oricum e prea costisitor sa-l las mereu pe masina. Mai bine il vand si imi iau jenti si gume . Dar pe bune acum. Are cineva idee cam cati cai am scos dupa ce am alezat motorul la 1.8 ? Inainte era 1.6 - 98 cai . Daca ii pun 2 carb dublucorp cu 2 filtre aer sport cam cat mai scot ? Evacuare directa , bujii Bosh S4 , etc. ... Chiar as fi curios cam cati cai are ...

ZoliaT : pls fa un topic la masini&tuning. aici continuarea discutiei ar fi offtopic

Al3xius 27-07-04 00:25

X-Ray alora mai bine le-am oferi un vibrator...aia satisfactie nu ce fac ei...sa se dea cu masina mai puternica la o grupa inferioara ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Insanity 02-08-04 01:12

Si unde e satisfactia cand tu care participi la clasa ta iti iei temelie de la unu care participa la clasa ta dar are putere dubla fata de masina ta? Ce faci te duci si il iei de gat? Ar trebui sa se faca ca la box, cu o zi inainte sa se puna masinile pe DYNO si apoi incuiate intr-un garaj ca la F1, numai asa sti sigur ca fiecare concureaza unde trebuie.. dar ce zic eu aici e cam imposibil de realizat asa ca baga-ti frate 10 carburatoare si nu spune la nimeni nimic, oricum n-o sa fi singurul de la clasa ta cu modoficari
:peace:

Lucian 02-08-04 15:46

Dar oare totusi nu e meritul meu ca am reusit sa scot ceva cai in plus de la motorul trecut in talon ? Si asta fara turbo , compresor sau Nos .

BoSsuL3TZ 02-08-04 20:35

ma adevaru ca parerile sunt impartzite.. vedetzi voi.. conteaza extraordinar de mult cum va ganditzi la aceste curse.. haidetzi sa va spun cam ce cred eu despre aceste curse..

In primul rand nu cred ca se pune foarte mare accent pe sofer.. ci mai mult pe modificarile care le poate face la o masina.. binenteles nu vb de schimbarea motorului .. sau TURBO pus .. si talonu sa fie de cu totu altceva.. deja asta intra in ala categorie...ci vorbesc de modificarile care se fac la motoare.. evacuare etc. pentru a le duce la puterea lor maxima.. si acest mister face interesanta cursa.. un exemplu bun este KWX-ul care a dat fum la multe masini..

iar un alt doilea \"point\" ar fi legat de soferi..cei care spun ca tre sa se vada care-i cel mai bun sofer.. va spun, oricat de bun ar fi un sofer nu poate scoate mai mult decat poate duce o masina.. si daca ar fi sa o luam dupa cine conduce cel mai bine.. ar trebui ca toate masinile sa aiba aceeasi putere.. sa aiba exact aceleasi date tehnice.. doua masini identice la greutate si putere.. si numai in acel caz potzi sa vezi care este cel mai bun sofer.. in restul cazurilor totul este un mister.. si majoritatea nu spun puterea lor reala..

Lucian 02-08-04 22:39

C O R E C T !!! :!: :!: :!:

cioli17 08-08-04 21:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"BoSsuL3TZ\"
ma adevaru ca parerile sunt impartzite.. vedetzi voi.. conteaza extraordinar de mult cum va ganditzi la aceste curse.. haidetzi sa va spun cam ce cred eu despre aceste curse..

In primul rand nu cred ca se pune foarte mare accent pe sofer.. ci mai mult pe modificarile care le poate face la o masina.. binenteles nu vb de schimbarea motorului .. sau TURBO pus .. si talonu sa fie de cu totu altceva.. deja asta intra in ala categorie...ci vorbesc de modificarile care se fac la motoare.. evacuare etc. pentru a le duce la puterea lor maxima.. si acest mister face interesanta cursa.. un exemplu bun este KWX-ul care a dat fum la multe masini..

iar un alt doilea \"point\" ar fi legat de soferi..cei care spun ca tre sa se vada care-i cel mai bun sofer.. va spun, oricat de bun ar fi un sofer nu poate scoate mai mult decat poate duce o masina.. si daca ar fi sa o luam dupa cine conduce cel mai bine.. ar trebui ca toate masinile sa aiba aceeasi putere.. sa aiba exact aceleasi date tehnice.. doua masini identice la greutate si putere.. si numai in acel caz potzi sa vezi care este cel mai bun sofer.. in restul cazurilor totul este un mister.. si majoritatea nu spun puterea lor reala..

cioli17 08-08-04 21:33

cum sa nu conteze?...conteaza foarte mult....
Ex. baiat cu M5 facut de SEBASTIAN cu Cielo care a declarat ca face suta in 6,5...si M5 face suat in muuult mai putin deci...

BoSsuL3TZ 08-08-04 22:43

citeste te rog mai atent ce-am spus.. si pana la capat.. itzi dai seama ca exista categorii diferite de soferi.. eu am spus cam cum se face in ziua de azi clasificarea.. dupa motoare in genere.. si nu dupa sofer.. fiecare incearca sa-si faca.. dar jti ce.. deja ma repet ;) si n-are rostu..
IN CONCLUZIE .. DA este foarte adevaart ce spui tu.. o masina nu poate avea peformantze maxime fara un sofer bun.. DAR ASTA NU ESTE O REGULA dupa care se poate spune cine-i cel mai tare..

BogdanCMS 09-08-04 03:05

Quote:

Originally Posted by \"cioli17\"
baiat cu M5 facut de SEBASTIAN cu Cielo care a declarat ca face suta in 6,5...si M5 face suat in muuult mai putin deci...

offtopic: Baiatul ala cu M5 or avea probleme MARI la masina, ori era talamb rau de tot, desi nu cred. Asta inseamna ca Zyx cu Leonul Tdi il facea praf pe M5 :P :lol:

ontopic: ce bine ar fi sa avem toti masini de peste 250cp, altfel nu s-ar mai creea discuti dintr-astea... :lol: :lol:

COObra 09-08-04 08:01

M5 = 400 cai :shock: :shock:
hai sa nu zicem ca era talamb sa nu jignim omu. poate doar tinea prea mult la masina lui.

akimoto 09-08-04 10:00

Re:

Quote:

Originally Posted by \"cioli17\"
cum sa nu conteze?...conteaza foarte mult....
Ex. baiat cu M5 facut de SEBASTIAN cu Cielo care a declarat ca face suta in 6,5...si M5 face suat in muuult mai putin deci...

daca te referi la cursa de anul trecut, sa stii ca nu a castigat cielo, ordinea a fost: M5, CIELO, 540i

Morro 09-08-04 11:37

hehe iar se discuta despre cursa aia ... M5 vs Cielo ... care a fost castigata de Cielo, din cate imi aduc eu aminte ... in primul rand Cielo mergea mult mai bine la momentul respectiv si in al doilea rand ala cu M5 a fost sub nivelul asteptarilor... chiar as fi vrut sa pun cursa aia pe site ca o am filmata dar acum nu mai am cum ...
pace.

P.S. M5, Cielo, 540 e alta cursa ... s-au mai dat o data ultima ultima cursa doar M5 vs Cielo

Lucian 09-08-04 16:51

Hai sa fim putin seriosi. Nu stiu ce sofer adevarat isi lasa masina asa cum e din fabrica. Ori o faci super rea si treci la o clasa superioara , ori mici modificari ale motorului din talon care sa te ajute cu ceva la clasa ta . Nu de alta dar am vezut destule dacii cu carburator dublucorp , cunosc cateva nova cu ceva impins din electronica ... si lista stiti bine ca poate continua . Acele Dacii de care vorbeam eu ar fi trebuit sa intre la B ? Hai sa fim seriosi . Ce poate face un sofer bun cu o masina varza pe langa altul mai putin bun (nu prost) dar cu o masina mai buna (rapoarte , evacuare , inductie , etc.) ?

BoSsuL3TZ 09-08-04 23:26

:) ce-i corect e corect.. bravo Lucian.. bine sunt si cazuri in care cei care au masini bune nu prea jtiu cum sa le foloseasca si atunci si-o mai fura pe coaja.. dar aceste cazuri sunt totusi cam rare.. ;)

Lucian 10-08-04 15:50

Cei cu masini tari dar care nu prea stiu ce sa faca cu ele sunt 80 % copilasi de bani gata care nu stiu diferenta intre bujie si tachet , care si-au cumparat masinile pentru a agata ceva fete si participa la curse doar pentru a spune ca au facut-o . De restul 20 % nu comentez . \"Parerea mea proprie si personala\" :)

orlando 30-11-04 09:40

parerea mea e ca toate masinile trebuie duse odata pe an la dim sport sa li se faca controlul cuplului si al cailor si nici un concurent timp de un an nu poate sa faca skimbari majore sau daca le face sa anunte oficialii...ca mua mult de 1 mil. nu e testu....si ar vedea si concurentzii exact cati cai au!

All times are GMT +2. The time now is 08:20.

- Copyright 2026 4Tuning