Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ce masina sa-mi cumpar? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/144012-masina-cumpar.html)

Gumitza 19-09-09 23:13

ce masina sa-mi cumpar?

buna.am si eu nevoie de ajutor.vreau sa-mi cumpar o masina noua,mica(de femei) si pana in 9000 de euro.imi puteti da vreo idee? sunt tare nehotarata.va multumesc :lol:

ionut_cluj 20-09-09 01:42

Re: ce masina sa-mi cumpar?

Suzuki Swift, Fiat Grande Punto, Nissan Micra

Gumitza 20-09-09 10:42

la primele 2 variante ma gandeam si eu,dar la a 3-a nu. la grande punto ma enerveaza ca nu mai fabrica in 3 usi,ci doar in 5.mersi mult

ionut_cluj 20-09-09 12:23

Se poate importa in 2 usi, noua, dar ajunge undeva la 10.000 cu tot cu transport. Se poate cumpara si fara TVA daca o iei pe firma.

Mai poti baga aici si Peugeot 107, Citroen C1, etc.

Gumitza 20-09-09 16:15

Peugeot 107 mi se pare prea mic,mi-ar place mai mult 206.Si ma mai gandeam la un hiunday i10,sau la un Suzuki Splash.Dar asta e problema,ca nu stiu la care sa ma hotarasc.Care e mai buna.

ionut_cluj 20-09-09 17:58

Suzuki cu siguranta. Mergi si fa test-drive, vezi care iti place mai mult.
Eu am un Suzuki cu 278.000 de km la bord, si inca trage sanatos, sunt f multumit de ea.

Gumitza 20-09-09 18:18

Iti scriu aici oferta pt Suzuki Splash,sa iti dai o parere daca merita.
Suzuki Splash 1.0 VVT Pret: 8600 euro.
Dotari: sistem ventilatie racire-incalzire,Ac+filtru polen,Geamuri fata si oglinzi incalzite actionate electric, Reglaj faruri electric din interior,Computer de bord,Volan reglabil+ scaun reglabil,Scaune fata incalzite,Iluminare bord,Parasolar cu oglinzi,Consola central cu suport pahare,Pachet fumatori,Iluminare interior(3 pozitii), Iluminare compartiment bagaje,Indicator avertizare combustibil,Avertizare sonora centura si lumini aprinse, 5 tetiere,Centuri de siguranta in 3 puncte reglabile pe inaltime(fata), Bancheta rabatabila,Protectie rigida portbagaj,Sistem ISO-FIX,Inchidere siguranta usi spate,Blocarea usilor din interior,Capac rezervor cu actionare din interior, Radio CDMP3+ 4 incinte,Comenzi audio pe volan, Volan imbracat in piele, Decor interior efect aluminiu, Turometru si vitezometru, Oglinda retrovizoare zi/noapte, Faruri de ceata, Jante aliaj 185/60 R15, ABS+EBD, Controlul tractiunii TCSS , servodirectie asistata electronic, AIrbag sofer+pasager, Airbag lateral si in cortina, Sistem de blocare a pedalierului la impact, stergator luneta cu sistem de degivrare, Kit reparatie pana +compresor, Inchidere centralizata prin telecomanda.
Gasisem si un Swift la acelasi dealer la 9000 de euro,varianta 1.3 GLX,dar nu stiu ce dotari are.Ce parere ai?

ionut_cluj 20-09-09 18:22

Estetic e o masina f draguta, acest Splash.
Dotarile sunt generoase, ai computer de bord, aer conditionat, geamuri si oglinzi electrice, comenzi pe volan, volan in piele, jante, faruri de ceata... dotari care contribuie la confort f bine.
Ramane de vazut cum te intelegi cu motorasul, daca e masina care o vei folosi doar in oras, cu putine iesiri afara, merita. Oricum nu e foarte mare, portbagajul nu e imens, dar de-un gratar se poate, nu e problema.
Fa un testdrive si vezi cum ti se pare pozitia la volan, directia, raspunsul motorului, daca iti acopera nevoile de spatiu (bine, o femeie umple fara probleme 3 camioane, sunt convins :) )

Swift a fost foarte bine primita in europa, uita-te si la el, ca merita. 1.3 e f vioi dupa 3000 de ture, consumul e minuscul (undeva la 6,5 in oras si un 4,5 afara).
La ambele intretinerea e ieftinuta, piese se gasesc, masinile se fabrica in europa.

Gumitza 20-09-09 18:29

Sa inteleg ca Swift-ul e o masina care imbina si orasul si iesirile in afara?Da,eu caut una mai mult pentru oras,dar sunt sigura ca macar 2 iesiri din oras pe luna o sa le am. O sa ma duc la dealer,sa vad si oferta care o au pentru Swift,si va ramane sa ma hotarasc la una din cele 2.Totusi ma gandesc ca nu as vrea sa mor cu Splash-ul pe autostrada...Zic si eu,desi sunt afona la capitolul masini.Din ce mi-ai zis tu,am inteles ca motorul e cam mic. Imi poti zice o masina comparabila cu Splash? In afara de Opel Agila,ca am inteles ca sunt facute pe aceeasi platforma.

ionut_cluj 20-09-09 18:32

Tu vrei sa iei masina noua neaparat? Nu merge un 2007-2008 pana in 40-50.000 de km la bord? ca ai avea mult mai multe variante

Gumitza 20-09-09 18:35

Eu nu as vrea neaparat o masina noua.Dar parintii sunt cei care imi dau banii.Si inca nu am propus o masina sh.Am zis intai sa ma uit pe piata,pentru ca, cu criza asta,ar trebui sa fie preturi bunicele.

ionut_cluj 20-09-09 18:37

Am inteles.
Motorul ala de 1.0 nu e chiar slab, are 65 cp, se descurca onorabil in oras, si tine un 130 km/h in afara fara probleme.
Ca alternative ar fi Renault Modus, Nissan Note, Fiat Panda, etc.

Gumitza 20-09-09 18:39

Iti multumesc pentru ajutor,si de indata ce ma hotarasc,daca va fi noua sau sh...sau ce model,intru si iti cer parerea,din nou.O zi buna

ionut_cluj 20-09-09 18:40

La fel, si multa bafta cu masinuta.

Lecca 20-09-09 18:41

e misto swiftul, dar m-as uita si la toyota aygo, are un interior interesant, dotari bune si pret bun ;)

GJ 64 GAB 20-09-09 18:41

Cred că Fiat Grande Punto ar fi perfect, pentru tine! E o maşină bună ( nu numai pentru o femeie ) şi are cam toate calităţile necesare ţie!...
Baftă la achiziţionare...

Gumitza 20-09-09 18:41

Mersi.Sper sa fac alegerea buna.E tare greu pentru o femeie sa aleaga.Si mai sunt si in zodia Balantei.Deci iti dai seama ce viata distractiva am.Aygo nu imi place,mi se pare mic rau.Cat un Peugeout 107.Si Grande Punto in 5 usi,sare putin de bugetul meu.Initial pe el pusesem ochii.

ionut_cluj 20-09-09 18:54

vezi si Fiat Panda

Gumitza 20-09-09 19:16

O sa ma uit si dupa Panda.Cred ca pana la urma o sa le iau la un drive test.Va multumesc mult de ajutor,la toti,si cand ma hotarasc,anunt.O seara buna

Lecca 20-09-09 19:19

si eu sunt balanta :lol: pana la urma, cantarind optiunile, sunt convins ca vei face alegerea cea mai buna.
p.s. agila arata f bine 8)

Gumitza 20-09-09 20:10

da,acum depinde si in ce perioada esti nascut.eu sunt in primele zile nascuta.Si tu esti si baiat,si e diferenta. Agila are unchiu-miu,ar fi si asta o optiune,de ce nu? E grele ... :))

ionut_cluj 20-09-09 20:26

Care agila? Daca e prima generatie da-i pace, e o catastrofa.

Gumitza 20-09-09 21:04

eu ma gandeam la asta nou,nu la ala vechi

ionut_cluj 20-09-09 21:15

pa asta nou e aceeasi manevra cu Splash:)

Gumitza 20-09-09 21:16

of,tare greu e cu masinile :))))

Lecca 21-09-09 07:17

arata mai bine agila, albastrul ala e de foooarte mare efect cand esti langa ea 8)

Gumitza 21-09-09 14:42

pai tu trebuie sa stii mai bine cum e cu agatatul...eu nu le am :P

carlito77 22-09-09 09:38

De ce nu incerci si ceva second hand : gasesti in bugetul alocat , spre exemplu , Fiat 500 sau Lancia Ypsilon , 2007-2009 , in jur de 20.000 km sau o predare de leasing cu km si mai putini

Lecca 22-09-09 09:41

pai iti dai seama ca ceea ce urmaresc este sa ma dai si pe mine o tura cu masina cand o iei :lol: prefer agila :lol:

Gumitza 22-09-09 12:56

carlito,la predare de leasing nu m-as baga,pentru ca eu vreau sa o iau cu banii jos,si sa nu ma mai doara capul dupa aia.am inceput in ultimele zile sa ma uit pe site-uri de masini sh, sa imi fac o idee.Cu toate astea,ce am gasit pe site-uri,fiat 500 nu intra in bugetul meu..:(

Lecca,mai vedem cat de cuminte esti pana atunci,si poate te dau o tura :))

Lecca 22-09-09 13:30

http://www. autovit . ro/vsdetalii8.php?IDM=1327276
http://www. autovit . ro/vsdetalii8.php?IDM=1574891
8)

Gumitza 22-09-09 13:38

din pacate link-urile de la tine nu merg :P

Lecca 22-09-09 13:40

mai mai, ai normal ca nu merg, nu am voie sa fac reclama la autovit, credeam ca te-ai prins :P
scoate spatiile ;)

Gumitza 22-09-09 13:49

m-am facut de cacao la faza asta :)))) nu m-am prins.sunt aeriana. Agila nu-mi place.Mai tare e Swift-ul.of

world cars 22-09-09 13:53

cu 9000 de euro iti ei masina buna si frumoasa second hand de ex:un mercedes sau un bmw nu vechi nustiu dar decat sa-o ei noua nu merita

Gumitza 22-09-09 14:01

am condus 100 km de cand am permis....nu cred ca am inca fata de bmx sau mercedes :D

GJ 64 GAB 22-09-09 14:03

Quote:

Originally Posted by Gumitza (Post 2659856)
am condus 100 km de cand am permis....nu cred ca am inca fata de bmx sau mercedes :D

Păi de cānd ai permis?...

Lecca 22-09-09 14:12

eu mi-as lua swiftul ala urgent :D dragutz, micutz, totusi nu 3 usi, deci fara stres la pasageri, 110 calutzi , fuge de rupe 8) si nici nu consuma extraordinar daca mergi usor cu ea, cred ca o sa ai un mixt in jur de 7. :-)

Gumitza 22-09-09 15:04

Quote:

Originally Posted by GJ 64 GAB (Post 2659867)
Păi de cānd ai permis?...

de 1 an si 3 luni

Lecca promit ca te plimb,cu orice ar fi sa-mi iau.Da tre sa ma plimbi si tu dupa aia :lol:

cn3azu 28-09-09 23:08

masina pt fete? hai sa-ti recomand un seria 1 second hand...il iei intr-un mare fel in 9000 de la nemti si mai ai bani si de shopping la viena...iei un nissan micra care sunt destinate sexului frumos (prietena mea are una), de ce nu un opel corsa nou, sau chiar un A class,sau ca sa fii sexi si rea....trage-ti o alfa...un 159 second...dar grija sa nu te omori cu ea...:)) si tine minte sa cumperi o masina noua e cea mai mare teapa de pe pamant:)...succes

P.s. lasa-i pe parinti...urca-i intr-o masina adevarat second (un seria 1), si apoi urca-i intr-un fiat nou...si vei vedea ce zic...

All times are GMT +2. The time now is 09:51.

- Copyright 2026 4Tuning