Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accidente (https://forum.4tuning.ro/451-accidente.html)
-   -   Ce sanse am sa-l gaseasca politia? (https://forum.4tuning.ro/451-accidente/148715-sanse-gaseasca-politia.html)

panteraroz 19-10-09 16:16

Ce sanse am sa-l gaseasca politia?

Astazi mergeam si eu ca tot omul normal la ora de varf...in coloana. O masina de scoala era oprita artistic, pe carosabil, pe o strada cu 2 benzi pe sens si masini parcate pe o parte (scoala era oprita pe partea opusa, respectiv pe directia mea de mers). Masina din fata mea semnalizeaza depasirea masinii de scoala, la fel si eu. Doar ca intre timp se face rosu la semafor si coloana se opreste, pe mine si pe cel din fata mea ne prinde in dreptul masinii de scoala. OK pana aici, pe contrasens era liber... Se face verde, cel din fata s-a pus in miscare incet si pe contrasens a venit tare un Peugeot. A vazut ca nu are loc intre mine si masinile parcate dar nu l-a deranjat deloc chestia asta. A mers ca berbecul mai departe si mi-a ras toata partea stanga de la aripa pana in spate (portiere, oglinda, praguri). Nu a oprit, si-a continuat drumul. Am dat declaratie la politie (i-am retinut marca, culoarea, nr). Ce sanse am sa-mi vopseasca masina?!?!?!

Danutz Bratosin 19-10-09 16:19

Re: Ce sanse am sa-l gaseasca politia?

Quote:

Originally Posted by panteraroz (Post 2732593)
Astazi mergeam si eu ca tot omul normal la ora de varf...in coloana. O masina de scoala era oprita artistic, pe carosabil, pe o strada cu 2 benzi pe sens si masini parcate pe o parte (scoala era oprita pe partea opusa, respectiv pe directia mea de mers). Masina din fata mea semnalizeaza depasirea masinii de scoala, la fel si eu. Doar ca intre timp se face rosu la semafor si coloana se opreste, pe mine si pe cel din fata mea ne prinde in dreptul masinii de scoala. OK pana aici, pe contrasens era liber... Se face verde, cel din fata s-a pus in miscare incet si pe contrasens a venit tare un Peugeot. A vazut ca nu are loc intre mine si masinile parcate dar nu l-a deranjat deloc chestia asta. A mers ca berbecul mai departe si mi-a ras toata partea stanga de la aripa pana in spate (portiere, oglinda, praguri). Nu a oprit, si-a continuat drumul. Am dat declaratie la politie (i-am retinut marca, culoarea, nr). Ce sanse am sa-mi vopseasca masina?!?!?!

Daca i-ai retinut si marca masinii, si culoarea si numaru eu zic ca ai mari sanse;) Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el;)

Alex30 19-10-09 17:54

Daca zici ca i-ai retinut tot ce trebuie sansele sunt de 100% sa il gaseasca...doar sa nu fie masina furata ca atunci e mai grav si sansele de reusita se diminueaza. Daca era destept oprea si poate rezolvati voi cumva...acuma e mai rau cu politia oricum bafta sa iti faci masina

panteraroz 19-10-09 18:01

Nah, prostia se plateste. Probabil a sters-o repede caci a ras si masinile parcate. Totul e sa nu si-o vopseasca el repede si sa faca pe nevinovatul...

andi_cimpean 19-10-09 19:43

Posibil sa nu fi avut permis..
Ai retinuat moaca soferului, sau nu ai apucat sa il vezi?

trafy-vr6 19-10-09 21:28

un prieten a patit sa`i loveasca 2 masini in parcare unu beat , a avut martori, a fost la politie, a dat toate datele inclusiv adresa aluia de conducea masina dar nu a fost de gasit nici el nici masina pana in ziua de azi, masina apartine unei firme din alt oras si el nu figureaza ca sofer acolo

polon3zZo 20-10-09 00:32

si eu am patit ceva asemanator .......si am rezolvat o laie ...

morpheusmaster 20-10-09 00:39

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2732602)
Daca i-ai retinut si marca masinii, si culoarea si numaru eu zic ca ai mari sanse;) Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el;)

Exact asta pateste. Ce a facut el, poate nu a constientizat pe moment ca asta face...dar se cheama fuga de la locul accidentului si pentru treaba asta stiu ca se face dosar penal. Si iti face si masina. Da de el cat mai repede ca si el are masina avariata si dovezile confruntate o sa iti dea castig de cauza. E parerea mea, sa ne spui ce ai rezolvat...

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 2732878)
Daca zici ca i-ai retinut tot ce trebuie sansele sunt de 100% sa il gaseasca...doar sa nu fie masina furata ca atunci e mai grav si sansele de reusita se diminueaza. Daca era destept oprea si poate rezolvati voi cumva...acuma e mai rau cu politia oricum bafta sa iti faci masina

Hai totusi sa nu punem raul in fata...ma indoiesc ca vorbim de o masina furata. Avand in vedere ca a plecat omu sansele sa o rezolve amiabil sau diminuat. Daca ar putea sa il afle pe om, adresa, nume, tot dupa nr. de inmatriculare, sa il sune si sa ii spuna "fratica ori ne intelegem amiabil la asigurator ori te duc la politie si iesi cu dosar penal, e alegerea ta" situatia sar schimba putin...

Chiar is curios daca se poate solutiona problema si cum...oricum e o situatie aiurea. Succes iti doresc si imi pare rau pentru cele intamplate.

Angel 5 20-10-09 14:00

Incearca sa cauti numarul si pe google, s-ar putea sa fie inregistrat pe PeugeotClubRomania sau macar sa il cunoasca cineva. E o incercare, nu zic ca o sa mergi la sigur!

Bafta! :)

RoSonic 20-10-09 14:22

Quote:

Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el
Nu era cumva valabila sanctiunea asta doar pentru accidentele care s-au soldat cu victime ?

gelu_r 20-10-09 23:49

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 2735620)
Nu era cumva valabila sanctiunea asta doar pentru accidentele care s-au soldat cu victime ?

nu este fuga de la locul accidentului daca nu au trecut 48 ore.. el poate sa plece fara sa iti zica nimic , si sa se duca la politie in timp de 48 de ore si sa spuna ce s-a intamplat , are tot dreptul..

Daca nu a facut o in 48 ore... cam nasol pentru el , ca politia o sa interpreteze ca a fost beat si el nu o sa aibe nici o dovada cum ca nu ar fi fost..
Oricum o sa stea multa vreme fara permis , pana se termina scoaterea de sub urmarire sau tot dosarul daca ii face desi nu cered.
La parasirea locului NU SE DA DOVADA DE CIRCULATIE , sunt si eu intr un astfel de dosar si nu am permis de 8 luni din cauza asta , si nici dovada provizorie nu am avut.

De prins il prinde instant , daca numarul este original al masinii nu luat de pe alta. Poate ne tii la curent.

Bmw_Rulllzzz 21-10-09 00:16

si eu sunt de aceasi parere, sunt sanse maxime sa-l gaseasca. sa ne anunti si pe noi ce ai rezolvat. bafta!

~ EWN ~ 21-10-09 00:32

Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 2737364)
nu este fuga de la locul accidentului daca nu au trecut 48 ore.. el poate sa plece fara sa iti zica nimic , si sa se duca la politie in timp de 48 de ore si sa spuna ce s-a intamplat , are tot dreptul..

Daca nu a facut o in 48 ore... cam nasol pentru el , ca politia o sa interpreteze ca a fost beat si el nu o sa aibe nici o dovada cum ca nu ar fi fost..
Oricum o sa stea multa vreme fara permis , pana se termina scoaterea de sub urmarire sau tot dosarul daca ii face desi nu cered.
La parasirea locului NU SE DA DOVADA DE CIRCULATIE , sunt si eu intr un astfel de dosar si nu am permis de 8 luni din cauza asta , si nici dovada provizorie nu am avut.

De prins il prinde instant , daca numarul este original al masinii nu luat de pe alta. Poate ne tii la curent.

Parasirea locului accidentului se face doar cu acordul politiei.

Conform prevederilor art. 38 din Decretul 328/1966, constituie infractiune parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, de catre oricare dintre conducatorii vehiculelor angajate intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune, ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni.

E logic.

Geo_ZGA 21-10-09 10:53

Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 2737364)

Te contrazic... sunt 2 lucruri distincte: parasirea locului accidentului si nedeclararea accidentul in 48 ore. Pt nedeclarare in 48 ore stiu ca se da o amenda si se retine permisul pt 90 zile. Pt parasirea locului accidentului nu stiu, dar cred ca sanctiunea este mai aspra.
@EWN: singura posibila ar fi ultima parte, sa fie rezultatul unei infractiuni, in rest nu se incadreaza. Dar nu e de dorit ca acea masina sa fi fost folosita pt a fugi de la locul unei infractiuni... proces penal pt infractor/i si abia dupa aceea civil pt despagubiri... mult timp pierdut si sanse minime de recuperare a despagubirilor.

morpheusmaster 21-10-09 12:19

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2737450)
Parasirea locului accidentului se face doar cu acordul politiei.

Conform prevederilor art. 38 din Decretul 328/1966, constituie infractiune parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, de catre oricare dintre conducatorii vehiculelor angajate intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune, ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni.

E logic.

Bro...stiti legea ca pe Biblie...ce ai scris tu e valabil in cazu in care sa lasat cu mai mult decat pagube materiale ;)...in cazu in care sunt oameni raniti chestii/morti atunci e asa...daca sa lasat doar cu avarii la automobil e altcva...

~ EWN ~ 21-10-09 13:01

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2738227)
Bro...stiti legea ca pe Biblie...ce ai scris tu e valabil in cazu in care sa lasat cu mai mult decat pagube materiale ;)...in cazu in care sunt oameni raniti chestii/morti atunci e asa...daca sa lasat doar cu avarii la automobil e altcva...

13. La articolul I, punctul 18 va avea următorul cuprins:
"18. Articolul 79 va avea următorul cuprins:
«Art. 79. - (1) Conducătorii vehiculelor implicaţi īntr-un accident de circulaţie īn urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor respective sunt obligaţi să le scoată imediat īn afara părţii carosabile ori, dacă nu este posibil, să le deplaseze cāt mai aproape de bordură sau de acostament, semnalizāndu-le corespunzător.
(2) Dacă cel puţin unul dintre vehiculele implicate īn accident nu poate fi deplasat la unitatea de poliţie, conducătorii implicaţi sunt obligaţi să anunţe imediat şi să aştepte poliţia īn vederea īntocmirii documentelor de constatare a accidentului şi eliberării autorizaţiei de reparaţie.
(3) Īn situaţia īn care vehiculele avariate pot fi deplasate fără riscul de a periclita siguranţa circulaţiei, conducătorii acestora se vor prezenta imediat cu vehiculele la unitatea de poliţie pe a cărei rază a avut loc evenimentul, īn vederea īntocmirii documentelor de constatare a accidentului şi eliberării autorizaţiei de reparaţie.
(4) Pentru conducătorii de vehicule care s-au deplasat la poliţie cu vehiculele avariate, poliţia este obligată să īntocmească documentele de constatare a accidentului şi să elibereze autorizaţia de reparaţie.»"

Legea a fost actualizata in ianuarie 2007.

Prima data legea spunea sa anunti imediat, apoi a fost modificata si puteai sa anunti in 24 de ore (nu 48 ) iar acum s-a modificat din nou si trebuie sa anunti imediat.

Numai bine.

gelu_r 22-10-09 02:30

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2738331)
13. La articolul I, punctul 18 va avea următorul cuprins:
"18. Articolul 79 va avea următorul cuprins:
«Art. 79. - (1) Conducătorii vehiculelor implicaţi īntr-un accident de circulaţie īn urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor respective sunt obligaţi să le scoată imediat īn afara părţii carosabile ori, dacă nu este posibil, să le deplaseze cāt mai aproape de bordură sau de acostament, semnalizāndu-le corespunzător.
(2) Dacă cel puţin unul dintre vehiculele implicate īn accident nu poate fi deplasat la unitatea de poliţie, conducătorii implicaţi sunt obligaţi să anunţe imediat şi să aştepte poliţia īn vederea īntocmirii documentelor de constatare a accidentului şi eliberării autorizaţiei de reparaţie.
(3) Īn situaţia īn care vehiculele avariate pot fi deplasate fără riscul de a periclita siguranţa circulaţiei, conducătorii acestora se vor prezenta imediat cu vehiculele la unitatea de poliţie pe a cărei rază a avut loc evenimentul, īn vederea īntocmirii documentelor de constatare a accidentului şi eliberării autorizaţiei de reparaţie.
(4) Pentru conducătorii de vehicule care s-au deplasat la poliţie cu vehiculele avariate, poliţia este obligată să īntocmească documentele de constatare a accidentului şi să elibereze autorizaţia de reparaţie.»"

Legea a fost actualizata in ianuarie 2007.

Prima data legea spunea sa anunti imediat, apoi a fost modificata si puteai sa anunti in 24 de ore (nu 48 ) iar acum s-a modificat din nou si trebuie sa anunti imediat.

Numai bine.

ce spui tu aici e de mult ... acum in caz ca nu ai vazut , faci accident grav dar nu ai absolut nimic , nu vine politia , doar daca e prin apropiere vine si intreaba de raniti , daca nu sunt raniti e problema voastra cum va duceti la politie , poti sa ai masina facuta praf si nedeplasabila , datoria ta e sa o iei pe platforma si sa te duci cu ea la politie...

Eu cand am citit despre asta , acum cateva luni , era maxim 48 ore sa te prezinti.. si anume mie daca imi loveste unu masina ii zic OK pa ne vedem la politie cand imi termin treaba nu trebuie pe loc.

In accident cu victime... fie ea si o zgarietura , nu trebuie sa parasesti locul accidentului , decat daca te duci cu persoana la spital sau altceva. Si nu ai voie sa misti masina pana nu vine politia sa masoare

Geo_ZGA parasirea locului , e aceias chestie cu nedeclararea ... nu stiu exact ce se intampla daca nu anunti in 48 ore la accident fara victime , dar la cel cu victime in mod sigur e dosar penal daca nu ai anuntat imediat politia... eu nu am anuntat si au venit ei la mine dupa 6 ore si mi au dat parasirea locului si stau fara permis de 8 luni.

squid 22-10-09 09:55

din cate stiu eu iti ia permisu daca nu anunti in 48 de ore la accident fara victime.

Geo_ZGA 22-10-09 10:34

gelu... eu nu l-am declarat in termen de 48 ore, fiindca lovisem o masina parcata, noaptea. I-am lasat omului bilet in geam si m-a sunat dupa 3-4 zile, incercand sa stoarca bani de la mine... si m-am dus ca un copil cuminte (eram mic si fraier :lol:) la politie si am declarat adevarul. Si pt nedeclararea accidentului in termen de 48 ore, mi s-a retinut permisul pe 90 zile si amenda. Atat e maxim.
Fuga de la locul accidentului este altceva, dar nu stiu sa-ti spun ce articol o reglementeaza. Bine, nu vreau sa incepem sa ne contrazicem acum.... este, nu este, este, nu este, ba da, ba nu :lol:

Dimitris 22-10-09 12:01

1.tu te aflai pe contrasens, nu? ei bine, mi se pare ca tu o sa iesi vinovat

2.cel care te-a lovit atata timp cat declara accidentul in 24 sau 48 de ore (nu stiu cum e in ultimul cod rutier) este acoperit din punct de vedere legal

3. ai fost la politie? ledit: ai fost din ce am citit. Ce a zis politistul? e ok sa stai pe contrasens la semafor?

animalutz 22-10-09 15:40

@ Dimitris, tu unde stai la semafor daca pe sensul tau sunt parcate 50 de masini? Peste ele sau in spatele lor? In Romania legile de circulatie se deformeaza in functie de idiotii parcati unde li se scoala lor si de multitudinea de alti idioti de pe drum. Si oricum, daca nu stai la semafor, chiar si pe contrasens daca acolo ai pe unde sa circuli, si te vede politia, iti ia permisu ca ai trecut pe rosu. Le e mai simplu asa.

~ EWN ~ 22-10-09 17:58

Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 2740489)
ce spui tu aici e de mult ... acum in caz ca nu ai vazut , faci accident grav dar nu ai absolut nimic , nu vine politia , doar daca e prin apropiere vine si intreaba de raniti , daca nu sunt raniti e problema voastra cum va duceti la politie , poti sa ai masina facuta praf si nedeplasabila , datoria ta e sa o iei pe platforma si sa te duci cu ea la politie...

Eu cand am citit despre asta , acum cateva luni , era maxim 48 ore sa te prezinti.. si anume mie daca imi loveste unu masina ii zic OK pa ne vedem la politie cand imi termin treaba nu trebuie pe loc.

In accident cu victime... fie ea si o zgarietura , nu trebuie sa parasesti locul accidentului , decat daca te duci cu persoana la spital sau altceva. Si nu ai voie sa misti masina pana nu vine politia sa masoare

Geo_ZGA parasirea locului , e aceias chestie cu nedeclararea ... nu stiu exact ce se intampla daca nu anunti in 48 ore la accident fara victime , dar la cel cu victime in mod sigur e dosar penal daca nu ai anuntat imediat politia... eu nu am anuntat si au venit ei la mine dupa 6 ore si mi au dat parasirea locului si stau fara permis de 8 luni.

eu m-am documentat si ti-am copiat ultima lege aplicata in 2007....plus ca ce ai spus tu cu 48 de ore nu a existat niciodata, erau 24 de ore nu 48...iar legea daca ar fi in vigoare ar fi o prostie....ce faci daca dai de unul beat care pleaca si revine in 48 de ore? sau de unul fara carnet care pleaca si apoi numeste pe altul in locul lui s.a.

in fine, fiecare raspunde de ceea ce face.

Dimitris 22-10-09 20:02

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 2741704)
@ Dimitris, tu unde stai la semafor daca pe sensul tau sunt parcate 50 de masini? Peste ele sau in spatele lor? In Romania legile de circulatie se deformeaza in functie de idiotii parcati unde li se scoala lor si de multitudinea de alti idioti de pe drum. Si oricum, daca nu stai la semafor, chiar si pe contrasens daca acolo ai pe unde sa circuli, si te vede politia, iti ia permisu ca ai trecut pe rosu. Le e mai simplu asa.

Bai, eu nu stau pe contrasens la semafor. Poate sunt eu mai prost, dar deocamdata nu eu trebuie sa imi repar masina... e jos, sta bine si nezgariata.

Si imi este tare greu sa cred ca ala isi parcase masina TOCMAI pe linia semaforului.

si second... ai voie sa declari accidentul in 24 de ore daca nu s-a soldat cu raniti, etc... dar ma rog, la madrid mi se pare ca e alt cod rutier...

de pe siteul politiei rutiere:

Pentru solutionarea accidentelor rutiere, in urma carora au rezultat numai pagube materiale, produse pe raza municipiului Bucuresti, trebuie sa va prezentati in 24 de ore in vederea intocmirii documentelor de constatare si a eliberarii autorizatiilor de reparatie la SEDIILE BIROULUI CERCETARI ACCIDENTE CU AVARII:

Deci va recomand ca lectura de noptiera noul cod rutier, nu de alta, dar poate e unu mai prost si chiar pune botu la faza cu dosar penal. Asta ca sa nu ducem mai departe discutia cu faptul ca acum accidentele usoare se pot declara direct la asigurator.

~ EWN ~ 22-10-09 20:04

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 2742383)
si second... ai voie sa declari accidentul in 24 de ore daca nu s-a soldat cu raniti, etc... dar ma rog, la madrid mi se pare ca e alt cod rutier...

argumente?

Dimitris 22-10-09 20:08

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2742395)
argumente?

Multumit? Daca nu esti satisfacut esti liber sa trimiti un email sau o intrebare si sa ti se raspunda cu articole si altele.

citeste ultimul post, am facut completarea dorita (argumentele cerute)

~ EWN ~ 22-10-09 20:38

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 2742414)
Multumit? Daca nu esti satisfacut esti liber sa trimiti un email sau o intrebare si sa ti se raspunda cu articole si altele.

citeste ultimul post, am facut completarea dorita (argumentele cerute)

Multumesc ca ne-ai lamurit, totusi am o rugaminte. Cand mai postezi lasa arogantele si caterinca asta de 2 lei gen "Ce a zis politistul? e ok sa stai pe contrasens la semafor?" sau la Madrid e cum e etc. ca nu spargem seminte in fata blocului.

Herbas 22-10-09 23:21

Sincer acum desteptul de fratimeo a fost vizitat pe acasa de 2 ori de sectorist din cauza incidentelor auto. Prima data daca nu ma insel intr-o situatie similara celei discutate aici, si odata mai recent cand si-a abandonat masina vreo 3 zile in mijlocul unui drum (blocandu-l).
De fiecare data a fost gasit dupa numarul masini si n-a durat mai mult de 2-3 zile pana sa fie gasit.

Dimitris 22-10-09 23:44

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 2742510)
Multumesc ca ne-ai lamurit, totusi am o rugaminte. Cand mai postezi lasa arogantele si caterinca asta de 2 lei gen "Ce a zis politistul? e ok sa stai pe contrasens la semafor?" sau la Madrid e cum e etc. ca nu spargem seminte in fata blocului.

Cu placere, si imi cer scuze dar arogante voi avea atata timp cat voi vedea ca cei din jur nu sunt in stare sa faca un search banal pe google...

Si personal, atata timp cat cineva sta pe contrasens o cauta si o si merita in acelasi timp.

Parerea mea, si am dreptul la o parere, este ca cei 2 au dorit sa depaseasca masina cu scoala (probabil mergea incet, probabil i s-a oprit motorul, nu mai conteaza) si au fost surpinsi de semafor asa ca au ramas blocati. Nu zic ca ala a procedat corect dar ca sa scapam de toti bizonii din trafic trebuie sa recurga cineva si la metode mai neordotoxe. Ca sunt prinsi la mijloc si oameni normali care nu o fac cu intentie asta e...

Dar totusi, lasand gluma la o parte, in Spania cum e legea? Ti se pare mai permisiva, este stipulat in cod o imbecilitate de genul "imediat la sectie"...

p.s: nu sparg seminte si nu stau in fata blocului...

panteraroz 08-11-09 17:40

1. lamuriri pt mai sus: masina de scoala stationa de-aiurea cu avariile pornite si fara sofer la vreo 50-75 m de semafor, drum cu 1 banda pe sens, masini parcate juma' pe trotuar, juma' pe carosabil, se circula in coloana (strada ingusta si aglomerata la ora de varf). Era logic sa fie depasita pe contrasens, din intamplare s-a facut rosu la semafor si oprirea coloanei m-a prins in dreptul scolii. Nu aveam unde sa ma misc de acolo, normal era ca soferul Pejo-ului sa incetineasca, sa astepte sa trec si cel din spatele meu sa-i acorde lui prioritate. In schimb, s-a avantat ca berbecul cu viteza (fusese primul care a trecut pe verde si avand liber isi luase vant).

2. Dorel a fost gasit, sambata am avut rendez vous cu el la rutiera. A fost tragi-comic. Nu a negat nimic, schita era relevanta si culpa evidenta. Agentul l-a intrebat de ce a plecat si a raspuns ca a crezut ca mi-a zgariat doar oglinda. Apoi l-a intrebat daca este avariat pe stanga si a spus ca masina lui e zgariata mai tare pe dreapta de la alea parcate... Agentul i-a cerut talonul si RCA-ul pt a le face copie dar nu le avea caci nu venise cu masina, aceasta fiind in service. In vreo ora i-a trimis o ruda copiile prin fax. Mi-a fost si mila de el pe de o parte, masina era inmatr pe 16.10.2009, pe 19.10 m-a ras pe mine, iar pe 28.10 a ajuns in sant dupa un derapaj/coliziune intr-o curba (nu apucase sa-si faca asigurare CASCO).
In fine, acum am toate hartiile necesare, cum ar trebui sa pun problema la CARPATICA? (am auzit de neseriozitatea lor, de asta am si schimbat asiguratorul in cazul meu...doar ca, ghinion, individul are RCA la ei).

3. Sanctiunea primita de Dorel - 30 zile suspendare + punctele aferente pt fuga (daca oprea o rezolvam amiabil, nu era necesara prezentarea la politie).

RoSonic 08-11-09 22:06

Legat de 3. esti sigur ca suspendarea + punctele le-a luat pentru fuga si nu pentru ca nu s-a dus sa declare accidentul ?

panteraroz 08-11-09 22:29

Nu stiu cum s-a schimbat codul de cand cu intelegerea amiabila, tamponarile soldate numai cu pagube materiale se declara doar daca unul paraseste locul accidentului/nu se poate ajunge la o intelegere pe cale amiabila si politia trebuie sa stabileasca vinovatia (caz in care unul este sanctionat).
O cunostinta a patit o chestie asemanatoare acum putin timp si totul s-a solutionat amiabil la asigurari (autorizatia de reparatie a primit-o la centrul de daune), fara a declara incidentul la politie.

morpheusmaster 09-11-09 13:30

Ai mai rezolvat ceva?

panteraroz 09-11-09 16:32

Dosar de dauna la Carpatica. Acum...asteptarea solutionarii (astazi erau acolo niste persoane nervoase - unul nu a primit raspuns de mai bine de o luna, iar altcuiva i s-a respins dosarul dupa 6 luni de frecus - asta pe post de incurajare).

morpheusmaster 09-11-09 21:28

Romania...ce sa mai...

panteraroz 02-12-09 13:01

Asadar, dupa aproximativ o luna, mi s-a spus telefonic ca s-au aprobat 850 RON pt acoperirea daunei. Problema este ca, trecand peste aripa unde nu e foarte vizibil, sunt matuite ambele portiere stanga si e sarita vopseaua intr-un loc pe prag. Din cate stiu, vopsirea unui element de caroserie costa vreo 5 mil, iar in final vopsirea zonelor afectate m-ar costa dublu decat au aprobat ei. Cum trebuie pusa problema in continuare? Sa merg la vreo 2 ateliere din targ sa-mi dea hartie stampilata cu pretul revopsirii?
Din ce am vazut, citit si auzit, Carpatica Asig conduc in topul neseriozitatii, poate vor dispare de pe piata. Am avut si eu RCA si CASCO la ei cand nu stiam cu ce se mananca, ulterior am ales Astra si Groupama (fostul Asiban), diferentele de pret fiind modice (20 RON pt RCA si 40 eur pt CASCO in conditiile fransizei 0 la prima dauna spre deosebire de 100 eur la Carpatica).

Alex30 02-12-09 16:07

Quote:

Originally Posted by panteraroz (Post 2855039)
Asadar, dupa aproximativ o luna, mi s-a spus telefonic ca s-au aprobat 850 RON pt acoperirea daunei. Problema este ca, trecand peste aripa unde nu e foarte vizibil, sunt matuite ambele portiere stanga si e sarita vopseaua intr-un loc pe prag. Din cate stiu, vopsirea unui element de caroserie costa vreo 5 mil, iar in final vopsirea zonelor afectate m-ar costa dublu decat au aprobat ei. Cum trebuie pusa problema in continuare? Sa merg la vreo 2 ateliere din targ sa-mi dea hartie stampilata cu pretul revopsirii?
Din ce am vazut, citit si auzit, Carpatica Asig conduc in topul neseriozitatii, poate vor dispare de pe piata. Am avut si eu RCA si CASCO la ei cand nu stiam cu ce se mananca, ulterior am ales Astra si Groupama (fostul Asiban), diferentele de pret fiind modice (20 RON pt RCA si 40 eur pt CASCO in conditiile fransizei 0 la prima dauna spre deosebire de 100 eur la Carpatica).

Te duci la un service si iti faci masina iar dupaia te duci cu factura la cei de la Asigurari dar nu cred ca o sa rezolvi ceva cu cei de la Carpatica...din auzite am inteles si eu ca sunt neseriosi. Oricum bafta sa rezolvi problema si sa ne ti la curent.

gbrheaton 19-12-09 15:21

sa nu te miri...in Romania numai oameni...."dau si fug"

bluewmaster 22-12-09 22:03

putin cam tarziu, dar bine de stiut in viitor.
cand vrei sa gasesti pe cineva dupa nr de inmatriculare, il cauti in baza de date al CSA, acolo vei gasi la ce firma are RCA.

de acolo e simplu ;)

andi_cimpean 22-12-09 23:01

Quote:

Originally Posted by bluewmaster (Post 2915377)
putin cam tarziu, dar bine de stiut in viitor.
cand vrei sa gasesti pe cineva dupa nr de inmatriculare, il cauti in baza de date al CSA, acolo vei gasi la ce firma are RCA.

de acolo e simplu ;)

Cum faci asta?
Trebuie sa iei legatura cu CSA? sau poti cauta pe site-ul lor?

P.S. am incercat pe site, dar nu am gasit nimic.

bluewmaster 23-12-09 08:05

uite aici:
http://cedam.csa-isc.ro/index.php

bagi nr de inmatriculare in format xx-01-xxx si alegi o data, pt care vrei sa stii daca are asigurare si la cine.
dupa ce aflii cine e asiguratorul, iti arata inclusiv la ce sucursala, iei legatura cu ei si le explici ca ai nevoie de datele de contact al unui client de`al lor, pt ca v`ati lovit, te`a lovit, etc, gasesti tu ;)

All times are GMT +2. The time now is 07:13.

- Copyright 2026 4Tuning