Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/146658-reguli-obtinerea-permisului-conducere.html)

Cigo 06-10-09 12:21

Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

1 Attachment(s)
Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

Obtinerea unui permis de conducere a devenit din ce in ce mai dificila.

Potrivit noului ordin dat de ministrul administratiei si internelor examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala.

Candidatii vor sustine proba teoretica pe calculator, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine ce contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.

De acum inainte proba practica se va sustine in poligon si pe traseu chiar si noaptea. Totodata pentru proba practica se va face o programare cu cel putin sapte zile inaintea sustinerii acesteia, iar candidatii trebuie sa se prezinte la unitatea autorizata cu cel putin trei zile inaintea examenului pentru finalizarea inscrierii.

Durata examenului si numarul de intrebari specifice fiecarei categorii in parte: pentru A si A1, 20 de intrebari in 20 de minute (cu minimum 17 intrebari corecte); pentru B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, 26 de intrebari in 30 de minute (cu cel putin 22 de raspunsuri corecte); BE, C1E, CE, D1E si DE, 11 intrebari in 15 minute (cel putin noua raspunsuri corecte pentru promovare).

Proiectul este supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie.

SpiriduS 06-10-09 12:33

Re: Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

interesanta proba practica unde nui mare lucru ca ziua, unde traficul este full iar noaptea e lejer. Durata examenului dupa categori era la fel si inainte. Nu stiu daca la proba teoretica se va complecta raspunsurile prin atingerea ecranului si nu cu mouse ca si pana acum. Au bani de touchscreen?

La scoli particulare nu se dadea proba practica pana acum noaptea, dar la mine la liceul auto am vazut ca in programa scolara am si conducerea pe timp de noapte.

Flippy20 06-10-09 12:48

Quote:

Originally Posted by SpiriduS (Post 2697101)
interesanta proba practica unde nui mare lucru ca ziua, unde traficul este full iar noaptea e lejer. Durata examenului dupa categori era la fel si inainte. Nu stiu daca la proba teoretica se va complecta raspunsurile prin atingerea ecranului si nu cu mouse ca si pana acum. Au bani de touchscreen?

La scoli particulare nu se dadea proba practica pana acum noaptea, dar la mine la liceul auto am vazut ca in programa scolara am si conducerea pe timp de noapte.

in mod normal la scoala trebuiesc si ore de condus pe timp de noapte....pt k nu se conduce la fel ....indiferent dr trafic ...e bine ca se baga iarasi poligonul ....si ca POATE nu o sa ia mai ia permise toti inaptii....no offence....dar parca se inmultesc pe zi ce trece in trafic astia de n-au treaba cu regulile de circulatie :)

Romario2004 06-10-09 13:01

Quote:

Originally Posted by Flippy20 (Post 2697133)
in mod normal la scoala trebuiesc si ore de condus pe timp de noapte....pt k nu se conduce la fel ....indiferent dr trafic ...e bine ca se baga iarasi poligonul ....si ca POATE nu o sa ia mai ia permise toti inaptii....no offence....dar parca se inmultesc pe zi ce trece in trafic astia de n-au treaba cu regulile de circulatie :)

Ai foarte mare dreptate... te intalnesti cu cate un sofer care zici ca a facut scoala de soferi cu femeia de servici... n-au nici o treaba cu regulile de circulatie si cu respectul pentru ceilalti participanti la trafic...

Flippy20 06-10-09 13:06

sunt f multi care nici macar nu iti semnalizeaza schimbarea directiei de mers....tu din spate na ...te trezesti cu frana in fata :) lovesti in spate esti vinovat ...nimeni nu o sa te credea ca nu a semnalizat.....franat din timp...(e doar un exemplu din traficul de zi cu zi ....nu imi sariti in cap ca nu pastrati toti distanta fata de cel din fata ) si aici nu mai e vorba de razboiul barbati-femei.....ca sunt destui barbati la volan "moamaaaa ce sofer sunt eu da-i in P*** me restu sa ma fereasca "

bagati fratilor restrictii pentru permisu' asta,un examen mai strict....nu plimbat pe 3 strazi prin oras acordare o prioritate intr-o intersectie goala........ca nici politistilor nu cred ca le convine dupa ce iau "atentia " de la candidat si il declara admis ....sa dea de ei in trafic ;)

corectati-ma daca gresesc:)

r3sp3cT 06-10-09 13:19

Quote:

Originally Posted by Flippy20 (Post 2697170)
sunt f multi care nici macar nu iti semnalizeaza schimbarea directiei de mers....tu din spate na ...te trezesti cu frana in fata :) lovesti in spate esti vinovat ...nimeni nu o sa te credea ca nu a semnalizat.....franat din timp...(e doar un exemplu din traficul de zi cu zi ....nu imi sariti in cap ca nu pastrati toti distanta fata de cel din fata ) si aici nu mai e vorba de razboiul barbati-femei.....ca sunt destui barbati la volan "moamaaaa ce sofer sunt eu da-i in P*** me restu sa ma fereasca "

bagati fratilor restrictii pentru permisu' asta,un examen mai strict....nu plimbat pe 3 strazi prin oras acordare o prioritate intr-o intersectie goala........ca nici politistilor nu cred ca le convine dupa ce iau "atentia " de la candidat si il declara admis ....sa dea de ei in trafic ;)

corectati-ma daca gresesc:)

Mi se pare mie sau tu esti frustrat ? Te-ai vazut cu permisu in mana si gata..esti zmeu frate !! Da ia zi-mi tu mie .. nu cumva acelasi examen cu "plimbat pe 3 strazi din oras" l-ai dat si tu !? .. si daca stau bine sa ma gandesc .. in cazul in care ai permisul de la 18 ani tu nu ai dat nici mecanica la proba teoretica ! Asha ca nu mai fi zmeu sa se schimbe si sa se faca .. pt ca oricum Sfanta Spaga rezolva totul.. si soferi aia care nu sunt atenti si sunt indsciplinati majoritatea sunt copii de bani gata sau "neamuri imparatesti". NU imi spune tu mie ca un sofer cu venituri modeste care a invatat si a tras din greu pentru a face o scoala de soferi si a lua permisu face asemnea prostii in trafic. Ca si concluzie.. cred ca ar trebui sa te dezobisnuiesti sa generalizezi !

P.S.: Citesc de foarte mult timpu forumu si ma abtin sa comentez insa uneori.. chiar NU ma pot abtine. Aaa ... si inca ceva .. nu te astepta sa primesti un alt reply.

Flippy20 06-10-09 13:22

Quote:

Originally Posted by r3sp3cT (Post 2697203)
Mi se pare mie sau tu esti frustrat ? Te-ai vazut cu permisu in mana si gata..esti zmeu frate !! Da ia zi-mi tu mie .. nu cumva acelasi examen cu "plimbat pe 3 strazi din oras" l-ai dat si tu !? .. si daca stau bine sa ma gandesc .. in cazul in care ai permisul de la 18 ani tu nu ai dat nici mecanica la proba teoretica ! Asha ca nu mai fi zmeu sa se schimbe si sa se faca .. pt ca oricum Sfanta Spaga rezolva totul.. si soferi aia care nu sunt atenti si sunt indsciplinati majoritatea sunt copii de bani gata sau "neamuri imparatesti". NU imi spune tu mie ca un sofer cu venituri modeste care a invatat si a tras din greu pentru a face o scoala de soferi si a lua permisu face asemnea prostii in trafic. Ca si concluzie.. cred ca ar trebui sa te dezobisnuiesti sa generalizezi !

P.S.: Citesc de foarte mult timpu forumu si ma abtin sa comentez insa uneori.. chiar NU ma pot abtine. Aaa ... si inca ceva .. nu te astepta sa primesti un alt reply.

nu am de ce sa astept reply:)

1 nu sunt deloc frustrat ca nu am de ce ;)
2 nu am dat mecanica si nu cred ca e asta o problema :))
3 era doar parerea mea ...buna sau rea cum o consideri tu
4 am dat examen ala pe 3 strazi ....atunci mi-a convenit ....in timp si km afla de la mine ca nu e bine deloc asa;) soferia nu se invata in scoala ....in 15 ore!!!!

off:nu-i asa ca ai luat permisu de curand si te crezi "sofer";)?

r3sp3cT 06-10-09 13:34

Quote:

Originally Posted by Flippy20 (Post 2697216)
nu am de ce sa astept reply:)

1 nu sunt deloc frustrat ca nu am de ce ;)
2 nu am dat mecanica si nu cred ca e asta o problema :))
3 era doar parerea mea ...buna sau rea cum o consideri tu
4 am dat examen ala pe 3 strazi ....atunci mi-a convenit ....in timp si km afla de la mine ca nu e bine deloc asa;) soferia nu se invata in scoala ....in 15 ore!!!!

off:nu-i asa ca ai luat permisu de curand si te crezi "sofer";)?

Oke atunci hai sa o continuam :
1. NU am luat permisu si nici nu am masina.
2. NU am precizat ca soferia se invata in scoala.
3. Asta e si parerea mea..e un forum public si imi pot exprima orice parere nu ? Doar ca uneori tine de bun simt ca parerea aia sa fie obiectiva .. si deodata ce si tu ai trecut prin acelasi examen ca majoritatea .. de ce acum dupa ce l-ai promovat vrei sa se schimbe totul !?
4. Sunt absolut sigur ca pe vremea cand ai dat tu examenul nu iti doreai un asemenea lucru .. dar doh.. maturitatea asta :-@.

Flippy20 06-10-09 13:39

4. Sunt absolut sigur ca pe vremea cand ai dat tu examenul nu iti doreai un asemenea lucru .. dar doh.. maturitatea asta :-@.[/QUOTE]

imi doream un examen cat mai usor ..cat se poate de usor posibil ....ca de 18 ani ...permis masina fitze;)dupa cateva luni de km si cateva zeci de mii de km
m-am convins ca greseam ....e alceva cand vorbesti de pe locu din dreapta....cand te plimba altul in masina stii ;)

nu intelege ca am ceva cu tine nu te cunosc nu ma cunosti .....dar nu ma lua tu pe mine cu maturitate cu astea ;)

r3sp3cT 06-10-09 13:42

NU am ceva personal cu tine sau alte alea. Doar ca nu mi se pare corect.

In fine .. daca vrei sa mai continuam discutia poti trimite un pm cu id de mess.

Daca esti si tu de acord .. as propune ca un moderator sa stearga posturile noastre.

Flippy20 06-10-09 13:48

Quote:

Originally Posted by r3sp3cT (Post 2697277)
NU am ceva personal cu tine sau alte alea. Doar ca nu mi se pare corect.

In fine .. daca vrei sa mai continuam discutia poti trimite un pm cu id de mess.

Daca esti si tu de acord .. as propune ca un moderator sa stearga posturile noastre.

de ce sa se stearga posturile :))? pt ca avem pareri diferite:))?
eu vreau un examen mai strict tu unul mai usor :))
facem poll si vedem cine are dreptate :))?

r3sp3cT 06-10-09 13:51

Ideea era sa nu se strice thread-ul.
Asa cum si tu ai vrut un examen mai usor asa vreau si eu.
In fine .. sa punem punct ca deja o dai in balarii.

Flippy20 06-10-09 13:55

tu chiar crezi ca eu zic lucurile astea doar de dragu de a face posturi sau ce ...o sa te convingi dupa ce iei permisu ....bafta la examen ;)

rog si altii de pe forum{altii cu permis ma refer si cu capu pe umeri } sa ma contrazica daca am gresit ceva din ce am zis mai sus :)

bele 06-10-09 14:06

"dupa cateva luni de km si cateva zeci de mii de km
m-am convins ca greseam "

"dupa cateva luni de km si cateva zeci de mii de km"

cand o sa faca un incepator in cateva luni ZECI DE MII de km sa ma anunte si pe mine ... vreau sa-l inscriu in cartea recordurilor...

dak imi zici 14.000 - 20.000 poate te cred(in cateva luni) dar ZECI de mii, depaseste cu mult

Flippy20 06-10-09 14:10

dak imi zici 14.000 - 20.000 poate te cred(in cateva luni) dar ZECI de mii, depaseste cu mult[/QUOTE]

my bad scz....sunt dupa somn ....prin cateva luni nu intelege 2-3 luni...:D bateam spre un an de permis knd m-am convins ce si cum e cu examenu ....si cum ar trebui sa fie (din punctul meu de vedere de atunci)
oricum experienta se invata in km nu in timp ...:)

r3sp3cT 06-10-09 14:13

Oke .. ultimu post ... te-am adus exact unde am vrut :
1. Ceea ce am vrut sa scot in evidenta de la inceput a fost cat de increzuti si zmei sunt majoritatea dupa ce isi iau permisu.
2. {altii cu permis ma refer si cu capu pe umeri } => prin replica asta ai spus multe si implicit .. ai arata si cat de "plin de tine esti".
- cu ce esti tu mai "cu capu pe umeri" decat mine sau alti fara permis !?
- bucata aia de carton sa stii ca nu reflecta in nici un caz capacitatea cuiva de a lua decizii sau de a actiona singur si categoric nu reflecta buna crestere de care ar trebui sa dai dovada chiar daca esti elev/sofer/pensionar.
- sper ca te-am lamurit si ai prins macar ideea principala din toata polemica asta.

B'Bye and Drive Safe :*

Flippy20 06-10-09 14:20

acum sunt mult mai cu capul pe umeri decat altii....am vrut sa zic ....sa isi dea cu parerea doar cei care chiar cred ce zic ....nu doua vorbe sa "imi dau si eu cu parerea"
si am zis ALTII deci nu am zis ca nu esti tu capul pe umeri

1. Ceea ce am vrut sa scot in evidenta de la inceput a fost cat de increzuti si zmei sunt majoritatea dupa ce isi iau permisu.

sunt constient de asta si am zis-o mai sus ;) ca abia dupa cateva luni m-am convins care e treaba cu covrigu...si tocmai de aia am zis cu examenul...mai greu mai strict...oricum stai chileanu ca nu o sa tina nimeni cont de parerile noastre de pe forum ...astea sunt doar asa sa ne mai tocim nervii :)

EcstaSy2001 06-10-09 14:27

nu am nimic cu nimeni dar cred ca daca nu ai inclinatii spre soferie nu o sa te descurci nici dupa 10 ani.apoi mi se pare o tampenie cu semnul de incepator 1 an (este bun intradevar) dar sunt persoane care fac intr-un an 10-15 mii de km si altii care nu au iesit niciodata in trafic. eu cred nu ar trebui sa fie obligatoriu sa-l dai jos dupa implinirea unui an.
in al 2-lea rand cred ca reflexele le dobandesti dupa mai mult de 15 ore de condus. in cele cateva lectii abia daca apuci sa dobandesti notiunile de baza pentru ca teoria fara practica nu te ajuta foarte mult si viceversa.
cred ca toti au avut emotii la examen oricat de pregatiti ar fi fost si nu consider buna metoda de a da si sala de cate ori pici traseul.

alexei89 06-10-09 14:47

eu am dat pana acum de 4 ori de permis si am picat numai la traseu! am invatat la sala de mi-au sarit capacele, stiu cartea pe din afara si ma pica la traseu pt ca nu ii dau prioritate la unul care vine de la draq din praznic si pana vine el trece o coloana sau pentru simplul fapt ca un sofer e baiat bun cand te vede cu "examen" pe masina si iti da prioritate sa faci intoarcerea sau cand intri in trafic! cu toate ca garcea vede cum ala iti face semn sa treci!

voi imi spuneti ca mie ca e mai bine cu poligon si traseu noaptea.....sa fim seriosi! 1500 de intrebari la proba teoretica si voi mai vreti si poligon! voua va convine dar ati uitat ca mare parte din voi aveti permis pe vremea cand erau 800 de intrebari sau mai putine! "Teoria e usoara practica ne omoara!", problema e ca noi nu putem sa facem practica pentru ca ne retine teoria care trebuie sa o dam mereu!

EcstaSy2001 06-10-09 15:10

ai pus punctul pe i

EcstaSy2001 06-10-09 15:11

cred ca cea mai buna varianta ar fi sa ia permisul numai cine merita nu cine cotizeaza mai mult ;)

zN3u 06-10-09 17:53

A precizat si r3spect la inceput o chestie buna ca acu toti care au carnet si vad pe alti dobitoci smecheri in trafic gata inseamna ca toti sunt la fel, ori cum ar fi ca va fi greu ca va fi usor dobitocii tot vor fi in trafic deoarece nici pana acu aia nu au luat carnet`u cu examene ci cu cascaval iar pentru noi astea care vrem si noi un permis si care vrem o masina nu BMW "piz*os" din primul an de sofat nu inseamna ca noi sa suferim pe seama alora noi mergem cu o masina de prin 2000 caz fericit in prim`u an linistiti invata scoala de soferi nu ne face pe noi soferi adevarati ci viata ! si alexei avea dreptate la ce spunea deci

"Teoria e usoara practica ne omoara!"

alexbadea12 06-10-09 18:01

nu stiu de ce dar pe mine teoria ma sperie putin

Rac3r 06-10-09 18:25

ce e important de retinut si de bagat in cap din thread-ul asta e ca trebuie sa fii cu adevarat pregatit pentru a lua permisul ceea ce nu e o joaca ci e un lucrul ce implica viata ta si a celor care participa la trafic,respect pentru soferii adevarati,pt incepatori atentie sporita in trafic si mult succes celor ce vor da examenul

e30_eVG3n 06-10-09 19:27

Succes celor care o sa dea examenul in varianta asta! Condusul pe timp de noapte e diferit fata de cel pe zi, orice s-ar zice, nu conteaza traficul, vederea se adapteaza altfel, te mai orbeste vreunu cu faza lunga...
Cert e ca mi-am luat carnetul acum o saptamana si sunt foarte bucuros:-P

Rac3r 06-10-09 19:34

Quote:

Originally Posted by e30_eVG3n (Post 2698186)
Succes celor care o sa dea examenul in varianta asta! Condusul pe timp de noapte e diferit fata de cel pe zi, orice s-ar zice, nu conteaza traficul, vederea se adapteaza altfel, te mai orbeste vreunu cu faza lunga...
Cert e ca mi-am luat carnetul acum o saptamana si sunt foarte bucuros:-P

felicitari:Dstii ca tre sa uzi permisul:lol:...oricum succes in trafic si cat mai multi ani fara incidente

e30_eVG3n 06-10-09 19:52

Quote:

Originally Posted by Rac3r (Post 2698209)
felicitari:Dstii ca tre sa uzi permisul:lol:...oricum succes in trafic si cat mai multi ani fara incidente

Merci, merci;)

sergiuhusca 06-10-09 19:53

Rac3r trebuie sa fii cu adevarat pregatit cu 300 de euro sa iei permisul...

CIPIsPEEd18 06-10-09 20:16

Problema e ca unii ia permisul de conducerea pebtru a fi ,,macho" si a plimba ,,gagici" si aici e vorba de cei la care se referea cineva mai sus adica la cei care taie calea nu ii intereseaza ca ei au vreun bavarez sau vreu mertz, si mai este si categoria care obtin permisul pentru simplul fapt ca au nevoie sa se transporte din A in B sau le da masina de serviciu.
Am luat B din prima si anul trecut A tot din prima pe noile ecrane cu touchscreen, si ma pregatesc sa iau si CE care cu siguranta il voi lua in noul sistem care cuprinde noapte+poligon.Nu ma supara ca s-a modificat nu ma interesa nici daca acum 4 ani jumate era asa pentru ca am luat permis de placere si din dorinta de a conduce, si am condus pana cand am ajuns in echipa de testdriver Renault.
Varul meu care a dat la Slatina si a luat intr-un tarziu, a dat sala de vreo 5 ori pentru ca pica la oras, dar nu din nepricepere ci din NESIMTIREA POLITISTULUI care numai dupa ce a primit cei 100 de euro l-a declarat ADMIS.
RUSINE POLITISTILOR DE LA SLATINA CARE PRACTICA ASA CEVA SI PROBABIL CA MAI EXISTA SI IN TARA ASA CEVA.
Conduce-ti cu capul pe umeri si mai lasa-ti manelele alea care gajaie in 1310 sau Nove care dabia mai merg.

al3xxatm 06-10-09 20:26

e mai bine cu 20 de intrebari zic eu
mai usor si cred ca sa dai raspunsu la 17 intrebari nu e mare lucru
decat inainte cand erau ceva mai multe

Geo_DXG 06-10-09 20:39

pot astia sa faca examenul cu 3000de intrebari si sa te puna sa faci cursa de 24ore de la Le Mans ca sapoti sa-l obtii....ca cine "trebuie" sa-l ia pt ca a "cotizat" tot il va lua, si in trafic ne vom intalni tot cu soferi care nu semnalizeaza, care iti taie calea, ies de pe cedeaza uitandu-se in partea dreapta in loc de stanga si ex pot continua. Pentru mine problema nu e cat de dificil e examenul, problema este caPUL Ala de creta care da permisul celui/celei care da bani, aici e buba mare....

Rac3r 06-10-09 20:41

Quote:

Originally Posted by sergiuhusca (Post 2698292)
Rac3r trebuie sa fii cu adevarat pregatit cu 300 de euro sa iei permisul...

sincer nu stiam cat trebuie sa dai:oops:am luat permisul acum 2 ani din prima in mod cinstit...si am atatia km parcursi dar sincer cred ca mai am multe de inv si a da bani pentru a lua permisul practic dai bani pentru sicriul tau ca daca nu esti apt pt circulatie o poti incasa rau de tot

natT3 06-10-09 20:57

eu am dat sapt trecut joi in 1 oct sala...am luat cu 23..si da!, au touchscreen chiar faine...nici nu trb sa'l atingi pt ca are senzori...vineri in 9 am conducerea...wish me luck!

alexei89 06-10-09 22:25

@ rac3r

daca dai banii pe sicriul tau nu e o problema ca oricum trebuia sa il iei mai devreme sau mai tarziu, problema e ca astia nu pleaca singuri, ca sa nu mai zic ca de obicei prostii au noroc cu carul si scapa,bulangii! mor aia nevinovati care merg legal si defapt nu ii omoara prostii de la volan, ii omoara politistii care le dau permise!

mutica 07-10-09 12:35

Voi ma faceti sincer sa rad, cu gura pana la urechi:))

In momentul cand dai pentru carnet, tu trebuie sa fi pregatit 101% pentru trafic, intelegeti voi? Daca n-ai avut timp sa inveti sa conduci, dar stii teoria f bine, nu-i nimic iti mai cumperi niste ore la instructor si inveti mai bine.
Multi din cei care au urlat pe aici sunt cei fara carnet, care sunt cacati la cur ca nu o sa mai obtina carnetul.
Trebuie sa constientizati, ca voi mergeti cu o masina de 1 tona, care poate omora si va poate omora.
Normal ca, cu trecerea timpului si a km capeti experienta, dar faptul ca esti incepator, nu te scuza cu nimic.
Mersul noaptea este atat greu cat si obositor, chiar si ptr experimentati, ptr ca sunt multe umbre, vizibilitate mai proasta, etc, deci dupa mine este un lucru f bun ca se da noaptea, mi se pare o tampenie partea de mecanica, cand la masinile din ziua de azi, in afara de a schimba o roata nu ai ce sa-i faci:)
Asa ca, toate masurile pe care s-au luat sunt cat se poate de benefice, ptr ca in ultimi ani atat de tare s-au inmultit numarul de soferi prosti, incat eu in Bucuresti imi fac cruce in fiecare zi:)
Asa ca, ptr carnet trebuie sa muncesti greu, pentru ca este o obligatie ptr tine sa-ti iei carnetul si sa inveti, nu ptr ei sa ti-l dea.
Bafta!

Rac3r 07-10-09 12:42

Quote:

Originally Posted by mutica (Post 2699919)

In momentul cand dai pentru carnet, tu trebuie sa fi pregatit 101% pentru trafic, intelegeti voi? Daca n-ai avut timp sa inveti sa conduci, dar stii teoria f bine, nu-i nimic iti mai cumperi niste ore la instructor si inveti mai bine.
Multi din cei care au urlat pe aici sunt cei fara carnet, care sunt cacati la cur ca nu o sa mai obtina carnetul.
Trebuie sa constientizati, ca voi mergeti cu o masina de 1 tona, care poate omora si va poate omora.
Normal ca, cu trecerea timpului si a km capeti experienta, dar faptul ca esti incepator, nu te scuza cu nimic.
Mersul noaptea este atat greu cat si obositor, chiar si ptr experimentati, ptr ca sunt multe umbre, vizibilitate mai proasta, etc, deci dupa mine este un lucru f bun ca se da noaptea, mi se pare o tampenie partea de mecanica, cand la masinile din ziua de azi, in afara de a schimba o roata nu ai ce sa-i faci:)
Asa ca, toate masurile pe care s-au luat sunt cat se poate de benefice, ptr ca in ultimi ani atat de tare s-au inmultit numarul de soferi prosti, incat eu in Bucuresti imi fac cruce in fiecare zi:)
Asa ca, ptr carnet trebuie sa muncesti greu, pentru ca este o obligatie ptr tine sa-ti iei carnetul si sa inveti, nu ptr ei sa ti-l dea.
Bafta!

mult respect fratioare pt ca ai explicat in exact ce si cum sta treaba aici si zic ca in buc dobandesti o experienta mult mai mare in traficul de acolo,eu unul nu mai am de invatat si nu zic ca-s as chiar si dupa 50 000 de km

alexbadea12 07-10-09 13:24

intrebarile de mecanica sant ok pt ca sant mai usoare decat alte tampenii de legislatie

Flippy20 07-10-09 13:46

Quote:

Originally Posted by mutica (Post 2699919)

Bafta!

adevarat :)):D:-P

blacksnake 07-10-09 14:11

bai cocosilor calmati-va ma...
in scoala nu se poate invata soferie adevarata, acolo poti sa inveti comenzile unei masini si regulile de circulatie. soferie inseamna experienta, care nu se poate capata decat ruland cu masina. nu o mai dati cu figuri "pregatit 101% pt trafic" pentru ca stim toti ca nu se poate asa ceva. toata lumea termina scoala si se avanta in jungla asta (in bucuresti cel putin). e singurul mod de a invata soferie
si daca nu imi dati dreptate, atat va rog si eu: amintiti-va daca puteti de ziua in care ati dat traseul si ati luat carnetul. pariez ca acum a-ti incepe sa radeti de felul in care ati condus atunci
oricum parerea mea este ca dupa ce o persoana isi ea carnetul este bine sa nu iasa in afara orasului. daca se acumuleaza destula experienta in oras nu isi cumpara nimeni sicriul pe 4 roti si alte dracii..
conduceti cu grija

AG 80 BBI 07-10-09 14:18

eu sunt de parere ca nu numa atunci cand il iei sa dai examen ci si macar din 5 in 5 ani sa mai dai odata examenul si un test psihologic! iar mecanica e intradevar o mare mare prostie! multa bafta celor care mai au de luat permise!

p.s: eu sincer am mers cam 50m in linie dreapta ca sa il iau dar am vre-o 100 000 km fara incidente in 3 ani juma! ;)

All times are GMT +2. The time now is 07:30.

- Copyright 2026 4Tuning