Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   solenza vs golf 3 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/146631-solenza-vs-golf-3-a.html)

adytzuman 06-10-09 08:28

solenza vs golf 3

piese, consum, fiabilitate, avantaje si dezavantaje....care crede`ti ca merita banii? ma refer la 2000 de euro!

_anaconda_ 06-10-09 13:50

Re: solenza vs golf 3

Aia care o gasesti mai bine intretinuta merita.

adytzuman 06-10-09 18:29

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2697294)
Aia care o gasesti mai bine intretinuta merita.

pai am gasit un golf in 2500 tdi...cat de cat arata bine....si o solenza in 1700 de euro care a fost taxi dar cica intretinuta...tu ce ai face??

_anaconda_ 06-10-09 20:55

Daca a fost pe taxi nu prea are cum sa fie bine intretinuta oricat ar fi incercat proprietarul. Un Golf 1.4-1.6 benzina in stare buna nu ai gasit ?

edypro2 06-10-09 21:35

chiar crezi ca poti compara inginerul german cu unul romano-francez?

_anaconda_ 06-10-09 21:43

Nu au tot 2 maini, 1 creier, 2 ochi etc ? O dati in basme din popor ?

edypro2 06-10-09 21:46

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2698670)
Nu au tot 2 maini, 1 creier, 2 ochi etc ? O dati in basme din popor ?

ba da , dar gandesc total diferit

RideTheRiddle 06-10-09 21:46

amandoua au piese ieftine, doar ca tind sa cred ca in golf va trebui sa bagi bani mai rar.

multa bafta in alegerea unei masini bune

lord_wader 08-10-09 10:57

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 2698681)
amandoua au piese ieftine, doar ca tind sa cred ca in golf va trebui sa bagi bani mai rar.

multa bafta in alegerea unei masini bune

Trebuie sa se gandeasca si la faptul ca o solenza o poti lua si din 2004 la banii astia. Un golf din ce an il iei? chiar daca e mai fiabil golful totusi 14-15 ani la o masina se simt altfel decat 5ani. Parerea mea este ca ambele masini sunt bune, iar la performante apropiate, doar sa fie cat mai bine intretinute si cu km mai putini. Eu as mai stange 500de E si as lua o solenza cu AC si care nu a fost taxi.

RideTheRiddle 08-10-09 11:06

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2702534)
Trebuie sa se gandeasca si la faptul ca o solenza o poti lua si din 2004 la banii astia. Un golf din ce an il iei? chiar daca e mai fiabil golful totusi 14-15 ani la o masina se simt altfel decat 5ani. Parerea mea este ca ambele masini sunt bune, iar la performante apropiate, doar sa fie cat mai bine intretinute si cu km mai putini. Eu as mai stange 500de E si as lua o solenza cu AC si care nu a fost taxi.

da ai dreptate, anul fabricatie conteaza foarte mult in acest caz. mie unul ca aspect nu imi place solenza si voi avea intotdeauna prejudecati din cauza asta, dar ca si pret/an fabricatie solenza e imbatabila

zorro6299 08-10-09 18:00

8) Fost propietar de Solenza ( noua , noutza) , actual am un golf3 ( 1,8 +gpl )

Solenza - merita doar daca ti-o permiti de noua ( pacat ca nu se mai fabrica )
- in nici un caz nu recomand una ce a facut taxi...aia nu ma este masina ( e ca o fetita care a facut " centura " ) :-P
- despre consum as putea sa ti spun ca e Ok, daca mergi in limitele legii ( pe autostrada mi-a parut rau ca am plecat de acasa....se scurgea acul de la benzina..precum secundarul intr-un ceas )
- dar Solenza este o masina reusita ( pentru constructorii romano-francezi ), cei drept cam trancanea haionul , dar asta e..si drumurile s cum sunt.

Golf3 - desigur ca-si merita fiecare banut ( fiind si cabrio ) 8)
- dar este cam mult ( motor de 1,8 - consumul fiind destul de mare , plus asigurarea si celelalte taxe. ), dar sa nu uitam ca avem 90 cai.
Cum spunea cineva inaintea mea, conteaza foarte mult diferenta de varsta .....dar eu cred ca se substituie calitatii germane ( pe care Dacia...o viseaza doar. )

In concluzie - parerea mea desigur - decat un produs autohton nou - mai bine ceva din import dar facut de nemti ( precizez ca sora a avut logan si s-a lamurit cu el - in prezent are A6 ( SH desigur , dar care consuma la fel, chiar daca e dublu loganului....oare de ce ???? A6, 1,8 benzin) dar merita fiecare banut.

22VIN 08-10-09 18:19

Quote:

Originally Posted by zorro6299 (Post 2703534)
precizez ca sora a avut logan si s-a lamurit cu el - in prezent are A6 ( SH desigur , dar care consuma la fel, chiar daca e dublu loganului....oare de ce ???? A6, 1,8 benzin) dar merita fiecare banut.

Mai posteaza dupa ce ajunge prin service-uri. Sa vezi ce mai merita atunci.

zorro6299 08-10-09 19:01

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2703585)
Mai posteaza dupa ce ajunge prin service-uri. Sa vezi ce mai merita atunci.

:-P hy , man...stai linistit, a fost si pe la service ,A6, ca are un an si ceva de cand e 'in familie" , si tot spun ca se merita.Intradevar costa cu 15 % mai mult consumabilele,cu 25 % piesele ,dar oare cine n-ar da si cu 50 % mai mult , desigur daca ar avea posibilitatea....cand stii ca acolo in cei 50 % in plus, ai cu cel putin 100 % mai multa siguranta, cu 100 % mai multa eleganta , cu 100 % mai mult succes.....dar fiecare cu parerea lui desigur.
Si oricum, decat sa dai lunar la mecanic " buna ziua" , posesor de Dacie fiind......mai bine treci din an in an cu Audi , Vw , Opel , si vezi care-i treaba....corect ??? desigur fiecare cum doreste....si tu poate esti prieten bun cu mecanicu..ce stiu eu :))

P.S. Intradevar este de salutat, cel putin, efortul extraordinar al marcii Dacia, care a reusit cel putin sa uimeasca, in ultimii ani.Cei care sunt trecuti de o anumita varsta, care au copilarit in Dacia 1100 ,1300 sau poate in Lastun....inteleg despre ce vorbesc. Desigur ca NICIODATA nu vor ajunge la valoarea unui BMW,Mercedes sau macar VW, ( poate doar la valoarea in pret ), dar macar incearca, ceea ce este de apreciat.

dreaq 08-10-09 19:21

Golf 3 clar. Putea sa fie si golf 1 . Nu poti compara o masina straina cu o dacie .E ca si cum ai face o comparatie intre Beyonce si Sexy Braileanca.

RideTheRiddle 09-10-09 00:39

zorro ce inseamna consum mare pe 1.8 90 cp? al meu ia fix 10 in bucuresti in conditiile in care nu merg potolit deloc. bineinteles ca in craiova imi ia 8 dar asta e alta mancare de peste :D

apropo solenza cat consuma? chiar sunt curios

adytzuman 09-10-09 11:35

multumesc baieti sper sa fac o alegere buna...

lord_wader 11-10-09 12:03

Quote:

Originally Posted by zorro6299 (Post 2703534)
8) Fost propietar de Solenza ( noua , noutza) , actual am un golf3 ( 1,8 +gpl )

Solenza - merita doar daca ti-o permiti de noua ( pacat ca nu se mai fabrica )
- in nici un caz nu recomand una ce a facut taxi...aia nu ma este masina ( e ca o fetita care a facut " centura " ) :-P
- despre consum as putea sa ti spun ca e Ok, daca mergi in limitele legii ( pe autostrada mi-a parut rau ca am plecat de acasa....se scurgea acul de la benzina..precum secundarul intr-un ceas )
- dar Solenza este o masina reusita ( pentru constructorii romano-francezi ), cei drept cam trancanea haionul , dar asta e..si drumurile s cum sunt.

Golf3 - desigur ca-si merita fiecare banut ( fiind si cabrio ) 8)
- dar este cam mult ( motor de 1,8 - consumul fiind destul de mare , plus asigurarea si celelalte taxe. ), dar sa nu uitam ca avem 90 cai.
Cum spunea cineva inaintea mea, conteaza foarte mult diferenta de varsta .....dar eu cred ca se substituie calitatii germane ( pe care Dacia...o viseaza doar. )

In concluzie - parerea mea desigur - decat un produs autohton nou - mai bine ceva din import dar facut de nemti ( precizez ca sora a avut logan si s-a lamurit cu el - in prezent are A6 ( SH desigur , dar care consuma la fel, chiar daca e dublu loganului....oare de ce ???? A6, 1,8 benzin) dar merita fiecare banut.

Un post destul de obiectiv.
Dar ma intreb daca o masina din 94 sa zicem mai are fix 90CP cum scrie in talon fie ea si nemteasca?

LAZ'u 11-10-09 18:14

Oameni buni o dam in polemici. Haideti sa stam sa ne uitam la cele doua masini si sa ne intrebam: Cum sa fie o Solenza mai buna decat un Golf. In primul rand Golful care iesea din fabrica in 94 este net superior unei solenza din 2002-2003. Asa ca nu exista grad de comparatie la materialele folosite la fabricare, plasticurile din interior si toate celelalte. Eu sincer as alege Golful pentru ca ma simt mai sigur in el si mult mai privilegiat decat intr-o SOlenza.

zorro6299 12-10-09 12:36

Quote:

apropo solenza cat consuma? chiar sunt curios
Solenza...pff doamne... in oras , maxim 8 , dar la autostrada ...10 lejer...

zorro6299 12-10-09 12:39

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2709543)
Un post destul de obiectiv.
Dar ma intreb daca o masina din 94 sa zicem mai are fix 90CP cum scrie in talon fie ea si nemteasca?

Oare ce intrebare este si asta ..??? dar in fine..in talon ( certificat de inmatriculare ) scrie : Putere Max ( Kw ) = 66 din care rezulta .... 90 CP ( 66 x 1,33=87,78 rotunjit 90 ..Ok..?? 8)

Viteza ucide- Nu te lasa inselat - Condu Prudent 8)

aleks 12-10-09 13:01

Păi īntrebarea e īndreptăţită, motorul ăla īn timp capătă o uzură fireasca, iar puterea scade pe măsura ce km se adună. Unele motoare nu mai dezvolta nici jumătate din puterea din talon, şi nu sunt cazuri rare. Voi luati īn considerare doar cazul ideal: motor ca şi nou, pompă de injecţie īn minţile ei, injectoare noi, sua carburator perfect reglat (nu mă refer doar la cazul de faţă, ci īn general īn comparaţii) cutie de viteze īn stare impecabilă etc. Ei bine, sinceri sa fim, toate maşinile cu o anumită vechime īncep să-şi trădeze vārsta şi să aibe diverse hibe, trebuie să ne gāndim la o cale de mijloc.

zorro6299 12-10-09 13:15

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2712015)
Păi īntrebarea e īndreptăţită, motorul ăla īn timp capătă o uzură fireasca, iar puterea scade pe măsura ce km se adună. Unele motoare nu mai dezvolta nici jumătate din puterea din talon, şi nu sunt cazuri rare. Voi luati īn considerare doar cazul ideal: motor ca şi nou, pompă de injecţie īn minţile ei, injectoare noi, sua carburator perfect reglat (nu mă refer doar la cazul de faţă, ci īn general īn comparaţii) cutie de viteze īn stare impecabilă etc. Ei bine, sinceri sa fim, toate maşinile cu o anumită vechime īncep să-şi trădeze vārsta şi să aibe diverse hibe, trebuie să ne gāndim la o cale de mijloc.

Degeaba nu esti SUPER SUPERVISOR .... :lol: , ai perfecta dreptate in ceea ce spui. In concluzie, e decat un golf3 obosit, mai bine o solenza noua :-P , dar acum..sa vad de unde o cumparam ca nu se mai fac.Sincer mi-a ramas un sentiment placut de la Solenza ( care am avut-o de noua ), am vandut-o doar asa de chestie, nu avea probleme ( dar nici n-am asteptat sa apara ), doar trancanea un pic haionul ( dar sa nu uitam ca traim in rom si circulam prin santuri de strazi), in rest pur si simplu "zburam " cu ea.
Dar decat o solenza noua,gri metal,mai bine un golf3 cabrio portocaliu :-P ,
pace to all.

aleks 12-10-09 14:55

Quote:

Originally Posted by zorro6299 (Post 2712060)
Degeaba nu esti SUPER SUPERVISOR .... :lol: , ai perfecta dreptate in ceea ce spui.

Supervizor nu sunt pentru cunoştinţele mele, pentru asta sunteţi voi aici, eu doar īmi folosesc bunul simţ īn păreri, cunoştinţele cele mai complete voi le aveţi, cei care aţi condus sau care vă pricepeţi la mecanica fiecărui model īn parte
Tocmai de aia vă rog să postaţi părerea, īnvăţăm fiecare din fiecare post :)

raman 10-11-09 00:01

Dacă e bine īntreţinut, ia golf 3, că ai mai multă putere, spaţiu mai mare, antifonare şi materiale mai bune. Īnsă trebuie să-l verifici bine, să nu ai surprize. Ideal e să şi conduci unul īn stare bună, ca să poţi compara. Un amic a avut unul de 1.8 75 cai şi consuma mult, īn oraş īn jur de 13-14, cīt vroia el.. Se minuna cānd mergea cu mine cu slz că la un drum de 10 km nu se mişca aproape deloc acul nivelului de benzină. Pe lāngă ce era firesc de schimbat la suspensii, a avut probleme la cutia de viteze, şi la puntea spate, care dădea nişte bătăi ce semănau cu zgomotul ritmic al rulării trenului :D, problemă de care l-a scăpat un passat care a patinat pe gheaţă şi i-a intrat fix īntr-o roată spate (a luat o punte spate de la dezmembrări).
La slz, ai toate şansele să nu schimbi decāt consumabile şi ce ţine de suspensii. Dacă iei piese de suspensie de Renault 11, şi ambreiaj luk sau sachs, nu valeo cum e din fabrică, te vor ţine mult mai mult.
Zi-ne ce īţi iei.

Most_Wanted 10-11-09 01:09

fara dar si poate eu unu as alege Golf 3 , Solenza nu se compara cu o masina nemteasca chiar daca e diferenta de an. acum depinde si de starea celor 2 ... dar eu as alege golf 3

a3ds 10-11-09 01:23

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2712015)

De aia e bine sa pui masina pe dyno inainte sa o cumperi, la sh ma refer desigur. Singura masina cumparata din Romania, o Alfa 166 a scos 204 cai pe dyno, 205 dadea fabricantul. Nu m-a ajutat la nimic ca mi-a picat turbo in 1500km si mi-a belit si motoru' din cauza asta ca nu mi s-a aprins martoru' la ulei la timp. Deci... ce sa zic, decat asta: nu mi-as lua masina italieneasca iar, nu mai vorbesc de frantuzeasca(renault sunt cele mai proate masini imho) iar dacia nu se incadreaza la definitia masinii pentru mine.

tigermotorsport 10-11-09 14:05

Inainte sa spuneti ca solenza e avantajata de anul de fabricatie faceti un pic de research si vedeti pe ce platforma e facuta... Nu stiu exact, dar sigur nu o platforma de megan, nici macar clio... Eu as cumpara golful, cu conditia sa fie in stare buna...

raman 13-11-09 23:52

E aşa rău că e pe platformă de renault 9-11 ?? totuşi pe supernove, dacia racing team a pus motoare īntre 200 şi 400 cai, de 2.0 turbo, īn campionatul de rally, şi au făcut figură frumoasă

cata x 14-11-09 00:33

hmmm solenza e una din daciile care imi place cel mai mult... golf 3 sincer nu stiu ce sa zic are reputatia de nemteasca dar e cam urata insa motoarele tin ... eu zic sa te mai uiti si la alte masini ... dak cauti ceva sportiv gasesti la 2500-3000 euro honda prelude de 2.0 sau honda del sol din 96 un pic peste 2000 de euro ... depinde ce cauti :) :D oricum daca iti iei golf incearca sal iei de la nemti pt ca strazile de la ei nu se compara cu ale noastre , iar neamtul intretine foarte frumos masinile

tigermotorsport 14-11-09 07:29

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2805743)
E aşa rău că e pe platformă de renault 9-11 ?? totuşi pe supernove, dacia racing team a pus motoare īntre 200 şi 400 cai, de 2.0 turbo, īn campionatul de rally, şi au făcut figură frumoasă

Da baiatu nu vrea sa cumpere o masina pt raliu. Nu uita cat de des se schimba piesele pe o masina de raliu. Eu il sfatuiesc sa cumpere golful, fiind o masina fiabila si simplu de intretinut.

mistreku 23-11-09 15:20

plus ca pt alea de raliu, nu era sasiul chiar stock.. ia tu o supernova stock si pune pe ea 400 de cai. daca in 400m nu se dezmembreaza.. OT: tot pe golf as merge si eu. la solentza m-ar deprima interiorul de cum m-as urca in ea.

crysty.bobok 24-11-09 16:16

in cazul tau cred ca golful ar fi cea mai buna alegere , chair daca este mai batrana decat o solentza dar totusi solentza de care zici tu a facut TAXI si asta spune tot !!!

Dennis_TL 25-11-09 08:39

salut. am un prieten cu solenza 1.4 mpi , 52.000km, versiunea scala, a cumparat-o cu 3000 euro, 2 seturi de jante plus gume , impecabila , fara zgarieturi , masina de nefumator, tinuta in garaj. ii consuma 6% in oras fara AC , 7% cu AC folosit la treapta 1.
de cand a luat-o a bagat cam 20mil in ea, distributie, uleiuri , becuri , discuri, placute, echilibrat roti, facut geometrie, huse si o finala noua de fabrica, kit ambreiaj si cam atat. masina este impecabila, merge foarte, foarte bine . cred ca cel putin 3-4 ani cam cat vrea el sa o tina nu o sa aiba nici un fel de problema cu ea.
daca ai un prieten care are alt prieten care tot asa cunoaste pe cineva care a avut de noua o solenza si a intretinut-o corespunzator eu zic sa nu stai pe ganduri si sa o cumperi .
nu cunosc nici un golf3 bine intretinut si am vazut destule, masinile sunt destul de vechi si isi arata varsta. iar condusul intr-un golf3 chiar nu e cine stie ce, masina nu ofera mult mai mult confort, demaraj etc decat o solenza. iar motoarele renault sunt extraordinare ca si fiabilitate.

nutzuXXL 25-11-09 14:44

alege golf . e peste solenza la toate capitolele : consum , fiabilitate , confort , stabilitate , piesele sunt mult mai ieftine decat la solenza

mistreku 25-11-09 18:52

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 2834967)
7% cu AC folosit la treapta 1.

si daca o dai pe treapta a doua?

titiDSN 25-11-09 20:18

as dori sa imi spun si eu parerea. sunt posesor al unei dacii supernova. in dilema asta am fost si eu acum 2 ani..cand am cumparat masina. ce sa iau..o dacia sau o masina straina? la vremea aia era vorba despre un vw vento si un cielo dar va spun sincer ca inima mea tot la o supernova era. nu stiu..mi-a placut de cand a iesit pe piata..chiar daca e o nova cu tabla ceva mai buna si inima frantuzeasca. nu regret nici un moment ca mi-am luat daciuca asta..chiar daca cateodata ma mai supara cate un plastic la interior care chitaie. la capitolul imbunatatiri..am antifonat-o, i-am luat anvelope noi si consumabile de calitate. probleme mari nu am avut cu ea..Doamne Fereste!..burdufuri planetare(pana cand am pus de origine)..si planetara dreapta care am reconditionat-o. rugina nu are..motorul si cutia sunt ok..masina are in prezent 63 mii de km.
de ce nu am preferat sa iau o masina straina..chiar daca acea mai multe optionale.
1. pai avea ceva mai multi ani, implicit era mai uzata chiar daca era sclipitoare la exterior si interior.
2. de bine de rau la dacia asta pot sa ii fac un CASCO, nu urlu cand trebuie sa platesc asigurarea sau impozitul, nu ma uit crucis la o anvelopa noua..la consumabile incerc sa iau ce e mai bun. acum nu va ganditi ca sunt instarit..am un salariu de 800 de lei..din care incerc sa traiesc si sa am si o masina buna..cu care sa nu ma fac de ras.
3. masinile aduse de afara pt mine..cel putin..sunt o loterie..nu stii ce cumperi. nu de putine ori la noi se aduc daune totale sau masini avariate. se aduc si masini bune dar trebuie sa cunosti persoana care se ocupa cu intermedierea.
4. masinile straine sunt ieftine ca si pret de achizitie dar totusi atat de scumpe la piese..iar daca nu sunt la piese scumpe sunt la manopera. aici cei din service te trateaza ca pe un posesor de masina straina.
5. consumul. o masina cu motor de 1.6 - 1.8 si o carosierie de 1200-1300 k..cam asa are un golf..sper sa nu gresesc..consuma mai mult ca o slz din orice pozitie..o spun fara sa supar pe nimeni..unde golful ia 10 la oras..slz ia 8..unde ia 6-6,5 la extern..la aceeasi viteza slz ia mai putin. motoarele vag din anii respectivi nu au fost tocmai economice pe cand micutul 1.4 de pe clio a facut impresie buna per total.
ca sa inchei..doresc sa precizez ca asta e parerea mea..si sper sa nu supar pe nimeni cu ea.
cumparati o masina pe care ti-o poti intretine, cu care sa mergi fara sa te uiti la acul de la benzina, careia ii poti face un casco inca 3-4 ani de acum incolo, care are taxe mai mici. cu alte cuvinte eu te sfatuiesc la o slz (NU TAXI - gasesti la banii astia si de la primul proprietar). si golful e fain..dar trebuie sa fii pregatit financiar..sa ai mereu o rezerva de bani de care sa dispui in caz de ar pica ceva la el. poate si pt slz ar fi la fel..dar diferenta de 10 ani si nr km...in defavoarea golfului, pe mine, unul, ma face sa fiu nesigur cu privire la fiabilitatea lui.
iti spun de pe acum..sa iti conduci sanatos viitoarea masina..oricare ar fi ea.

RideTheRiddle 25-11-09 20:29

hai sa comparam preturi la piese si fiabilitate atunci
golful meu se apropie cu pasi repezi de 300.000 km si se tine inca foarte bine, ce schimb, schimb ca mi se pare mie ca e cam vechi.
ca si idee de preturi de piese:
kit ambreiaj sachs 400 lei nou disc+ placa+ rulment asta am schimbat ultima oara la golf, la solenza cat costa un kit de ambreiaj? apropo, asta e cel mai bun, mai era luk la 300 lei complet

mistreku 25-11-09 21:02

e mai ieftin abreiajul la SN, insa nu asta e ideea. ideea e value for money. si aici eu zic ca golful e peste. insa cel mai indicat ar fi un test-drive cu ambele masini, eventual si putin pe exterior, la 100+ ca sa vezi cum se comporta fiecare, o privire la interior, una la exterior, defecte vs plus-uri si dupa aia sa-ti iei golful! :D

p.s. glumeam, iei ce ti se pare ca ti se potriveste mai bine. insa mie SN mi se pare de comparat mai mult cu Golf II decat Golf III.

B20CRD 18-12-09 21:22

Eu sincer cred ca anul de fabricatie conteaza enorm...o fi el golf dar daca are 10 15 ani nu cred ca mai este masina

mistreku 18-12-09 23:06

si solenza e?

All times are GMT +2. The time now is 20:27.

- Copyright 2026 4Tuning